Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

MOT. Oikeus omaan rynkkyyn.

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja Cold Will, 24.11.2014.

 1. Cold Will

  Cold Will Kapteeni

  Liittynyt:
  10.04.2014
  Viestejä:
  629
  Tykkäykset:
  619
  Pisteet:
  76
  Oikeus omaan rynkkyyn. Armeijan kutistuminen sysää syrjään yli 100 000 reserviläistä. Osa heistä haluaisi perustaa omat kodinturvajoukot Venäjän uhkaa torjumaan. Toimittajana kai Byman.

  • Esitetään: Ma 1.12.2014 klo 20.00 Yle TV1
   
  Maidan tykkäsi tästä.
 2. Taitolaji

  Taitolaji Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja

  Liittynyt:
  09.03.2013
  Viestejä:
  3,663
  Tykkäykset:
  2,972
  Pisteet:
  1,286
  Ei tässä rynkky riitä!

  Koko kokonaismaanpuolustuksen konsepti olisi luotava uuteen uskoon. Puolustusvoimat ja "kodinturvajoukot" ovat yhteiskuntaa varten, ei päivastoin. Sveitsiläinen järjestelmä on OK, mutta tarvitsee tuokseen muita toimintoja, joilla taataan yhteiskunnan toiminta myös kriisioloissa.

  http://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/03/08/suomi-polvilleen-15-minuutissa
   
  JHartikka, Myrskyhiiri, Nypykkä ja 3 muuta jäsentä tykkää tästä.
 3. Mainos 4. Cold Will

  Cold Will Kapteeni

  Liittynyt:
  10.04.2014
  Viestejä:
  629
  Tykkäykset:
  619
  Pisteet:
  76
  Toivottavasti tulee asiallinen ja rakentava ohjelma. Aihe on tosi kiinnostava koska seuraavasta sodasta tulee melkoinen kaaos. Täällä häärää sikin sokin Suomen armeija, Venäjän armeija ja yli viisi miljoonaa siviiliä.
   
 5. VLF

  VLF Kersantti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  27.10.2014
  Viestejä:
  265
  Tykkäykset:
  449
  Pisteet:
  16
  Ei rynkkyjä kotiin, kiitos.
   
  skärdis, jee3z, Tähystäjä ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 6. JOKO

  JOKO Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  4,971
  Tykkäykset:
  1,340
  Pisteet:
  1,286
  Rynkky, kasapanos ja muutama kylkimiina jokaiseen suunnilleen täysipäisten ihmisten asustamaan kotiin.

  Me emme tapa toisiamme autoilla, bensalla, kirveillä, nyrkeillä tahi milläkään muulla tappamiseen sopivilla astaloilla, vaikka se helppoa olisikin. Me emme tee sitä myöskään tuliaseilla, koska naapureiden tappaminen ei vaan ole kovinkaan järkevää. Kansakunnan ja kansalaisten vapauden kannalta laajamittainen tulivoimaisten aseiden omistaminen on kuitenkin suotavaa ja siksi minä sitä kannatan. Aseiden omistamista rajoitettaessa on aina erittäin suuri riski aseiden päätymisestä juuri niiden harvojen väärien ihmisten hallintaan.

  Suomessa rynnäkkökivääri ja laatikollinen ammuksia voitaisiin lykätä kotiinviemisiksi jokaiselle intin suorittaneelle.
   
  JHartikka, KIM, Ikarus ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 7. pstsika

  pstsika Haukka Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  4,289
  Tykkäykset:
  3,068
  Pisteet:
  1,286
  1500 kpl laatikko vai 750 kpl laatikko? Vaiko 30 kpl rasia? ;)
   
  JHartikka tykkäsi tästä.
 8. yrjö

  yrjö Kenraali

  Liittynyt:
  29.01.2012
  Viestejä:
  2,601
  Tykkäykset:
  3,104
  Pisteet:
  636
  Joo pyssy joka jampalle! Sitten ku on otettu vähän viinaa niin aletaan ammuskelemaan, koska onhan ammuskelu kännissä paljon hauskempaa!
   
  skärdis, elso ja CV9030FIN tykkäsivät tästä.
 9. JOKO

  JOKO Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  4,971
  Tykkäykset:
  1,340
  Pisteet:
  1,286
  Meinasin juuri sitä puusta tehtyä laatikkoa. Sillä jo hetken pitää paikkansa. :uzi:
   
 10. JOKO

  JOKO Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  4,971
  Tykkäykset:
  1,340
  Pisteet:
  1,286
  Kuinka monta naapuria olet tappanut kännipäissäsi?

  Todellisuudessa aseiden omistaminen on ollut laajinta niillä nurkilla, joilla ei ainakaan titteleiden puolesta olla sivistyneimmästä päästä. Silti naapureita tapetaan harvakseltaan ja silloinkin kun tapetaan, niin useimmiten tapetaan teräaseella.
   
  MeriTJ ja -JP- tykkäsivät tästä.
 11. Samovarius

  Samovarius Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  06.06.2014
  Viestejä:
  534
  Tykkäykset:
  747
  Pisteet:
  76
  MOT:n asejuttu Jokelan kouluammuskelun jälkimainingeissa oli niin vastenmielistä ja kuvottavaa, halpaa ja tunteisiin vetoavaa likasankojournalismia, etten odota tältä pätkältä yhtään mitään muuta kuin uutta pohjanoteerausta.
   
  Myrskyhiiri, Erkki, Hulabi ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 12. -JP-

  -JP- Alikersantti

  Liittynyt:
  16.08.2014
  Viestejä:
  93
  Tykkäykset:
  331
  Pisteet:
  6
  Kyllä on synkkää lukea maanpuolustus foorumilta kun ensimmäisen alle 10 kommentin joukosta löytyy kaksi henkilöä jotka täysin ilman mitään fakta perusteita väittävät tai ainakin antavat ymmärtää että veri virtaisi kaduilla heti jos rynnäkkökivääreitä jaettaisiin aktiivireserviläisille säilytykseen.
  Ei ole paljon toivoa tämän maan puolustuksella jos luotto tämän maan sodanajan joukkoihin on tuolla tasolla.

  Voi tulla yllätyksenä joillekkin hoblofoobikoille, mutta noita RK:n kaltaisia aseita on jo kymmeniä tuhansia hajasijoitettuna ympäri maata ammunnanharrastajien asekaappeihin.

  Yleisesti ottaen on suorastaan käsittämätöntä että täällä ei luoteta niihin miehiin ja naisiin jotka valtio on kouluttanut ja jotka ovat tätä maata vannoneet puolustavansa aseellisesti sen vertaa että heille voitaisiin antaa ase säiltykseen. Pitäisin sitä lähinnä vain hienona eleenä ja luottamuksen osoituksena, minulla kuten kymmenillä muillakaan tuntemillani aktiivisilla ampujilla/reserviläisillä ei todellakaan ole sinänsä edes mitään tarvetta RK:lle, parempaakin kalustoa on kaapit täynnä. Näin ollen edes YJT ei vaarantuisi..
   
  Nypykkä, Erkki, Hulabi ja 8 muuta jäsentä tykkää tästä.
 13. commando

  commando Kenraali

  Liittynyt:
  14.11.2010
  Viestejä:
  2,303
  Tykkäykset:
  266
  Pisteet:
  636
  Niin, siksi totalitärisissä ja epädemokratisissa maissa aseiden yksityisomistus onkin kiellettyä ja rajoitettua. Aseiden saatavuutta siviileiltä halutaan rajoittaa, jotta joukko- ja kansanmurhien tekeminen olisi helpompaa. Tätä tuskin tarvitsee sen enempää perustella, historia osoittaa että tiukkoja aselakeja on aina seurannut keskitysleirit. Ihminen, joka haluaa kieltää ja rajoittaa aseiden saatavuutta on hyvin sairas.

  Joo auto joka jampalle! Sitten kun on otettu vähän viinaa niin aletaan ajamaan lasten ylitse, koska onhan autolla ajaminen kännissä paljon hauskempaa...
   
  KIM, miheikki, Cold Will ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 14. Mainos 15. yrjö

  yrjö Kenraali

  Liittynyt:
  29.01.2012
  Viestejä:
  2,601
  Tykkäykset:
  3,104
  Pisteet:
  636
  ^noin tapahtuukin. Liikenne on välttämätöntä. Pyssyjen säilytys täysien amatöörien kotona ei ole. Auto on suunniteltu liikkumaan pisteestä A pisteeseen B (jotkut myös suunniteltu olemaan tyylikkäitä ja tuottaman iloa kuljettajalleen) mutta rynkky on tehty vain toisten ihmisten ampumiseen. Enkä mä sillä, et mulla todellakaan olis jotain ihmisten ampumista vastaan! Kunhan ne on vihollisia eikä omia. Rynkyn voi antaa siinä vaiheessa kun niitä vihollisia voisi ajatella oikeasti tulevan rajan yli lähiaikoina. Säilyttääkö muuten kapiaiset pyssyjään kotosalla?

  Sodan ajan joukot täydessä kokoonpanossa aseistettuina todennäköisesti tappaisivat monta omaa äijää jo ihan tilastollisesti puhtaan sähellyksen johdosta. Vaikka kapiaiset olisivat "briiffanneet" kuinka sitä torrakkoa nyt pitikään käyttää ja tietty kyyläävät varmistinten perään ja passaavat päälle muutenkin. Silti tulisi. Sitä voi miettiä mitä saldo olis jos noita jaettaisiin massamaisesti kylmiltään kaikille.

  Luotto tämän maan sa-joukkoihin on tasan sitä mitä tilataan. Eihän ukkoja ole edes kertautettu! Kapiukot täällä ulisee täällä tämän tästä kuinka paskaa jengi niitten mielestä on. Jos siellä nyt on muutama hassu ukko, promillen tai vaikka prosentin verran SA-vahvuudesta jotka ammuskelee ihan tarkkuutta ja ovat pro-tason pyssymiehiä niin ei se sitä tarkoita, että ne loputkin sodanajan reserviläiset olis. Itse esim. en ole rynkyllä ampunut varusmiesajan jälkeen enkä todellakaan haluaisi sellaista kotiini vaivoikseni.
   
 16. yrjö

  yrjö Kenraali

  Liittynyt:
  29.01.2012
  Viestejä:
  2,601
  Tykkäykset:
  3,104
  Pisteet:
  636
  Siis lyhyesti sanottuna ei mulla muuta kuin tää: tolkku
   
  elso tykkäsi tästä.
 17. pstsika

  pstsika Haukka Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  4,289
  Tykkäykset:
  3,068
  Pisteet:
  1,286
  Jos sen saisi ikiomaksi ja saisi ampua myös muutakuin valtion patruunoita, niin sitten ehkä. En kuitenkaan halua käyttää rajallista ja muutenkin vähiin käyvää säilytystilaa sellaisen aseen hallussapitoon, jonka käyttömahdollisuudet ja omistussuhde eivät minua tyydytä. Tietysti se olisi jotain, jos intti maksaisi vuokraa tuosta kuluvasta tilasta, mutta en oikein usko siihen...
   
 18. jurppi

  jurppi Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  01.08.2014
  Viestejä:
  3,290
  Tykkäykset:
  7,523
  Pisteet:
  1,286
  Meillä Suomessa on yli 600.000 luvallisen ampuma-aseen haltijaa tälläkin hetkellä jotka säilyttävät aseensa sekä patruunansa kotonaan. En näe enkä koe näistä olevan mitään ongelmaa. Itseasiassa päin vastoin. Tiedän että ampuma-aseen haltijat ovat kaikin puolin luotettavia ja myös henkisesti terveitä kansalaisia. He joutuvat aseita hankkiessaan myös käytännössä osoittamaan että ovat muutenkin elintavoiltaan sopivia ampuma-aseen haltijoiksi. Sattuneesta syystä tunnen henkilökohtaisesti varsin paljon tällaisia henkilöitä. Olen tuntenut heitä jo kymmeniä vuosia.

  Ainakaan minulla ei ole pienintäkään syytä uskoa että syntyisi minkäänlaista haittaa kenellekään vaikka tietty osa koulutettuja reserviläisvalmiusjoukkoja säilyttäisi palvelusasettaan (rynkky tai joku muu) sekä muitakin perusvarusteita kotonaan. Luonnollisesti asianmukaisessa kaapissa/säilytystilassa kuten em. muut ampuma-aseen haltijat. Tällaiseen valmiuteen liittyy luonnollisesti muutakin henkilöön liittyvää vastuuta. Vähintäänkin samalla tavalla joka yleensä kuuluu luvallisten ampuma-aseiden hallintaan.

  Kaiken lisäksi tällaiselle järjestelmälle on olemassa ihan oikea ja perusteltu tarpeensa, osana puolustusvoimen reserviläisvalmiutta. Huolimatta siitä puolustusvoimilla on omat suunnitelmansa ja keinonsa varusteiden sekä niiden mukana myös aseistuksen jakamiseksi mahdollisen akuutin uhka-/poikkeustilanteen osalta. En viitsi tämän enempää luetella erikoishenkilöstöä jonka olisi tietyissä tapauksissa syytä olla jopa vuorokauden-kahden toimintavalmiudessa. Toisekseen ulkopuolisilla ei käytännössä olisi edes tietoa siitä kuka ja ketkä mahdollisesti olisivat mukana tällaisessa järjestelmässä.

  Luonnollisesti valmius edellyttäisi myös sitoutumista tiettyyn, etukäteen suunniteltuun harjoitusohjelmaan. Lisäksi tällaiseen järjestelyn tulisi olla rajattu yksittäisten henkilöiden osalta etukäteen määriteltyyn rullaavaan aikajaksoon. Tuskinpa siitä tulisi kenellekään elinikäistä velvollisuutta.
   
  -JP-, KIM, Tähystäjä ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 19. jurppi

  jurppi Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  01.08.2014
  Viestejä:
  3,290
  Tykkäykset:
  7,523
  Pisteet:
  1,286
  Juuri näin. Tällaista ei voi vaatia keneltäkään. Kaikki pitää perustua vapaaehtoisuuteen. Eikä tällaiseen erityiseen reserviläisvalmiuteen missään tapauksessa liittyisi minkäänlaista julkisuutta. Päinvastoin.

  Toisaalta sellainen erikoishenkilöstö joilla tällaiseen olisi todellista tarvetta sitoutuisivat todennäköisesti mielellään säilyttämään varusteita kotonaan. Kysymys olisi kuitenkin rajallisesta aikajaksosta johon liittyy toki muutakin sitoutumista, säännöllisiä esim. kerran vuodessa pidettäviä koulutuksia, harjoituksia jne.
   
 20. pstsika

  pstsika Haukka Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  4,289
  Tykkäykset:
  3,068
  Pisteet:
  1,286
  No mitäpä semmoisella lonksuvakantisella ja alastomalla kuittipyssyllä kukaan urheiluampuja tekisi, kun asetta ei kuitenkaan saisi ominpäin käyttää eikä tehdä pienintäkään muutosta alkuperäiseen. Veisi vain tilaa kaapista, ei muuttaisi käytännössä puolustustuskykyä vrt. nk. reserviläiskiväärit ja toisi vain lisää vastuuta, jonka PV sanelisi täysin yksipuoleisesti. Vähintäänkin kyse pitäisi olla Sveitsin mallista, jossa ase tosiasiallisesti on oma ja se jää lopulta täysin henkilön haltuun, vaikka sitten itselataavaksi modifioituna.
   
  tsalesto tykkäsi tästä.
 21. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,653
  Tykkäykset:
  23,256
  Pisteet:
  1,286
  Selkeä, määritelty tehtävä, joka on hoidettavissa käsiasein ja joka vaatii korkean valmiuden ja nopean lkp:n - määrätty joukko - komentosuhteet - säännöllinen harjoittelu - koulutustarkastus. Tuohon janaan pitää jakoaseet kotona sovittaa. Ilman tuota janaa on käytännössä täysin turhaa mikään Konstantin kotijako.

  Taitolaji on tässä aiheessa mielestäni oikeassa. Kokonaismaanpuolustuksen sarka on SE juttu, ja erityisesti se korostuu, kun katsoo, mitä Naapuri tekee. Posti vaan taitaa olla liian iso niin kenraaleille kuin 4-vuotiskausia hamusteleville päättäjillekin. Eli homma tulee jäämään hyvin pitkälle niiden harvojen siviilien harteille, jotka aidosti kykenevät soveltamaan ja toimimaan epäselvissä oloissa.
   
  Myrskyhiiri, Erkki, Tähystäjä ja 3 muuta jäsentä tykkää tästä.
 22. Cold Will

  Cold Will Kapteeni

  Liittynyt:
  10.04.2014
  Viestejä:
  629
  Tykkäykset:
  619
  Pisteet:
  76
  Jos näin on niin, silloin on olemassa tehokas ratkaisu: kielletään viina. Suomessa tapetaan eri menetelmillä vuodessa n.120 ihmistä. Viinaan kuolee yli 2000 ihmistä, lisäksi pahoinpitelyt, tuhotot lapsuudet, liikennekuolemat jne jne.
   
  Maidan ja commando tykkäsivät tästä.

Jaa tämä sivu