Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Mitä hyvää venäläisissä?

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja KIM, 11.05.2014.

 1. KIM

  KIM Majuri

  Liittynyt:
  07.05.2010
  Viestejä:
  1,077
  Tykkäykset:
  1,332
  Pisteet:
  156
  Suomalaiset ovat ryssävihaajia. Mutta mitä me vihataan?

  Itse en osaa, enkä halua vihata venäläisiä vaan venäjää. Eli kansalaiset yleensä ihan ok, mutta valtio ja johto epäok.

  Venäläiset on ihmisinä olleet ystävällisiä silloin kun valtakoneisto ei ole heitä pilannut. Omat kokemukset on kerätty toistakymmentä vuotta sitten lähinnä maaseudulta, Petroskoista ja Pietarista. Sekä tietysti myös suomessa asuvia venäläisiä tapaan silloin tällöin.

  Ajattelin aloittaa tällaisen keskustelun monestakin syystä. Eikä vähiten siksi, että oletan suomalaisille ystävällismielisten venäläisten kärsivän siitä, että kokevat suomessa ryssävihaa. Yksittäistä kansalaista ei pidä syyllistää Putinin ja yleensäkin valtion virheistä. Yritetään pitää tämä mielessä.

  Minkälaisia positiivisia kokemuksia sinulla on venäläisistä?
   
  TT tykkäsi tästä.
 2. Myrskyhiiri

  Myrskyhiiri Kenraali

  Liittynyt:
  24.04.2014
  Viestejä:
  2,173
  Tykkäykset:
  3,085
  Pisteet:
  636
  Jaa-a, oma pitkäaikainen työkaverini on Venäjältä, en ole koskaan kysynyt onko hän saanut Suomen kansalaisuuden. Vaikka meillä on joskus ollut pientä ristiriitaa, johtuen varmaan osittain myös kulttuuritaustojen eroista, on ne ratkaistu reilusti piruilemalla suoraan päin naamaa ja jatkettu heti sen jälkeen eteenpäin. Tänään ja yleensäkin 95 % ajasta tulemme mainiosti toimeen ja meillä on mitä ystävällisimmät... ei kun anteeksi toverillisimmat välit.
   
 3. Mainos 4. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  19,559
  Tykkäykset:
  33,310
  Pisteet:
  1,286
  Kaikista kansoista koen virolaiset ja länsivenäläiset hyvin läheisiksi. Ei saksalainen osaa saunoa, syödä ruisleipää ja juoda kirkasta viinaa samalla tavoin. Kyllä minussakin hermostumista aiheuttaa silkka valtion arvaamattomuus tällä hetkellä.
   
  Hande tykkäsi tästä.
 5. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  10,061
  Tykkäykset:
  18,786
  Pisteet:
  1,286
  Venäläiset ovat tietyistä erikoisuuksistaan huolimatta mukavaa ja vieraanvaraista sakkia. Ja harrastavat samantyylisiä suomalais-ugrilaisia lajeja (kuten yllä). Ongelmat sitten kasaantuvat suuremmassa joukossa tai korkeammissa portaissa, ei henkilökohtaisessa kanssakäymisessä yleensä.
   
 6. yrjö

  yrjö Kenraali

  Liittynyt:
  29.01.2012
  Viestejä:
  2,650
  Tykkäykset:
  3,176
  Pisteet:
  636
  Suomalaiset ei ole ryssävihaajia. Venäläiset on ihan eri asia kuin Venäjä ja Putin. Kyllä mäkin vihaan sydämeni kyllyydestä Putinia ja sen paskaa politiikkaa. Sama pätee jenkkeihin. Aika moni vihasi Bushia, mutta ei ne kaikki mitään "jenkkivihaajia" ole. Vihasin mä Halostakin, en tosin yhtä paljon kuin Putinia, mutta en ole mikään ugrivihaaja.

  Neuvostoliitto hyökkäsi tänne ja sen jälkeen painosti meitä kymmeniä vuosia. Se vaikuttaa. Suomen suurin haitta tai huono puoli on se, että Venäjä on meidän naapurimaa. Suomella pyyhkisi kaikin tavoin paremmin jos Suomi ja suomalaiset olisivat Venäjästä maantieteellisesti kauempana. Esim. Ruotsi on jo huomattavasti paremmassa asemassa. Neukkulasta ei tullut oikein mitään hyvää ja se oli Suomelle erittäin ikävä naapuri. Meidän oli pakko nöyristellä sille ja sitä se edellytti ja vaati. Neuvostoliittoa ei saanut arvostella, vaikka sitä olisi nimenomaan ollut aihetta arvostella mitä suurimmin. Onhan se selvä, että tuollaiselle paskalle vitsailtiin ja ihan syystäkin. Ei siellä mikään toiminut, kommunismi oli ihan mieletöntä skeidaa. Rautaesiripun oikealla puolella kuunneltiin rokkia, kiskottiin Marlboroa ja ajeltiin länsiautoilla. Väärällä puolella ajettiin länsiauton kopiolla eli Ladalla, poltettiin mahorkkaa kun muuta ei ollut ja elämä oli köyhää ja iha vitun synkkää.

  Angolosaksisen kulttuurin, yleisesti läntisen kulttuuriin ja englannin valta-asema ei perustu muuriin tai kiväärin piippuun. Ihmiset ympäri maailman haluavat sitä ja tää on monelle "Länsi"kriitikolle mahdoton tajuta. Tulee Venäjältä hyviä kirjailijoita, hyvää safkaa, votkaa ja muutakin. Ei se niin läpipaska mesta enää ole, mutta esim. Suomi yhteiskuntana on täysin ylivertainen Venäjään nähden monessa asiassa, mm. demokratiassa, sananvapaudessa ja sosiaalisessa oikeudenmukaisuudessa. Isossa maassa kestää aikansa ennen kuin asiat muuttuu ja ei ne ehkä edes muutu. Venäjän korruptio on esim. Suomen "maantapaan" aivan totaalisen eri mittaluokan sisäänrakennettua rikollisuutta. Samassa lauseessa Suomen korruption lausuminne kertoo, että ei ole mitään aavistusta Venäjän korruptiosta. Mikä tahansa maa joka on läpeensä korruptoitunut on aika paska. Venäjä on ja tää on fakta.

  Putin on kyrpä. Se hyökkää toisiin maihin. Siks suomalaiset pelkää jälleen Venäjää. Sitä on pitänyt pelätä aina: enne sotia, talvisota, jatkosota ja kylmä sota. On hyvinkin perusteltu syy ja aihe olla huolestuneita. Suomen historiassa on ihan lyhyt jakso milloin osa kansasta sinisilmäisyyttään, eli ihan omaa silkkaa typeryyttään, luulivat, että Venäjä olisi muuttunut. Mä voin kertoa teille: ei se ole muuttunut, eikä muutu.

  Eikö se nyt ole aika turha kyselly miksi ihmiset vihaa Venäjää? Syyt ovat selvät jokaiselle.
   
  ukkopekka, Stagideus, pstsika ja 3 muuta jäsentä tykkää tästä.
 7. Peiper

  Peiper Kapteeni

  Liittynyt:
  25.04.2010
  Viestejä:
  814
  Tykkäykset:
  254
  Pisteet:
  76
  Valtakoneisto? Mistäs "valtakoneisto" saa potkunsa jos ei kansasta?

  Joo, on mulla siellä syntyneitä tuttuja ja jopa pidän heistä kun suodatan vähän venäläisyyttä veke ;) :D
   
 8. Peiper

  Peiper Kapteeni

  Liittynyt:
  25.04.2010
  Viestejä:
  814
  Tykkäykset:
  254
  Pisteet:
  76
  Eivät ole, kohta ehkä taas ovat.

  Se todellakin vaikuttaa, enkä pidä suomalaisten ryssäantipatioita mitenkään noloina, kyllä niihin on ihan oikea historiallinen syy ja nyt Ukrainan tapahtumien vuoksi, ei voida enää puhu pelkästä historiasta.


  Putin ei itse ole käsittääkseni vielä hyökännyt mihinkään, vaan venäläiset sotilaat, joiden komentaja hän toki ylipäällikön roolissa on. ;) Ei putin olisi vallassa, ellei olisi helvetin suurta laumaa muita kyrpiä pitämässä häntä siellä, ja kyllä suuri osa siitä jengistä on sitä kansaa
   
  pstsika ja Tähystäjä tykkäsivät tästä.
 9. Myrskyhiiri

  Myrskyhiiri Kenraali

  Liittynyt:
  24.04.2014
  Viestejä:
  2,173
  Tykkäykset:
  3,085
  Pisteet:
  636
  Tässä varmasti vaikuttaa sekin että itse 70-luvulla syntyneenä en ole ehtinyt aikuisena kokea sitä NL:n painetta, mikä varmasti tuntui aikalaisille raskaana. Että siinä mielessä olen päässyt helpommalla ja minun varusveikkoaikanani NL romahteli ja ylikynteen jäi sitten USA.
   
 10. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  4,054
  Tykkäykset:
  5,750
  Pisteet:
  1,286
  Ei kai venäläisiä mitenkään erityisesti pelätä tai vihata. Kokonaan toinen asia on Venäjän valtio eli armeija, FSB ja mitä muita ilmentymiä sillä onkaan. Niitä kohtaan on syytäkin tuntea epävarmuutta.

  Venäläiset tuovat itäiseen Suomeen sellaiset määrät rahaa ja ostovoimaa, että ei pitäisi paikallisilla olla pahaa sanottavaa. Mökkinaapurinakaan venäläiset eivät ole mitenkään huonoja. Jotain käytännönongelmia esimerkiksi tiemaksujen kanssa toki on ollut, mutta voisi siinä suomalaisetkin katsoa peiliin eli venäläisille pitäisi kertoa, mistä tiemaksuissa on kyse.
   
  Viimeksi muokattu: 11.05.2014
  Second tykkäsi tästä.
 11. Harri_matti

  Harri_matti Alikersantti BAN ALTTERI

  Liittynyt:
  07.05.2014
  Viestejä:
  75
  Tykkäykset:
  8
  Pisteet:
  6
  Jos joku on vihannut venäläisiä, niin se juontanee juurensa 1800-luvun tapahtumista. Stalinin vaatimukset oli loppujen lopuksi ymmärrettäviä. Eli Suursaari olisi todellakin ollut heille tarpeen Saksan hyökkäyksen varalta, oltais voitu vuokrata se määrä-ajaksi. Ja Stalinin pahuus kohdistui pääosin heidän omiin kansalaisiin ja erityisesti upseereihin, eikä suomalaisiin.

  Putin ei ole tehnyt Suomelle tietääkseni mitään pahaa, ainakaan vielä.

  Ensimmäinen epäluulo minussa syntyi vasta Krimin kriisin jälkeen. Duuma äänesti täysin eri tavalla kuin mitä olisin kuvitellut. 442 puolesta ja yksi vastaan, siis tätä Krimin laiton liittäminen.

  Heidän duuma on täysin uhkailtavissa ja johdateltavissa. Maa on jo kärsinyt muutamassa viikossa sadan miljardin menetykset ja tulee menettämään myös poliittisesti, koska nyt kaiken maailman Georgiat ja Ukrainat otetaan Natoon, tai syntyy Naton kakkosluokka, terästetty partnership, joka sisältää täsmällisen apulupauksen, esim x lentokonetta ja y divisioonaa.

  Turvatakeita ei aikaisemminkaan ole oikeasti ollut kellään olemassa. Ei se ole täsmällinen ilmaus, eikä semmoista kukaan voi antaa, eikä anna jos vastapuoli uhkaa ydinaseella.
   
 12. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  4,054
  Tykkäykset:
  5,750
  Pisteet:
  1,286
  Onhan Venäjän kanssa ollut pitkään erilaista kahnausta, milloin rekkaliikenteen ehdoista, milloin Suomenlahteen valuvien fosforivesien tutkimisesta tai Pietarin jätevedenpuhdistuksesta alkaen, lisättynä kaikenmaailman lapsikaappausten selvittelyyn ja desantti Bäckmanin hännystelyihin. Ei voi sanoa, että naapuruus vanjan kanssa olisi pelkkää auvoa ollut, mutta ei tokikaan mitään kansakunnan olemassa oloa uhkaavia asioita ole aikaisemmin ollut esillä.
   
 13. Harri_matti

  Harri_matti Alikersantti BAN ALTTERI

  Liittynyt:
  07.05.2014
  Viestejä:
  75
  Tykkäykset:
  8
  Pisteet:
  6
  Länsimainen lehdistö on antanut paljon palstatilaa Anna Politkovskajan, Hodorkovskin ja Kasparovin kaltaisille oppositiovoimille, ja siksi tarvitaan jokunen Bäckman joka lienee vastaavassa asemassa. Moni länsimaa kuvittelee että voi neuvoa muita maita esim Kiinaa, Irania ja Venäjää. Voisi paremmin jos hoitaisi velat, huumeet, työttömyyden, lapsien näkemiset eron jälkeen, guantanamot yms paremmin. Ajatellaanpa vaikka että Islannilla ei ollut pari vuotta sitten penniäkään rahaa. Miten siellä voi ihmisoikeudet tai oikeus toteutua, jos ei ole rahaa ruokaan, lääkkeisiin, palkkoihin tai mihinkään? Omat asiat pitää olla tiptop ennen kuin voi neuvoa muita.
   
  Second tykkäsi tästä.
 14. Mainos 15. yrjö

  yrjö Kenraali

  Liittynyt:
  29.01.2012
  Viestejä:
  2,650
  Tykkäykset:
  3,176
  Pisteet:
  636
  Moni länsimaa ja etenkin pohjoismaat voivat todellakin opettaa Kiinaa, Venäjää ja Irania mennen tullen. Suomi ja muut pohjoismaat ovat pääosin oikeassa ja Iran, Kiina ja muut roistovaltiot väärässä. Sekös Kiinaa, Venäjää ja Irania ärsyttää. On vaan niin helvetin paljon helpompaa sanoa turpa kiinni pikkumaat kuin oikeasti muuttaa jotain paremmaksi. Eikö muka noilla mailla tosiaankaan ole opittavaa meiltä? Mulle ihan sama vaikka ei meiltä, ottakoot opin sitten vaikka Ruotsista tai Kanadasta.

  Tää homma ei vaan mene niin, että tässä kaikki ollaan yhtä hyviä. Toiset maat ovat parempia kuin toiset. Näistä on ihan listojakin tehty.
   
  Peiper ja Tähystäjä tykkäsivät tästä.
 16. Second

  Second Eversti

  Liittynyt:
  24.04.2010
  Viestejä:
  1,600
  Tykkäykset:
  191
  Pisteet:
  316
  Esim venäjän asioihin länsimaat onnistui aika hyvin sotkemaan näppinsä, toimitettiin pika-demokratia ja pistettiin systeemi entistä enemmän vituilleen kunnon riisto-kapitalismmin istuttamisella ja nyt jeesustellaan että on se ihme kun ei kelpaa länsimainen auvola... Ei välttämättä kelpaisi minullekaan jos saman myllytyksen keskelle olisin joutunut. Juu-juu oligarit on pahoja, mutta kukahan nuo valtaan nosti?

  Toki näin pienen naapurimaan edustajan kannalta kelpaisi hyvin jos naapurina olisi hyvin voiva stabiili demokratia, sääli vaan että tämä tilaisuus tuli ja meni. Seuraavan kerran sitten ehkä joskus taas päästään kokeilemaan, toivottavasti silloin oikeasti mennään auttamaan eikä lyömään yhteiskunta rakennetta paskaksi.
   
  Myrskyhiiri tykkäsi tästä.
 17. Myrskyhiiri

  Myrskyhiiri Kenraali

  Liittynyt:
  24.04.2014
  Viestejä:
  2,173
  Tykkäykset:
  3,085
  Pisteet:
  636
  Olen siinä määrin samaa mieltä, että me pohjoismaat ihan oikeasti ollaan maailman parhaita paikkoja elää. Minusta siinä on viiteryhmä, eikä missään lännessä yleisesti, jolla olisi meiltä paljon opittavaa. Ja kyllähän ne monesti on ihan itsekin sen huomanneet.
   
  Second tykkäsi tästä.
 18. Tetra

  Tetra Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  07.01.2013
  Viestejä:
  5,009
  Tykkäykset:
  5,188
  Pisteet:
  1,286
  Venäläisissä on paljon hyvää ja paljon riippuu yksilöstä. En tiedä voiko tähän vastata geneerisesti, varsinkin kun useimmat venäläiset tuttavani ovat varsin länsimaalaisia. Enkä minä ainakaan venäläisiä vihaa.
   
 19. Cold Will

  Cold Will Kapteeni

  Liittynyt:
  10.04.2014
  Viestejä:
  629
  Tykkäykset:
  619
  Pisteet:
  76
  Kaikki ihmiset ovat pienen pintakerroksen alta ihan samanlaisia. Venäläisten ongelma on se etteivät he koskaan ole olleet vapaita.
   
 20. Erkki

  Erkki Majuri Lahjoittaja

  Liittynyt:
  25.02.2014
  Viestejä:
  1,491
  Tykkäykset:
  2,472
  Pisteet:
  156
  Onko joku oikeasti vielä noin naivi Stalinin suhteen? Että joku tukikohdan vuokraus olisi riittänyt? Hohhoijaa...Kannattaisi lukea sitä historiaa,sieltä kun selviää sekin,että Stalinin vainot kohdistuivat erityisesti Neuvostoliiton vähemmistökansallisuuksiin esim.suomalaisiin.Putin ei kyllä ole vielä Suomelle muuta pahaa tehnyt,kuin antanut viranomaistensa ja muiden kätyriensä harrastaa kaikennäköistä painostusta ja vittuilua tänne päin.Mitä hyvää sitten venäläisissä? Tekevät hyviä suolakurkkuja.Ja varsin ystävällistä ja avuliasta on ollut tapaamani väki ainakin tuolla Karjalan maaseudulla.Tosin hämmästyttää,miten monet tuntuvat olevan täysin median vietävissä.
   
  Tähystäjä ja Teräsmies tykkäsivät tästä.
 21. elso

  elso Majuri

  Liittynyt:
  25.04.2010
  Viestejä:
  1,317
  Tykkäykset:
  883
  Pisteet:
  156
  Liekö mikään ihme, jos ei ole kielitaitoa ja/tai internetiä saatavilla. -> Avot, ollaan keskusjohtoisen median vietävissä.
   
  Peiper ja Second tykkäsivät tästä.
 22. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  10,061
  Tykkäykset:
  18,786
  Pisteet:
  1,286
  Tapahtuipa muuten aika paljon tätä sellaisessakin sivistysmaassa kuin Italiassa Berlusconin aikana, mies kun omisti useimmat TV-kanavat, etenkin ne, jotka näkyivät köyhässä etelässä.
   
  baikal ja Second tykkäsivät tästä.

Jaa tämä sivu