Yle esittää ohjelmia lapsille, vanhuksille, saamelaisille, suomenruotsalaisille, venäläisille, kuulovammaisille, kehitysvammaisille, selkokieltä tarvitseville yms. Toisin kuin poliittisiin ryhmittymiin, kuulutaan näihin vähemmistöihin jo syntymästä. Poliittinen suuntaus ei ole vähemmistöryhmä vaan mielipide.
Näin ollen mitään kokoomus-teeveetä tai kepuradiota ei Ylen ohjelmistossa ole, joten varmaan maahanmuuttoa vastustavatkin pärjäävät ilman, varsinkin kun maahanmuuttovastaisuus ei nykypäivänä ole millään lailla valtavirran ulkopuolella. Maahanmuuton vastustaminen hyvin usein kääntyy käytännössä maahanmuuttajien vastustamiseksi, eikä tämä taas oikein istu Ylen suvaitsevaisuutta ja monikulttuurisuutta tukeviin periaatteisiin.
Jos Ylen toimintaperiaatteita käydään tarkemmin ruotimaan, niin kyllähän niitä arvoja poljetaan jo nyt. Siellä lukee (hiuksia halkoen):
3) ottaa ohjelmistossa huomioon sivistys- ja tasa-arvonäkökohdat, tarjota mahdollisuus oppimiseen ja itsensä kehittämiseen, painottaa lapsille suunnattuja ohjelmistoja sekä tarjota hartausohjelmia;
Siellä on päivittäin suuri joukko ohjelmia jotka eivät ole a) kovinkaan sivistäviä b) tuotettu/ostettu ulkomailla joten ei tämäkään oikein istu toimintaperiaatteisiin, jos tarkoituksena on yrittää edes sivistää kansaa niin miksi ohjelmistossa on:
Murha paratiisissa;
Murdochin murhamysteerit;
Mr Selfridge;
Fresh Meat;
Sinun viikkosi - minun viikkoni etc. Nämä siis yhden päivän ajalta ja kanavat 1 & 2 (Teema & Yle Fem jätetty huomiotta).
Minun on vaikea löytää näille mitään muuta kuin viihdyttämisen tarpeen, viimeisin nyt voidaan sovittaa tasa-arvon alle ja siten pitää asiallisena ohjelmana mutta muut ovat ulkomailta ostettuja tusinatuotteita eli sellaista jonka voi "työntää" mainosrahotteisille kanaville.
Kun Yle kerran haluaa profiloitua tietyillä teemoilla, miksi se sitten kuitenkin toisaalla unohtaa toimintaperiaatteet ja kilpailla näiltä osin muiden kanavien kanssa? Toimintaperiaatteissa ei puhuta muusta kuin
virikkeellisestä viihteestä - en näe
Murha paratiisissa mitään virikkeellisyyttä, kyseessä on tusinatuote jolla ei pitäisi olla mitään asiaa Ylen kanaville.
Minusta on jotenkin kömpelöä vedota yhdessä asiassa toimintaperiaatteisiin ja sitten toisaalla pitää normaalina sitä, että toimintaperiaatteista lipsutaan. Oma asiansa on sitten se, että kun Yle on työntänyt jotkin asiat paitsioon tai niitä on tarkasteltu vain ja ainoastaan kovin suppeasta näkökulmasta, on juuri luotu tilanne, joka edesauttaa sitä, että maahanmuuton vastustaminen kääntyy maahanmuuttajien vastustamiseksi. Toisaalta enpä nyt näe maahanmuuttajien vastustamisessa suurta ongelmaa, jos asia voi tehdä perustellusti huomioiden kuitenkin sen, että maahanmuuttajat eivät ole yksi suuri kollektiivi, minä asia usein pyritään esittämään etenkin mamu-myönteisten taholta. Kun joku toteaa suhtautuvansa kriittisesti maahanmuuttoon toinen nostaa puheeksi saksalaiset insinöörit, kummankin kuitenkin luulisi ymmärtävän sen, että kriitikko ei tarkoita saksalaista insinööriä vaan "somalialaista koneasentajaa", jonka todistukset ja diplomit ovat jotenkin hukkuneet matkalla ja jolla ei ole antaa mitään yksilöitävää ja tarkistetavaa dokumentoitua tietoa osaamisestaan, korkeintaan osoite "mogadishulaiseen yliopistoon", joka toimii pienessä savimajassa. (Edellä harjoitettu tarkoituksellista kärjistystä viestinnällisenä tyylikeinona).
Eli olisiko ollut Ylelläkin syytä tarkastella asennoitumistaan jo vuosia sitten ja olla omalta osaltaan polarisoimatta keskustelua tai asennellistamatta sitä. He valitsivat kovin hetteisen polun, jolla kulkea ja ovat omalta osaltaan antaneet mahdollisuuden mv:lle sun muille "vastamedian" edustajille. Totuudessa pysytteleminen olisi tehnyt olennaisesti vaikeampaa näiden medioiden toiminnasta, ei mahdotonta, mutta vaikeampaa.
vlad.
P.S. Eletään 2000-lukua ja toimintaperiaatteissa mainitaan velvoitteesta "
tarjota hartausohjelmia". No onhan toimintaperiaatteita noudatettava, joten mikäs siinä! Mutta siinä missä poliittinen suuntaus on mielipide eikä jotain muuta, samaa ovat uskonnolliset ryhmätkin, joten yhden mielipiteeseen (ideologiaan) perustuvan ryhmän paleveleminen on sitten "siinä ja siinä".