Musta hakaristi Ilmavoimien käytössä (Oli: Hakaristi Puolustusvoimien käytössä)

Kapiainen

Respected Leader
Tässä vielä kuva siitä mistä kirjoitin tuossa edellä. Ei se siitä muuksi muutu se mielikuva, olkoon tausta mikä tahansa. Harkitsisin vaihtoehtoja, sitä en sano mikä olisi oikea harkinnan tulos, mutta kyllä asioita ylipäätään on kyettävä aika ajoin miettimään ja uusimaan.
 

Liitteet

  • 20180912_115029.jpg
    20180912_115029.jpg
    641.1 KB · Luettu: 36
D

Deleted member 1381

Guest
Samaa mieltä!
Sitäpaitsi sininen hakaristi on yksi juttu, muutamissa ilmavoimien lipuissa on musta tasasivuinen hakaristi valkoisin reunuksin - ja se näyttää ihan juuri "siltä", koska ulkoisesti se käytännössä on se.
Voitte muuten uskoa että sitä saa ulkolaisille selittää ja vaikka kuinka selität, on tulos epäuskoista seliseli-hymähtelyä.
Aatu pilasi hakaristin, eikä se siitä miksikään muutu. Minusta Ilmavoimat voisi harkita - en siis sano että pitäisi poistaa - olisiko lippujen mustat tasasivuiset ja valkoreunaiset hakaristit korvata jollakin..vaikka sitten sillä sinisellä versiolla jos ei muuta.

Ne voisi korvata irtisanoutumisella kaikesta pahasta. Miehistä, homofobiasta, valkoisesta ihonväristä, islamofobiasta, misogyniasta, suomalaisesta ruoasta ja täkäläisistä käyttäytymisnormeista.
 

Kapiainen

Respected Leader
Minkä? Samaa vitun pöyristymistä pöyristymisen perään. Näennäispuuhastelua, jonka jälkeen voi taputtaa itseään selkään, maailma on pelastettu.
Hetkinen nyt - vedäpä henkeä parikin kertaa ennenkuin enempää hyperventiloit.
Sanoin että ehkä voisi HARKITA - ja korostin ettei harkinta tarkoita sitä että pitäisi muuttaa! Asioita on ylipäätään hyvä tarkastella silloin tällöin objektiivisesti ja kriittisestikin ja muuttaa niitä JOS tarkastelun tuloksena siihen päädytään.
 

ctg

Greatest Leader

8000 vuotta vanha swastika geosymbooli, jordaniassa. Mutta näitä on myös pitkin maailmaa ja symboli menee pitkälle historiaan. Kuten edellä on sanottu mielensä pahoittajat voisivat ottaa oppia historiasta ja lopettaa nillityksensä.
 

tiedotusosasto

Respected Leader
Onhan se hakaristi nyt paljon hienompi kuin jokin tikkataulu. Ylpeä symboliikka aina viikinkiajoista alkaen.

Pitäisiköhän meidän laittaa hakaristin päihin käärmeen päät. Silloin voitaisiin sanoa, että ei se mikään hakaristi ole vaan vanha symboli jota me käytettiin jo silloin kun tapettiin viikinkejä niin ettei ne enää uskaltaneet tänne tulla vaan rupesivat kaveeraamaan. Sittemmin meillä oli tuo sama merkki sinisenä ja ilman käärmeen päitä kun me tapettiin punatähdin merkittyjä venäläisiä. Teillä jenkit on muuten samanlainen kultainen tähti olkapäillänne.

Jos tuo hakaristi edelleen näiden selitysten jälkeen jotakuta hirvittää niin voidaan kertoa, että sen on tarkoituskin hirvittää. Siksi Aatukin sen otti käyttöönsä ja roomalaisilta loput - joilta kristitytkin otti symbolinsa. Mutta täällä pohjolassa se oli tuhannen vuotta ensin ja täällä se symbolisoi urheutta ja voimaa. Intian suunnalla rakkautta mutta ne olikin aika nössöjä.

Swastika+Viking+Sword.jpg
 
Viimeksi muokattu:

ctg

Greatest Leader
Intian suunnalla rakkautta mutta ne olikin aika nössöjä.

Älä nyt. Jos luet tai opiskelet niiden kirjoitettua historiaa niin huomaat että Intialaiset on harrastaneet sotaa pitkälle ajan laskun alkuun. Heidän uskontonsa ja mytologiansa puhuu lasitasanko fantasioista, atomipommien tuhotessa kaupunkeja ja niin edelleen. Pakistanista löytyy historiallinen raunio kaupunki, joka on radioaktiivinen ja kukaan ei tiedä mitä tapahtui sen väestölle. Paikan tutkiminen on ongelmallinen kun se on vittumaisessa paikassa ja sinne ei pääse.
 

aev

Korpraali
Kaikki Vapaudenristin ritarikunnan ristin tai mitalin ansainneet ryntäävät nyt piilottamaan niitä piirongin laatikkoon häpeissään.
Ja mitäs nyt ripustetaan pressan linnan salkoon, kun natsimerkit kielletään.
 

Vaako

Luutnantti
Miten hel..ssä tämän saa sotkettua kaikkeen?? Vaatii jo mielikuvitusta ja lähes lahjakkuutta että saa kytkettyä nuo kaikkeen.

Kyllähän Amöriikassa on vahva feministis-punafasistinen virtaus päällä. Osa näitä Trumppi-aate sotia. Koska itse seuraan jollain lailla jenkkien sarjakuva-, peli- ja elokuvaskenejä, aukeaa tuo rinnastus automaattisesti. Varmaan monella täällä Suomessa asia jää yleismaailmallisen Trumppi ulinan taakse piiloon.

Comicsgate ja Phandom Menace hakusanat varmaan selittää aika hyvin taustoja.

Edit: Liittyy siis tuohon Kairan viestiin #23.
 

Benelli

Respected Leader
Miten hel..ssä tämän saa sotkettua kaikkeen?? Vaatii jo mielikuvitusta ja lähes lahjakkuutta että saa kytkettyä nuo kaikkeen.
Ei se mitenkään epäjohdonmukaista ole.
Yli 73 vuotta böömiläisen korpraalin kuoleman jälkeen tämä tehtäisiin ihan vain vihervasemmiston miellyttämiseksi eikä vaatimukset tuohon loppuisi.
 

Panssari Salama

Respected Leader
Säikeen otsikko tuli muotoiltua huonosti, tarkoitus oli kysyä ihan tuosta Ilmavoimien käytössä olevasta mustasta pitkäsakaraisesta (Gallen-Kallelan suunnittelemasta) tunnuksesta.
 
D

Deleted member 1381

Guest
Säikeen otsikko tuli muotoiltua huonosti, tarkoitus oli kysyä ihan tuosta Ilmavoimien käytössä olevasta mustasta pitkäsakaraisesta (Gallen-Kallelan suunnittelemasta) tunnuksesta.

Mielestäni aivan hyvä. Siitä nokkiinsa ottaville voi kertoa symbolin historiaa, aloittaa jo vaikka esihistoriasta. Jos edelleen on pahoittanut mielensä, niin ei sille mitään voi. Hittojako sitä kaikkien twitterkohujen, tai vastaavien, takia vauhkoontumaan. Jos niiden perusteella alkaa toimintaansa muokkaamaan, niin sitä saa tehdä maailman tappiin asti.

Ihmisten täytyy oppia välillä pettymään. Jotkut on oppinut jo lapsena käsittelemään myös ne tunteet.
 

Vääpeli

Respected Leader
Palsternakka lähti ihan laukalle... :D Suomessa saa käyttää kuka tahansa Hakaristia, jos sille tuntuu niin vetää WW2 aikasen Saksan sotalipun lippuntankoonsa. :D
[B]C Salonius-Pasternak[/B]‏ @[B]charlyjsp[/B] 53 min53 minuuttia sitten
Lisää
Kerran @FinnishAirForce saa käyttää #hakaristi lippua, niin varmaan ok jos #NMR, #SuomenSisu, #SVL & Co käyttää näitä lentosotakoulun lippuja kun marssivat? Mitä mieltä @Puolustusvoimat #viestintä on? Entä @valtioneuvosto tai TP @niinisto?
14 vastausta2 uudelleentwiittausta8 tykkäystä
 

Tex

Kapteeni
Arvostetulle amerikkalaiselle lehtispedelle voisi myös vastaesittää rististä luopumista. Sen varjossa tehty hirmuisia tekoja, vainottu ja pakkokäännytetty ihmisiä. Uhattu ikuisella kadotuksella ja saarnattu fasistisen sodanjumalan asiaa.

Amerikan tähdet ovat myös saatanasta, viisisakarainen tähti on pakanallinen symboli ja vähintään ristiriidassa kristillisyyden kanssa.

Saati sitten daavidin tähti. Heksagrammi on yksi voimakkaimmista okkuttisista symboleista. Niin alhaalla kuin yläpuolella. As above, so below. Saatanallisuus kietoutuu tuohon symboliin ja on samalla saturnuksen kuusikulmainen napa, joka samalla muodostaa mustan kuution. Ehkä sekin tulisi kieltää, haha.

Ihan jokaikinen symboli on muuta kuin absoluutti, jokaisella symbolilla on oma merkityksensä, joka kuitenkin voi muuttua ajan myötä, kantajan mukaan. Emme voi kieltää yhtään symbolia, sillä abstraktion kieltäminen ei ole mahdollista. Tai on, mutta järjetöntä touhua.
 

Rauhantekijä

Respected Leader
Aatu pilasi hakaristin, eikä se siitä miksikään muutu. ........ saa ulkolaisille selittää ja vaikka kuinka selität, on tulos epäuskoista seliseli-hymähtelyä
Kyllä tässä on koko asian lähtökohta tänäpäivänä. Mielikuva on se mikä vaikuttaa ja sillä sipuli.
Olen Kapiaisen kanssa samaa mieltä, että ainakin nykyisiä Ilmavoimien tunnuksia saa pohtia uudellen. Jos johtajat päättää niitä muuttaa, niin kannatan päätöstä. En kuitenkaan vaadi muuttamaan mitään.
.
 
Top