Mitä on suomalaisuus? :

HaRaDa

Kersantti
Niin. Suomalaisuus!? Minun näkökantani siihen on joskus hyvinkin tiukka mutta toisaalta asiat eivät aina ole ihan yksiselitteisiä tai sitä miltä ne ensisilmäyksellä näyttävät. Otetaanpa esimerkin kautta. On kaksi henkilöä, toinen on vitivalkoinen ja suomalaisen isän ja saksanlaisen äidin jälkeläinen. Poika on asunut Suomessa ja käynyt myöhemminkin täällä lukuisia kertoja. Ei kuitenkaan osaa suomea pätkääkään tai ei ainakaan puhu sitä. Kertoo olevansa saksalainen ja hän kilpailee Saksan lipun alla.
Toinen henkilö on hyvin tummaihoinen, nimikään ei ole yhtään suomalainen. On suuren osan elämästään asunut jossain muualla kuin Suomessa, on syntynytkin Saksassa suomalaisen äidin ja ghanalaisen isän lapsena. On ilmeisen ylpeä suomalaisuudestaan ja ylläpitänyt kielitaitoaan myös ulkomailla ollessaan. Kävi Suomen armeijan ennen lähtöään USA:han jossa opiskeli ja pelasi amerikkalaista jalkapalloa. Nyttemmin palannut Suomeen yrittäjäksi.
Eli toinen on ulkoisesti hyvinkin suomalaisen oloinen mutta "sisältä" ei juurikaan, toinen ei äkkiseltään ole mikään suomalaisen prototyyppi ainakaan ulkoisesti mutta sisältä kaveri on ehta finski.

Tuo ensimmäinen on siis Nico Rosberg ja toinen Michael Quarshie. Toinen on minusta suomalainen ja toinen ei ole. Ei sillä, jokainen saa valita kansalaisuutensa mutta jotenkin arvostan tuommoista sinniä jolla MQ on pitänyt suomalaisuudestaan kiinni. Aika monella se tuntuu olevan hukassa...

Minusta suomalaisuus lähtee sisältä, ei ulkoa. Ja on monta tapaa olla suomalainen, ei ole vain yhtä ja ainoaa mallia siihen. Terve ylpeys ja itseluottamus on hyvä alku vaikka joskus asiat menevätkin persiilleen. Eipä huolta, niin se menee muillakin ajoittain. Vikinällä ja periksiantamisella ei ole ikinä saavutettu mitään, ei missään eikä milloinkaan.
 

EK

Ylipäällikkö
Suomalaista:
- Syön vain itse tappamaani.
- Alkoholia ei nautita. Teen pontikkaa, joten en tarvitse alkoholia, eikä pontikasta voi nauttia.
- Luontoa otetaan, aina kun mahdollista, kurkusta kiinni ja lyödään isolla nyrkillä turpaan.
- Hattu otetaan päästä vain lakituvassa ja kirkossa - eikä kumpaankaan mennä.
- "VAIMO! TUO KIRVES! YLÄVIRRALTA TULEE LASTUJA!"
 

Sardaukar

Greatest Leader
BAN
Pitää nykyisen keskustelun aalloissa nostaa tämä topikki taas ylös. :D
 

Sardaukar

Greatest Leader
BAN
Jotenkin tuntuu että nyt päästään asian ytimeen. :D

Noin yrittäjänä ja duunarina (joka Suomestaniassa ei onnistuisi combona) ymmärrän hyvin tämän ylkomaille muuton. Oma sekä yritystominta että duunaritouhu oli tehty Suomi-valtion toimesta laittomaksi/taloudellisesti mahdottomaksi. Ja sitten ihmetellään miksi Suomesta katoaa pieniä ja keskisuuria yrityksiä...
 

Lepukki

Majuri
Tätä suomalaisten miesten kirjoittamaa palstaa lukiessa tulee ainakin ilmi mitä se suomalainen huumorintaju on :p. Omalle surkeudelleen nauramista. Ei ole edes kunnollista mustaa huumoria vaan, jotakin muuta omanlaistaan synkkää oman navan tuijottamista.

Kyllä siihen suomalaisuuteen mielestäni aika paljon hyviäkin puolia mahtuu, kun vain useampi ne huomaisi. :rolleyes:
 

Rauhantekijä

Respected Leader
Suomalainen artisti Jukka-Tapio, suomalaisten keskuudessa kovin suosittu, sanoi eräässä haastattelussa aika hyvin.

kys: No mies sulla nämä laulut syntyvät ?
JT: Noo.... otan kitarasta mollisoinnun ja alan valittamaan...

Tarkoittaa, että JT tietää meidän slaavilaiset poskipäämme ei edes ole suunniteltu hymyilyyn ja ilonpitoon. Molli ja vaikertaminen sekä kohtalon potkimat tarinat tuovat paremmin rahaa kassaan paikallisesti.
Iloinen biletys on varmaan aika teennäistä? Itsensä vähättely ja metsään piiloon meno ainakin on niin suomalaista.
 

Tetra

Respected Leader
BAN
https://www.facebook.com/finnishnightmares/?fref=ts
 

EK

Ylipäällikkö
Positiivinen suomalainen:
Tänään vituttaa yllättävän vähän.
 

EK

Ylipäällikkö
Suomalaisuuden tiivistymä on:
Kävelin pohjoiskarjalaisen opiskelukaupunkini loskaisia katuja käteniosoittamaansuuntaan. Vastaan tuli katua ylittävä sähkökäyttöisessä pyörätuolissa istuva mies. Koska loskaa oli aura-auton jäljiltä n. 30 senttimetriä, pyörätuoli jäi kiinni yrittäessään nousta takaisin suojatieltä jalkakäytävälle. Erehdyin kysymään: "Voinko auttaa?"
Ymmärsin välittömästi miehen katseesta loukanneeni häntä enemmän kuin olisin loukannut häntä kertomalla olevani hänen ja hänen lastensa isä. Kolme nopeaa sormen painallusta (alennusvaihde, neliveto ja tasauspyörästön lukko), ystävällinen kehotus "Haifba bibbu!" ja tiukka painallus ohjaussauvasta, jolloin kulkupeline suorastaan lensi jalkakäytävälle ja kohti uusia seikkailuja.
HATTU! PÄÄSTÄ!
 

Bushmaster

Greatest Leader
Tässä amerikkalaiskoomikon havaintoja ja kommentteja aiheesta :p


http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-1454119697532.html


Amerikkalaiskoomikko pilkkasi suomalaisille pyhää paikkaa: ”Siellä on epämukavaa ja vierustoverikin voi kuolla”

Late Night with Conan O’Brienissa useasti vieraillut ja siinä pyörineen Pale Force -animaatiosarjan takana oleva stand up -koomikko Jim Gaffigan esiintyi Suomessa. Kuva miehen aiemmalta esiintymiseltä Philadelphiasta. (KUVA: Matt Rourke / EPA)

Julkaistu: 30.1. 10:58

STAND UP
Suosittu amerikkalaiskoomikko Jim Gaffigan vieraili eilen perjantaina Suomessa.
Jim Gaffigan nauratti lähes loppuunmyytyä Helsingin Kulttuuritalon yleisöä meihin suomalaisiin, häneen itseensä, muihin amerikkalaisiin, uskontoon sekä perhe-elämään kohdistuneilla vitseillään.

Stand up -koomikko Gaffigan kertoi Contagious-show'nsa aluksi törmänneensä Suomessa vain mukaviin ihmisiin.

– Kaikki tapaamani suomalaiset ovat olleet niin mukavia, että minua alkoi jo pelottaa. Mietin, mitä te haluatte minusta. En ole lähdössä mukaan teidän kulttiinne!

Mies saapui Suomeen Norjasta eilen perjantaina ja lähti keikan jälkeen takaisin Norjaan jatkamaan kiertuettaan. Vaikka pidempi pysähdys olisi ollut Suomessa tarjolla, Gaffigania tuskin olisi saanut tutustumaan suomalaisille pyhään paikkaan, saunaan.

– En mene saunaan, koska en halua tuntea oloani epämukavaksi. Mitä rentouttavaa istumisessa puulaatikossa on? Se on vain epämukavaa! Ja sitten vieressäsi on 90-vuotias alaston mies. Hän on jonkun isoisä ja hän voi kuolla siihen paikkaan. Sitä miettii vain, että älä kuole.

Kahdesti Grammy-palkintoon ehdolla ollut Gaffigan irvaili suomalaisten juomatavoille.

– Te juotte saunassa vielä alkoholia. Se on jo niin kuin alkoholismin kymmenes askel!

Itseään mies luonnehti luonnenäyttelijäksi, koska se on hänen mukaansa Hollywood-termi rumalle. Muun muassa Late Night with Conan O'Brienistä ja Comedy Centralinohjelmista tuttu stand up -koomikko pääsi taannoin esiintymään Paavillekin, kun PaaviFranciscus kävi Yhdysvalloissa.

Gaffigan tunnusti, ettei tiedä suomalaisista juuri mitään.

– Ei mun tarvitsekaan, koska olen amerikkalainen ja amerikkalaiset saavat olla mulkkuja.

– Aina joku ystävistäni kehuu, kuinka hän osaa sitä ja sitä kieltä. Minä osaan englantia ja se riittää, se on kieli, jota Jeesuskin puhui! hän heitti yleisölle, joka räjähti nauramaan.

Suomalaiset kuulivat New Yorkissa asuvan miehen perhe-elämästä. Viiden lapsen isällä ei ole autoa.

– En minä tarvitse autoa. Minulla on viisi lasta, he kantavat minut joka paikkaan.

– Haluatteko tietää, miltä tuntuu olla viiden pienen lapsen isä? No, se on sama kuin olisi hukkumassa ja joku ojentaisi sinulle vauvan.

Gaffigan poistui maasta pian keikan jälkeen. Hän kiitti Suomea Instagramissaan ja julkaisi lentokentältä kuvan kahvihetkestä runebergintortun kanssa.
 
Top