Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Nato: Euroopan pitäisi kaivaa kuvettaan, USA maksaa tarpeeksi

Viestiketju osiossa 'Ulkomaan uutiset' , aloittaja Tvälups, 19.09.2013.

 1. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  yle Uutiset Ulkomaat 19.9.2013 klo 18:49
  Nato: Euroopan pitäisi kaivaa kuvettaan, USA maksaa tarpeeksi

  Sotilasliitto Naton pääsihteeri Anders Fogh Rasmussen haluaa Euroopalta isomman panoksen Natossa. Puolustusbudjettien leikkaukset vanhalla mantereella huolettavat Yhdysvaltoja.

  Pohjois-Atlantin puolustusliitto Nato pitää Euroopan sotateollisuutta liian maakohtaisena ja sirpaleisena. Pääsihteeri Anders Fogh Rasmussen vaati torstaina Euroopalta tuntuvampia panostuksia yhteiseen puolustukseen. Euroopan pitäisi muun muassa hankkia tiedustelulennokkeja, kuljetuslento- ja ilmatankkauskoneita, pääsihteeri luettelee.

  Euroopan unioni on viime vuosina perustanut yhteiset valmiusjoukot ja kehittänyt puolustuspolitiikkaa yhteisiin sotilashankkeisiin ryhtymiseksi. Tätä on käytetty muun muassa Somalian merirosvotaistelussa. Valtaosan Naton sotilaskuluista maksaa Yhdysvallat, joka on pitkään vaatinut 27 muulta jäsenmaalta enemmän rahkeita.

  Pääsihteeri Rasmussen ja useat Yhdysvaltain vaikuttajat ovat kertoneet huolestuneensa puolustusmenojen leikkauksista Euroopan velkaantuneissa maissa.

  Lähteet:
  Reuters, AFP
   
 2. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,628
  Tykkäykset:
  23,191
  Pisteet:
  1,286
  Tiedustelulennokkeja, ilmatankkaus- ja kuljetuskoneita pitäisi Natolle hankkia, noin pääasiassa. Mitä siitä voisi sanoa?
   
 3. Mainos 4. ctg

  ctg Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  7,337
  Tykkäykset:
  2,413
  Pisteet:
  1,286
  Notta ne ovat myöhässä ja jos jotakin halutaan saada aikaiseksi niin jotakin varmaan tarttis tehrä. Mutta ei Brysselin herrat sellaiseen ryhdy. Ei ne tuommoisesta välitä kun ei ole muutakaan lait kunnossa kokonaisvallan ottamiseen euroopassa. Joten antaa jäsenvaltioida pyöriä omissa nurkissa samalla kun Brysellissä nostetaan munatoteja huulille.
   

Jaa tämä sivu