http://rahmispossu.net/2015/11/12/tulijakriisi-on-ruotsin-harjoittaman-politiikan-seuraus/ http://www.svd.se/flyktingkrisen-beror-pa-svensk-politik/om/ledarbloggen
”Tulijakriisi on Ruotsin harjoittaman politiikan seuraus”
12-11-2015
0
Viime aikoina hurjasti profiiliaan nostanut Svenska Dagbladetin pääkirjoitustoimittaja Ivar Arpi osuu jälleen kerran oikeaan kirjoittaessaan, että Humanitäärinen Suurvalta on itse keittänyt oman soppansa.
Olin toissapäivänä Ruotsin Radiossa keskustelemassa tulijakatastrofista Vi gillar olika -lehden Karin Pettersonin kanssa. Hänen mielestään todellisuus on populistinen. Minun mielestäni todellisuus kannattaisi ottaa tosissaan.
Muutama perusasia. Viime viikolla Ruotsiin saapui ensimmäistä kertaa sen historian aikana yli 10.000 asyylinvonkaajaa. Määrä on suurempi, mitä Tanska on ottanut vastaan koko vuoden aikana. Tästä syystä kyse on enemmän ruotsalaisesta kuin eurooppalaisesta katastrofista. Me olemme varmistaneet tämän harjoittaessamme täysin erilaista maahanmuuttopolitiikkaa kuin naapurimaamme. Maanantaina rikkoutui myös päiväennätys, kun 2.000 tulijaa tunki maahan. Tämä luku tosin sisältää ainoastaan rekisteröidyt tulijat. Rajapoliisin mukaan tulijoita on todellisuudessa tuplaten enemmän, mutta loput vain livahtavat rajan läpi rekisteröitymättä. Ja lisää porukkaa on tulossa. Ruotsissa on väkilukuun suhteutettuna enemmän turvapaikanhakijoita kuin Turkissa. Jos meno jatkuu nykytahtia, ensi vuonna tulijoita saapuu 790.000.
Todellisuudessa Turkki on nyt Ruotsin rajanaapuri. Kaikki maat Turkin ja Ruotsin välillä laskevat tulijat läpi. Yksikään maa ei noudata Dublin-sääntöä. Schengen-järjestelmä ei enää toimi, koska EU:n ulkorajat vuotavat kuin seula. Tulijoita ei rekisteröidä, koska muut maat mielellään pistävät vahingon kiertämään. Tulijakatastrofi koskee Ruotsia ja se on ruotsalaisten poliitikkojen luoma.
Alexander Chrisopoulo (V) sanoi vuonna 1989 valtiopäivillä näin: ”Kaikki jotka ovat perillä pakolaispolitiikasta tietävät, että riippumatta siitä harmonisoiko Ruotsi säännöksensä EY:n kanssa vai ei, tai onko Ruotsi osa EY:tä tai ei, EY:n rajoittava pakolaispolitiikka tulee vaikuttamaan myös meihin. Me emme voi yksittäisenä maana ottaa vastaan niitä tulijoita, joita EY ei huoli”.
Tuosta on kohta kulunut 30 vuotta. Sen jälkeen olemme tehneet tietoisesti vielä lisää pesäeroa muuhun Eurooppaan. Nyt makaamme niin kuin olemme pedanneet. Tämä näkyy nyt siinä, että tänne ryntää enemmän afgaaneja kuin syyrialaisia. Afganistanin sotaa on käyty vuodesta 2001, mutta dramaattinen nousu afgaanitulijoiden määrässä tapahtuu vasta nyt. Tänne tulee myös yhä enemmän eritrealaisia, vaikka maa on ollut romuna jo viimeiset 30 vuotta. Maahanmuutossa siis ei ole kyse mistään luonnonilmiöstä, vaan siitä, millaista maahanmuuttopolitiikkaa harjoitamme. Me synnytämme ilmiön heiluttelemalla porkkanoita ihmisten silmien edessä. Kyse ei ole tulvasta tai virrasta. Unohtakaa kaikki nämä luontometaforat, koska ne saavat asian kuulostamaan joltain sellaiselta, mihin emme pysty vaikuttamaan. Kyse on kuitenkin politiikasta. Kyse on ruotsalaisesta politiikasta. Muuttoliikkeen hallinta on hyvin hallittavissa.
Ruotsi on nyt romahduksen partaalla. Tai tarkemmin sanottuna sen keskiössä.
Kokoomus esitteli ehdotuksensa, mikä toivottavasti toisi ratkaisun akuuttiin tilanteeseen. Tilapäinen tulijastoppi. Rekisteröitymättömät pitäisi laittaa saman tien sinne maahan, mistä he Ruotsiin tulivat. Maahanmuuttopolitiikka on harmonisoitava vastaamaan muiden EU-maiden politiikkaa. Koska EU:ssa on päätetty turvapaikkaoikeuden olevan yhtäläinen, ei Ruotsi joutuisi luopumaan oikeudesta tarjota turvapaikkoja. Euroopassa on monia turvallisia maita. Ruotsi ei voi yksipuolisesti kantaa koko Euroopan taakkaa. Se ei ole ollut mahdollista ennen ja erityisesti se ei ole sitä nyt. Jos (ja
kun) Ruotsi palauttaa rajakontrollinen, asettaa se muille maille paineita tehdä samoin.
Mitä sitten feministihallitus tekee? Stefan Löfven (S) lepertelee, että EU-tulee pelastamaan Ruotsin. Mistä EU-maasta hän puhuu. Millä maalla on mielenkiintoa ottaa vastaan tulijoita, jotka jo notkuvat Ruotsissa? Saksa? Iso-Britannia? Unkari? Tämä ei ole tyhmää pääministeriltä, vaan vaarallista. Feministihallitus pelaa nyt vaarallista peliä maan tulevaisuudella.
Feministihallituksen ehdotus taakanjaosta EU-maiden välillä on haihattelua. Saatamme ajatella, että tämä on moraalitonta tai epäsolidaarista, mutta, yksikään EU-maa ei halua ottaa yhtään enempää rikkauksia ja voimavaroja, kultamunia, erikoisosaajia, koneinsinöörejä, vientimyyjiä tai miksikä tulijoita nyt kulloinkin kutsutaan. Jopa Saksasta tulee tällaisia viestejä. Toissapäivänä Angela Merkel päätti, että Saksa alkaa palauttamaan Syyrialaisia maihin, joista nämä ovat Saksaan tulleet. Tämä lisää painetta Ruotsia kohtaan. Maailmanpolitiikassa, myös Euroopassa, jokaisen valtion ja sen poliitikkojen on syytä muistaa, että heidän ydintehtävänsä on kantaa vastuu oman maansa asioista. Kaikkein parasta olisi, jos feministihallitus voisi niellä ylpeytensä ja ottaa kopin Kokoomuksen ehdotuksesta. Nyt ei ole aika pelata puoluepolitiikkaa. Kyseessä on Ruotsin tulevaisuus. Kokoomus on osoittanut, että he kantavat vastuunsa. Pallo on nyt feministihallituksella.
Ivar Arpi
pääkirjoitustoimittaja, Svenska Dagbladet