Miten Venäjä reagoisi jos Suomi pyrkisi Natoon?

Eiks ne tulekaan Alakurtista virka-ajan ulkopuolella tuhatta ja sataa ennen kuin ehditään kissaa sanoa :D

Tarkoitin sillä vertauksellisesti meidän kykyämme toimia hälytyksessä. JOS ne tulee :)
Älä lue rivien välistä tarkoituksella :)

Mutta ei riitä muna suoraan hyökkäykseen vaikkapa sodanjulistuksella, tai vihreillä miehillä. He tietävät, ettei ole tarpeeksi venäläisiä ja venäjän mielisiä suomessa siihen, että voisivat "alkaa suojelemaan venäläisten etuja" suomessa.
Siitä on kysymys, kun "muna ei riitä" tulla suomen maaperälle meiskaamaan. Kansakuntana olemme heille liian yksimielisiä, huolimatta tampereen yliopiston poliitikan suunnasta ja vasureiden Arhinmäen toiminnasta ja puheista. (hyvä niin)
 
Yritän lyhyesti arvioida otsikon kysymystä:

Venäjä haluaa osoittaa tällä hetkellä, että se voi reagoida aivan miten tahansa. Jopa puuttumalla sotilaallisesti asiaan.

Olisiko asenne tällainen, jos kv-poliittinen tilanne ei olisi näinkin kireä? Onko asenne riippuvainen sittenkin laajemmista kuvioista kuin vain Suomen liittymishakemuksesta?
 
Kv-poliittinen tilanne on kireä koska tämä tilanne palvelee Kremlin etuja tavoilla joista voimme esittää todennäköisesti totuutta läheltä liippaavia arvauksia mutta koko totuus on ainakin toistaiseksi verhottu. Venäjän reaktio Suomen NATO-jäsenyyteen tulisi olemaan sellainen joka palvelisi parhaiten Kremlin etuja.

Itse olen taipuvainen uskomaan että Kremlille Suomen NATO-jäsenyys olisi toivottu tilanne koska se osaltaan auttaisi ylläpitämään "vihollinen on porteillamme" -hysteriaa ja pitäisi kansan rivit tiiviinä vallan vertikaalin ympärillä. NATO-Suomen rajoilla voisi sitten käydä "oikeutetusti" rähisemässä ja näyttelemässä hampaitaan ja menoa ihmetteleviä voi käskeä pitämään turpansa kiinni koska Vaalimaan takana odottaa suurinpiirtein koko USA:n armeija täydessä hyökkäysvalmiudessa.

Venäjähän oikein hakemalla hakee konfliktia lännen kanssa. Muuta selitystä en tälle pöljäilylle keksi kuin sen että venäläisten ja länsimaalaisten väliin halutaan luoda mahdolllisimman syvä ja jyrkkäreunainen henkinen vallihauta estämään demokratia-ajatusten leviäminen Venäjälle.

Olen antanut itselleni kertoa että aikanaan Leningradissa pörränneet suomalaiset votkaturistit nakersivat neuvostotodellisuuteen verrattuna pöyristyttävällä varakkuudellaan neuvostoihmisen uskoa oman järjestelmänsä ylivertaisuteen ja jouduttuvat näin neukkusysteemin henkistä luhistumista. Jos Suomen raja saataisiin NATO-rajaksi niin Suomi siirtyisi yhdellä hyppäyksellä "lähiulkomaasta" tai "melkein omista" vihollisleiriin ja "USA:n marionetiksi" jonka kanssa venäläisen on oltava koko ajan varovainen ja puolustuskannalla kaikissa kysymyksissä.

Samasta syystä Ukrainan mahdollisuudet kehittyä liberaaleja demokraattisia arvoja kunnioittavaksi kansalaisyhteiskunnaksi täytyy pilata keinolla millä hyvänsä koska toimivan demokratian aikaansaava veljeskansa muodostaisi venäläisille vallan vertikaalin kannalta hyvin vaarallisen mallin.
 
Ei varmaan ole kovinkaan hyvä maanpuolustusstrategia jos Suomi on niin riippuvainen kaupankäynnistä Venäjän kanssa, että meitä voidaan kiristää Venäjän puolelta uhkaamalla lopettaa kaikki kaupankäynti, syösten meidät ikuiseen paskahalvaukseen ja kadotukseen ja blaa blaa blaa. Tekeekö Venäjä vähemmän kauppaa NATO-valtioiden kanssa noin yleisesti? Vai eivätkö ne vain suostu myymään takaovitettuja BUK:ejaan NATO-valtioille?
 
Ei varmaan ole kovinkaan hyvä maanpuolustusstrategia jos Suomi on niin riippuvainen kaupankäynnistä Venäjän kanssa, että meitä voidaan kiristää Venäjän puolelta uhkaamalla lopettaa kaikki kaupankäynti, syösten meidät ikuiseen paskahalvaukseen ja kadotukseen ja blaa blaa blaa. Tekeekö Venäjä vähemmän kauppaa NATO-valtioiden kanssa noin yleisesti? Vai eivätkö ne vain suostu myymään takaovitettuja BUK:ejaan NATO-valtioille?

Tal761.png


Venäjän osuun Suomen vientikaupasta on tällä hetkellä muistaakseni 8% luokkaa josta jokainen edes hetkittäin koulun matematiikan tunnilla hereillä ollut voi todeta että yli 90% kaikesta viennistämme suuntautuu muualle kuin Venäjälle.

Tuonti taas on lähes täysin energiaa ja energiatuotteita kuten kivihiiltä, raakaöljyä ja maakaasua joita kaikkia voidaan tarvittaessa ostaa muualta kuin Venäjältä. Venäläiset energiatuotteet on hinnoiteltu markkinahinnoilla joten siirtyminen jonkun toisen myyjän asiakkaaksi ei hintoja hirveästi muuttaisi.

Venäjän tärkein ulkomaankauppakumppani taitaa olla Saksa joka on vankka NATO-maa ja jonka suhteesta Neuvostoliittoon 1940-luvulla voi lukea historiankirjoista jos aihe ei entuudestaan ole tuttu.
 
Jotain satunnaista vittuilua kuten yksittäisten sikäläisten suomalaistoimijoiden kiusaamista lukuunottamatta Venäjä tuskin tekisi kauppasuhteille mitään. Jostain niiden pitää tuoda ja jonnekin viedä. Liuta "huolestumistiedotteita" ja parit ilmatilanloukkaukset sieltä toki tulisi. HUI!
 
On aivan turhaa edes miettiä koko asiaa. Kiukutelkoon miten lystää. Parempi olisi NATO:ssa.

Sehän on vuosia "reagoinut" ja yrittänyt vaikuttaa kaikilla tasoilla - ainoana tarkoituksenaan sen oma geopoliitttinen etu. Yksi osoitus vaikutuksesta on se, että edes mietimme koko asiaa.
 
Top