Paikallisjoukkojen kunnian päivät

Jotkut rohkeat suomalaiset ovat toki osallistuneet "Ruotsin MPK:n" koulutuksiin ja ovat yrittäneet saada muitakin mukaan. (Kuulemma kouluruotsilla pärjää.) Aika vähäiseksi on toi kursseilla käyminen lahden toisella puolella kuitenkin jäänyt.

Mitäs nuo koulutukset ovat? (missä infoa niistä?) Vai tarkoitatko Ruotsin kodinturvan järjestämiä koulutuksia "Kodinturvan taistelukoulutuskeskuksessa" tai jotain semmoista?
 

Myrskyhiiri

Kenraali
Service guarantees Citizenship.

http://www.pirkanmaa.fi/files/files/hallinto/tiedotteet/pdf/Kansalaisraadin mainos.pdf

"PIRKKA 14-valmiusharjoituksen tavoitteena on tunnistaa eri toimijoiden kannalta kriittiset toimintatavat
ja järjestelmät sekä niiden haavoittuvuus. Harjoituksella pyritään myös kehittämään tietoverkkouhkiin
sekä päivittäistavara- ja energiahuollon häiriöihin liittyvää varautumista.

Nyt ensimmäistä kertaa valmiusharjoitukseen otetaan mukaan myös kansalaisnäkökulma."

http://www.avi.fi/web/avi/-/viranomaiset-harjoittelevat-tietoverkkohyokkaysta-vastaan-kuinka-varautunut-on-kansalainen-lansi-ja-sisa-suomi-#.VDG4kFcxjQl

Viranomaiset harjoittelevat tietoverkkohyökkäystä vastaan - kuinka varautunut on kansalainen?
(Länsi- ja Sisä-Suomi)

Länsi - ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto järjestää laajan valmiusharjoituksen alueensa kunnille 7.-8.10.2014. Pirkka 14 -harjoituksen kuvitteellisena taustatilanteena on kiristynyt kansainvälinen tilanne ja siitä aiheutuvat tietoverkkohyökkäykset seurannaisvaikutuksineen.
 
Viimeksi muokattu:

Myrskyhiiri

Kenraali
Alikersantti Wirtasella on enemmänkin kuin wähän hiljaista huumoria tässä toimessa mukana, vaikka pokka pitääkin kuten pitääkin.

http://yle.fi/uutiset/good_morning_wanaja_jone_nikula_ja_toni_wirtanen_herattelevat_sotajoukkoja/7512435


Good morning Wanaja! Jone Nikula ja Toni Wirtanen herättelevät sotajoukkoja

Maavoimien suuressa Wanaja 14 –kertausharjoituksessa tapahtumista ja tunnelmista raportoi Radio Wanaja. Puolustusvoimien ylläpitämässä sotaharjoitusradiossa ovat äänessä muun muassa mediapersoona Jone Nikula ja muusikko Apulannan Toni Wirtanen.


Vastuu vetää miehet vakaviksi. Reservin alikersantti Toni Wirtanen (vas.) ja reservin kapteeni Jone Nikula eivät ole ensimmäistä kertaa äänessä harjoitusradiossa. Kuva: Timo Leponiemi / Yle

Radio Wanajan ajankohtaistuottajana on reservin kapteeni, juontaja Jone Nikula. Reservin alikersantti Toni Wirtanen toimii radion musiikkipäällikkönä.

– Olemme osa tiedotusryhmää, jossa radion lisäksi ovat mukana verkkojulkaisut ja combat-kameraryhmä. Aika isolla porukalla tehdään informaatio-operaatioita isänmaan hyväksi, Nikula kertoo.

Radio Wanajaa pystyy kuuntelemaan ulataajuuksilla Hämeessä Ylöjärven, Tammelan, Hämeenlinnan, Oriveden, Sastamalan, Loimaan ja Padasjoen lähettimien kautta. Radio pyörii myös netissä.

Juonnettua ohjelmaa tehdään klo 6-18 välillä. Muina aikoina lähetetään uusintoja ja musiikkia.

Apulannan keulamiehelle Toni Wirtaselle sotaradion pyörittäminen on jo tuttua puuhaa.

– Ollaan neljättä kertaa mukana näöissä hommissa. Tätä poikkeustilanteessa perustettavaa radiota on kyllä treenattu. Koetamme välittää tietoa siviileille ja joukoille siitä mitä täällä tapahtuu – puolin ja toisin.

Aamuisin Jonen ja Tonin show

Jone ja Toni tekevät Radio Wanajan aamulähetykset, joissa pyritään välittämään hyvää mieltä kertausjoukkojen koleisiin aamuaskareihin.

– Sen jälkeen lähdetään kentälle tekemään juttuja ja haastatteluja, joista tehdään myös materiaalia uusiin lähetyksiin, Toni myhäilee.

Jone Nikula uskoo, että harjoitusjoukoissa palvelevat miehet ymmärtävät radio avulla paremmin isompia kokonaisuuksia, joissa harjoituksessa mukana olevat ovat osallisena.

Nikula maalailee tilannetta, jossa kansalaisten nettiyhteydet menisivät poikki ja nykysukupolvi joutuisi olemaan Radion Wanajan varassa.

– Silloin meidän tarjoama informaatio toivottavasti täyttää sitä syntynyttä tyhjiötä, Nikula pohtii.

Toni Wirtaselle ei radion tekeminen ole vielä se kaikkien isänmaallisin tunne.

– Isänmaallisuuden tunnetta ei mikään vahvista niin paljon kuin se kun painaa 60 tonnin Leopard-taistelupanssarivaunussa syötön pohjaan ja laskettelee seitsemäänkymppiä pitkin Parolan Poltinahon kenttää ja sladittaa vähän kylkimyyryä siellä.
 

Myrskyhiiri

Kenraali
Tässä se harjoituksen vakavampi ja ehkä vakavin puoli. Kevennetään kuitenkin sen verran että on varmaan kenraali joskus kuullut tuosta sukunimestään. Mutta ei nimi miestä pahenna...

http://yle.fi/uutiset/laaja_kyberhyokkays_olisi_kaaosta__armeijalta_ei_laajaa_tukea_siviilipuolelle/7512055


Kotimaa 6.10.2014 klo 15:58 | päivitetty 6.10.2014 klo 15:58
Laaja kyberhyökkäys olisi kaaosta – Armeijalta ei laajaa tukea siviilipuolelle

Siviiliyhteiskunta olisi mahdollista saada sekaisin laajalla tietoverkkojen häirinnällä. Tähän kuitenkin tarvittaisiin todennäköisesti jonkin tietotekniikan suurvallan osaaminen.


Kuva: Yle / Anssi Nikkilä
Mistä on kyse?
  • Laaja kyberhyökkäys ei ole kovin todennäkoinen, mutta siihenkin varaudutaan
  • Tietoverkon kautta voitaisiin vahingoittaa esimerkiksi veden tai sähkön jakelua
  • Suomessa yritetään nyt ainakin sopia ja harjoitella, mitä tositilanteessa tehtäisiin
Nykypäivänä sotia ei julisteta eikä aina edes myönnetä, että sellainen olisi käynnissä.

Tähän kuvioon sopii kyberisku oikein hyvin. Hyökkääjää ei noin vain pysty osoittamaan sormella eikä syyllistämään kuolonuhreista, jos sellaisia edes tulee.

Mutta siviiliyhteiskunta, sähkö- ja vesihuolto, tietoliikenne, ehkä elintarvikejakelukin saadaan sekaisin. Tavalliset hakkerit eivät tähän pysty porukallakaan, arvioi Länsi-Suomen sotilasläänin komentaja, kenraali Pekka Toveri.

– Hyvin suunniteltu ja toteutettu kyberhyökkäys vaikuttaa laaja-alaisesti koko yhteiskuntaan. Toki tällainen edellyttää valtiollisia resursseja, Toveri sanoo.

Yksittäisellä ihmisellä tai ryhmälläkään ei luultavasti ole riittävästi tietoa isoon iskuun. Useisiin yhteiskunnan osa-alueisiin vaikuttava tietoverkkohyökkäys vaatii yksityiskohtaista asiantuntemusta niistä kohteista, joihin aiotaan iskeä.

Armeijan omat tietoverkot ovat verrattain hyvin suojassa valtiotason hyökkääjiltäkin. Puolustusvoimilta liikenisi jonkin verran tukea siviilipuolelle, mutta ei kovin laajasti.

Kunnat ovat aktivoituneet
Viime vuosina valtio, yritykset, järjestöt ja kunnat ovat kuitenkin lisänneet yhteistyötä tietoturva-asioissa.

Varautumista tietoverkkohyökkäyksiin kokeillaan tiistaina alkavassa Pirkka 14 -harjoituksessa. Aluehallintoviraston harjoituksessa ovat mukana muun muassa kaikki Pirkanmaan kunnat.

Siviiliyhteiskunnan toiminnan kannalta keskeisiä ovat esimerkiksi sähkön ja veden jakelu, elintarvikehuolto tai puhelinyhteydet. Periaatteessa kyberhyökkäyksellä saisi paljon vahinkoa aikaan.

Varautuminen erilaisiin äkkitilanteisiin on kuitenkin kehittynyt, erityisesti niissä kunnissa, jotka ovat kärsineet myrskytuhoista. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Jorma Pitkämäki kiittää kuntien heräämistä.

– Kuntien valmius- ja varautumissuunnitelmia on päivitetty. Myös tähän harjoitukseen suhtaudutaan asianmukaisella vakavuudella, Pitkämäki sanoo.

Muistitikku voi tehdä reiän tietoturvaan
Pirkka 14 -harjoituksessa kokeillaan muun muassa sitä, miten hyvin sovitut asiat toimivat tiukan paikan tullen. Niitä testataan myös armeijan samanaikaisen Vanaja-paikallispuolustusharjoituksen kanssa.

Tiedonkulku ja kokonaiskuvan saaminen on tärkeää, ja kaoottisessa tilanteessa yleensä vaikeaa.

Verkot voidaan yleensä suojata, mutta yksittäisen ihmisen virhettä on vaikeampi ennakoida. Harjoituksen järjestäjien mukaan reikä tietoturvaan voi syntyä huonossa tapauksessa nettikäynnin tai muistitikun välityksellä.
 

CV9030FIN

Kenraali
Miksi tuolla on Laguksen nuolet hihassa ja miksi noilla on mustat baretit?
Mitä sitten? Panssariprikaatissa palvelevat käyttävät Laguksen nuolet -merkkiä, panssarijoukkojen barettia ja mustaa karvalakkia pukeutumisohjesäännön (normin) mukaan. Ne ovat yhden suomen puolustusvoimien rauhanajan joukon tunnuksia eikä mikään erikoisjoukkojen tunnuksia jotka tarvitsee jotenkin ansaita. Jokainen Panssariprikaatin alokaskin saa nuolitunnuksen hihaan ja myös It-miehet kantavat "ylpeinä" mustaa barettia...
 
Luuletkos, että jossain isommissa harjoituksisa varusvarasto ryhtyy haalimaan baretteja tyyliin "aah meille tulee kertaamaan rakuuna Virtanen nyt tilataan hevosenpaskan värinen baskeri jossa polkupyörän eskadroonan kokardi ( karhu paskoo käyrän miekan päällä hopeisena), että saa olla oikeassa aselajivärissä/baskerimerkissä jos vaikka asioi sodessa harjoituksen aikana".:D
 

pstsika

Haukka
Lahjoittaja
Mitä sitten? Panssariprikaatissa palvelevat käyttävät Laguksen nuolet -merkkiä, panssarijoukkojen barettia ja mustaa karvalakkia pukeutumisohjesäännön (normin) mukaan. Ne ovat yhden suomen puolustusvoimien rauhanajan joukon tunnuksia eikä mikään erikoisjoukkojen tunnuksia jotka tarvitsee jotenkin ansaita. Jokainen Panssariprikaatin alokaskin saa nuolitunnuksen hihaan ja myös It-miehet kantavat "ylpeinä" mustaa barettia...
Laguksen nuolet -merkkiä käyttävät Panssariprikaatissa palvelevat varusmiehet ja ammattisotilaat loma- ja paraatipuvussa sekä taisteluasussa. Merkki kiinnitetään maastotakin m/05 oikeaan hihaan ensisidetaskun yläpuolelle.
- SOTILASPUVUSSA JA VIRKAPUVUSSA KANNETTAVAT MERKIT JA TUNNUKSET s.25.

Onko Nikula tai Wirtanen siis ammattisotilas vai varusmies?

Luuletkos, että jossain isommissa harjoituksisa varusvarasto ryhtyy haalimaan baretteja tyyliin "aah meille tulee kertaamaan rakuuna Virtanen nyt tilataan hevosenpaskan värinen baskeri jossa polkupyörän eskadroonan kokardi ( karhu paskoo käyrän miekan päällä hopeisena), että saa olla oikeassa aselajivärissä/baskerimerkissä jos vaikka asioi sodessa harjoituksen aikana".:D
Luulisin, että lokakuussa kertausharjoituksissa oleville jaetaan maastokelponen varustus ja vauhtisäkkiin ei sujahda esimerkiksi barettia, vaan kenttälakki ja pipo. Myöskään varusvarastolta saatavissa puvuissa ei ole valmiiksi nuolitunnusta, vaan nekin jaetaan ja ommellaan ihan omatoimisesti eikä niitä tavanomaisesti jaeta kertausharjoituksessa oleville reserviläisille saati ommella hihaan harjoituksen alkaessa.
 

CV9030FIN

Kenraali
Laguksen nuolet -merkkiä käyttävät Panssariprikaatissa palvelevat varusmiehet ja ammattisotilaat loma- ja paraatipuvussa sekä taisteluasussa. Merkki kiinnitetään maastotakin m/05 oikeaan hihaan ensisidetaskun yläpuolelle.
- SOTILASPUVUSSA JA VIRKAPUVUSSA KANNETTAVAT MERKIT JA TUNNUKSET s.25.

Onko Nikula tai Wirtanen siis ammattisotilas vai varusmies?

Luulisin, että lokakuussa kertausharjoituksissa oleville jaetaan maastokelponen varustus ja vauhtisäkkiin ei sujahda esimerkiksi barettia, vaan kenttälakki ja pipo. Myöskään varusvarastolta saatavissa puvuissa ei ole valmiiksi nuolitunnusta, vaan nekin jaetaan ja ommellaan ihan omatoimisesti eikä niitä tavanomaisesti jaeta kertausharjoituksessa oleville reserviläisille saati ommella hihaan harjoituksen alkaessa.
Sä olet siis katkera että et itse saa nuolia laittaa kertuussa hihaan! :D

Pari lainausta normeista:
"Lähtökohtaisesti reserviin tai varareserviin kuuluvalla asevelvollisella (jäljempänä reserviläinen) on oikeus käyttää samoja sotilaspukuja kuin ammattisotilaat käyttävät."
"Kertausharjoituksiin (vast) käsketyille reserviläisille jaetaan ao. harjoituksessa tarvittavat sotilaspuvut puolustusvoimien toimesta."
"Komentajat, päälliköt, harjoitusten järjestäjät ja tilaisuuden kokoonkutsujat ovat oikeutettuja antamaan olosuhteista johtuvia, vaatetuksen käyttöä koskevia käskyjä ja ohjeita, kun se on omiaan edistämään palveluksen tai työn suorittamista tai se muutoin on tarpeen"
(PVHSM HPALV 002 - PELOGOS PUOLUSTUSVOIMIEN SOTILASPUKUJEN KÄYTTÖMÄÄRÄYKSET)

Normihierargiassa PVHSM HPALV 002 on ylempänä kun lainaamasi PVHSM HENKILÖSTÖALA 006, jolla täydennetään mainitsemaani määräystä.

Sitä paitsi nykyinen PSPR komentaja on tunnettu virkapukuohjeiden "soveltamisesta"...aikanaan HÄMPSP:n komentajana ei ollut hänen maastotakin m/05 joukko-osastotunnuksen verkapohjan värikään "ihan" ohjesäännön mukainen.

Niin olisko kuitenkin kyse siitä, että ko herrat ovat edustus- ja tiedotustehtävissä ja heille on siksi jaettu "lomapuku". Aivan varmasti on kyllä myös pipo jaettu...

Aivan sama, mutta on tämä aina yhtä hauskaa kun patalakit Panssaritaistelijan baretin kantajat kiihtyy 0-100:n nanosekunneissa... :D
 
Viimeksi muokattu:

Myrskyhiiri

Kenraali
Sä olet siis katkera että et itse saa nuolia laittaa kertuussa hihaan! :D

Pari lainausta normeista:
"Lähtökohtaisesti reserviin tai varareserviin kuuluvalla asevelvollisella (jäljempänä reserviläinen) on oikeus käyttää samoja sotilaspukuja kuin ammattisotilaat käyttävät."
"Kertausharjoituksiin (vast) käsketyille reserviläisille jaetaan ao. harjoituksessa tarvittavat sotilaspuvut puolustusvoimien toimesta."
"Komentajat, päälliköt, harjoitusten järjestäjät ja tilaisuuden kokoonkutsujat ovat oikeutettuja antamaan olosuhteista johtuvia, vaatetuksen käyttöä koskevia käskyjä ja ohjeita, kun se on omiaan edistämään palveluksen tai työn suorittamista tai se muutoin on tarpeen"
(PVHSM HPALV 002 - PELOGOS PUOLUSTUSVOIMIEN SOTILASPUKUJEN KÄYTTÖMÄÄRÄYKSET)

Normihierargiassa PVHSM HPALV 002 on ylempänä kun lainaamasi PVHSM HENKILÖSTÖALA 006, jolla täydennetään mainitsemaani määräystä.

Sitä paitsi nykyinen PSPR komentaja on tunnettu virkapukuohjeiden "soveltamisesta"...aikanaan HÄMPSP:n komentajana ei ollut hänen maastotakin m/05 joukko-osastotunnuksen verkapohjan värikään "ei ihan" ohjesäännön mukainen.

Niin olisko kuitenkin kyse siitä, että ko herrat ovat edustus- ja tiedotustehtävissä ja heille on siksi jaettu "lomapuku". Aivan varmasti on kyllä myös pipo jaettu...

Aivan sama, mutta on tämä aina yhtä hauskaa kun patalakit kiihtyy 0-100:n nanosekunneissa... :D
Olette edenneet paikallispuolustuksen kovimpaan ytimeen.
 

CV9030FIN

Kenraali
Olette edenneet paikallispuolustuksen kovimpaan ytimeen.
No joo mut jos toinen reserviläinen saa patsastella ABC:llä baretissa ja nuolitunnuksessa ja toinen ei saa niin tottakai se aiheuttaa harmitusta siinä toisessa reserviläisessä...siksihän niillä kursseillakin käydään että saisi enemmän rautaa rintaan jota voi näyttää sitten siinä kovassa harjoituksessa! Ei puutu enään muuta kun intin rynkyt jotka pitää saada omaksi kotiiin!

.....ja sitten tähän niitä hymiöitä....
 

pstsika

Haukka
Lahjoittaja
Sä olet siis katkera että et itse saa nuolia laittaa kertuussa hihaan! :D
Ei niiden käyttöön kukaan ilmeisesti puuttuisi, mutta en vain oikein hiffannut sitä, että kertausharjoituksessa olevalla reserviläisellä on takissa merkki, jota yleensä reserviläisillä ei ole käytössä. Toki voin seuraavalla kerralla laittaa päähän mustan baretin ja pikapikaa ommella nuolet hihaan sekä koristautua vihreäkeltaisella koulutushaaratunnuksella, mutta mutta...

Aivan sama, mutta on tämä aina yhtä hauskaa kun patalakit Panssaritaistelijan baretin kantajat kiihtyy 0-100:n nanosekunneissa... :D
Kyllä se kademieli asuu siellä toisessa päässä, vaikka toki KARPR:n mekanisoiduille joukoille voisi suoda käyttöoikeuden nuoliin ja mustiin päähineisiin. Ihan vain siksi, että siitä ei tarvitsisi aina kitistä. :D
 

Laamanator

Eversti
Luulisin, että lokakuussa kertausharjoituksissa oleville jaetaan maastokelponen varustus ja vauhtisäkkiin ei sujahda esimerkiksi barettia, vaan kenttälakki ja pipo. Myöskään varusvarastolta saatavissa puvuissa ei ole valmiiksi nuolitunnusta, vaan nekin jaetaan ja ommellaan ihan omatoimisesti eikä niitä tavanomaisesti jaeta kertausharjoituksessa oleville reserviläisille saati ommella hihaan harjoituksen alkaessa.
Tuntematta erikseen näiden herrojen harjoituksen ohjelman kaikkia mahdollisia yksityiskohtia, esitän villinä arvauksena, että koulutuksen painopiste tuskin on taistelukoulutuksessa ja sen läpivienti tuskin edellyttää asetta, saati taisteluvarustusta. Myös tällaisten soturien liikkuvuus ja joukon tehtävän erityispiirteisiin kuuluva medianäkyvyys asettaa erinäisiä vaatimuksia varustukselle sekä erityisesti sen edustavalle uskottavuudelle.

Lisäksi maavoimien voimassa olevan ohjeistuksen mukaisesti ihmisten ilmoilla liikuttaessa tai muuten esiinnyttäessä on maastopuvun päähineenä käytettävä baskeria. Sen väristä riippumatta. Panssariprikaatin johtamassa harjoituksessa väri on luonnollisesti hämäläisen kotoisasti musta ja samalla PSPR saa omalle värilleen sekä tunnuksilleen näkyvyyttä.
 

Stagideus

Majuri
Lahjoittaja
Ooh ja aah! Tälläisen vitun nillityksen ja lillukanvarsien perään hapuilun takia tykkään, kun ollaan "in the shit". Internetissä tulee vaan paha mieli ja myötähäpeä. Vai onkohan tässä kyse itsekritiikin puutteesta tai siitä, että näppäimistöllä lepäävät sormet ovat järjenjuoksua nopeammat...

Myrskyhiiri iski pajavasaralla suoraan naulan kantaan.

(Ei nyt ole tarkoitus vittuilla, mut... C'MON! Oikeesti? :D)
 

Vonka

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
ELSO 3.0
Miksi tuolla on Laguksen nuolet hihassa ja miksi noilla on mustat baretit?
PsPr junailee harjoitusta. Nikula ja Wirtanen ns. koiraslottina tässä: tiedotus, propaganda, viihde. Ihan ok. Nämähän joutuvat olemaan tekemisissä mahdollisesti myös ulkopuolisen median kanssa. Heillä on tehtävä.

Kumpikaan sotaharjoitusradion kasvateista ei ole Parolan kanssa liiemmin aikaisemmin ollutkaan tekemisissä. Nikula oli kuitenkin
panssarintorjuntaohjusmies (Säkylä). :) Virtanen oli Vekaranjärvellä.

Koska he ovat tehtävässä, Laguksen tunnukset ja baretti kuuluvat siihen jo PR-syistä. Sitä vastoin minä (joka taas olen kantanut kunniakkaasti noita tunnuksia) kun astun Santahaminan portista sisään, en niitä pue, vaan saman setin kuin muutkin. Näin se menee.

Toistakymmentä vuotta sitten laitoin Padasjoen kaksipäiväiseen sotilastaitokisaan mustan baretin. Voitin.
 

Myrskyhiiri

Kenraali
Mielenkiintoisia on hommat nyt tässä kyllä.

http://www.puolustusvoimat.fi/wcm/erikoissivustot/wanaja14/suomeksi/uutiset/wanaja+14+testaa+uutta+organisaatiota

Viranomaisyhteistyö keskiössä

Wanaja 14 –harjoituksen skenaario tarjoaa uudistuneen organisaation joka portaaseen uutta opittavaa, ja näyttävimpiä ovat tietysti harjoituksen toiminnalliset caset joissa nimenomaan reserviläiset pääsevät väläyttämään osaamistaan, lupaa harjoituksen johtaja.

-Osin luvassa on perinteisiä caseja, mutta myös sellaisia, joissa mielikuvitustakin on käytetty. Perinteisempiä ovat tämmöiset puhtaan sotilaalliset tapahtumat, joissa esimerkiksi vartiokomppania tai sotilaspoliisikomppania vartioi jotain kohdetta, johon erikoisjoukot yrittävät tunkeutua. Viranomaisyhteistyöpuolella on sitten muunlaisia tapahtumia jotka liittyvät poliisin ja pelastusviranomaisten ja puolustusvoimien väliseen yhteistyöhön. Näistä ehkä näkyvimpänä on tulipalo, joka sytytetään täällä Parolannummella, ja jossa sitten viranomaisyhteistyöllä tilanne saadaan hallintaan. On myös henkilöitten kiinniottamistapahtumia, joissa esimerkiksi vaarallinen henkilö linnoittautuu kaupungissa kerrostaloon ja sitten sinne menee sotilaat ja poliisit yhteistuumin ja otetaan tämä henkilö kiinni.
 
Top