Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Nettivalokuvaajat SA:n lkp:ssa

Viestiketju osiossa 'Verkko, informaatio, internet ja elektroninen' , aloittaja KIM, 30.05.2014.

 1. Erkki

  Erkki Majuri Lahjoittaja

  Liittynyt:
  25.02.2014
  Viestejä:
  1,491
  Tykkäykset:
  2,470
  Pisteet:
  156
  Ei tuo valitettavasti ihan pelkkää upseerivihaa ole,kun KIM puhuu omien joukkojen turhasta tapattamisesta.Viimeisimmässä kirjassaan kenraali Ermei Kanninenkin taisi sivuta tuota aihetta, johtajia varoittavaan sävyyn. Aika vähän käsitelty aihe suomalaisessa sotahistoriassa,jota voisi vaikka enemmänkin pohtia tuolla omassa osastossaan.Mutta itse aiheesta olen periaatteessa samaa mieltä, mutta käytännössä..kyllähän poliisikin tosiasiassa ylittää viralliset valtuutensa jossain (pikku)asioissa ,kun tarkoitus vaan joskus pyhittää keinot..
   
 2. KorpiSISSI

  KorpiSISSI Eversti

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  1,925
  Tykkäykset:
  1,182
  Pisteet:
  316
  :DTittelin keksin jo: MisDis Expert :cool:
  Edit = tarina upseeri, joka vähentelee ja lisäilee sopivassa määrin. Syntyperänen savolainen sopisi tähän virkaan parhaiten.
   
  Viimeksi muokattu: 01.06.2014
 3. Mainos 4. KIM

  KIM Majuri

  Liittynyt:
  07.05.2010
  Viestejä:
  1,059
  Tykkäykset:
  1,318
  Pisteet:
  156
  Alkaahan täällä sentään muutamat tajuamaan mistä minulla oli kyse kun tämän ketjun aloitin. Ajatukset on kyllä Korsipissillä samat kun mulla. Et kai ole poikani?

  Tuota vahventamaani kohtaa vois vielä yrittää vääntää auki. Kiva kun joku muukin on yhtä tyhmä kuin minä, eikä tiedä miten tuossa oikeesti pitäs pelata.

  Yritän laittaa tähän alle yhden Vice News -videolinkin.  täältä löytyy lisää
  https://news.vice.com/topic/ukraine

  Eiköstä tuossa ala noista toimittajista jo olemaan haittoa? Tollanen häröpallo kun omine lupineen pörrää toimialueella ja tilanteessa niin siellä saattaa olla useampikin vastustajan piikkiin toimiva akentti toimittajana.
   
 5. KIM

  KIM Majuri

  Liittynyt:
  07.05.2010
  Viestejä:
  1,059
  Tykkäykset:
  1,318
  Pisteet:
  156
  Eipä noita ohiajavia voi täysin estää kuvaamasta. Toisaalta sellaisessa paikassa jossa on ohi ajon mahdollisuus ei olekaan ehkä niin paljon mitään salaista jonka kuvaamisesta olisi juuri haittaa. Entäpä jos vastustaja tietää sen, että ohiajavien siviilien annetaan kuvata? Eiköpä sen vastustajan kannata heittää agenttipuku roskiin ja vaihtaa siviilit päälle jä lähteä Bemarilla kuvaamaan. 10 minuutin viivellä sitten kavereille juutupeen tai sitten tehdään se isku kohta ihan itse kuvatun ja silmin havaitun datan pohjalta.

  En tiedä missä tehtävissä Baikal on ollut sotilasurallaan. Itselläni nykyisen sijoituksen mukaisessa hommassa ei todellakaan touhu kestä kuvausta kaikissa vaiheissa. Karttaa, monenlaista tietokonetta ja radioita papereineen on hyvinkin lähellä. Minullakaan ei saa olla kameraa edes syvän rauhan ajan harjoituksessa käytössä. Miten voisi antaa jonkun satunnaisen tuntemattoman tallustelijan kuvata sodan aikana? Eikä tosiaankaan tartte olla mikään Utin mahanlaskuprivisioonan komentopunkkeri jossa on arkaa tavaraa. Nykään kun kaikki on pitänyt saada mahdollisimman monimutkaiseksi niin joka perusyksiköstä löytyy kyllä monenlaista sellaista arkaa tavaraa josta buurisotien aikana ei vielä stressattu.

  Eihän tietysti itä-länsi maaottelussa tietenkään ole noin sekavaa (i hope so) kuin Ukrainan "sisällissodassa" jossa ei erota osapuolia edes hajusta. Kaikki puhuu samaa kieltä ja edes passia ei kerro kenen puolella todennäköisimmin ollaan.

  Juu kyllä toimittajia kannatta yrittää käyttää hyödyksi mahdollisimman paljon ja vaikka vähän ketunhäntä kainalossakin. Jos toimittaja tulis multa kysymään, että miltä se nyt tuntuu hyökätä kovat piipussa kohti vastustajaa niin saattaisinpa antaa sille ritsani kouraan ja sanoa "kokeile itte". ;)
   
 6. KIM

  KIM Majuri

  Liittynyt:
  07.05.2010
  Viestejä:
  1,059
  Tykkäykset:
  1,318
  Pisteet:
  156
  Jopa on kumma kun ammattilainen ei kestä kuulla muistutettavan siitä, että osa suomea on miehitettynä.

  Sitä en kyllä ymmärrä mistä olet keksinyt, että minulla on joku upseeriviha. On kyllä ihan varma, että en ole pitänyt kaikista upseereista joita olen eläissäni tavannut. Mutta se, että en heistä ole pitänyt ei johdu siitä, että ovat upseereita vaan siitä, että ovat täysiä kusipäitä. Kusipäisen sotamiehen kestää paremmin kun kusipäisen upseerin. Sillä sotamiehellä kun ei oo valtaa niin se ei saa niin paljon pahaa aikaiseksi kuin yhtä tyhmä upseeri.

  Pidän kohteliaisuutena, että minun katsotaan olevan edes liki samaa sarjaa J.Putkisen kanssa. Putkinenhan on oikeassa. Ymmärrän tietysti, että joitakin ärsyttää hänen tapansa tuoda totuudet esiin.
   
 7. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  4,003
  Tykkäykset:
  5,585
  Pisteet:
  1,286
  ??? Avaisitko pikkasen tuota väitettä?

  Mikäköhän on se oikea ajankohta, jolloin rajat olivat oikeat? Onko Äänislinna osa Suomea?
   
  RautaRisti tykkäsi tästä.
 8. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,208
  Tykkäykset:
  21,957
  Pisteet:
  1,286
  On varmaan haasteellista pitää nykyinenkin alue asuttuna ja edes jonkinlaisten palvelujen piirissä.....

  Ukki ja mummo sanoivat, että hlökoht. aluemenetykset korvattiin. Uutta plänttiä osoitettiin ja se raivattiin ja kas, minäkin ehdin nauttia noista hedelmistä. Olivat tyytyväisiä, että hengissä selvittiin ja oikealle puolelle rajaa. Kaikki eivät suinkaan selvinneet. Kaikki on kirotun suhteellista.
   
  RautaRisti tykkäsi tästä.
 9. Erkki

  Erkki Majuri Lahjoittaja

  Liittynyt:
  25.02.2014
  Viestejä:
  1,491
  Tykkäykset:
  2,470
  Pisteet:
  156
  Äänislinna ei ole koskaan ollut osa Suomea, koska Itä-Karjalaa ei liitetty Suomen valtioon.Tarton rauhan rajoja sen sijaan pidän edelleen oikeina rajoina, eikä karjalaisten henk.koht maa-ym.omaisuuden ryöstämistä voi mitenkään hyväksyä.
   
 10. Erkki

  Erkki Majuri Lahjoittaja

  Liittynyt:
  25.02.2014
  Viestejä:
  1,491
  Tykkäykset:
  2,470
  Pisteet:
  156
  Täyttä arvoa korvattiin tuskin kenellekään ja heikommin edunvalvontaansa kyenneet saivat tässäkin tapauksessa kärsiä.
   
 11. aj77

  aj77 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  08.07.2011
  Viestejä:
  6,061
  Tykkäykset:
  7,077
  Pisteet:
  1,286
  Hyvä naurut :). No totta helvetissä ammutaan. Tule siihen saatana pörräämään perkele ja sohimaan sillä kameralla. In Finland we have this "Reilu meininki"

  Mutta oikeasti ulkopuolinen on aina ulkopuolinen. Se ohjataan pois. Luvan saaneilla on saattajat.
   
  Second tykkäsi tästä.
 12. Benelli

  Benelli Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  19.09.2013
  Viestejä:
  3,530
  Tykkäykset:
  2,547
  Pisteet:
  1,286
  Pitäisi olla. Saattaja saattaa olla poissa pelistä jostain syystä tai ovat joutuneet erilleen ja ovat ehkä hukanneet lupa lappunsakin eikä niillä ole hajuakaan voimassa olevasta tunnussanasta.
   
 13. OldSkool

  OldSkool Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.04.2010
  Viestejä:
  804
  Tykkäykset:
  308
  Pisteet:
  76
  Tässä pitää noudattaa sitä heinäntekojärkeä, katso edellinen kommentti. Ilman saattaajaa olevat kuvaajat johdetaan sivummalle, vaikka jopa osaisi tunnussanoja. Eiköhän ole parempi valita vaikka pieni ylilyönti toimintavapauden rajoittamisessa (tilanteen mukaan) kuin riskeerata että reportteri (tai muka-) palloilee tukikohdassa.
  Ylempi porras saisi muuten järjestää voimannäyttö-esityksiä malliin "tuli-isku kärpäsenkukkulalle, mediaa pyydetään kalliosolan risteykseen klo 0900" ja sieltä sitä kahvia ja kuvauksellisia jermuja ... vetää valtaosan järjestyneistä kuvaajista sinne.

  Edith: typoja. Saamarin tabletti.
   
  Tähystäjä tykkäsi tästä.
 14. Mainos 15. kimmo.j

  kimmo.j Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  01.05.2010
  Viestejä:
  4,571
  Tykkäykset:
  4,299
  Pisteet:
  1,286
  Näin syvän rauhan aikanakin viranomaisilla on joskus ongelmia tiedostaa ihmisten oikeus kuvata asioita.
  Hyvänä esimerkkinä www.fireimages.net sivusto jossa kuvataan pääsäntöisesti terveys- ja pelastustoimen kalustoa, mutta myös poliisin kalustoa. Erilaisia vaatimuksia kuvauskielloista ja kuvien sensuroinneista on esitetty runsaasti.

  Kentällä tapahtuva PV:n toiminta kerää varmasti imisten huomiota, aivan kuten poliisin, ensihoidon ja pelastuksenkin osalta. Jos olemme sodan uhassa on normaalia, että kansalaisia kiinnostaa asia.
  Itse olen joutunut opettelemaan toimimaan ihmisten kännykkäkameroiden "tulen alla" ja kun oppii hyväksymään tämän, ei asia stressaa enää niin paljon. Salassapidettävä toiminta vain salataan niiltä joille asia ei kuulu.
   
  Second tykkäsi tästä.
 16. RPG83

  RPG83 Soome Majori Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  20.06.2010
  Viestejä:
  3,751
  Tykkäykset:
  920
  Pisteet:
  1,286
  Siis Puolustusvoimien toimesta? Eikö koira ole silloin voimankäyttövälineenä turha, jos se rinnastetaan teräaseeksi? Teräaseen käyttö voimankäytössä kuulostaa itselleni lähinnä tappavan voiman käytöltä, ja jos siihen on lupa/oikeutus, niin voidaan käyttää saman tien ampuma-asetta. (Okei, jos kulunvalvontapisteellä on yksittäinen agitaattori veitsen kanssa ja tiivis väkijoukko sen takana, niin kollateraalivahinkojen kannalta voi olla parempi katkaista käsi vesurilla tai käyttää koiraa kuin tyhjentää lipas kohdehenkilöön, mutta saatte kiinni ajatuksesta.)

  Kyllä mä lähden siitä, että tehokkainta oikeutettua keinoa käytetään, eikä kokeilla ensin kaikkea muuta. Tämä on sotaa, ei mitään siviilipuolen järjestyksen ylläpitoa, jossa pohditaan vuosikausia, olisiko VK Lahtisen pitänyt käyttää etälamautinta vai saiko hän ampua pistoolilla.
   
  KIM tykkäsi tästä.
 17. Laamanator

  Laamanator Eversti

  Liittynyt:
  21.04.2013
  Viestejä:
  1,811
  Tykkäykset:
  3,317
  Pisteet:
  316
  Kyllä sä lähdet ihan niistä toimivaltuuksista, mitä sulla ja sun joukolla sen tilanteen vallitessa on voimassa ja mitä sillä hetkellä käsketty.

  Kaiken ramboilun ja mielivallan voi jättää valkokankaalle hollyvoodin ihmemaailmaan.
   
  RautaRisti tykkäsi tästä.
 18. RPG83

  RPG83 Soome Majori Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  20.06.2010
  Viestejä:
  3,751
  Tykkäykset:
  920
  Pisteet:
  1,286
  Toimivaltuuksista, kyllä. Mutta käytän edelleen sitä "tehokkainta oikeutettua keinoa". Oikeutus tulee tarvittaessa hätävarjelupykälästä, jos ohjesäännöt eivät ole ajan tasalla. Tämä tuli ehkä vähän huonosti ilmaistuksi kun ketjussa on kyse toimittajista: en siis ole ampumassa aseetonta siviiliä/toimittajaa. Mutta jos tulet säheltämään jonkun teräaseen/neulan/muovikuula-aseen kanssa siihen kulunvalvontapisteelle niin että tunnen henkeni ja/tai terveyteni olevan vakavassa vaarassa, niin käytän ensisijaisesti ampuma-asetta enkä suinkaan mitään koiraa.
   
 19. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  9,376
  Tykkäykset:
  17,470
  Pisteet:
  1,286
  Tässähän tietyllä tapaa pätee myös sanonta: "Mielummin 12 tuomittavana kuin 6 kannettavana." (Tosin viittaa anglosaksiseen juryyn, Suomessahan moista ei tunneta).
   
 20. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,208
  Tykkäykset:
  21,957
  Pisteet:
  1,286
  Näin se vaan menee. Yllättävän usein näihin teemoihin törmää keskusteluissa, ajatellaan, että siinä vaiheessa kuin kokardi on lyöty lätsään kiinni ja kouraan tyrkätty lakkautetun jv-prikaatin jäämistöstä lotiseva rk, loppuvat lait, loppuvat ohjeet ja kaikki. Alkaa eräänlainen mefistomainen jumalhämärän aika, jolloin reserviläiset ampuvat hampaat irvellä kaikkea mikä liikkuu. No, pääseehän sitä työjoukkoihin silläkin tavalla.
   
  RautaRisti, Stagideus ja Samses tykkäsivät tästä.
 21. vehamala

  vehamala Kenraali Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.04.2010
  Viestejä:
  2,375
  Tykkäykset:
  971
  Pisteet:
  636
  Baikal jälleen puki sanoiksi minunkin aatokseni :cool:
  En muuten tiedä niistä työjoukoistakaan enää, jos paukuttelu alkaa ilman järkeä ja eri komentoa....
   
 22. KIM

  KIM Majuri

  Liittynyt:
  07.05.2010
  Viestejä:
  1,059
  Tykkäykset:
  1,318
  Pisteet:
  156
  Onko vikaa lukemisessa vai ymmärtämisessä? Juurihan RPG83 ilmoitti toimivansa valtuuksien puitteissa...
   

Jaa tämä sivu