Moskovan terrori-isku

Kyllä tuo voi ihan hyvin Magalle läpi mennä. Ja menee muuallekin maailmaan läpi.

Ukraina kytkös myös tulee menemään läpi. Jopa Suomessa tietylle porukalle.

Minun mielestä tuo ryssän propaganda ei ole yhtään huonoa. Sitä tulee niin monella tasolla ja pelkkä massakin on niin suurta että se vaikuttaa lännessä ja varsinkin etelässä. Sen takia median, ainakin Suomessa, pitäisi kokonaan lopettaa uutisointi jonka lähteenä on Kreml tai joku niiden alainen toimija.

Huom! Viittasin siis sanatarkasti näihin väittämiin:
-"Ukraina, Yhdysvallat ja Iso-Britannia ovat viimeisen kahden vuoden ajan olleet maailman suurimpia terrorismin tukijoita."
-”poliitikot ja toimittajat ympäri maailmaa syyttävät Yhdysvaltoja Moskovassa tapahtuneesta terrori-iskusta”
.

Tämä vaatisi täyttä salaliittoteoria uskontoa jos vastaanottaja lännessä, eli kaikki uutiset/informaatio lännessä pitäisi olla tekaistuja ja oikeasti poliitikot ja toimittajat syyttävät siis jenkkejä. Eikös poliitikot ja toimittajat pitäisi olla osa tätä salaliittoteoriaa normaalisti:ROFLMAO:

Kuten todettua, nämä yllä olevat väittämät ryssälästä ovat jo niin sakeaa tavaraa että oman tiedon saannin pitää perustua 100% ryssän propagandaan syntymästä asti tai sitten olla täysi salaliittoteoria hörhö!

Ukraina voidaan yrittää kytkeä tähän kyllä, mutta tuossa väitettiin huomattavan paljon muutakin täysin todellisuudesta erkaantunutta.
 
Miksi tunnustukset jaetaan sosiaaliseen mediaan heti kiinnioton jälkeen? Onko kuulustelijoilla ollut vastaukset etukäteen tiedossa? Uskallettu jakaa ilman korkea arvoisempien hyväksyntää. Kyllä tämä suunnitelmallisuudelta tuoksuu.
Onko yhtään ruumista nähty oikeasti? Ruumissäkkejä ja punaisia myttyjä ei lasketa.
Voin olla väärässäkin.
 
Viimeksi muokattu:
Tavallisen internet-käyttäjän tavallinen kysymys:

Why would ISIS attack Russia when Russia is the only global power who helps Muslim nations around the world?

Obvious bullshit, especially since ISIS is CIA/Mossad

-


Johon Paweł Wójcik vastasi näin (hänen twitter-tilin kuvaus: Independent analyst. Tracking major affiliates of AQ and Islamic State. Philippines.Sahel)

Repeating myself - Russia is currently engaged in military operations against Islamic State in Syria, Mali, Burkina Faso with a potential to appear in Niger later this year.

Results are a different matter, in Syria - fighting a desert insurgency.

In Mali - a little proto-state.

Of course, Americans are also fighting in their zones like in Kurdish-controlled Syrian part, with hydra not ceasing on attempting prison breakes, infiltrating camps and assasinating people frequently.

In Niger, Americans have provided support against three affiliates of the Islamic State, ISGS, ISWAP and ISL. Not anymore since the coup, and quickly having the same treatment the French felt. And it were the French fighting Islamic State in Western Africa in recent years mainly.

Context matters though:
(hän viittaa vanhempaan, 20.3.2024 julkaistuun ketjuunsa, lainaan sen tekstin tähän jatkoksi)

Probably the greatest testimony of Russian "power" in ensuring the allied military regimes survival is a slow but steady march of al-Qaeda on Bamako.Unimaginable in the times of French air superiority.And incoming disaster for the later part of this year in Mali and Burkina Faso.

Americans destroyed the Islamic State together with the coalition, RU don't even come close. One of the most bizzare myths from SCW is the notion of RU having a role of warharmmer on IS. No, if not for the US, IS would still have its pysical caliphate today.

Of course Iraqi army and Kurdish forces + allies were indespensable. Iranian hordes and Syrian army had a free real estate, while the pro-US coalition was taking the main brunt of IS SVBIEDs, ocassionaly even helping SAA by bombarding important commanders in Palmyra, Der Ezzoir.


 
Viimeksi muokattu:
Hesari kertoo, että isis-k on aiemmmin iskenyt ryssän lähetystöön Kabulissa. Ja on iskenyt säännöllisesti myös ryssän liittolaista Irania vastaan. Järjestö tuomitsee ryssän toimet muslimiväestöä vastaan Afganistanissa, Tšetšeniassa ja Syyriassa.

Moskovalaiseen konserttisaliin ilmeisesti hyökännyt Isis-K on äärijärjestö Isisin vuonna 2014 perustettu alajaosto. Ryhmä on ottanut Venäjän hampaisiinsa kahden viime vuoden aikana ja syyttänyt Kremliä julmuuksista muslimeja kohtaan.

Äärijärjestö Isis tiedotti myöhään perjantai-iltana olevansa Moskovan iskun takana. Isisin osallisuuden ovat vahvistaneet myös Yhdysvaltain tiedusteluviranomaiset.

Ainakin kymmenien ihmisten hengen vieneen iskun varsinainen tekijä vaikuttaa puolestaan olleen äärijärjestön alajaosto Isis-K. Se on lyhennelmä nimestä Islamic State Khorasan. Nimi viittaa alueeseen, joka sijaitsee nykyisten Iranin, Turkmenistanin ja Afganistanin sisällä.

Uutistoimisto Reutersin mukaan vuonna 2014 toimintansa aloittanut Isis-K on niittänyt itselleen mainetta raakaan väkivaltaan kykenevänä toimijana. Ryhmän jäsenmäärä on kuitenkin ollut viime vuodet laskussa saavutettuaan huippunsa vuonna 2018.

Heikentymisestään huolimatta Isis-K:n on onnistunut jatkaa hyökkäyksien ja iskujen tekemistä näihin päiviin saakka.

Moskovan isku näyttäytyy kuitenkin jokseenkin poikkeuksellisena, koska Isis-K on aiemmin tehnyt iskuja lähinnä toiminta-alueellaan Afganistanissa ja Afganistanin naapurimaassa Iranissa. Iskut ovat kohdistuneet pääasiassa moskeijoihin.

Yhdysvaltojen tiedustelutietojen mukaan ryhmän edellinen isku kohdistui Iraniin. Isis-K teki siellä tämän vuoden alussa kaksi pommi-iskua, joissa kuoli lähes sata ihmistä.

Isis-K oli myös vastuussa Kabulin kansainväliselle lentokentälle tehdystä iskusta vuonna 2021. Iskussa kuoli 13 yhdysvaltalaista sotilasta ja kymmeniä siviilejä.

Venäjä joutui edellisen kerran Isis-K:n kohteeksi vuoden 2022 syyskuussa. Silloin ryhmä teki itsemurhaiskun Venäjän suurlähetystöön Afganistanin pääkaupungissa Kabulissa. Iskussa kuoli kuusi ihmistä, joiden joukossa oli venäläinen diplomaatti.

Isis-K:n pääasiallinen vastustaja on Afganistanissa ollut maata vuodesta 2021 asti hallinnut ääri-islamistinen Taleban.

Kuitenkin aivan viime vuosina Isis-K näyttää myös kohdistaneen propagandaansa Venäjän presidenttiin Vladimir Putiniin. Ryhmä on syyttänyt Venäjää julmuuksista muslimeja kohtaan niin Tšetšenian kuin Syyrian sodissa. Samalla se on nostanut esiin entisen Neuvostoliiton toimia Afganistanissa 1980-luvulla.

”Isis-K on ottanut Venäjän kahden viime vuoden sisällä hampaisiinsa”, sanoo yhdysvaltalaisen turvallisuusalan konsulttiyrityksen Soufan Groupin tutkija Colin P. Clarke sanomalehti The New York Timesille.

"Se arvostelee propagandassaan usein Putinia ja syyttää, että Kremlillä on muslimien verta käsissään viitaten Venäjän toimiin niin Afganistanissa kuin Tšetšeniassa ja Syyriassa."

Myös uutistoimisto Reutersin haastattelema yhdysvaltalaisen ajatuspajan Wilson Centerin asiantuntija Michael Kugelman toteaa, että Isis-K:n suhde Venäjään on vihamielinen.

Kugelmanin mukaan ryhmä pitää Venäjää osallisena muslimeita sortavaan toimintaan maailmalla. Lisäksi hän huomauttaa, että Isis-K:n riveissä toimii joukko keskiaasialaisia militantteja, joilla on omia kaunoja Moskovaa kohtaan.
 
Putin näyttää taas todellista luonnettaan: kun hän kohtaa odottamattomia tilanteita tai yllätyksiä, hän jäätyy eikä tiedä miten toimia. Joten hän ei tee mitään vaan antaa koneistonsa ja alaistensa touhuta "ongelman" parissa.

Voi mennä useita päiviä ennen kuin Putin kommentoi asiaa televisiossa, kuten nähtiin "Prigozhin kapinan yhteydessä" ja tällöinkin, jos ei ole yhtä selvää vaihtoehtoa tarjolla, hän esiintyy haparoivasti ja epämääräisesti, ottamatta kantaa suuntaan tai toiseen.

ELI tämä kyseinen "vahva johtaja" on vahva vain silloin kun esiintyy ennalta määritellyn ja harkitun suunnitelman mukaisesti. Jos joutuu yllätetyksi, hän haparoi ja epäröi ja antaa mieluummin alaistensa hoitaa tehtäviä parhaaksi näkemillään (usein keskenään ristiriitaisilla) tavoilla. Tällainen toiminta on tietysti omiaan kaatamaan vastuun ja samalla mahdollisen syyllisyyden virheistä alaisten niskaan - koska "tsaari" ei ole koskaan väärässä eikä tee koskaan virheitä.

Still no address from Putin.

Spokesman Peskov non committal about whether they will be one. “We’ll inform you,” he tells journalists.

It’s a conundrum: Tell the truth that you messed up on Islamic terror, and be forced to focus on proper security concerns. Or blame Ukraine



-

MUOKKAUS: harmi etten ottanut eilen talteen, mutta joku seuraamani tili kommentoi että ryssän tiedustelupalvelut käyttävät Telegramia kansan mielipiteiden mittaukseen.

Tästä on kuultu ennenkin, mutta nousi taas mieleen, tämän tuoreimman tapauksen johdosta.

Homma toimii näin: julkaisevat erilaisia, usein vahvoja näkemyksiä eri kanavia pitkin ja seuraavat tarkasti, miten venäläiset reagoivat niihin. Saako jokin näkemys kannatusta tai vastustusta, vai ollaanko välinpitämättömiä asian suhteen.

Toki tämä on pieni otanta mutta siitä on silti apua, jos pyritään haarukoimaan erilaisten vaihtoehtojen hyväksyntää kansan keskuudessa.

Putin ja hänen koplansa eivät sinänsä välttämättä tarvitse kansan hyväksyntää, mutta miksi tehdä epäsuosituiksi arvioituja päätöksiä, jos ei ole pakko?

En sano, että juuri nyt on tällainen prosessi käynnissä mutta en pitäisi sitä mahdottomana eli Putin ei voi ottaa julkisesti kantaa ennen kuin on arvioitu (edes karkeasti) kyseisen kannanoton suosio kansan parissa.
 
Viimeksi muokattu:
Kaikkien iskun tekijöiden kerrotaan olevan Venäjän kansalaisia, ovat naapurimaista mutta saaneet kansalaisuuden. Nyt selvitetään onko kansalaisuus saatu laillisesti.

"112": all those detained for the terrorist attack in Crocus are Russian citizens​

All those detained on suspicion of a terrorist attack in Crocus City Hall are Russian citizens, the 112 telegram channel reports , citing a source.

“Newcomers from neighboring countries have stayed in our country so long that they have managed to obtain citizenship,” the channel cites information from a source.

Now regulatory authorities are checking whether the suspects received the documents legally.

According to the latest data, 115 people were killed as a result of the terrorist attack. The Moscow Region Ministry of Health published a list of 41 identified.

FSB Director Alexander Bortnikov reported to Russian President Vladimir Putin on Saturday morning about the detention of 11 people involved in the terrorist attack, including four terrorists.
https://www.mk.ru/incident/2024/03/23/112-vse-zaderzhannye-za-terakt-v-krokuse-grazhdane-rossii.html
 
Venäjän tietoihin ei ole uskomista mitä tulee uhreihin tai tekijöihin. Sama kun luotettaisiin johonkin hamasin "terveysministeriön" tietoihin.

Luottaisin siis jenkkien tietoihin isiksestä, loput voi sitten olla totta tai maskirovkaa.
Kummatkin, Hamas ja Kreml ovat täysin luotettavia lähteitä. Käännät vain kaiken mitä sanovat 180° ja huomaat että tämä onkin juuri näin.
 
Ei todellakaan kannata juhlia täällä, ISISin ja AQ:n näyttävät "onnistumiset" lisäävät aina todennäköisyyttä uusiin iskuihin. Wahhabisteille Venäjä ja Länsi ovat ihan yhtä suuria saatanoita. Tällä hetkellä Euroopassakin on monta sellaista jotka seuraa uutisia silmät kiiluen ja näpyttelee sormi kuumana Telegrammiin että kattokaas veljet, tätä nämä jumalattomat täälläkin tarvitsisivat.
En minä Isistä hyviksenä pidä ja mainitsemistasi syistä. Kuitenkin, kun heillä joka tapauksessa on tarve päästä paukuttelemaan säännöllisesti, niin se on hyvä, että huomaavat Venäjän olevan hedelmällisempi kohde tälle harrastukselle. Jokainen vakavasti otettava isku vaatii resursseja ja hekin osaavat laskea missä on paras hyötysuhde juuri nyt.
 
Siellä aivoriihi meneillään, että ketä syytetään ja mitkä toimenpiteet.
Tämä että pelikirja on aivan sekaisin, on vahva todiste sen puolesta että isku ei ollut Venäjän suunnittelemaan tai edes tiedossa.
 
Tämä että pelikirja on aivan sekaisin, on vahva todiste sen puolesta että isku ei ollut Venäjän suunnittelemaan tai edes tiedossa.
Ellei siellä sitten viilata pelikirjaa. Jotain odottamatonta ilmennyt tai tullut uusia mahdollisuuksia. Toki tämä uutinen perustuu vain yhden jenkin arvailuun. Ottihan se Putleri osaa heti aluksi jo. Nyt mietitään kuinka tästä ulosmitataan paras hyöty. Jos tämä ei ollut Putlerin suunnittelema isku niin siltikin veikkaisin Fsb:tä.
 
Meduza uutisoi tällaista:

https://meduza.io/en/news/2024/03/2...ement-in-reporting-on-moscow-terrorist-attack

Kremlin tells pro-government media to emphasize possible ‘traces’ of ‘Ukrainian involvement’ in reporting on Moscow terrorist attack​

2:20 pm, March 23, 2024
Source: Meduza

Russian state-funded and pro-government media have been instructed by the Putin administration to emphasize possible “traces” of Ukrainian involvement in their reporting on Friday’s Crocus City Hall terrorist attack, Meduza has learned from a state media employee. A second source from a pro-Kremlin outlet confirmed the report.

Earlier on Saturday, Russia’s Federal Security Service (FSB) claimed that the four main suspects in the attack had planned to flee to Ukraine, where they allegedly had “appropriate contacts,” after the shooting. The agency said the suspects were detained in Russia’s Bryansk region on their way to the Ukrainian border.

The Ukrainian authorities have categorically denied any involvement in the terrorist attack, accusing the Russian authorities of attempting to fuel “anti-Ukrainian hysteria in Russian society.”

-

Yllä olevan valossa ei liene sattumaa että puhuva pää kommentoi tapahtunutta näin:

Russian propagandist Simonyan is trying to convince everyone that Ukraine was involved in the terrorist attack in Moscow Region

"So, here goes. It's not ISIS. It's Ukrainians. And the fact that even yesterday, even before the arrests, before the faces and names of the perpetrators, Western security services began to convince the population that this is ISIS - that's what set fire to this thief."


 
Back
Top