Northern Wind 19

PJ85

Eversti
Lahjoittaja
#1
#2
Ruotsin pääsotaharjoitus Pohjois-Ruotsissa maaliskuussa. Suomen maavoimien vahvuus harjoituksessa n. 1500 henkilöä, ei ole tainnut ikinä olla yhtä laajaa osallistumista kv-harjoitukseen (yksistään maavoimista siis)

Ruotsin pv:n harjoitussivusto:
https://www.forsvarsmakten.se/sv/var-verksamhet/ovningar/northern-wind/

Suomen pv:n tiedote: https://maavoimat.fi/porin-prikaati/tietoa-meista?p_p_id=101&p_p_lifecycle=0&p_p_state=maximized&p_p_mode=view&_101_struts_action=/asset_publisher/view_content&_101_assetEntryId=11365482&_101_type=content&_101_urlTitle=maavoimat-northern-wind-19-harjoitukseen
På engelska: https://www.forsvarsmakten.se/en/activities/exercises/northern-wind/
 

Iso-Mursu

Ylipäällikkö
#3
Nuorena olisi ei olisi tiennyt miten päin ollu tollasessa harjotuksessa
 

Iso-Mursu

Ylipäällikkö
#5
Samoin päin kuin nykyäänkin: kiväärin piippu tukevasti itään
Kuninkaallisessa huollossa välillä perus tilannekkin voi vaatia luovaakin toimintaa. Yksi käsi aseessa, toinen käsi ratissa ja kolmas käsi vaihteessa. Oikia silmä tähtää ja tähystää itään. Vasen silmä seuraa ajouraa. Ja vakaa muisti korvaa navigaattorin.

Siihen sitten vielä kv-keskittyminen päälle, ettei ruottalaiset pääse luulemaan, että ovat parempia.

Nuorempana olisi vielä joutunut tekemään vaikutuksen ruotsalaisiin naissotilaisiin. Vähemmästäkin olisi mennyt sekasin hetkeksi.

Ps. Tällä iällä pitää tyytyä jo suomenruotsalaisiin.
 
Viimeksi muokattu:

PJ85

Eversti
Lahjoittaja
#6
https://maavoimat.fi/artikkeli/-/as...ern-wind-2019-harjoitukseen-pohjois-ruotsissa

Suomen harjoitusjoukot ovat pääosin Panssariprikaatista, Jääkäriprikaatista, Kainuun prikaatista ja Porin prikaatista. Pääkalustona ovat Leopard-taistelupanssarivaunut, BMP 2M -rynnäkköpanssarivaunut, MTLB-kuljetuspanssarivaunut, PASI-kuljetuspanssariajoneuvot ja telakuorma-autot. Yhteensä Suomesta harjoitukseen osallistuu noin 100 panssarivaunua ja 400 muuta ajoneuvoa.
On kyllä KV-harjoitukseksi aika jytky! :cool: Tosin Norskit pistää paremmaksi, 4000 sotilasta.....
 
Top