Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Otsikon mukainen, simppeli kysymys: mikä on NATOvaltojen saama nettohyöty siitä, että ne yli kaksinkertaistavat Venäjän-vastaisen rajansa ja sitoutuvat auttamaan Suomea?
Ei ehkä juuri nyt, mutta 5/10/15-vuoden päästä tilanne voi olla eriOnko Venäjä todella esim. Saksan tai Ranskan vihollinen?
Onko Venäjä todella esim. Saksan tai Ranskan vihollinen?
Onko Venäjä todellakin esimerkiksi Ukrainan vihollinen?Onko Venäjä todella esim. Saksan tai Ranskan vihollinen?
Euromaan hajoaminen aiheuttaisi vakavia ongelmia heille.Otsikon mukainen, simppeli kysymys: mikä on NATOvaltojen saama nettohyöty siitä, että ne yli kaksinkertaistavat Venäjän-vastaisen rajansa ja sitoutuvat auttamaan Suomea?
No nyt ovat viimein tainneet ukrit asekaupan itään lopettaa. Ranskaa vielä tässä odotellaan.
Mutta täällä kun on porukkaa joka on lukenut näitä erinäisten seurojen NATO-selontekoja: referoikaapas lyhyesti, miksi NATO ylipäätään haluaisi Suomen mukaan?
Tämä ihan ilman sarvia ja hampaita. Olen valmis korjaamaan natokantojani, siksipä näitä kyselen.
Ymmärrän pointtisi/ huolesi siitä, onko Suomella tarpeeksi annettavaa NATOlle jos Suomi jäseneksi päätyy. Kuitenkin, jos tarkastelee viimeisen noin 15 vuoden aikana NATOn jäseniksi hyväksyttyjä, niin perustellusti voi kysyä onko niillä yhdelläkään ollut mitään annettavaa NATOlle?! Vaikkapa nyt sitten Viro - eikä se ole edes "pahin" esimerkki tässä suhteessa.
Se on tietysti selvää, että jotain pitäisi pystyä jossain vaiheessa antamaankin - mutta se anti ei liity pelkästään perinteiseen, "isoon" sotaan Euroopassa Venäjää vastaan - se uhka on vasta nyt noussut taas vahvemmin esille, eikä jatku ikuisesti, joten kun asiaa tarkastellaan asiaa laajemmin ja isommassa aikaikkunassa, niin eiköhän Suomella ole ihan riittämiin annettavaakin..
Palatakseni raiteille, olen ollut kuulevinani mm. Economistin sivuilta semmoista juttua, että Suomea saatettaisiin kaivata nimenomaan Baltian puolustuksen tueksi. Mitähän tämä voisi tarkoittaa?
Mielestäni (eikä vain minun mielestäni) Baltian maiden päästäminen NATOon onnistui vain vuosituhannen vaihteen melko erityislaatuisessa ja sanoisinko ruusunpunaisessa ilmapiirissä. Silloin ei pahemmin kyselty pääsymaksujen perään.
Nyt saattaa kalkyyli olla toinen. Tai sitten ei, ken tietää. No, se kun elää niin näkee.
Rasmussen: Suomi ja Ruotsi tervetulleita Natoon
Rasmussen ei asiaa päätä, mutta mitä etua hän tavoittelee tuollaisen laukomisella, jos se ei pidä paikkaansa? Pidetään Suomen ja Ruotsin kansat tyytyväisinä, "Nato-optio on käytettävissä"?
Tätäpä nimenomaan mietin: miksi suu puhuu tälläistä? Mitä NATOmaat saavat tästä?
Mikäli Suomi kuuluu Natoon niin Viron turvallisuus lisääntyy huimasti. Venäjä ei pysty ottamaan suomea hyökkäysalustaksi Balttian maihin.
Eikä Venäjä myöskään pysty kauttamme hyökkäämään Norjaan tai Ruotsiin (joka on Natossa 4 vuoden kuluessa). Suomen Natoon liittyminen ei ehkä turvaa Ruotsia sen enempää kuin liittymättömyys.
Mikäli Suomi kuuluu Natoon niin Viron turvallisuus lisääntyy huimasti. Venäjä ei pysty ottamaan suomea hyökkäysalustaksi Balttian maihin. Eikä Venäjä myöskään pysty kauttamme hyökkäämään Norjaan tai Ruotsiin (joka on Natossa 4 vuoden kuluessa). Suomen Natoon liittyminen ei ehkä turvaa Ruotsia sen enempää kuin liittymättömyys. Viron kohdalta näen suomen Nato -jäsenyyden Natolle erittäin positiivisena. Eikä meidän tarvi Viroon laittaa kuin pataljoona tai kaksi. Kunhan pidetään etelä-suomi itsellä ja haitataan Venäjän laivastoa sekä ilmavoimia. Veikkaanpa, että pohjois-suomeen saadaan Naton maajoukkoja helpommin kuin etelään. Se kun on kauttakulkualuetta Norjaan ja Ruotsiin.
Joudun olemaan eri mieltä. Viro on Nato-maa. Jos Venäjä hyökkää Viroon, niin sen on aivan sama hyökätä Suomeenkin (sivustan suojaaminen) huolimatta Suomen Nato-jäsenyydestä tai sen puutteesta, koska viides artikla laukesi sillä kellonlyömällä kun Venäjä hyökkäsi yhden Nato-maan kimppuun. Lienee selvää, ettemme päästä Venäjän asevoimia maahamme, olimme sitten Natossa tai emme. Eli Suomen liittoutumattomuus ei muodosta Natolle kuin pienen teoreettisen uhan. Venäjän pitää siis joka tapauksessa käyttää voimaa meitä vastaan, jos se haluaa suojata hyökkäyskiilan sivustan.
Eikö tuossa ole iso paradoksi? Eli Venäjä ei pysty hyökkäämään kauttamme Ruotsiin, mutta Suomen Nato-jäsenyys ei turvaa Ruotsia?
Tätäpä nimenomaan mietin: miksi suu puhuu tälläistä? Mitä NATOmaat saavat tästä?