Mitä pitää tietää Santahaminaan astuessaan?

Aquilifer

Eversti
Mitä pitää tietää Santahaminaan astuessaan?
Jos nyt ihan yksinkertaisin mahdollinen ohje pitäisi antaa, niin: Kenelle ilmoittautuu portilla. Sen jälkeen riittää kun tekee mitä käsketään. Terv. nimim. I/86, Saharan veteraani...
 

adam7

Respected Leader
Omaisten päivä takana! Nyt on jonkinlainen käsitys siitä mitä odottaa Santahaminalta :p

Todella kulunut rakennuskanta ja ahtaat tilat. Onneksi saavat olla paljon ulkona...
Enpä nyt tiedä. Se minkä olen käynyt kertauksissa (kursseilla + paperiharjoituksissa) siellä, niin oss rakennusten kuorista on vanhoja, mutta verrattuna siihen mitä tsaarinaikaiset kasarmit olivat 80-luvulla, nuo ovat ihan hyvässä kunnossa.
 

OXPAHA

Luutnantti
No nyt on faitteri kotona käymässä, ruoka maistuu ja uni, ulkoiltu on kuulemma ja selkeää poikamaista innostusta havaittavissa :solthum: Tuntuu menevän niissä "voiko ihanammin päivä enää alkaa"-merkeissä. Cooper juostu sopivalla tuloksella, pällitestille naurettu ja ammuttukin on. Boresnake käytiin ostamassa, toiset hyvät pohjalliset ja parempia hanskoja. Todettiin että turhaa huoli pikku jalkojen puolesta kun ukko on ikänsä potkinut palloa ja tallustellut turvakengillä viimeiset puoli vuotta. Kyllä ne kestää.

Sellainen mielikuva jäi omaisten päivän kalustoesittelystä että jalkaväen varustuksessa on spetsnazprikaatin mentävä aukko kun sakara- ja putkimiinat ovat poissa. Ottawa ja Halonen ovat saatanasta. Ihan käsittämätön puute.
 

OXPAHA

Luutnantti
700 uutta kaartinjääkäriä syntyi eilen, hieno ja perinteinen valatilaisuus oli. Tämä ei todellakaan ole paraatiarmeija, vähäeleisesti ja lyhyesti homma hoitui. Tuntui mukavalta saada jälkeläinen kotiin ruokittavaksi. Reipasta ja monipuolista ohjelmaa on ollut.

Yksi todella huolestuttava juttu silti. Kysyin mitä pojille on puhuttu liikkumisesta sotilasasussa vapailla. No hölmöillä ei saa, mutta siinä kaikki. Heille ei siis ole edes mainittu että Turun puukottajaterroristi piti ensisijaisena kohteenaan varusmiehiä. Ja että sama ajatus saattaa olla muillakin.

Ei nuoret lue uutisia ja vihapalstoja. Niille pitää kertoa näistä.
 

Stagideus

Majuri
Lahjoittaja
No jaa-a. Asia on hyvä ottaa vakavasti eikä tarkoitus ole vähätellä, mutten lähtisi hyperventiloimaan yksittäisen hullun ajatuksenjuoksun takia, että varusmiehet ovat nyt jotenkin erityisesti kohteena...
 

TomTom

Ylipäällikkö
Mod
No jaa-a. Asia on hyvä ottaa vakavasti eikä tarkoitus ole vähätellä, mutten lähtisi hyperventiloimaan yksittäisen hullun ajatuksenjuoksun takia, että varusmiehet ovat nyt jotenkin erityisesti kohteena...
Kantahenkilökunnalle kuitenkin nähtiin aiheelliseksi suositella olla pitämättä firman rytkyjä. Mutta mitäs näistä, yksittäistapaus.
 
Top