Naisten pääsyä rauhanturvaajiksi aiotaan helpottaa

kimmo.j

Respected Leader
juhapar kirjoitti:
Hyvä kysymys. Itseasiassa kuntovaatimukset saisivat olla tehtävän mukaan. Käsittääkseni esimerkiksi sergei-tykin asettajalla ja ampujalla tarvitaan vähän erilaisia fyysisiä ominaisuuksia. Samoin maratoonari ei välttämättä ole se paras henkilö mättämään kranaattia 152H:n putkeen. Samoin kirjurit jne eivät... no, olkoot. Kun jotkut haluavat että kaikkien pitää olla samasta muotista. Se on varmaan sitä monokulttuuria.

Nyt ollaan samaa mieltä. Valitettavasti tämä taitaa olla liikaa laitokselle, joka vielä jokin aika sitten vaati kaikilta taistelijoilta samoja "asetuksia" tst-liiviin.
 

commando

Kenraali
Tarkoitatko nyt M/85:sta vai jotain tiettyä mallia M/05:een? M/85:ssa ei oikein ole mitään erityistä tapaa laittaa taskuja väärin (pl. puoleisuus ja kokosäätö) kun siihen ei ollut ylimääräisiä taskuja jaossa ja tilaakaan vaikka taskut olivat alice-klipseillä kiinni. M/05:eenkin jos ollaan oikein tarkkoja ei kyllä ole montaa tapaa laittaa nimenomaan oikein taskuja. Fysiikkahan meillä kaikilla on nimittäin melko samanlainen. Pääasiassa on siis kaksi tapaa laittaa taskut oikein: vasen- ja oikeakätinen (tai dominoiva silmäisyys). Oikeastaan tulee mieleen kaksi asiaa joita on tarpeellistä siirrellä ja sekin tasku tai kotelo on yksityisostos kuin sekin mitä laittaa sinne suurimmalle osalle. Aina kun näkee itsekonfiguroituja M/05-kokonaisuuksia tuntuu ettei kyllä taskujen laittelijalla ole ollut mitään hajua miksi, minne ja miten taskut pitäisi laittaa. Jos haluaa hifistellä niin se täytyy tehdä sitten kun ymmärtää enemmän asiasta ja varmaan suurimmalla osalle ei sitä ole varusmiespalveluksessa vielä pl. ehkä jossain LJK:ssa jossa sielläkin taskuja saa siirrellä vasta sitten kun tietyt kurssit ovat ohitse. En tiedä miten M/05:een opetetaan eri paikoissa laittamaan taskut mutta LJK:n perusmalli on täysin toimiva kenelle tahansa paitsi ehkä niille jotka muutenkaan eivät tarvitsisi liiviä vaan miesten olkalaukun.
 
Top