Omalla, oikealla nimellä kirjoittaminen.

Leaderdog

Kaukopartio
Olisiko porukka valmis kirjoittamaan omalla, oikealla nimellään tänne?.
Tänään huomasin että mm. Hesari ei salli anonyymiä kommentointia enää.
 
Olisiko porukka valmis kirjoittamaan omalla, oikealla nimellään tänne?.
Tänään huomasin että mm. Hesari ei salli anonyymiä kommentointia enää.
Joutuisi aika paljon enemmän varmaan miettimään ainakin kirjoituksiaan. Toisaalta esim oman henkilöllisyyteni voisi joku minut tunteva selvittää kaikki 10000 tekstiäni lukemalla.. En pitäisi hyvänä jos sellaiseksi menisi täällä.
 
Välttyisikö ylilyönneiltä, jos omanimi on näkyvillä?.

Ja sitten kymmenen vuotta myöhemmin kaivellaan vanhoja kirjoituksia ja estetään uralla eteneminen tms. Eikö nyt oo jo nähty, millaisiin ajojahteihin omalla nimellä netissä kirjoittelu johtaa: Case Halla-aho, Case Al-Tae, Case Dan Koivulaakso.

Omalla nimellä kirjoittelu olisi OK, jos Suomessa olisi aito sananvapaus ja mielipiteenvapaus. Tämä tarkoittaa, että voisit vapaasti ilmaista mielipiteesi ilman, että siitä seuraa julkinen lynkkaus mediassa, ja pelko esim. työpaikkasi menettämisestä.

Sellaisessa maassa ei ole sananvapautta, jossa mielipiteen ilmaisu johtaa potkuihin töistä. Ennemmin pitäisi tehdä laittomaksi irtisanoa ketään työhön liittymättömän mielipiteen ilmaisusta, joka on tehty vieläpä vapaa-ajalla.

Teot ja puheet pitää aina erottaa toisistaan. Vaikka olen oikeistolainen, niin mielestäni Dan Koivulaaksolla on täysi oikeus fiilistellä äärivasemmistolaista luokkataisteluaan nettikirjoituksissa. Niin kauan kuin hän ei fyysisesti tee mitään, vaan esittää sanallisesti unelmansa anarkistisesta Suomesta, hänellä pitää olla sananvapauden nimissä täysi oikeus siihen ilman, että se tekee hänestä epäkelvon esim. hallitusneuvotteluihin. Sen sijaan jos hän on osallistunut laittomaan toimintaan esim. mielenosoitusten yhteydessä, se ei ole enää sananvapauden piirissä, vaan tulee tuomita. Teoista mies punnitaan, ei sanoista, hyvässä ja pahassa
 
Mä olen uskaltanut olla omalla nimelläni täällä ja monella muullakin foorumilla ym somessa jo pitkään. En ole nähnyt ongelmalliseksi, ennemmin niin että kun mielipiteen esittää omalla nimellä, niin se saa enemmän painoarvoa kuin nimimerkin takaa tehty kirjoitus.

En tosin tyrmää niitäkään jotka haluavat anonymiteettiä.
 
Molemmissa on puolensa, ehkä anonyyminä ei tarvitse pidätellä kirjoittamista. Mutta omalla nimellä vastuu totuudessa pysymisessä säilyy paremmin.
 
Liittyisin kyllä uudelleen jäseneksi omalla nimellä, jolloin vanhat peitsenkäännöt jäisi unholaan, sekä muutama alkoholinhuuruinen spekulaatio pimpan hinnan mallintamisesta ekonometrisesti eri markkinoilla Aasiassa jne. tarpeeton setti, mitä tässä vuosien saatossa on tullut mielipiteen vapautta venytettyä ja vanutettua.
Itse itseäni paskien, jos saa savettomalta tiileltä aloittaa, niin käyhän tuo jos käsky käy!
No problemo.
 
Jos koen jonkun esittämäni asian niiiiin tärkeäksi, että katson sen oikeasti esille tuotavaksi, niin kirjoitan nimelläni. Tähän foorumihuulenheittoon välttää hyvin nimimerkki, ei minua haittaa pätkääkään, jos kirjoitukseni kärsivät uskottavuudesta sen takia, että alla on nimimerkki. En todellakaan usko, että juuri minun mielipiteilläni tai käsityksilläni on mitään ihmeellistä arvoa tai virkaa, ne ovat omiani, arvoa kenties vain itselleni.
 
Jos koen jonkun esittämäni asian niiiiin tärkeäksi, että katson sen oikeasti esille tuotavaksi, niin kirjoitan nimelläni. Tähän foorumihuulenheittoon välttää hyvin nimimerkki, ei minua haittaa pätkääkään, jos kirjoitukseni kärsivät uskottavuudesta sen takia, että alla on nimimerkki. En todellakaan usko, että juuri minun mielipiteilläni tai käsityksilläni on mitään ihmeellistä arvoa tai virkaa, ne ovat omiani, arvoa kenties vain itselleni.
Baikal on opettaja. Viimeisin tieto, kuulin tämän Suomenlinnan huoltotunnelin varavoimalan vuorovastaavalta, evp.
Väittää tietoa varmaksi, en epäile, koska tapasimme kerran Tikkurilassakin.
Koulun opettaja Baikal HD.

Image result for saving private ryan school teacher pic
 
En ikinä kirjoittaisi tälle palstalle omalla nimellä. Tosin aika harvalle muullekaan palstalle. Ammatti rajaa aika tehokkaasti sitä, mitä ja missä kannattaa viestittää. Täällä saatan välillä päästellä vähän paineita.

Tosin osa kirjoittajista varmasti tietää henkilöllisyyteni, @baikal ainakin. Kovin hankala sitä ei viestihistorian perusteella ole selvittää.

Omalla nimellä olen ihan muilla forumeilla ja muilla lähestymiskulmilla. Huvitukseni on suuri, kun seuraan paskojen historialuentojeni katsojamäärän vähittäistä kasvua...
"The Army of the Darkness is Gathering..."
 
En kirjoittaisi. Pari foorumilaista tietänee nimeni, mutta julkisesti en kirjoittaisi.
 
Meikän nimen selvittäminen googlaamalla ei vie kauan.

Silti mielummin käytän tätä warsin wanhaa nimimerkkiä jonka sain jo aikoinaan warusmiehenä. Vähentää ns. "satunnaisongelmia".
 
Kuka tollo erehtyy kirjoittamaan omalla nimellään? Siis tavallinen?

En tässä tarkoita jäsen YJT joka hoitaa tontin todella korrektisti, mutta muuten yleisö toki saa mielipiteet avoimemmin luettavaksi kun ei porukat vaivu itsesensuuriin.
.
 
Tämä touhu alkaa ihan oikeasti vaikuttamaan aika huolestuttavalta.

Älkää missään nimessä enää kirjoittako mihinkään nettiin omalla nimellä, koskien tätäkin sivustoa. Suosittelen (jos et ole jo aikaisemmin älynnyt), että vanhat käyttäjät tällä sivustolla luopuvat käyttäjätunnuksistaan ja rekisteröivät uuden, käyttäen VAIN ja ainoastaan vahvasti salattua yhteyttä ja sähköpostia.

Se mitä EU, entinen hallitus, tuleva hallitus, poliisin päällystö, sisäministeriö ja arwo pohja yrittää tämän vihapuhe rummutuksen kautta ajaa, on ihan vitun kuvottavaa.
 
Itse en kirjoita nettiin omalla nimellä. Joku mainitsi siitä että nykyään pahimmillaan voi menettää työpaikan väärien mielipiteiden takia, jos pomo saa tietää mitä mieltä on asioista. Kannattaa muistaa että myös ns. työkaverit voivat olla melko keljuja eikä aina sukulaisetkaan ymmärrä tällaista "pahuutta" kuin kiinnostusta maanpuolustukseen. Mielipiteillä voi saada itselleen monenlaisia hankaluuksia.

Lisäksi TomTomin kommentti tulevaisuudesta kannattaa ottaa tosissaan, vaikka lainsäädäntö olisikin neutraali niin lain tulkitsijoilla voi olla yhteiskunnallisia näkemyksiä, joiden perusteella syyllisyyttä punnitaan.
 
En tässä tarkoita jäsen YJT joka hoitaa tontin todella korrektisti, mutta muuten yleisö toki saa mielipiteet avoimemmin luettavaksi kun ei porukat vaivu itsesensuuriin.

Joo, jäsen @YJT avaa asioita hyvin tajuttavalla tavalla ja perustelee asiat heinäntekojärjellä vailla koohotusta suuntaan tai toiseen. On avannut mm. poliisin tiedottamiseen liittyviä asioita kiitettävästi. Nimi postien alla on ollut tässä kohtaa posteja vahvistava asia.
 
Niin, tuntuisi jotenkin siltä, että omalla tai kuvitteellisella nimellä kirjoittamiseen vaikuttaa se funktio, mitä kirjoittelu toteuttaa virtuaalikynäilijän elämässä. Nimimerkkien takaa löytyy kaikkea mahdollista: mielen ja kielen tuulettelijoita, vankkumatonta vakaumusta, röllipeikkoilua ja jopa asiakysymyksiin ja asialinjaan pitäytymistä. Motiiveja täällä roikkumiseen ja riekkumiseen on yhtä monta kuin nimimerkkejä.

Omalla nimellään kirjoittavista esim. @YJT kirjailee rautalangasta ammatillisen filtterin läpi suodatettua tekstiä. Ja mukavalla tavalla asiallista sellaista, onhan hän tietyllä tapaa roolittunut ja roolittanut itsensä ”Foorumsfieldin” omaksi tutuksi kyläpoliisiksi, joka poikkeaa joskus työpäivän jälkeen kyläpubissa porisemassa asiaa ja niitä näitä kylän väen ja muiden paikalla olevien asiakkaiden kanssa.

Aateluus velvoittaa, sanotaan. Ja kuten @EK tuo esille, ammatti voi toimia rajoittavana tai ohjaavana tekijänä julkiselle itseilmaisulle. Hivenen itään päin täältä muuan kansankynttilä postasi someen uimapukukuvan (kokouimapuvussa) itsestään harrastamaansa avantouintiin liittyen ja sai kenkää niin että kopsahti. Muutaman opetushenkilön avautuminen ja huono sanojen asettelu kotimaassa on johtanut samanlaisiin tuloksiin.

Foorumin Tomppaylijumalan ja pekoninpaistajataistelijan huolessa ”vihapuheettoman” Suomen tulevaisuudesta voi olla totta ehkä enemmänkin kuin toinen puoli. Verkosta löytyy kaivelemalla kaikenlaista ja jos lauot kovin lennokkaita juttuja, voit myös odottaa sitä, että tarpeen tullen kaikki kaivetaan esille lööppeihin. Vanhatkin jutut kelpaavat mainiosti, kuten Jussi, Dan ja Hussein jo nyt kukin tahollaan tietävät.
 
Back
Top