Oulun seksuaalirikokset ja raiskaukset

Ongelmaan kannattaa puuttua ilmeisesti vasta sitten, kun suomalaiset tekevät Suomessa enää 49% jostain tietynlaisesta rikoksesta?

Ulkomaalaisia lienee suomessa 5-6% ja heidän osuutensa lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä on 17%. Tuoko vielä purettaisiin lähtöalueiden mukaan, niin luvut vaikuttaisivat vielä rumemmilta. On ilmiselvää, että suomalaiset tekevät valtaosan rikoksista Suomesta, ei sillä tarvitse perustella silmien sulkemísta. On myös ilmiselvää, että lähi-itäläisten ja afrikkalaisten yliedustus seksuaalirikoksista on ongelma. Tarttis varmaan tehdä jotakin, eikä jankuttaa samaa vanhaa: "Raiskaavathan suomalaisetkin", tahi jotain vastaavaa.

Kyllästyttää tämä vässyköiden reservaatti. Noh lisää tulee, joten katsellaan kiemurtelua ja selittelyä vielä tovi.
 

winsu

Kapteeni
Lahjoittaja
Ulkomaalaisia lienee suomessa 5-6% ja heidän osuutensa lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä on 17%.
Ja lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö voi tarkoittaa tosiaan mitä tahansa nettikeskustelusta ja pippelikuvien lähettelystä aina ulkomuodon kehumiseen kasvokkain. Tai vanhemmat eivät hyväksy 15- vuotiaan tyttärensä seurustelua 21v bemariamiksen kanssa ja tekevät ilmoituksen.

Tuomittavia tekoja toki kaikki, en sitä kiellä. Mutta tuosta kun lähdetään purkamaan jopa joukolla tehtyjä raiskauksia joihin usein liittyy nöyryyttäviä piirteitä ja muutakin väkivaltaa tai sillä uhkaamista ja tekojen pitkää ja suunnitelmallista valmistelua, niin voipi luvut olla vielä rumempia ei- kantiksille.

Tämä on kieltämättä helvetin vaikea aihe edes kirjoittaa. Lapsiin kohdistuva epäterve kiinnostus muutenkin kuvottaa, mutta tämä Oulun kuvio on jotain meikäläiselle melko mustaa. Ja yksi jo otti hengenkin itseltään. Ja nyt sitten Sipilä aloittaa valkopesun, "tapahtuuhan sitä muutenkin".

Voi helvetti mihin tämä touhu on mennyt...
 
Ja huvittaa vielä sekin, kun palautuksista puhutaan. Eikös se ollut että Irak ei ota vastaan ollenkaan täältä palautettuja, jos he ovat syyllistyneet rikokseen?
Eli aivan turhaa tuo palautusvouhotus, ei niitä voi minnekään palauttaa. Kerran tänne päässyt, niin pysyy kuin tikku paskassa!
 
Mykkä ja Sipilä selittää notta palautuksia täytyy nopeuttaa. Missä on journalisti joka kysyy että minne?
Ei ne lähde minnekään, niitä ei kyetä palauttamaan yhtään mihinkään, koska lähtömaat eivät halua tätä roskasakkia sinne takaisin kun kerran ovat eroon päässeet.
Vois ryssän kanssa tehdä sopimuksen, että rikolliset turvikset istumaan Siperiaan.
 

hansai

Ylipäällikkö
Peilatkaapas tämän Kokoomus poliitikon viesti puoluejohtajien kommentteihin..

Oulun valtuuston puheenjohtaja Juha Hänninen: Väkivallalle ja rikollisuudelle ei saa antaa sijaa
  • JAA:
Oulun seksuaalirikoksetSEURAA

Oulun valtuuston puheenjohtaja Juha Hänninen lauantaina mediatilaisuudessa Oulun kaupungintalolla sisäministeri Kai Mykkäsen vierellä. KUVA: Jarmo Kontiainen

OULU 12.1.2019 23:02
HELGE MURTOVAARA

Oulun kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Juha Hännisen(kok.) mielestä laajassa mittakaavassa tutkittavat ulkomaalaistaustaisten henkilöiden rikosepäilyt ovat ihmisille syystäkin sietämätön asia.
– Väkivallalle ja rikollisuudelle emme saa antaa sijaa missään tilanteessa, vaan kaikki sellainen on estettävä.
Hännisen mukaan tähän hetkeen ei riitä pelkästään tosiasioiden myöntäminen, koska uhkista on tullut todellisia riskejä. Seuraava askel on etsiä keinot riskien poistamiselle.

Rikolliset tulee saada pois maastamme nopeasti, prosesseja on tehostettava ja nopeutettava, Hänninen sanoo.
– Eduskunnassa maahanmuuttopolitiikkaan on puututtava heti, poliisin, oikeustoimen ja viranhaltijoiden resursseja on lisättävä. Seksuaalirikosten rangaistusten alarajaa on nostettava. Prosessi on aloitettava nyt välittömästi.
Tilannetietoisuus ja -kuva ei tässä asiassa kuitenkaan Hännisen mielestä ole poliitikoilla yhtenäinen; osa puhuu vielä unelmista, osa puhuu ongelmista, uhista ja riskeistä.
– Nyt tulee kuitenkin muistaa olla sekoittamatta työperäistä maahanmuuttoa ja ulkomaalaisia opiskelijoita tähän joukkoon, jotka tekevät rikoksia.
https://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/...ja-rikollisuudelle-ei-saa-antaa-sijaa/813476/
 

hansai

Ylipäällikkö
Jämäköitä toimia..

Puoluejohtajat nimeävät tärkeimmät toimenpiteet, joilla pystyttäisiin estämään Oulun seksuaalirikosten kaltaisten tapausten toistuminen


Julkaistu: 13.1. 6:05

Enemmän viranomaisyhteistyötä, lisää resursseja poliisille, matalampi kynnys ilmoittaa seksuaalirikoksesta. Muun muassa nämä seikat korostuivat puoluejohtajien vastauksissa, kun Ilta-Sanomat pyysi heitä nimeämään tärkeimmät toimenpiteet, joilla voitaisiin estää Oulun kaltaisten tapausten toistuminen.


Puoluejohtajat ovat lauantain aikana kommentoineet Oulussa ilmenneitä uusia seksuaalirikosepäilyjä. Julkaisemissaan tiedotteissa he ovat muun muassa korostaneet tarvetta lisätä niin viranomaisten yhteistyötä kuin poliisien resursseja.

Mutta mitkä olisivat toimenpiteistä kaikista tärkeimpiä, jotta rikosten tapahtuminen voitaisiin jatkossa estää? Tähän kysymykseen Ilta-Sanomat pyysi puoluejohtajia vastaamaan.Sdp:n varapuheenjohtaja Sanna Marin
– Jos pitää mainita yksi yksittäinen toimenpide, niin se on viranomaisten resurssien vahvistaminen – nimenomaan ennaltaehkäisyn näkökulmasta. Poliisien määrää on lisättävä, kuten sdp on ehdottanut. Oulun kaltaisiin rikoksiin ei saa Suomessa syyllistyä.

– Toinen olennainen toimenpide on raiskauslainsäädännön uudistaminen. Siihen on nyt akuutti tarve.


– Pehmeämmistä keinoista taas mainitsisin valitustyön kouluissa ja kodeissa. Esimerkiksi vanhempia on neuvottava seuraamaan, mitä lapset tekevät sosiaalisessa mediassa.

– Mitä puolestaan tulee välttää, niin poliittisista tarkoitusperistä lähtevää vihanlietsontaa.Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo
– Moniviranomaisyhteistyö on luotaantyöntävä sana, mutta sellaiseen tässä on ehdottomasti pyrittävä. On lisättävä viranomaisten välistä yhteistyötä ja tietojen vaihtoa.

– Yhtä tärkeää on madaltaa kynnystä ilmoittaa viranomaisille, että on joutunut rikoksen uhriksi. Nuorille pitää avata kanavia, joiden kautta he voivat tällaisissa asioissa tavoittaa viranomaiset helposti ja tarvittaessa myös anonyymisti.

– Se, mitä juuri nyt pitää tehdä, on viedä rikosprosessit mahdollisimman nopeasti maaliin ja saada asianmukaiset tuomiot. Näin voidaan näyttää, että viranomaiset ja oikeuslaitos reagoivat herkästi ja toimivat tehokkaasti.

– Haluan kuitenkin korostaa, että työtä on tehty koko ajan. Rikoksia on pyritty estämään. Oulun tapaus viittaa siihen, että yhteistyötä on tehtävä enemmän – niin ministeriöiden kuin viranomaisten välistä yhteistyötä.Vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto
– Kyllä ihan ensimmäisenä on lähdettävä laillisuuskasvatuksesta. Joku sen osalta ei ole toiminut.

– Vastaanottokeskusten oppitunneilla on jatkossa käytävä perusteellisemmin läpi laillisuusasioita. Lisäksi on kerrottava suomalaisesta kulttuurista ja siitä, että Suomessa naisten ja tyttöjen asemaa kunnioitetaan ja heillä on oikeus koskemattomuuteen.

– Turvapaikanhakijat saattavat monesti tulla alueilta, joilla ei ole poliisivalvontaa eikä tällaisiin rikoksiin puututa. Näin ollen poliisille on annettava resursseja, jotta he voisivat kiertää vastaanottokeskuksissa ja kertoa laeista, joita Suomessa tulee noudattaa.

– Lisäksi toivoisin, että lapsilla olisi turvallisia aikuisia, joille he uskaltavat puhua. Tällaiset asiat eivät paljastu, jos lapset jostain syystä pelkäävät puhua.Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä
– Kotoutumisessa on kiinnitettävä enemmän huomiota suomalaisen yhteiskunnan perusarvoihin ja siihen, että niitä pitää pystyä täällä kunnioittamaan. Turvapaikkajärjestelmämme ei saa suojella rikoksiin syyllistyneitä. Järjestelmämme on tehty auttamaan hädässä olevia.

– Hallituskauden aikana olemme muun muassa tiukentaneet lapsiin kohdistuneiden seksuaalirikosten rangaistuksia sekä lisänneet poliisin määrärahoja ja myös netti- ja lähipoliisien määrää. Rikokset voivat jo nyt johtaa käännyttämiseen tai karkottamiseen maasta.

– Myös laajempaan seksuaalirikosten ennaltaehkäisyyn on kiinnitettävä huomiota. Vanhempia ja lapsia on valistettava vaaroista.

– Oulussa uhrien perheille niin ikään on toimitettava välitöntä kriisiapua ja tarjottava pitkäaikaista psykologista tukea, jotta he toipuvat tapahtuneesta.Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson
– Minun nähdäkseni nyt on annettava viranomaisille kaikki ne resurssit, joita he tarvitsevat. Samalla sivistystoimi, nuorisotyö ja poliisi on saatettava yhteistyöhön.

– Rikoksesta ilmoittamisen kynnystä täytyy madaltaa. Yhtä tärkeää on myös lisätä tietoa siitä, miten uhri pitää kohdata, jotta hän uskaltautuu puhumaan. Nykyisellään iso osa seksuaalirikoksista ei tule viranomaisten tietoon.

– Lisäksi siihen on tultava muutos, miten asiat etenevät tuomioistuimeen. Moni seksuaalirikos jää kunnollisen oikeuskäsittelyn ulkopuolelle.Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho
– Pitää tunnistaa ongelma ennen mitään muuta. Tällaisia tekoja tapahtuu eri puolilla maailmaa, ei vain Oulussa.

– Lähtökohta on se, että turvapaikkapolitiikkaa on tiukennettava. Olisi pitänyt jo neljä vuotta sitten tiukentaa.

– Sellaisia turvapaikkahakemuksia ei pitäisi hyväksyä, joissa lähtömaa on turvallinen. Muita konkreettisia keinoja estää Oulun kaltaista tapausta toistumasta ovat minimirangaistusten koventamiset ja kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden henkilöiden systemaattinen säilöönotto.Rkp:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson
– Toimenpiteitä tarvitaan monia. Kotouttamiseen pitää panostaa aiempaa enemmän, kertoa turvapaikanhakijoille meidän kulttuurista ja arvoista sekä lainsäädännöstä.

– Rikoslain seksuaalirikoksia käsittelevä 20. luku pitäisi uudistaa kokonaisvaltaisesti. Tämän tulisi olla seuraavan hallituksen asialistan kärjessä.

– Nettimaailma on muuttunut ja valtaosa rikollisuudesta leviää tätä nykyä verkossa. Näin ollen tarvitaan myös enemmän kansainvälistä yhteistyötä.Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja, eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho
– Koko turvapaikkaprosessi on siirrettävä EU:n ulkopuolelle. Kotimaassa taas rangaistuksia täytyy koventaa, kuten onkin jo jossain määrin kovennettu.

– Poliisien resurssien lisääminen on erittäin olennaista. Lisäksi poliiseja tulisi kuulla siitä, millaisia toimenpideehdotuksia heillä on Oulun kaltaisten tapausten estämiseksi jatkossa.

IS ei tavoittanut kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayahia kommentoimaan tapauksia.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005963925.html
 

hansai

Ylipäällikkö
Aamun aloitukseen oiva twitter ketju.. Pelastakaa Lapset ry:n henkilö tämä Laakso.

 

miheikki

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
https://vuolleoulu.fi/hyvinvointi-j...ibyx_g-kWAcLK4lByoVrqmEcOPjQ3LxYVUt_F9iMknrfk
KOTONA KULTTUURISSA -HANKE
Kotona kulttuurissa -hanke on Opetushallituksen rahoittama hanke, kotoutumisen edistämiseen. Hankkeen keskiössä on kaksisuuntaisen kotoutumisen mahdollistaminen taiteen, kulttuurin ja liikunnan menetelmin.
Päätavoitteena on luoda hyvä malli maahanmuuttajien, turvapaikanhakijoiden ja suomalaisten nuorten kohtaamiseen, tutustumiseen ja aktiiviseen yhdessätoimimiseen taiteen, kulttuurin ja liikunnan avulla. Hanke tuottaa tapahtumia, leirejä ja harrastuksia, joissa suomalaisten ja maahanmuuttajanuorten aito kohtaaminen ja vuorovaikutus voi toteutua.
Hanke hakee järjestöjä, oppilaitoksia ja vapaaehtoisia yhteistyöhön kohtaamisten mahdollistamiseksi!
 

PekkaSavo

Ylipäällikkö
Settlementti ja puheenjohtajat:
Erkki Aho 1983–1988
Tarja Halonen 1989–1995
Esko Hänninen 1996–2008
Pauliina Parhiala 2009–2010
Irene Roivainen 2010–2014[1]
Pekka Haavisto 2015-
Ei juurikaan ihmetytä miksi ei ole onnistuttu.

Mitäs tämä myrkyllinen mieheyden kulttuuri nyt sitten on? Menee koko ajan hullummaksi.
Voisiko viitata tiettyjen maiden paskakulttuureihin joiden vaikutusta tännekin on kulkeutunut. Hyvin myrkyllistä onkin ollut........ sekaan ujuttautui täyttä pahuutta

Ei nyt sentään. Hän osoittelee suomalaisia.
 
Viimeksi muokattu:
Top