Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Naisten pääsyä rauhanturvaajiksi aiotaan helpottaa

Viestiketju osiossa 'Kansainvälinen toiminta' , aloittaja commando, 22.01.2013.

 1. commando

  commando Kenraali

  Liittynyt:
  14.11.2010
  Viestejä:
  2,303
  Tykkäykset:
  266
  Pisteet:
  636
  http://yle.fi/uutiset/naisten_paasya_rauhanturvaajiksi_aiotaan_helpottaa/6460980
  Eli jotta naisia saataisiin koristeiksi mukaan pitää asettaa vastoin tasavallan perustuslakia sukupuolen perusteella epätasa-arvoiseen asemaan ja operatiivisista kuntovaatimuksista joustaa ja aiheuttaa joukolle heikkojen lenkkien mukaanottamisella kuolemanriski? Suomalaisessa rauhanturvaamisen valinnoissa tuntuu olevan aina välillä trendejä mitä asioita suositaan ja nyt alkanee taas vanha trendi voimistumaan siitä huolimatta ettei punatukkainen noita ole kirkunut viime aikoina. Mitähän tehtäviä valmiusjoukoissa on esikuntatehtäviin tähtääville? Voitaisiinkohan muissa joukko-osastoissa esim. Utissa helpottaa laskuvarjojääkäritestejä esikuntatehtäviin tähtääville? :D Ei luoja!
   
 2. kimmo.j

  kimmo.j Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  01.05.2010
  Viestejä:
  4,641
  Tykkäykset:
  4,389
  Pisteet:
  1,286
  Suomalainen tasa-arvo on aina ollut naisten etujen ajamista, ei oikeaa tasa-arvoa.
   
 3. Mainos 4. juhapar

  juhapar Kenraali

  Liittynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  2,373
  Tykkäykset:
  67
  Pisteet:
  636
  Katkeruutta? Oikeasti?
   
 5. koponen

  koponen Kenraali Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  19.04.2010
  Viestejä:
  2,555
  Tykkäykset:
  841
  Pisteet:
  636
  Keikat muuttuvat vaativammaksi, ja vaatimuksia lasketaan?

  Aika paljon on noita yksityisiä avautumisia kuultu joukon mätisäkeistä tähänkin asti, joten pidän suuntaa vääränä.

  Eikä liity mitenkään kivesten lukumäärään.
   
 6. juhapar

  juhapar Kenraali

  Liittynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  2,373
  Tykkäykset:
  67
  Pisteet:
  636
  Tuliko kenelläkään mieleen, että siellä olisi oikeasti semmoisia tehtäviä, joita ei voi antaa miehille?
   
 7. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,662
  Tykkäykset:
  23,292
  Pisteet:
  1,286
  Pitäskö semmoiset paikat jättää lähtemättä, joista ei miehillä selviä?

  Noh, ympyrä vaan sulkeutuu. "hän lottans vei mukanaan jne."
   
 8. pstsika

  pstsika Haukka Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  4,289
  Tykkäykset:
  3,068
  Pisteet:
  1,286
  Ihan hyvä juttuhan se on, että kohdemaan kulttuuriseikat otetaan huomioon mm. pyrkimällä rekrytoimaan naisia, mutta en haluaisi partiokaveriksi sellaista miestä tai naista, joka ei pysty juoksemaan 12 minuutissa 2600 metriä tai evakuoimaan pienehkön naisen kokoista nukkea. Nuo alarajat eivät ole mitenkään kovia ja jos niitä ei läpäise, niin kyseinen henkilö ei vain yksinkertaisesti ole sopiva. Ei siinä ole mitään tekemistä sukupuolen kanssa. Samoihin tehtäviin pitää olla samat vaatimukset, koska alarajoja saavuttamaton henkilö on sakkinsa heikoin lenkki ja siten taakka omalla porukalleen silloinkin kun kyseessä on nainen. Nythän suomalaisilla naisilla on tasavertainen mahdollisuus hakea rauhanturvatehtäviin jos suorittavat joukolle asetetut minimivaatimukset.
   
 9. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  Suomalainen tasa-arvo on juuri sitä, että miehiltä vaaditaan enemmän, ja sanon tämän ilman katkeruuden häivääkään.

  Vaatimusten kiristyessä rimaa lasketaan naisten osalta "tasa-arvon nimessä".
   
 10. commando

  commando Kenraali

  Liittynyt:
  14.11.2010
  Viestejä:
  2,303
  Tykkäykset:
  266
  Pisteet:
  636
  Valmiusjoukot antaa rauhanturva- tai kriisinhallintatehtävissä koulutuksen perusjääkärin tehtävistä noin karkeasti. Siellä naisia tarvitaan oikeasti vain yhteen ja vain yhteen tehtävään ja silloinkin kysymys on vain itse tehdystä ongelmasta, siitä että naisia henkilötarkistetaan naisilla. Miten me pärjäsimmekään ilman naisia? No me käytimme metallinpaljastinta tai sitten pyysimme itse tyhjäämään ja näyttämään taskuja jne. tai sitten lainasimme tukitehtävissä olleita naisia näihin töihin joihin he innoissaan tulivat näkemään toimialuetta. Mitähän ovat ne esikuntatehtävät valmiusjoukkokoulutuksessa, siis periaatteessa normaalissa jääkärikomppaniassa? Ei niitä ole. Kuntorajathan ovat reissulle 2500 metriä cooperissa operatiivisiin tehtäviin ja 2300 metriä ei-operatiivisiin. Miksi siis pitäisi ns. taistelukomppaniaan keksiä esikuntatehtäviä että naisia saataisiin mukaan kun kuitenkin reissulle pääsee vaikka kokiksi, hygienikoksi, komppanian päälliköksi, autokorjaajaksi tai varastonhoitajaksi ylittämällä 2300 metriä. Kaveri ei muutu muuten yhtään kyvykkäämmäksi jos hänen liikuntakykynsä arvioidaan alemman pistetaulukon mukaisesti johtuen iästä, sukupuolesta, uskonnosta tai seksuaalisesta suuntautumisesta. Kaikista hauskin ja samalla kieroutunein tulkinta miksi naisia pitäisi saada mukaan operaatioihin esitettiin tuossa vuosi sitten mediassa kun huppupäinen nainen haluaisi kohdata kypäräpäisen naisen. Jäi vaan sanomatta että se vaatisi myös erikseen naistulkin, jolle taas miehet eivät puhuisi... Noh mikä oli katsojille välitetty kuva, no se että on helvetin hienoa että meillä on naisia rauhanturvatehtävissä, naiset uskaltavat puhua naisille. Mitä keskusteltiin loppujen lopuksi kahden naisen välillä kielimuurin vuoksi, no tervehdykset vaihdettiin.
   
 11. juhapar

  juhapar Kenraali

  Liittynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  2,373
  Tykkäykset:
  67
  Pisteet:
  636
  Juu, toki niin. Ja säästösyistä myös ne "vain miehille"-keikat vois jättää vähemmälle ja keskittyä kotomaan puolustukseen.

  Edit: tuli vaan mieleen, että minkälaista ampumataitoa vaaditaan, että noihin hommiin pääsee?
   
 12. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,662
  Tykkäykset:
  23,292
  Pisteet:
  1,286
  Nyt olisi ilman muuta perusteltua vetää kv-kulungit todella nirkoisiksi. Se olisi perusteltua ja tällä kertaa faktoilla.
   
 13. commando

  commando Kenraali

  Liittynyt:
  14.11.2010
  Viestejä:
  2,303
  Tykkäykset:
  266
  Pisteet:
  636
  Ampumataitoon ei kiinnitetä minkäänlaista huomiota, jos et kaveria tai itseä ammu rotaatiokoulutuksessa niin hyvä, reissussa ei sitten niin väliä enää... ;) Käytännössähän pyssysankarin hommat jaetaan juuri kotiutuneille valmiusjoukkolaisille ensin, sitten puretaan EUBG/NBG-veteraanit. Jos olet nainen niin tod. näk. harppaat jonossa eteenpäin. Kannattaa katsoa Ylen uutispätkä, siinä näkee vähän ampuma-asennon harjoittelua. Ei sitä voi katsoa kuin hymyssä suin... :D Mutta siis ampumataito on vain tietenkin yksi osa-alue sotilaan taidoissa mutta eipä niitä muitakaan kykyjä mitata. Otetaan valmiiksi sellainen joukko joka hiukan keskimäärin osaa paremmin asiat sen sijaan että otettaisiin joka paikasta parhaat. Mitään ns. valintatestejä ei siis ole olemassa.
   
 14. Mainos 15. juhapar

  juhapar Kenraali

  Liittynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  2,373
  Tykkäykset:
  67
  Pisteet:
  636
  Kumma juttu, luulisi että ampumataito on sotilaalle tärkeämpää kuin juoksukunto.
   
 16. mursu

  mursu Alikersantti

  Liittynyt:
  22.07.2010
  Viestejä:
  91
  Tykkäykset:
  7
  Pisteet:
  6
  Tuo lihavoitu on mielestäni se avainsana, kun katsotaan suomalaista rauhanturvaamista. Suomalaisten rauhanturvaaminen kun on edelleen suurimmaksi osaksi jotain muuta kuin aseiden käyttöä, niin mielestäni siellä ei tarvitsekaan olla mikään expertti. Paljon enemmän annan painoarvoa esim. sosiaalisille taidoille. Sillä ei kovin paljon tee suomalaisessa rauhanturvamisessa vaikka osaakin kaikki magpul dynamicsin videot ulkoa, jos paikallisten ihmisten kanssa ei saa edes suuta avatuksi, kun pitäisi kerätä sitä hyödylistä ja tarpeellista tiedustelutietoa. Toki se asekäsittely pitäisi sellaisella tasolla olla, ettei omia ammu. :a-rolleyes:

  Ja totta toki sekin, että ei siinä paljon muitakaan taitoja mittailla... Itse ehkä lähtisinkin kehittämään tuota kriha-rekrysysteemiä johonkin parempaan suuntaan nykyisestä. Tosin veikkaan, että tulevaisuudessa tuo kriha-toiminta siirtyy jakke jääkärien osalta yhä enemmän siihen, että jo varusmiespalveluksen aikana tehdään valinnat sieltä valmiusjoukkolaisista. Nämä sitten lähtevät sellaisinaan valmiina joukkueina vm-palveluksen jälkeen missiolle. Erikoishenkilöstön rekry sitten tapahtuu nykyiseen malliin ammatillisen taustan perusteella.

  Topicin aiheesta taas voi todeta, että on kyllä melkosta touhua. Ensin asiantuntijat tekevät laajan tutkimuksen ja fyysiset rajat siitä, mitä pitäisi edellyttää, jotta henkilö pysytyy toimimaan kriisinhallintatehtävissä. Tämän jälkeen nuo aikaisemmin määritellyt rajat poistetaan naisten osalta. Itselle tulee tosiaan myös mieleen vain naisten tarkastaminen sekä heidän kanssa kommunikointi (tietyillä missioilla)sellaisista tehtävistä, joissa naiset voivat olla välttämättömiä.

  Tarkastukseen voi aina lainata naisia sieltä esikunnan puolelta ja niiden 2300m raja ei pitäisi muodostua kenellekkään ongelmaksi. Lisäksi niiden hommien valinnoissa ei taida skvj-koulutuksesta olla hyötyä. Jos taas tarvitsee esim. keskustella laajemmin, niin siihen tarvitaan sitten tulkkia. Ja tietääkseni esim. Afganistanissa ei hirveästi naistulkkeja ole näkynyt. Eli ollaan taas lähtöpisteessä.
   
 17. commando

  commando Kenraali

  Liittynyt:
  14.11.2010
  Viestejä:
  2,303
  Tykkäykset:
  266
  Pisteet:
  636
  Hankala arvostaa taitoja paremmuusjärjestykseen tai pisteyttää että millä tavalla mitataan joku sotilaan kenttäkelpoisuus. Tietysti siihenkin on PV:llä oma sapluunansa että passiin lyödään arvosana. Läskillä kasa-ampujalla ei tehdä mitään tarkka-ampujatehtävissä mutta olympiatason hiihtäjälläkään ei tehdä mitään jos edes kultaista ampumamerkkiä ei löydy. Tässäkin on sellainen pointti vielä että ihminen kehittyy ajan myötä. Suurin osa ei todellakaan vain koska ei harrasta reserviläistoimintaa, ampumista ja kuntoilua. Jos esimerkiksi gender issuet ovat niin tärkeitä että naisia täytyy saada mukaan jopa minimivaatimustasoa laskemalla niin onko ko. tehtävät edes sotilaille tarkoitettuja? Kuten Pstsika aikaisemmin mainitsi omassa viestissään mehän emme tee mitään sotilaalla, joka ei kykene selvittämään edes valmiusjoukkojen pääsytestiä. Evakuoitava keskimääräinen sotilas painaa kuitenkin varusteineen pari kertaa enemmän kuin nukke ja saattaa jopa itkuhuutaa ja nykiä kivuissaan vastaan. Haluaisiko kukaan silloin että taistelupari ei pysty edes 50 kg:n nukkea raahaamaan kahdessa minuutissa 150 metriä urheilukentällä puhumattakaan kuumista aavikko tai vuoristo-olosuhteista. Olen ihan hyväkuntoinen mitattuna melkein millä tahansa testillä, en tietenkään paras vertaisteni joukossa, mutta aina kun on ollut evakuointiharjoituksia niin kyllä siinä alkaa usko omasta kunnosta loppumaan että entä sitten tositilanteessa kun pitää oman painoista kaveria varusteineen siirtää ja vielä yrittää olla matalana. Puolustusministeriön naisten suosiminen tulee maksamaan ihmishenkiä tositilanteessa kun kakat suolista leviävät tuulettimeen.
   
 18. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  Niinhän sitä luulisi. Mutta sitä ei testata hakukokeissa sotilasoppilaitoksiin ja ampumatuloksilla myöskään ei ole mitään tekoa opintojen aikana, korkeintaan liikuntanumeroon sillä VOI OLLA vaikutusta.

  Itse asiassa, sotilasoppilaitoksiin ja sotilasuralle voi hakea aseettoman palveluksenkin suorittanut henkilö. Hakuprosessissa selvitetään vain suoritettu vm-palvelus, joukko-osasto ja saapumiserä...
   
 19. Peiper

  Peiper Kapteeni

  Liittynyt:
  25.04.2010
  Viestejä:
  811
  Tykkäykset:
  252
  Pisteet:
  76
  Cooperilla ei mitata juoksukuntoa vaan hapenottokykyä. Sellainen amputaitotesti olisi hyvä jossa ekana ryynättäisiin x aika ja ammuttaisiin sitten, voisivat tulokset olla hieman erilaisia kuin radalla. Fakta on kuitenkin se että sotilastaito on kokonaisuus, paskakuntoisella ei taistelutehtävissä tee mitään, mutta ei todella huono ampujakaan hyödillinen ole, mutta sitä voi edes käyttää patruunan kantamisessa tms. huollollisessa tehtävässä ;)
   
 20. kimmo.j

  kimmo.j Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  01.05.2010
  Viestejä:
  4,641
  Tykkäykset:
  4,389
  Pisteet:
  1,286
  Kyllä ja ei.

  Joskus myönnän olevani katkera kun miehenä joudun suorittamaan enemmän kuin nainen, koska olen mies. En siis koe tasa-arvon toteutuvan.

  JA ei en ole katkera siitä jos joku nainen pääsee helpomalla kansainvälisiin tehtäviin. Mä olen jo liian vanha niille keikoille, enkä ole halukas viettämään 1/2 vuotta poissa perheen luota.

  Tasa-arvo ihmiset puhuvat aina sama työ, sama palkka. Kannatettava ajatus, kuitenkin miten joku toinen voi päästä siihen työhön helpommalla ja siis työtä tehdessään ilmiselvästi pääsee helpommalla työssä. Saaden kuitenkin saman palkan.

  Monissa käytännön töissä, kuten omassani(ensihoito), työtoverin fyysinen heikkous kostautuu työparin kasvaneena rasituksena. Voisin kuvitella tämän toteutuvan myös sotilashommissa.
  Silti esim omassa työssäni teen jatkuvasti töitä naisten kanssa joilla ei ole ongelmia täyttää paikkaansa myös työn fyysisessä osassa.
  Jo nyt naisten on mahdollista päästä kansainvälisiin tehtäviin. Millä sinä juhapar perustelisit miesten kovemmat kuntovaatimukset?
   
 21. juhapar

  juhapar Kenraali

  Liittynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  2,373
  Tykkäykset:
  67
  Pisteet:
  636
  Hyvä kysymys. Itseasiassa kuntovaatimukset saisivat olla tehtävän mukaan. Käsittääkseni esimerkiksi sergei-tykin asettajalla ja ampujalla tarvitaan vähän erilaisia fyysisiä ominaisuuksia. Samoin maratoonari ei välttämättä ole se paras henkilö mättämään kranaattia 152H:n putkeen. Samoin kirjurit jne eivät... no, olkoot. Kun jotkut haluavat että kaikkien pitää olla samasta muotista. Se on varmaan sitä monokulttuuria.
   
 22. Korsumajuri

  Korsumajuri Kapteeni

  Liittynyt:
  01.12.2012
  Viestejä:
  522
  Tykkäykset:
  596
  Pisteet:
  76
  Vaatimusten höllentäminen naisten kohdalla on väärää politiikkaa. Järkevämpää on muuttaa vaatimuksia tehtäväkohtaisesti. Se on myös paremmin linjassa sukupuolista syrjintää koskevien lakien kanssa.
   

Jaa tämä sivu