Pakolaisuus

Lapinukko

Kapteeni
Solidaarisuuden periaate näyttää edellyttävän vihreiden jakamista. Virhehän tehtiin siinä kun ulkorajoja ei valvottu.
 

TomTom

Ylipäällikkö
Mod
On tämä kyllä ihan uskomatonta touhua.

HEIL EU!!!
 

miikkaj

Eversti
Ei toi ole EU:n vika, toi on ihan suomalaisten oma vika, kansa saa ansaitsemansa päättäjät.... EU on vain selkä jonka taakse suojautua kritiikiltä.

Suomi Oy on vain yksi välivaihe kapitalismin (huom. sanan merkitys: capital, pää-) toimintojen ja talouden keskittämisessä siinä missä EU:kin on. Kyse on prosessista eikä yksittäisistä ilmentymistä.

Täällä vallitsee ihan mielenkiintoinen käsitys demokratiasta parhaana kansanvallan välineenä eli ikään kuin se olisi sivistynein ihmisten hallintamuoto ikinä ja vaihtoehtoehtojen puutteen vuoksi emme voi kyseenalaistaa sitä. Täten, jos kansa haluaa kommunistisen hallituksen vaalien kautta niin jopa tässäkin tapauksessa kansan tahto on toteutunut ja jopa tätä vastaan äänestäneet pakotetaan kolhooseihin hommiin, vaikka tähän ei ole mitään mielipidettä kysytty kun silintereillä ja taskunauriksilla varustetut vuorineuvokset päättivät tyhmän kansan puolesta. Voisi kuvata jonain uskonlahkon toimintana. Homma menee täysin reisille, mutta on vaan pakko jatkaa samalla menetelmällä ihan periaatteen vuoksi.
 

miikkaj

Eversti
 

Rauhantekijä

Ylipäällikkö
Vain Suomi ja Malta ovat täyttämässä velvoitteet turvapaikanhakijoiden taakanjaossa
Toiselle tämä tapahtui pääosin siksi koska sijaintinsa takia ei muuta voi - kaikkihan Afrikasta tullessaan siitä yli kävelee. Toiselle sama tapahtui lähinnä sinisilmäisen hölmöilyn takia.
Ja sitten arvauksia kumpi on kumpi ? :ROFLMAO:
.
 

ILoveEU

Majuri
Tshekki, Unkari ja Puola rikkoivat todennäköisesti EU-lakia, kun ne kieltäytyivät turvapaikanhakijoiden sisäisistä siirroista pakolaiskriisin aikana.

Näin voi tulkita EU-tuomioistuimen neuvonantajan torstaina antamaa ratkaisuehdotusta. Oikeuden ratkaisu seuraa vasta myöhemmin.

EU-maat sopivat Italian ja Kreikan auttamisesta vuoden 2015 maahanmuuttokriisissä turvapaikanhakijoiden sisäisin siirroin.

EU:ssa tehtiin kaksi päätöstä: 40 000:n ja 120 000:n turvapaikanhakijan siirtämisestä, mutta kolme maata kieltäytyi noudattamasta päätöksiä.
EU:lla on uskomaton kyky kampittaa itse itseään. Nuo kolme maata ovat niiden keskeisten valtioiden joukossa, joiden toiminta mahdollisesti jopa esti Euroopan romahtamisen 2015/16. Mikä on EU:n kiitos - jonkun Unionin virkamieselimen avulla haastetaan oikeuteen asiasta, mitä kukaan muukaan ei noudattanut. Poliittinen haistapaska näytös, joka samalla kertoo ainakin tuon virkamieselimen täydellisen mädenneisyyden.

Todella vaikea nähdä, että EU:n itsetuhoinen hyvesignalointi ja samaan aikaan agressiivinen liittovaltiokehitys johtaa mihinkään hyvään.
 

Vääpeli

Ylipäällikkö
Kovin rupee EU isottelee vanhoille itä-blokin maille, ne voi lyödä kapuloita aika reilusti rattaisiin. Esim Saksan talous eei kestä, että vanhat itä-blokin maat lähtis EU:sta, koska tuotantoa on siirretty plajon noihin maihin.
 

SJ

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Ei tuossa mitään vikaa, en vain olisi puhunut arvoista, vaan laista. Tämä siksi, että kuka määrittää nuo arvot?
 

Nojatuolistrategi

Ylipäällikkö
Ei tuossa mitään vikaa, en vain olisi puhunut arvoista, vaan laista. Tämä siksi, että kuka määrittää nuo arvot?
Niin. Maassa maan lain mukaan, erityisesti perustuslain. Niitä on noudatettava, halusi tai ei.

Sofi pitää kuitenkin joitakin mainitsemiaan arvoja lakeja pysyvämpinä. Etenkin demokratiaa. Mutta kuten sanoit, jokaisella on omat arvonsa, yksilöillä ja samanhenkisillä ryhmillä.

Toisaalta: ”Vala sitoo ihmisen yhteisöön.” Kenen arvoja pitää kunnioittaa tai edes sietää?
 

SJ

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Toisaalta: ”Vala sitoo ihmisen yhteisöön.” Kenen arvoja pitää kunnioittaa tai edes sietää?
Näkisin, että arvojen sisällyttäminen tuohon valaan olisi tuhoon tuomittua, kun ensiksi tulijat heitetään vihervasemmiston sekaan, jotka selittävät oman versionsa siitä että mikä on sallittua ja sitten tulijat kohtaavat poliisin. Eli näkisin lain olevan selkeämpi.
 

Rauhantekijä

Ylipäällikkö
Eipä tuo vala ole uskontunnustusta kummempi: valtaosa joskus lukenut mutta myöhempi elämä on muiden juttujen raamittama.
Tekstissä pitää lukea "Suomen laki" jolloin siitä on johdettavissa selkeät käyttäytymissäännöt.
 

Mili

Kapteeni
”Euroopan syytä valmistautua seuraavaan siirtolaiskriisiin”

....
Raportin mukaan etenkin nuoret lähtevät Eurooppaan paremman elämän toivossa. 77 prosenttia kertoi, että kotimaassa on mahdotonta vaikuttaa maan kehitykseen, joten ainoa mahdollisuus saada hyvä tulevaisuus on muuttaa pois.
...

Meillä asiat on toisin:

Ruotsissa: "Peräti 41 % on sitä mieltä, että pakolaisia pitäisi ottaa huomattavasti nykyistä vähemmän, kun taas 19 % valitsi vaihtoehdon ”jonkin verran nykyistä vähemmän”. Vain 12 % on sitä mieltä, että Ruotsin tulisi ottaa nykyistä enemmän pakolaisia "

Suomessa: "Nyt 56 prosenttia suomalaisista sanoo, että turvapaikanhakijoita ja pakolaisia pitäisi ottaa joko hieman tai selvästi vähemmän "
 

Lapinukko

Kapteeni
Muutenhan tuo Sofi Oksasen ajatus on hyvä, kun vaihtaa vielä kohdan "kulttuureita" tilalle Suomen "kulttuuria". Koska kulttuurit monikossa, tulee mieleen alakulttuurit ja monikulttuurisuus - siis vähitellen pilaantuva salaatti, niitä ei liene tarkoitus kunnioittaa?

Miksipä pitäisi korostaa että tässä maassa on useita kulttuureja, turkulaisia, pohjalaisia, karjalaisia, romaneja, me kun oleme vielä edelleen varsin yhtenäinen Suomi. Ei tappele enää savolaiset ja karjalaiset keskenään. Olisimmeko itsenäistyneet jo paljon aiemmin jos niiden "kulttuurien" tilalla olisi ollut yksi ainoa suomalainen kulttuuri ja heimo?
 
Viimeksi muokattu:
Top