Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Naissotilaita evakuoidaan 3 kertaa yhtä usein kuin miehiä

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja TheRomanRuler, 20.01.2017.

 1. TheRomanRuler

  TheRomanRuler Kersantti

  Liittynyt:
  24.11.2011
  Viestejä:
  223
  Tykkäykset:
  115
  Pisteet:
  16
  http://www.westernjournalism.com/the-problems-of-women-in-combat-from-a-female-combat-vet/

  Mikäli kyseinen artikkeli on tarkka, tulee naisilta kieltää sota-ajan palvelu taistelukentällä. Suomi ei tarvitse enempää sotilaita, mutta Suomi tarvitsee lisää lapsia. Suomi ei myöskään tarvitse lisää tappioita pelkän "tasa-arvon" nimissä.

  Fakta: siitä ei ole mitään hyötyä että naiset käyvät armeijan tai ovat töissä. Mutta siitä on valtavasti hyötyä että lapsista huolehditaan hyvin ja väkiluku kasvaa. Mikään ei toki estä naisia käymästä armeijaa ja käymässä töissä, mutta naisia tulisi käyttää taisteluissa vain hätätilanteissa (jolloin koulutus on erittäin hyödyllistä), sillä lisää tappioita ei sodassa kaivata, ja sodan tullen yksinkertainen virtsatientulehdus voi johtaa kuolemaan, sillä hoitoa ei voida aina taata. Ja kunhan ei Suomen tulevaisuus ja lapset kärsi siitä, ei siinä ole mitään vikaa että nainen on töissä. Kunhan työuraa ja töitä ei ikinä laita perheen edelle.
   
  Viimeksi muokattu: 20.01.2017
  Raveni, Talvela ja Camel tykkäsivät tästä.
 2. tiedotusosasto

  tiedotusosasto Eversti

  Liittynyt:
  21.05.2016
  Viestejä:
  1,785
  Tykkäykset:
  3,346
  Pisteet:
  316
  ...tiedä olisiko sitten nainen kirjoittanut tuon otsikon suomenkielisenä. Tarkoittaa, että kaikille löytyy kykyjä tukevia tehtäviä. Esim joku nainen on tarkan lihas/silmäkoordinaation tehtävässä erinomainen mm konetykin ohjaimissa tai purkaa rynkyn ja lataa lippaan miestä nopeammin.

  [​IMG]

  Ja tässä näitä evakuoitavia, onko vapaaehtoisia:

  https://www.instagram.com/p/4yNqFZn6AJ/

  https://www.instagram.com/p/4PEtfNH6Az/

  https://www.instagram.com/p/4MKUpDn6Eg/

  https://www.instagram.com/p/4MKTtsH6Ee/

  https://www.instagram.com/p/28ag1jn6KG/

  https://fi.pinterest.com/wmetzger1227626/women-warrior-beauty/

  .........

  [​IMG]

  http://news.nationalgeographic.com/...t-world-australia-israel-canada-norway/#close
   
  Viimeksi muokattu: 20.01.2017
  tulikomento tykkäsi tästä.
 3. Mainos 4. Talvela

  Talvela Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.02.2014
  Viestejä:
  7,698
  Tykkäykset:
  8,097
  Pisteet:
  1,286

  Löytyy tehtäviä paljonkin mutta moniin ei sovellu kuten tuo nainen kirjoittaa, suurin osa miehistäkään ei sovi kaikkiiin tehtäviin, taitaa olla aika pieni prosentti meistä joka olisi kelvannut mihin vaan.
   
  Pihatonttu ja Fremen tykkäsivät tästä.
 5. tiedotusosasto

  tiedotusosasto Eversti

  Liittynyt:
  21.05.2016
  Viestejä:
  1,785
  Tykkäykset:
  3,346
  Pisteet:
  316
  No keskeisin rajoite on, että nainen ei pysty samoihin kantamuksiin kuin jotkut miehet. Ehkä jotkut G-voimat myös. Juuri muuta eroa ei löydy. Silloinkin kevyemmin varustettu mutta tulivoimainen taistelutoveri on mukavampi siinä vieressä kuin ilman sitä. En siis näkisi, että naisten asepalvelus on keneltäkään poissa vaan lisävoimavara.

  Aikoinaan kilpa-ammunnassa naiset ja miehet ampuivat samasa sarjassa. Sarjat eroteltiin mm koska naiset järjestään voittivat. Myös noin tuhat vuotta sitten - näissä metsissämme - oli nainen vaarallinen taisteluvastus kirveen, keihään tai miekan kanssa siinä kuin mieskin. Joskus jopa se taisteluryhmän johtaja kuten kaivauksista on päätelty.
   
  Viimeksi muokattu: 20.01.2017
  Fremen tykkäsi tästä.
 6. Talvela

  Talvela Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.02.2014
  Viestejä:
  7,698
  Tykkäykset:
  8,097
  Pisteet:
  1,286
  Suurin osa naisista ei pysty siihen mitä sanot, ei edes niistä harvoista jotka liittyvät vapaaehtoisena.
  Minulla ei ole mitään naisten palvelusta vastaan mutta tiettyihin tehtäviin pitää olla samat fyysiset testit molemmille, kyseessä on henget.
   
  vlad tykkäsi tästä.
 7. Honcho

  Honcho SMLNKO M/83 Lahjoittaja

  Liittynyt:
  21.11.2014
  Viestejä:
  10,465
  Tykkäykset:
  25,742
  Pisteet:
  1,286
  No on siihen syynsä miksi nimenomaan miesten on PAKKO käydä intti. Naisten osalta valikoituu yleensä se motivoitunein aines.

  Tämä on ehkä minulta hieman epätasa-arvoinen ajatus, mutta kyllähän naiset käyttävät enemmän sairauslomaa töistäkin, joten en kaikilta osin epäile tuota kirjoitusta. En kuitenkaan usko että tämä muodostuu isoksi "ongelmaksi", kyllä ne naiset jotka intin täällä suorittavat ovat suuri resurssi enemmän kuin merkittävä logistinen ongelma. :)

  Menköön siis puolestani inttiin ketkä haluaa, meillä yritetään kompensoida tuota lapsilukua... :D Ja ei kai nämä toisiaan poissulkevia ole? :)

  Mutta väitän että nykysuhde on parempi kuin että inttiin menisi sukupuolikiintiöitynä 50% / 50%...olen vanhanaikaisesti sitä mieltä että sukupuolilla on joissakin asioissa keskimäärin eroja. Emme ole tietoisesti opettaneet vauvasta asti mitään heteronormatiivista hapatusta (vaikkemme kyllä sukupuolineutraaliuttakaan...), mutta pojat ovat meillä järestään enemmän sotaisia (toiset enemmän kuin toiset) siinä missä tytär valkkaa automaattisesti vaaleanpunaiset vaihtoehdot jos on tarjolla. Tätä suurta linjaa ei muuta se, että motivoitunut ja taitava nainen on lähes joka asiassa parempi kuin keskimääräinen, keskinkertaisella motivaatiolla varustettu mies.
   
 8. Ingsoc

  Ingsoc Eversti

  Liittynyt:
  30.01.2016
  Viestejä:
  1,705
  Tykkäykset:
  3,453
  Pisteet:
  316
  Miehet ja naiset pitäisi sijoittaa sellaisiin tehtäviin kuin sopivat.

  Lotat vapautti aikoinaan ainakin divisioonan verran miehiä taistelutehtäviin. Aikoinaan keskustelin muutaman lotan kanssa ja hyvä kuva heistä jäi. 100% vapaaehtoisia ja 100 % isänmaan asialla. Suomessakin miehet kävi niin vähiin kesällä 1944, että perustettiin ensimmäinen aseistettu naisyksikkö. Jos jatkosota olisi jatkunut muutaman kuukauden pidempään, niin meillä olisi ollut ensimmäinen naisten miehittämä valonheitinpatteri Helsingin ilmatorjunnassa. Kouluttajilla oli noista naisista vain hyvää sanottavaa. Joukossa kun oli runsaasti korkeakoulujen opiskelijoita ja kaikki olivat motivoituneita vapaaehtoisia.

  Yhdysvalloissa on ilmeisesti menossa taas jonkinlainen kohu kun yksikään nainen ei ole läpäissyt merijalkaväen kiväärilinjan upseerikoulutusta. Tähän liittyen sitten kirjoitellaan kaikenlaista mielipidettä julki. Kun tähän yhdistetään se, että Irakista ja Afganistanista ollaan lähtemässä häntä koipien välissä, niin kaikenlaista selitystä on ilmassa ja syyllisiä haetaan. Vietnam hävittiin lehdistön takia ja nyt varmaan Afganistan hävittiin sen takia G.I Janella oli kuukautiset?

  Kun itse olin intissä niin naisten asevelvollisuudesta vasta keskusteltiin. Kertausharjoituksissa olen sitten tutustunut naissotilaisiin. Omissa tehtävissään ovat pääsääntöisesti olleet keskitason yläpuolella. En kyllä näe kauheasti järkeä siinä, että jääkärikomppaniaan sijoitettaisiin yksi nainen. Puolustusvoimat on kuitenkin iso organisaatio ja olen varma, että ammatitaitoiset sijoittajat löytävät myös päteville naisille sopivat tehtävät.
   
  Aarne1, MeriTJ, TheRomanRuler ja 6 muuta jäsentä tykkää tästä.
 9. Honcho

  Honcho SMLNKO M/83 Lahjoittaja

  Liittynyt:
  21.11.2014
  Viestejä:
  10,465
  Tykkäykset:
  25,742
  Pisteet:
  1,286
  Eikös palomiesten osalta ole juuri näin...en tiedä naishakijoiden määrää, mutta moni ei ole näitä rankkoja testejä läpäissyt.
   
  Talvela tykkäsi tästä.
 10. Honcho

  Honcho SMLNKO M/83 Lahjoittaja

  Liittynyt:
  21.11.2014
  Viestejä:
  10,465
  Tykkäykset:
  25,742
  Pisteet:
  1,286
  Juuri näin. Mitä tiedän motivoituneita ja taitavia (ja kenttäkelpoisia) naisia, niin eivät varmasti haluaisi olla mikään "kiintiönainen". Sellainen itse asiassa on alentavaa kaikkien asepalvelustaan suorittavien naisten kannalta.
   
  Stagideus tykkäsi tästä.
 11. tiedotusosasto

  tiedotusosasto Eversti

  Liittynyt:
  21.05.2016
  Viestejä:
  1,785
  Tykkäykset:
  3,346
  Pisteet:
  316
  Useinhan naiset jää testeissä juuri kantamuksista alle pääsyriman. Esim kansainvälisten valmiusjoukkojen nukenkannossa ( se iso pötkylätorso). Palomiehillä taas on näitä rinnaltanostoja. LJK:ssa sama. Ei se silti tarkoita, etteikö naiselle löytyisi taistelun erityistehtäviä. Esim Mäkäräinen olisi kova luu talviseen tiedustelupartioon.
   
  Fremen, Iso-Mursu, Rajajääkäri ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 12. Honcho

  Honcho SMLNKO M/83 Lahjoittaja

  Liittynyt:
  21.11.2014
  Viestejä:
  10,465
  Tykkäykset:
  25,742
  Pisteet:
  1,286
  Itse olen sitä mieltä, että on tietyllä tapaa itseisarvo, että myös naisia on armeijassa, vaikka olen myös sitä mieltä että on hyvä että suurin osa on miehiä. Näin ensinnäkin sotilaallisesti motivoituneet naiset eivät turhaudu siihen ettei heille anneta mahdollisuuksia, lisäksi Puolustusvoimat edustaa tällöin entistäkin vahvemmin kaikkia yhteiskunnan ihmisiä ja osa-alueita. Ja kuten sanoin aiemmin niin tietyt erityisjärjestelyt jäävät kuitenkin rasitteena selvästi hyötyjä alemmaksi.

  Naisiin aseissa liittyy yleisesti ottaen aika paljon intohimoja (muutenkin kuin minkkiketjussa). Toisen ääripään argumentoinnin mukaan kyseessä on suurin piirtein luonnoton ilmiö, toisen ääripään argumenteissa taas yleistetään sotilaallisesti motivoituneen ja osaavan naispuolisen väen suoritukset ikään kuin niistä voitaisiin päätellä, että naiset selviävät sotilaallisista asioista keskimäärin paremmin kuin miehet, mitä pidän epärealistisena ajatuksena. Ilmiö on muuten nähtävissä jo 1918 sisällissodassamme, jossa punaisten puolella taistelleiden naisten rohkeutta ja peräänantamattomuutta on ollut hävinneen osapuolen tarinoissa taipumus liioitella, nostaa nämä ominaisuudet jollakin tapaa paljon miehiä suuremmaksi. Toisaalta valkoisten käsiin joutuneiden punaisten naistaistelijoiden armottomasta kohtelusta huokuu se, että on ollut monelle ylipäänsä kauhistus että naisia taistelee vastapuolella.

  Itse pyrin suhtautumaan asioihin asioina, enpähän pidä suurena tasa-arvoongelmana edes sitä että yritysmaailmassa suurin osa naisjohtajista on viestinnän ja HR:n puolella. Tasa-arvoihmisiltä jää usein tajuamatta se, että painottunut osa korkeakoulutetuista naisista hakeutuu näille osa-alueille ihan tietoisesti ja omasta halustaan jo opiskeluvaiheessa. Vähän sama homma intissä, jos joku nainen oikeasti on erittäin pätevä ja halukas kivääripuolelle niin siitä vaan, mutta yleisesti ottaen remmistä löytyy keskimäärin paremmin naisille soveltuvia hommia, esim. kantamuksia ajatellen.
   
 13. Rajajääkäri

  Rajajääkäri Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  03.12.2014
  Viestejä:
  2,248
  Tykkäykset:
  3,698
  Pisteet:
  636
  Vaikea tai lähes mahdoton ajatella, että esim. Ivalon rajajääkärikomppaniassa nainen selviäsi puhtain paperein koulutuksen läpi. Jos selviytyy, on kyseessä kyllä poikkeuksellinen naisyksilö, koska koulutus on niin rankka fyysisesti.
  Mutta kyllähän naisille varmaan sopivia tehtäviä maanpuolustuksessa löytyy, en epäile.
  Ihan ekan tulee mieleen vaikka informaatio-ja propagandasota, siinä nainen on lyömätön ja pystyy lyömään vastustajan kappaleiksi ja polkemaan suohon, kuvaannollisesti. :D
   
 14. Mainos 15. tiedotusosasto

  tiedotusosasto Eversti

  Liittynyt:
  21.05.2016
  Viestejä:
  1,785
  Tykkäykset:
  3,346
  Pisteet:
  316
  Tyttö- ja naisurheilijoiden kanssa tekemisissä olleena voin sanoa, että sieltä löytyy kyllä äärimmäisen kovia luonteita ja varmasti taistelijan tehtäviin sopivia. Kantamusten määrä on toinen juttu mutta monesti se jaksaminen on juuri pääkopasta kiinni eikä lihasmäärästä.

  Nämä äärimmäiset kyvyt ja muutkin tehtäviinsä soveltuvat jäävät suomelta hyödyntämättä. Asia pitäisi korjata niin, että yläasteella kaikille koululaisille tiedotetaan armeijasta ja asepalveluksesta. Tutustumiskäynnit ja luennot - vaikka yksi maanpuolustuspäivä. Kun Parolapäivänä sen niitynreunaan luokan eteen pörhältäneen taistelupanssarivaunun luukusta nousee naisluutnantti niin markkinointi on sillä sekunnilla tehty.

  Sitten kutsuntoihin pyydetään myös tytöt ja haastatellaan halukkuudesta asepalvelukseen tai siviilipuolen väestönsuojelutehtäviin tai muihin kriisinajan valmiustehtäviin.
   
  MeriTJ, Stagideus, YliKoo ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 16. Honcho

  Honcho SMLNKO M/83 Lahjoittaja

  Liittynyt:
  21.11.2014
  Viestejä:
  10,465
  Tykkäykset:
  25,742
  Pisteet:
  1,286
  Olet selvästi ollut joskus avioliitossa :D
   
  MeriTJ, Fremen, ak.tied ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 17. Benelli

  Benelli Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  19.09.2013
  Viestejä:
  3,668
  Tykkäykset:
  2,619
  Pisteet:
  1,286
  Ei voi verrata suoraan ammattiarmeijan tilastoihin varsinkin kun vapaaehtoiset naiset ovat korvanneet miesväestön nykyisessä karsinnassa poistuneen osan.
  Vaihtoehtona olisi joko tasovaatimusten laskeminen tai hyväksyä joukkojen pieneneminen ennestään.
   
 18. Honcho

  Honcho SMLNKO M/83 Lahjoittaja

  Liittynyt:
  21.11.2014
  Viestejä:
  10,465
  Tykkäykset:
  25,742
  Pisteet:
  1,286
  Ehkä, ehkä ei? Kyllähän moni kiinnostunut nyt hakee oma-aloitteisesti tietoa ja meneekin varusmiespalvelukseen. Väitän että yksilöllisempi sijoittaminen oikeiden osaamisalueiden mukaan on lapsenkengissään myös miehillä, siihenhän oli kai tarkoitus että tulee jokin muutos. Ronskimmat kaveri menevät lataamaan tykkiä jne.

  Kutsuntoja kaikille kannatan. Kokonaismaanpuolustuksellinen näkemys niihin ja koko 'ase'palvelukseen saisi tulla vahvemmin, ainakaan aiemmin sitä ei ollut.
   
  YliKoo ja tiedotusosasto tykkäsivät tästä.
 19. tiedotusosasto

  tiedotusosasto Eversti

  Liittynyt:
  21.05.2016
  Viestejä:
  1,785
  Tykkäykset:
  3,346
  Pisteet:
  316
  Väitän samoin ;)
  Samaten yksillöllisen taipumusten suhteen myös varusmiesaikana voisi polkua kehittää, että esim erikoisjoukkoihin on reitti tavanomaisistakin joukko-osastoista jne.
   
  Fremen, Honcho ja Ingsoc tykkäsivät tästä.
 20. Talvela

  Talvela Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.02.2014
  Viestejä:
  7,698
  Tykkäykset:
  8,097
  Pisteet:
  1,286

  Minä kannatan jonkinlaista pakollista palvelusta kaikille ja sinne ohjattaisiin kutsunnoista, aseetonta tai aseellista, kaikille löytyy hommia kriisin aikana.
  Esimerkiksi väestönsuojelu olisi tärkeää, oli sitten kyseessä sota, ympäristötuho tai ydinlaskeuma muualta.
   
  Rajajääkäri ja Honcho tykkäsivät tästä.
 21. kaislajääkäri

  kaislajääkäri Kapteeni

  Liittynyt:
  30.01.2012
  Viestejä:
  579
  Tykkäykset:
  903
  Pisteet:
  76
  Minä tunnen yhden Rajalla asepalveluksen suorittaneen naisen, joka pienestä koostaan huolimatta varmasti pärjäisi jalkaväen taistelutehtävissä paremmin kuin monet miehet.

  Siltikin minua joka kerta naisten asepalvelusta puhuttaessa kiukuttaa. Asiaa on perusteltu tasa-arvolla. Kyseessä on kuitenkin tasa-arvon irvikuva: Halutaan samat oikeudet, mutta ei samoja velvollisuuksia.
   
 22. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  9,967
  Tykkäykset:
  18,614
  Pisteet:
  1,286
  Noin kuriositeettina, yksi nainen on suorittanut laskuvarjojääkärikoulutuksen.
   
  Fremen, Talvela ja Honcho tykkäsivät tästä.

Jaa tämä sivu