Nato tehostaa - 12 uutta hävittäjää Baltian ilmatilan valvontaan

Tvälups

Ylipäällikkö
yle 26.4.2014 klo 11:32
Yhdysvaltain sotilaita saapuu Baltiaan
Yhdysvallat lisää läsnäoloaan Baltiassa ja Puolassa lähettämällä kuhunkin maahan 150 sotilasta harjoituksiin, joita on määrä järjestää läpi vuoden.

Yhdysvaltain sotilaita on alkanut saapua Baltian maihin ja Puolaan. 600 sotilasta osallistuvat sotaharjoituksiin, mutta Yhdysvallat aikoo jatkaa harjoituksia läpi vuoden luodakseen jatkuvampaa läsnäoloa alueella.

Kuhunkin kolmeen Baltian maahan ja Puolaan tulee 150 sotilasta. Esimmäisenä sotilaat saapuivat Puolaan keskiviikkona ja Latviaan perjantaina. Lauantaina 150 sotilasta tuli Liettuaan ja Viroon sotilaiden on määrä saapua maanantaina.

Liettuan presidentti Dalia Grybauksaute sanoi lauantaina, että joukkojen saapuminen on pelotetoimi aluella, jossa Ukrainan kriisi on lisännyt huolta Venäjän toimista.

- Jos joku vieraistamme haavoittuisi, se tarkoittaisi avointa selkkausta Yhdysvaltojen, ei Liettuan kanssa, hän sanoo.

Viron puolustusministeri Sven Mikser kertoi keskiviikkona, että yhdysvaltalaissotilaiden on määrä olla Virossa ainakin vuoden loppuun asti. Myös Liettuan puolustusministeriön mukaan joukot osallistuvat joukkoon harjoituksia läpi vuoden.

Yhdysvallat sanoi tiistaina, että joukkojen lähettämisellä se lisää läsnäoloaan alueella ja rauhoittaa Nato-liittolaisiaan ja -kumppaneitaan.

Sotilasliitto on jo lisännyt Baltian ilmatilaa valvovien hävittäjiensä määrää. Nato on myös päättänyt lähettää Itämerelle laivasto-osaston, johon kuuluu neljä miinanraivaajaa ja niiden tukialus.

Lähteet:
AFP, Yle Uutiset
 

Perde

Luutnantti
Miksi Ruotsin rannikkovalvonta lentokone on nyt Helsingin edustalla? Minulla on live-seuranta menossa, seuraan ADS-B koodeja.

scg.jpg
Siksi, koska tuolle alueelle on ilmestynyt aivan uusia isompia sukellusveneitä, joita myös suomen rajavartiosto ilmasta näkee.
 
Top