Jatkan otsikon aiheesta ja security-turvallisuuden kulmalta.
@YJT - kysyt "
miten omaa turvallisuutta voi helpoiten parantaa, ja missä mennään liian pitkälle."
Tavallaan on harmillista että edes joutuu pohtimaan kysymystä "
miten lisään omaa turvallisuutta", koska hyvin turvallisesti tässä on vuosikymmeniä oikeasti saanut elää. Tottakai mainittu kysymys on ollut pohdittavana jokaisella enemmänkin kaupungilla liikkuvalla sekä erityisesti pientalossa asuntoaan pitävällä kansalaisella tänäkin aikana, mutta lopulta aika pienimuotoisella tarkkaavaisuudella on selvinnyt. Jotenkin vaan tuntuu että aihe on nykyään merkitykseltään suurempi kohonneen riskin takia. Mihinkään ja kehenkään ei voi luottaa, vieraita kulttuureja siirtyy rinnalle ja uhka on ilmassa koko ajan. Perustelen muutosta sillä että väkivallan taso on kovempaa kuin aikaisemmin ja Suomeen rajat ylittävä rikollisuus on laajaa ja ammattimaista tavalla, jota ei tässä määrin ollut ennen.
No onko tämä sitten tila jossa
ensisijaisesti minun pitää pohtia turvallisuuteni parantamista? Valitettavasti on, koska sitä ei kukaan muukaan tee puolestani.
Siis hetkinen? Eletään maassa jossa turvallisuuden varmistaminen on sovittu ja ulkoistettu viranomaisille sekä poliisille ja turvallisuuden tunteen tuottaminen on
ensisijaisesti tämän esivallan tehtävä.
Syy jonka vuoksi joudutaan pohtimaan kysymystä oman turvallisuuden parantamisesta on se, että ulkoistettu turvallisuuden tuottaja ei enää pysty entisenlaiseen palvelutasoon. Syy ei tietenkään ole poliisin vaan Suomen poliittisen johdon joka on tehnyt päätöksiä, joilla maassa on ne olot mitkä ovat.
Yritysmaailmassa kaikki toiminta on jatkuvaa pohdintaa siitä tehdäänkö itse vai ulkoistetaanko. Maksetun kustannuksen suuruus on myös siitä riippuvainen minkä valinnan tekee.
Heitän tähän security-turvallisuus keskusteluun avauksena ajatuksen, että lakia tulee muuttaa ja kansalaisen toimivaltaa tulee laajentaa sekä sanktioita lieventää lähtökohtaisesti, jotta kansalainen voi itse vapaammin paikata sitä aukkoa joka seuraa siitä, kun esivallan kyky vähentää turvallisuusuhkaa on puutteellinen. Maksetun veron lisäksi pitää maksaa vielä lisää muusta turvallisuuden tuottamisesta. Kieroa.
Väitän, että kansalaisen omaa turvallisuutta parantaa helpoiten se, että viranomaisilla olisi asiat hanskassa ja parempi valvonta sekä puuttuminen.
Nyt ei ole näin. On liikaa kaiken sallimista, salliminen on aktiivinen teko ja sallimisesta seuraa ongelmia. Ruohonjuuritasolla kansalaiselle. On jo menty liian pitkälle.
.