Näin Venäjän sotajoukot sijoittuvat itärajan tuntumassa

scip10

Kenraali
Historiaa tavaamalla, jos nyt oikein ulkomuistista menee: Venäjä on säännöllisesti varmistanut pääsynsä merille. Musta Meren jälkeen voi vuorossa olla aivan hyvin Itämeri. ? Ei olis ensimmäinen kerta. Tässä mielessä on hyvin merkille pantavaa, että Krim on Venäjän tie merelle, se varmistetaan. Jos Venäjä kokee, että Itämeri ei ole sille "sopivassa vedossa", se voi hyvinkin määrätietoisesti omasta näkökulmastaan taata Itämeren "turvallisuuden".

Jos tämä ajatuskulku on oikea, silloin meidän pitäisi itseasiassa riemuita ja iloita, jotta Venäjä SAA Krimin, jotta paine Itämeren osalta ei kasva nykyistä suuremmaksi. ? Ja toisaalta saman asian kääntöpuoli on se, että "Krimin varmistaminen" voi olla visusti silmälle otettava ennakkomerkki siitä, että Itämeri pannaan luokalle. Ja se osuu meihin jo sitten varmasti.

Selvästi venäläiset hahmottavat maailmaa eri tavoin kuin Länsi.
Noin minäkin sen muistan. Pitää olla riittävästi maata Moskovan ja vihollisen välissä, ja pitää turvata pääsy merille, muuten käy huonosti.

Ihan varmasti Itämerikin on jossain vaiheessa esillä, jos siihen vain annetaan mahdollisuus. Tuskin Venäjällä ollaan tyytyväisiä nykytilaan, vaikka Kaliningradin ovatkin saaneet pitää.
 

Guderian

Kapteeni
Älkää ny hyvät ihmiset saako mitään paniikkia jostain Iltapäivä lehtien otsikoista.

Ensinnäkin: A. Joukot on ryhmitetty NATOA vastaan Viron ja Norjan rajoille. Suomea vastassa on vain Viipurin Prikaati joka sekin lähinnä turvaa Pietaria. Alakurtissa ja Petroskoissa ei ole kuin varusteet. Sitten jos/kun Venäjällä pidetään "harjoitus" jossa kaikki Suomen itäpuolen reservin joukot kutsutaan kokoon ja jos Doktriinin mukainen painostus alkaa ja Suomen Venäläis vähemmistö alkaa kokea "vainoa" tai muita hyviä syitä ilmetä sotilaallisille painostuksille niin on Suomella kuitenkin päiviä aikaa kutsua maakuntakomppaniat ym. tarvittavat suojajoukot harjoituksiin. Eikä maakuntajoukoilla kauaa mene kun ne on aseissa ja pelipaikoilla.

B. Erään lukemani tutkimuksen mukaan laskuvarjojoukkojen doktriinin mukaan laskuvarjojoukkoja ei niinkään käytetä laskuvarjopudotuksiin vaan niinkuin krimillä ne tulee hekojen kanssa tai laskeutuu varmistetuille lentokentille.

C. Jos nyt kuitenkin Venäjä tekisi odottamattoman maahanlaskun Helsinkiin niin kyllä niin suuren maahanlaskun valmistelu näkyy ja edellen jää aikaa valmistautua. Päivä tai kaksi riittää lämpimän vastaanoton järjestämiseen.
Lisäksi Venäjällä on oma uudistuksensa niin pahasti kesken että ei niillä suuria haluja todennäköisesti ole vuosiin lähteä kokeilemaan Suomen puolustusta.
 

Erkki

Ylipäällikkö
Tuskinpa tällä foorumilla panikoidutaan ainakaan keskivertokansalaista enenpää jostain iltapäivälehtijutuista. Tottakai myös sotilasasioista jotain tietävät/luulevat voivat tehdä erinäisiä johtopäätöksiä noiden joukkojen sijoituksista ja ominaisuuksista. Onko muuten tietoa mikä on olemukseltaan tuo Petroskoihin sijoitettu sisäministeriön rykmentti ?
 

Guderian

Kapteeni
sori, sanavalinta oli ehkä väärä mutta ottaa hermoon kun asiota ilmoitetaan lehdissä väärin ja ihmiset (täälläkin) luottavat niiden oikeuteen ja tekevät vääriä johtopäätöksiä. Siellä on 216. reservi tukikohta ja 4. mot. prikaati, tai siis sen varusteet. Miehet kutsutaan mobilisaatiossa tai "harjoituksiin". Tieto on elokuulta 2010.
 
Viimeksi muokattu:
Top