Sanotaan että "mellakat ovat kolmen lounaan päässä". Ne kun jää väliin niin tutustumme uudenlaiseen yhteiskuntaan. Pidetään siinä samalla sitten huolta heikommista ... juu.
Mua sieppoo liittojen lakot niin paljon, että en edes viitti täällä paljoa roikkua kun mielessä vaan julkaisukelvotonta tekstiä.
Puhukoon nämä herrat puolestani. Olen täysin samoilla ajatuksilla.
Kyllähän nämäkin heput oikaisevat esitettyjä tilastoja haluamaansa suuntaan, viihteellisyyden kautta. Kokemukseni mukaan. Videota en jaksanut tuijotella. Oliko tuossa jotakin erityistä selkeää ja yksilöityä väitettä?
Tästä päälajeittain esitetystä SOTE-menojen kartasta, on kohtuullisen selkeää saada ymmärrys siihen, kuinka laaja ja edelleen tulevaisuuteen vaikuttava muutos on nyt meneillään. Menoerittäin.
thl.fi
Esim. hallituksen nyt esittämä (toive) työlllisyyden lisäämisen vaikutuksista talouteen. On minimissään hyvin optimistinen. Ilman huomattavaa keskimääräistä per työpanos tuottoa kasvattaen.
Merkittävä osa pitkäaikaistyöttömyyteen ajautuneista, on todennäköisesti hyvin haastavasti ja etenkin kannattavasti työllisyyteen saatettavissa. Hyvin todennäköisesti koskee ainakin osin myös muuta työnhakijoiden massaa.
"Täystyöllisyys", olisi kutakuinkin viimeinen työnantajien toiveissa oleva olotila. Reservi on käytännössä välttämätön vrt. Lääkäriliitto vs. julkinen talous. Tähän ehkä kannattaa työttömyysastetta suhteuttaa + perata se, mitä tuo työllisyysaste käytännössä tarkoittaa. Kaikki tehty tai luotu työ/"työ". Ei ole kannattavaa julkiselle taloudelle.
Nykyisellään kannattavasti, ilman merkittäviä tulonsiirtoja luotu uusi työvoiman tarve ylipäätään. Tuskin millään merkittävällä tasolla Suomen talouden kehityksen suuntaa olisi muuttamassa?
Suomen tuotanto on jäänyt jälkeen verrokeista. Kulutamme toisaalta näitä suuremman osan kansantalouden tuloista. Ellei tuotantokyky parane, suhteellinen elintaso tulee edelleen heikkene
www.vesavihriala.fi
www.stat.fi
Ehkä tuohon viimeksimainittuun, olisi mahdollista muutosta positiiviseen aikaansaada. Yhdessä oikeansuuntaisten valtiomenoerien perkaamisen kautta.
Sellainen ajatus, että kukaan ei mistään joudu luopumaan ja kaikki vain entisellään jatkuu. On harhaista.
Ja hyvä muistaa että paitsi omat toimemme, vaikka kuinka täydellisesti suoritettuina. Ovat tälläisellä vähäisellä sisämarkkina-alueella, vahvasti alisteisia globaalille taloudelle ja kilpailijamaiden toiminnalle.
Eli. Kipeätä tulee mitä todennäköisimmin tekemään. Viisautta päätöksissä mitataan sitten sillä, minkälaisilla vaurioilla tästä ylös noustaan.
Meikäläisellä ei ole mitään halua poistaa AY-liikettä, osana työmarkkinoiden mekanismeja. Mutta kyllä tälläinen reikien lyöminen suuriin verisuoniin. Kummastusta herättää.