Moskovan terrori-isku

Olisikohan tämä "terrori-isku" se Puten ja koko nykyisen Venäjän musta joutsen hetki🤔🦢... Näin ainakin toivoisin🤣

"Musta joutsen -teorialla tarkoitetaan tapahtumaa, jota on vaikea (mahdoton) ennustaa ja jolla on suuret vaikutukset. Jälkikäteen tapahtumalle/asialle ihmiset löytävät erilaisia selityksiä."
 
Olisi aika makea juttu, jos pakolaisaseeksi haalituista porukoista olisi tekijät.

Mutta ajankohta vähän liian sopiva. Tosin voihan se olla sattumaakin.
Hapokasta sarkasmia.. minä pelkään että juuri ne väestöryhmät joista isis-terot kumpuavat ovat juuri niitä ryhmiä mitä putler tulee työntämään Suomeen. Ja putlerilla on paljon liittolaisia Suomessa, esim. eduskunnan enemmistö?
 
Millä logiikalla? Samalla logiikalla kuin tekivät itse terrori-iskut omiin kerrostaloihinsa vuonna 1999 jolla oikeuttivat toisen tsetsenian sodan. Poikkeuksena tässä on se että tällä kertaa FSBn ei tarvinnut alkamaan tappamaan omia kansalaisiaan vaan terot tulivat kuin tilauksesta.

Tällä kertaa FSB on voinut antaa terrori-iskun tapahtua ajatellessan, että voivat kääntää sen Ukrainan tekemäksi. Ja jälleen oikeuttaa laajemmat mobilisoinnit ja sotatoimet Ukrainaa kohtaan. Iskun jälkeen ryssä alkoi heti rummuttamaan että Ukraina on iskun takana, tämä vain taisi mennä tällä kertaa päin vittua koko suunnitelma kun kukaan ei lähtenyt uskomaan tähän Ukraina teoriaan.

Tämä on pelkkää spekulointia ja seuraavat askeleet selviävät kun putin on pitänyt tiedotustilaisuutensa.
Niin, minä tiedän kyllä mitä tapahtui vuonna 1999. Enkä pitänyt mahdottomana ajatuksena, että tämä isku olisi ollut false flag, tai kuten sanoit, sen olisi annettu tapahtua jotta oltaisiin voitu syyttää Ukrainaa. En vaan ymmärrä, mitä selität kun tarkoitat että nyt se mahdollisuus meni, kun Yhdysvallat pääsi sanomaan ISIS. Ensinnäkin, Venäjää ja venäläisiä ei lähtökohtaisesti kiinnosta vittuakaan se mitä Yhdysvallat sanoo. Kremlin sana on se jonka mukaan mennään. Mitä Kreml on sanonut? Aivan, ei mitään. Jos siellä olisi jotain suunniteltu, eiköhän tässä vaiheessa olisi jo sanottu. Tuo teoria siitä, että Kreml antoi iskun tapahtua olisi toiminut vain siinä tapauksessa, että sieltä olisi myös kommentoitu iskua tähän mennessä ja syytetty Ukrainaa. Kreml olisi tiennyt milloin isku tapahtuu, ja olisi varmasti ollut valmiina lausuntojen ja varmaan ennalta videoitujen judokääpiön puheiden kanssa. Jos implikoit sitä, että Kremlin nerokas suunnitelma meni pieleen siksi, että Putinin oli tarkoitus syyttää Ukrainaa klo 01 alkavassa puheessa, mutta jenkit pilasi homman syyttämällä ISISiä klo 00.15 niin...

Hiljaisuus kielii siitä, että Kremlillä ei ollut hajuakaan.

En väitä, että Subb olisi aina maailman harkitsevin twiiteissään ja lausunnoissaan. Mutta kai Suomen presidentilläkin jotain tiedustelutietoa asiasta on?
 
Hapokasta sarkasmia.. minä pelkään että juuri ne väestöryhmät joista isis-terot kumpuavat ovat juuri niitä ryhmiä mitä putler tulee työntämään Suomeen. Ja putlerilla on paljon liittolaisia Suomessa, esim. eduskunnan enemmistö?

Tottakai tulee työntämään. Sitähän juuri tarkoitin.

Mutta tämä isku saattaa olla hyvin hyödyllinen putinille muutenkin. Jos itse tekemä, niin huonosti tehty, koska käytetty tuollaista ainesta. Mutta tuollahan pystyy kääntämään minkä tahansa asian miksikä haluaa.

Tällaisilla tapahtumilla saa kuitenkin militarisoitua väestöä ja jopa aiheutettua lipun ympärille kerääntymisen. Mikä olisi toki toivottavaa putinille itselleen. Ja kun näin nopeasti selvitetty epäillyt, "tekijät", tämä vahingoita putinia yhtään.

Ja juuri ennen tarvittavaa mobilisointia ja muitakin huonoja asioita jotka on pakko kohta kansalle selittää jotenkin.
 
Kohtaan c) sen verran huomioita että varoituksia potentiaalisista terrori-iskuista tulee liukuhihnalla. 99.95% niistä osoittautuu perättömiksi, 0.04% taustalta löytyy terroristista halua muttei mitään käytännön kykyä toteuttaa iskua, ja 0.01% on aitoja uhkia.

Tämä tapaus on toki erilainen, koska uhkasta ei ainoastaan jaettu tietoa tiedustelupalveluiden kesken, vaan asia tuotiin myös julkisuuteen ja siitä tehtiin matkustusvaroitus.
Mistä prosentit on peräisin?
 

Venäläisen uutistoimisto Tassin mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin ei kuitenkaan uskonut varoituksia ja sivuutti ne.

– Tämä muistuttaa suoranaista kiristystä sekä pyrkimystä pelotella ja horjuttaa yhteiskuntaamme, Putin sanoi Tassin mukaan maaliskuun 19. päivänä.

Tass uutisoi Putinin lausunnosta tiistaina eli vain muutama päivä ennen terrori-iskua, jossa kuoli lauantaiaamun tietojen mukaan yli 60 ihmistä.
Poiminta kertonee jostain jotain, tai sitten ei. Ainakin tass tässä ei oo ihan puuttinia myötäilemässä.
 
Millä logiikalla? Samalla logiikalla kuin tekivät itse terrori-iskut omiin kerrostaloihinsa vuonna 1999 jolla oikeuttivat toisen tsetsenian sodan.
Näin usein väitetään, mutta Tsetsenian sota oli jo käynnissä (oli ollut jo kuukauden) joten mitään ylimääräistä oikeutusta tuskin tarvittiin. Ja jos olisi tarvittu, niin yksi isku olisi riittänyt.

Totalitaariset hallinnot perustelee asemaansa turvallisuudella: isot ja näyttävät iskut joissa kuolee kymmeniä tai satoja ihmisiä ovat niille erittäin haitallisia. 'False flaggiin' riittää yksi isku, ja yleensä niissä kuolee vain muutamia ihmisiä, jos ketään. Ei Mainilan laukauksissakaan todellisuudessa ketään kuollut. Erityisen noloa Putinin hallinnolle on että muutama viikko sitten länsilähteet hyvin julkisesti varoittivat tulevista iskuista.

Kyllä tämä oli ihan oikea isku. ISIS-hengenheimolaisilla riittää antipatiaa Venäjää vastaan, ja Venäjälle on tullut paljon pakolaisia ja siirtotyöläisiä Keski-Aasiasta ja Irakista, joiden keskuuteen teroja voi soluttaa, tai heistä voi niitä värvätä.
 
En usko että isku on Venäjän järjestämä. Sen hyödyntämistä Ukrainaa vastaan pilasi Venäjän oma tiedustelu, joka totesi että ei ole viitteitä Ukrainan osallisuudesta. Tämä viittaisi siihen, että isku ei ollut etukäteen tiedossa.

Isis-K vaikuttaa todennäköiseltä syyliseltä, vaikka terroristien sanaan ei voi luottaa kun ottavat jonkun iskun nimiinsä.
 
Kaupungissa on yli 250 000 valvontakameraa, jotka tunnistavat kasvot, rekisterikilvet sekä ihan tolkuttomasti kaikkea muutakin dataa. Kunnon isoveli valvoo -systeemi siellä on koko ryssälässä. Eli sisäisen turvallisuuden nyt olettaisi olevan kunnossa.

 
Tässä muuten huomaa, miten se seikka, että Venäjä on sotkenut koko informaatiokentän patologisella valehtelullaan, johtaa siihen, että kukaan ei oikein usko heidän juttujaan enää missään kohtaa. Eikä ole syytäkään.

Tämä kuitenkin on ISIS-homma. Viranomaisia on varoitettu, ja iskusta on ollut kauan viitteitä. Tekijöiden naamat paloivat aikaa sitten. Se että Venäjän viranomaiset olivat nyt saamattomia, ei ole kunniaksi hallinnolle.

Ja juuri siksikin he tietenkin vielä voivat yrittää kääntää tämän johonkin mielikuvitukselliseen suuntaan.
 
JOS tämä pitää paikkansa niin haiskahtaa siltä että tulivat Valko-Venäjältä ja pyrkivät myös palaamaan sinne (sen valkoisen pakettiauton kilvet olivat valkovenäläiset, tosin en ole varma, oliko se pelkästään epäilyttävä vai varmasti terroristien käyttämä):

Terrorist attack in Crocus: more than 80 dead, - Investigative Committee of the Russian Federation.

Meanwhile, the terrorists' Renault was detained at night in the Bryansk region (which borders Belarus) , one terrorist was detained immediately, another - later

A PM pistol, a magazine for an AKM machine gun, and passports of citizens of Tajikistan were found in the Renault cabin.


 
Ylen radiouutissa oli hetki sitten että kaksi epäilyä pidetätetty, ovat ilmeisesti Tadžikistanista, pari asetta ja tietty pari passia löytyi kans. En tajua, kuka vattu ottaa passinsa tms. rikolliseen tekoon mukaansa, ellei sitten homma olisi järjestetty jollain tapaa tässä tapauksessa ryssän puolelta, esim. nopeasti syylliset kiinni että hallinto näyttää hyvältä.
 
Ylen radiouutissa oli hetki sitten että kaksi epäilyä pidetätetty, ovat ilmeisesti Tadžikistanista, pari asetta ja tietty pari passia löytyi kans. En tajua, kuka vattu ottaa passinsa tms. rikolliseen tekoon mukaansa, ellei sitten homma olisi järjestetty jollain tapaa tässä tapauksessa ryssän puolelta, esim. nopeasti syylliset kiinni että hallinto näyttää hyvältä.
On tuossa passissa se logiikka, että jos tulee esim. Valko-venäjältä rajan yli ja tarkoitus on palata vielä takaisinkin.
 
Back
Top