Pakolaisuus

Jotenkin tuntuu että tässäkin ketjussa puhutaan ihan muista henkilöistä kuin pakolaisista.
Oikeat pakolaiset ovat tietenkin Ukrainasta Venäjälle fasisteja turvaan paenneita :salut:

Albaniassa on myös mitä ilmeisimmin salainen sota.
 
Ja niistä kustannuksista kun oli muutama sivu sitten höpisty.... :O

Frontin hurja arvio: Pakolaiskriisistä valtion budjettiin 1,5 miljardin lovi



Turvapaikanhakijoita Kemin vastaanottokeskuksessa. KUVA: EMMA TAIPALE
Varainhoitotalo Front arvioi turvapaikanhakijasta vuodessa koituvaksi kustannukseksi 30 000 euroa.



Varainhoitotalo Front arvioi syksyn kolmannesvuosikatsauksessaan, että ensi vuoden valtion budjettiin tulee 1,5 miljardin euron aukko pakolaiskriisin vuoksi.

Yhtiö arvioi "varovasti", että turvapaikanhakijan kokonaiskulu on noin 30 000 euroa vuodessa, kun "kaikki kulut aidosti huomioidaan".

Frontin arvio kokonaiskuluista on kuitenkin hyvin erilainen kuin Maahanmuuttoviraston ilmoittama noin 40 euron päiväkulu.

Neljänkympin päivähinnalla laskettuna vastaanottokeskuksessa asuvasta turvapaikanhakijasta koituu yhteiskunnalle kuluja vajaa 15 000 euroa vuodessa.

Katsauksessa ei määritellä, mitä kuluja Front on laskelmaansa ynnännyt.
http://www.kauppalehti.fi/uutiset/f...-lovi/qtQUkkU2?ref=ampparit:1f67&ext=ampparit

Tottakai siihen kuluu muutakin kuin vain asuminen ja ruoka vastaanottokeskuksissa. Pakolaisia on hoitamassa varmasti tuhansittain sitä varten palkattuja ihmisiä..Ja terveydenhuolto maksaa. Siihen voi laske monenlaisia kroonisia sairauksia, hampaiden hoitoa jne. jne. Koulutus on lisäksi oma juttunsa..siinä menee monta vuotta kun opiskelee uudelleen insinööriksi tai arkkitehdiksi, koska todistukset oli kadonneet matkalla.. ensimmäiseksi pitää oppia lukemaan ja kirjoittamaan kun koetut järkytykset ovat pyyhkäisset ihmisen mielestä täydellisesti tällaiset perustaidot. Myöhemmässä vaiheessa monet oppivan maan tavoille siinä määrin että päätyvät oikeuslaitoksen avustuksella tutustumaan vankiloihin mikä vasta onkin erittäin kallista yhteiskunnalle. Kuukausi sitten Ruotsissa muutama käännytettävä näytti aika ikävää esimerkkiä jossain Ikean myymälässä..enkä yhtään ihmettelisi vaikka meillä toistuisi samanlaisia juttuja. Varsinkin kun katselee minkälaista sakkia tänne tulee.

Kun kaikki mahdolliset kustannukset laskee ei tuo 30.000 €/vuosi/nuppi tunnu mitenkään ylimitoitetulta. Joka ainoa kannattaa palauttaa takaisin lähtömaahansa..ja vaikka vietäisiin helikopterilla yksittäin niin tulisi siitä huolimatta edulliseksi yhteiskunnalle. (pikku hiljaa alkaa tämä järjetön hyvinvointipakolaisten veivaaminen potuttamaan. Tuntuu ettei tästä yhteiskunnasta löydy enää yhtään järkevää päättäjää)
 
Maitopohjainen kalakeitto ei maittanut.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015093020445390_uu.shtml

Toiminnanjohtaja avaa ruokaongelmien taustoja - "Kalakeitto aiheutti vatsaongelmia"
Keskiviikko 30.9.2015 klo 21.29

SPR:n Oulun piirin toiminnanjohtaja Pertti Saarela kertoo, että turvapaikanhakijoita on harmittanut muun muassa se, että toisissa keskuksissa saa tehdä ruokansa itse.


Ruokaan ja majoitusoloihin pettyneet turvapaikanhakijat osoittivat mieltään Oulussa. (ARI KETTUNEN)
LUE MYÖS
Turvapaikanhakijat osoittavat mieltään majoitusolosuhteita vastaan - valittaneet ruoasta - IL-TV

3 000 rekisteröidyn turvapaikanhakijan raja ylittyi Torniossa

Tällainen ateria hiertää turvapaikanhakijoita Oulussa - "suomalaista perusruokaa" - IL-TV

Kymmenet turvapaikanhakijat marssivat mielenosoitukseen Oulun poliisiasemalle

- Turvapaikanhakijoita rassaa se, että osa saa ruokahuollon ja osa voi laittaa itse ruokansa eri keskuksissa. Hiukkavaara on paikka, jossa ei voi itse laittaa ruokaa, Saarela selittää.

Syynä on se, ettei kasarmilla ole keittiötä. Näin ollen hätämajoitustilat ovat ruokahuollon varassa.

- Tämä todennäköisesti aiheuttaa sitä närää, Saarela toteaa.

Hänen mukaansa ruokahuolto otetaan arviointiin heti huomenna.

- Totta kai sen täytyy olla sellaista, että se useimmille ihmisille kelpaa. Kuulin sen, että nyt on ollut esimerkiksi tarjolla maitopohjaista kalakeittoa. Tämä tulijajoukko ei maitoa normaaliravinnossaan käytä, mikä on aiheuttanut vatsaongelmia. On ihan ymmärrettävää, että se kirvoittaa sitten tunteita, Saarela perustelee.

Tällä hetkellä ruokahuolto tulee Oulun kaupungin ateriapalvelulta Oulun Serviisiltä.

- Kyllä nämä perusasiat pitää jatkossa saada kuntoon. Ruokahuolto meillä täytyy olla, mutta onko se ruoantuottaja sitten Oulun Serviisi, niin se on toinen juttu, Saarela kuvailee.

Ahtaat tilat

Hiukkavaaran hätämajoitustilan asukkaita on häirinnyt myös ennen kaikkea tilojen ahtaus.

- Pitkälle kyse on siitä, että on paljon ihmisiä pienessä tilassa, Saarela kertoo.

Hänen mukaansa tilanteelle ei voi juurikaan mitään, sillä jokainen vastaanottokeskus ja hätämajoitustila Suomessa on yhtä lailla ääriään myöten täynnä.

- Sitten kun otetaan huomioon se, etteivät kunnat mielellään halua näitä perustaa ja ihmiset eivät halua näitä hakijoita takapihalleen, niin sitten ollaan tässä tilanteessa, Saarela huomauttaa.

Hän muistuttaa, että Punainen risti ja muut tahot tekevät koko ajan parhaansa, jotta turvapaikanhakijoille saadaan lisää tilaa.

Tilanne rauhallinen

Toiminnanjohtajan mukaan kaikki mielenosoittajat olivat palanneet Hiukkavaaran hätämajoitustiloihin iltayhdeksään mennessä.

Tilanne on pysynyt sen jälkeen rauhallisena.

- Hiukkavaarassa tilanne on ok ja mielenilmaus on sinänsä sujunut rauhallisesti, Saarela tiivistää.

JOHANNA MATTINEN
[email protected]

Tulis talvi ja tappais pummit.
 
Tämä tuntuu pahalta unelta. Ja on sitä. Miten voi rakkaan maamme näkymät muuttua näin toivottomiksi yks kaks.
Normaalista ruoasta melskaavia tulevia yhteiskunnan elättejä, yhtäkkiä kaikki paikat täynnä. Noille sitten 1.400 kuussa jokaiselle, kun ovat oleskeluluvan saaneet.
Toivottomalle tuntuu, että tätä varten pitää töissä käydä.:mad::mad::mad::mad:.
Sais edes valita ne pummit, minkä elämisen kustantaa...
 
Tämä tuntuu pahalta unelta. Ja on sitä. Miten voi rakkaan maamme näkymät muuttua näin toivottomiksi yks kaks.
Normaalista ruoasta melskaavia tulevia yhteiskunnan elättejä, yhtäkkiä kaikki paikat täynnä. Noille sitten 1.400 kuussa jokaiselle, kun ovat oleskeluluvan saaneet.
Toivottomalle tuntuu, että tätä varten pitää töissä käydä.:mad::mad::mad::mad:.
Sais edes valita ne pummit, minkä elämisen kustantaa...

Veli JR49 (Ev. Walhbeck, R.I.P.!!), tama ei ole viela mitaan.. itsellani ei ole televisiota koska en suvaitse vanhentunutta teknologiaa asunnossani, mutta jos olet todella rankaisun tarpeessa niin katsopa tama (ei heikkohermoisille) - liittyy pakolaisaiheeseen intohimoisesti !

http://www.katsomo.fi/#!/jakso/525422?toista
 
Niin, nämä käännytykset, jos bänni napsahtaa. Eikös niistä voi valittaa hallinto-oikeuteen ja siitä KHO:n? Ja katsotaas, mikä meteli siitä nousee, kun paha Suomi pakottaa vastentahtoisia vapaamatkustajia nousemaan pois lentävään koneeseen...
Erityisesti sappeni alkoi kiehua tästä Hesarin jutusta. Kyllä oli Somali-liiton näkökulma tuotu hyvin esille, ja sekin tiedettiin kertoa, että tuo Oulussa esitelty ruoka-annos oli kuivunut...
Suoraan sanottuna, vituttaa rankasti :mad::mad::mad:!
http://www.hs.fi/kotimaa/a1305989507577?ref=hs-prio-A1
 
Tämä uutisjuttu on varmasti jo käsitelty tässä ketjussa, mutta enpä malta olla tarttumatta tähän vihervassareiden unelmahöttöön. Esim. Arhinmäki oli vajaa kuukausi sitten vahvasti sitä mieltä, että Suomi ei tee tarpeeksi pakolaisten olojen parantamiseksi.

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/Arhinmaki turvapaikanhakijat-40104


"– Suomessa on myös oltava riittävä määrä vastaanottokapasiteettia, jotta voidaan huolehtia turvapaikanhakijoiden inhimillisestä vastaanotosta sekä hakemusten asiallisesta ja ripeästä käsittelystä. Tänne jääville ihmisille on annettava mahdollisuus kielen oppimiseen, kotoutumiseen ja työllistymiseen."


"– Miten Suomen hallitus toimii tässä tilanteessa? Leikkaa kehitysyhteistyötä ja selvittää ovatko Suomen ”vetovoimatekijät” lisääntyneet. Onko todellakin Suomen virallinen analyysi Irakin tai Syyrian tilanteesta siis, että pakolaisuuden syy on Suomen sosiaaliturvan liian korkea taso? Ja mikä on Suomen pakolaispolitiikan tavoite, säästää rahaa vai auttaa ihmisiä."


Että pistää vihaksi tämmöinen todellisuudesta irtaantunut haihattelu ja iänikuinen maailmanparantaminen suomalaisten verovaroilla. Saisivat tätä höttöä muille pakkosyöttävät poliitikot ottaa ajatteluunsa mukaan aimo annoksen realismia. Mutta hyvähän se on Paavon näitä huudella kun voi elää siellä oman kuplansa sisällä muiden samanmielisten kanssa. Juuri näistä syistä en ole koskaan äänestänyt vihreitä enkä vasemmistoliittoa missään vaaleissa.
 
Veli JR49 (Ev. Walhbeck, R.I.P.!!), tama ei ole viela mitaan.. itsellani ei ole televisiota koska en suvaitse vanhentunutta teknologiaa asunnossani, mutta jos olet todella rankaisun tarpeessa niin katsopa tama (ei heikkohermoisille) - liittyy pakolaisaiheeseen intohimoisesti !

http://www.katsomo.fi/#!/jakso/525422?toista
Kyllä nyt on mukava mennä nukkumaan :mad::mad::mad:. Prkel!
Varoitit kyllä, mutta uteliaisuus kostautui. Eli kun ei suvaitse ja ymmärrä, on roskaväkeä. Selvä, olen sitten. Jos olisivat ihmisiksi ja kävisivät töissä, mutta kun ei.
Opin juuri, että somalialaisen työttömyysprosentti on 87 ja kenialaisten 7. Pitävätköhän paikkansa, jos pitävät, niin aika järkkyä...

Wahlbeck, ja erityisesti II pataljoona, sattuneesta syystä...
 
Turhan valittajia. Samaa ruokaa syö kun oululaiset lapset. Ei kelpaa? Harmi. Se on tietenkin vaikeaa kun Irakissa ei ole opetettu ottamaan kauhalla kastiketta. Varmaan äiti on sen aina annostellut valmiiksi.

Apulaispoliisipäälliköllä on muuten järkipuheen lahja.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015093020444892_uu.shtml


Tällainen ruoka hiertää turvapaikanhakijoita Oulussa
Keskiviikko 30.9.2015 klo 20.06
Apulaisjohtajan mukaan Hiukkavaaran hätämajoitusyksikköön toimitetaan samaa ruokaa kuin kouluille ja päiväkoteihin.

Hiukkavaaran hätämajoitusyksikön apulaisjohtajan Janne Salmivaaran mukaan on normaalia, etteivät kaikki ole tyytyväisiä majoitusoloihin tai ruokajärjestelyihin.

Hätämajoitusyksikössä tarjoillaan kaupungin keittiöstä tulevaa ruokaa kolme kertaa päivässä.

- Ihan normaalia ruokaa on tarjottu. Yleisin ruoka on riisi ja jotain erilaisia kastikkeita. Käytännössä tarjotaan samoja ruokia kuin kaupungin laitoksissa, esimerkiksi kouluissa ja päiväkodeissa, Salmivaara kertoo.

Salmivaara ei osaa tarkemmin kommentoida, miksi ruokahuolto on herättänyt närää turvapaikanhakijoissa.

- On vaikea ottaa kantaa, mutta ilmeisesti kaikille tällaiset suomalaiset perusruoat ei sitten maistu niin hyvin kuin olisi odottanut, Salmivaara toteaa.

"Lämmintä ja siistiä"


Yksi turvapaikanhakijoista toi ruoka-annoksensa näytille. (ARI KETTUNEN)
Poliisiaseman edustalla päivystävät turvapaikanhakijat ovat kertoneet osoittavansa mieltä myös majoitusolosuhteita vastaan.

Apulaisjohtaja kertoo, ettei hän ole kuullut valituksia majoitukseen liittyen.

- Kyseessä on vanha tyypillinen armeijavaruskunta, kasarmirakennus. Siellä on tällaiset isohkot huoneet, joissa sitten asuu tietysti paljon ihmisiä, mutta ne ovat ihan lämpimät ja siistit, Salmivaara kommentoi.

Apulaisjohtaja ei itse näe puutteita Hiukkavaaran majoitusolosuhteissa tai tarjotussa ruoassa.

- Kaikille tarjotaan ruoka ja majoitus niin kuin hätämajoitusyksikön tehtävään kuuluu, Salmivaara toteaa.

Hänen mukaansa toimintaa ei ole tarpeen lähteä muuttamaan mielenosoituksen takia.

- Emme aio mitään erityisiä muutoksia ruokahuollon tai majoitusasioiden suhteen tehdä. Toki keskustelemme asiakkaiden kanssa tilanteesta ja tietenkin haluamme kuulla heidänkin ajatuksiaan, että mikä siinä voi olla sitten taustalla, apulaisjohtaja kommentoi.

Hiukkavaaran kasarmilla majoittuu tällä hetkellä noin 300 turvapaikanhakijaa. Heistä noin 50-60 henkeä osallistui mielenosoitukseen Oulun poliisiaseman edustalla.
Voin vain kuvitella mitkä vaatimukset alkavat kun saavat turvapaikahakemukseen positiivinen ratkaisu. Asunto on väärän kokoinen, ikkunat ovat väärän suuntaan, moskeja on liian kaukana, jääkappi on huono, veljet ovat kertoneet että meille kuuluu tämä ja tämä, missä se on.."mikä kohtelua tämä on".

Albaniassa on myös mitä ilmeisimmin salainen sota.
Albaniassa on mafia. Sen pääbisnes - huumeet. Kosovo on jaettu 10-12 huumeklaaniin, jokaisessa niistä 300-1000 jäseniä. Pääpaikka on Kolabriassa, jossa on Afriko, Plati ja Bovalino ovat kriminaalikeskuksia, ja Milan on heidän pää bisnes keskus. Interpolissa kuulemma löytyy tietoa sitäkin että albanien huumemafia, joka on ollut jo ajat sitten johtava lännessä, nykyisin hallitsee huumeiden liikumisen pääreittia, jonka kautta EU:n valtioihin tuodaan heroiinia Lähi- ja Keski-idästä. Huumet saappuvat sinne turkkilaisten ja albanialaisten satamien kautta, sitten niitä varastoidaan Kosovoon kylissä, ja sitten pakataan kuljettavaksi EU ja USAn markkinoille. Itse Eurooppa on rikollisten albanien salakuljettaijen ja distribjutorien hallussa. Kosovon kautta Eurooppaan tulee 40-65% huumeista.

Eli se on ymmärttäkseni yksi vaarallisimmista mafioista nyt. Koska Afganistanissa koko ajan kasvaa heroinin tuotanto, ja se on noin 90% koko maailman heroinista, albanilainen mafia on tiivissä yhteydessa AQ-n.

Luin että albanian mafia on hyvin edistettuna ihmiskaupassa nykyisin, mm prostituutiossa.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Albanian_mafia
En ihmettelee että ne yrittävät soluttautua tännekin.
 
Viimeksi muokattu:
Oulun persut ovat ihan liekeissä. Orgasmin kaltaista värinää... ja syystäkin. Sataa niin laariin että voi kohta jo toisille jakaa. Tämä päivä on ollut mediavoittoa toisen perään. Ainoa harmi että voi ladata vähän liikaa virtaa tuohon viikonlopulle.

http://www.kaleva.fi/blogit/pohjois...voimme-antaa-lapsillemme-ei-kelpaa-turv/5178/

Paras mitä voimme antaa lapsillemme ei kelpaa turvapaikanhakijoille
30.9.2015 23.02 | Jari-Pekka Teurajärvi
medium-wp_20150930_014.jpg

Kommunikointia iPhonen kielenkääntäjän avulla
Me isät (ja äidit) tiedämme, että arvoikkain asia elämässämme ovat lapsemme.

Turvapaikanhakijat osoittivat mieltään suurella joukolla Oulussa 30.9.2015 heille hätämajoituskeskuksessa tarjoiltuja ruokia kritisoiden. Kommunikoin Kalevan toimittajan ja kolmen irakilaisen miehen kanssa iPhonen kielenkääntäjä applikaation avulla. Irakilaiset eivät osanneet englantia (eivätkä tietenkään suomea) ja me emme osanneet arabian kieliä. Irakilaiset totesivat, että syynä mielenosoitukseen on huono ruoka. Eräs mielenosoittaja kommentoi medialle, että ”tämä kelpaa korkeintaan koiran ruoaksi”.

Ruoka hätämajoituskeskukseen tulee samasta keittiöstä kuin meidän lastemme kouluruoka ja päiväkotiruoka. Tulee mieleen, että onko tämä parasta mitä pystymme pohjoismaisessa hyvinvointivaltiossa lapsillemme tarjoamaan? Tarkoittiko Jari Tervo kirjoittaessaan epäterveellisesti syövästä valkoisesta roskaväestä tätä. Emmekö me valkoinen roskaväki pysty tarjoamaan elämämme tärkeimmille eli lapsillemme säädyllistä ruokaa? Vai onko kysymys sittenkin siitä, että turvapaikanhakijoiden odotukset eivät ole toteutuneet? Odottiko liian moni pääsevänsä asumaan pääministerimme luksusasuntoon ja syömään gourmet aterioita?

Oli asia niin tai näin, on oletettavaa että tämänpäiväinen mielenosoitus oli vain alkusoittoa. Turvapaikanhakijoita tulee päivittäin maahamme lisää, eikä heidän olosuhteensa ole hotellitasoa hätämajoituskeskuksissa ja vastaanottokeskuksissa. Tyytymättömyys tulee lisääntymään ja poliisin jo nykyisellään niukat resurssit kuluvat turvapaikanhakijoiden palvelemiseen. Mielenosoitukseen osallistui reilut kymmenen poliisin ajoneuvoyksikköä sekä lukuisia mellakkapoliiseja. Poliisit kyyditsivät tilaisuuden päätteeksi kävellen paikanpäälle saapuneet mielenosoittajat poliisiautoilla takaisin hätämajoituskeskukseen. Mahtoikohan hätämajoituskeskuksen iltapala maistua viluisille mielenosoittajille?

Luulisi kuitenkin sotaa pakenevien hädänalaisten ihmisten olevan onnellisia lämpimästä asunnosta, lämpimästä ruoasta, puhtaasta ja turvallisesta ympäristöstä sekä lahjoitetuista vaatteista. Kaiken lisäksi he saavat tämän kaiken ilmaiseksi ja käyttörahaa vielä kaupan päälle. Mitkähän mahtavat olla kaikkien niiden vapaaehtoistyöntekijöiden tunnot, jotka ovat paiskineet pyyteettömästi töitä turvapaikanhakijoiden hyvinvoinnin eteen ja palkaksi saa tyytymättömyyttä? Tuskinpa se ainakaan vapaaehtoistyön motivaatiota ja halukkuutta nostaa.

Keskustelin mielenosoituksessa useiden paikallisten kansalaisten kanssa ja viesti oli selvä: Tätä ei voi hyväksyä! Mielenosoittajien kanssa keskustellut Oulun poliisin apulaispoliisipäällikkö Arto Karnaranta oli huolissaan siitä, miten mielenosoitus vaikuttaa Oulun yleiseen asenneilmastoon, joka on kaupungissa kiristynyt selvästi viime aikoina turvapaikanhakijoita kohtaan.

Suomen hallitus ja maahanmuuttovirasto teki oikean päätöksen laittaessaan irakilaisten ja somalien turvapaikkahakemukset jäihin. Kyseisten maiden turvallisuustilanne tarkistetaan ja päivitetään.

Samaan aikaan ulkoministeri Timo Soini on alkanut neuvotella maiden välille palautussopimusta niiden turvapaikanhakijoiden osalle, jotka eivät saa turvapaikkaa ja oleskelulupaa. Muissa pohjoismaissa on jo turvallisuustilanne ajantasalla ja lähestulkoon kaikki irakilaiset ja somalit palautetaan perusteettoman turvapaikkahakemuksen perusteella. Ylivoimaisesti suurin osa Suomeen saapuneista turvapaikanhakijoista on näistä kahdesta maasta.

Soinin viesti turvapaikanhakijoille on ”ei kannata lähteä matkaan, jos et tule täyttämään kriteerejä. Siitä tulee muuten kallis ja turha reissu”. Toivottavasti tulevat kielteiset päätökset turvapaikansuhteen eivät aiheuta samanlaisia reaktioita kuin mitä surullisen kuuluisa Ruotsin Ikea -tapaus. Mielestäni viranomaisten tulisi ottaa prosessissa myös ylilyönnit huomioon.
 
Että pistää vihaksi tämmöinen todellisuudesta irtaantunut haihattelu ja iänikuinen maailmanparantaminen suomalaisten verovaroilla. Saisivat tätä höttöä muille pakkosyöttävät poliitikot ottaa ajatteluunsa mukaan aimo annoksen realismia. Mutta hyvähän se on Paavon näitä huudella kun voi elää siellä oman kuplansa sisällä muiden samanmielisten kanssa. Juuri näistä syistä en ole koskaan äänestänyt vihreitä enkä vasemmistoliittoa missään vaaleissa.

Vasemmistoliitto ja Vihreät ovat johtavat "rahaa on" puolueet. En tiedä moniko siellä oikeasti luulee että sitä vaan on ja on ja kuinka moni tietää tilanteen mutta koittaa tavalla tai toisella vaan pysyä vallassa kunnes pätäkkää on tarpeeksi kasassa.

Jos ei muuta "rahaa on" juttua keksitä niin ynnäillään eläkerahastoja muun julkisen sektorin kanssa. Hullun hommaa ja sumutusta.
 
Vasemmistoliitto ja Vihreät ovat johtavat "rahaa on" puolueet. En tiedä moniko siellä oikeasti luulee että sitä vaan on ja on ja kuinka moni tietää tilanteen mutta koittaa tavalla tai toisella vaan pysyä vallassa kunnes pätäkkää on tarpeeksi kasassa.

Jos ei muuta "rahaa on" juttua keksitä niin ynnäillään eläkerahastoja muun julkisen sektorin kanssa. Hullun hommaa ja sumutusta.

Erittain hyva pointti! Mainitaan aina Suomen "perusvarallisuudesta", maantiet yms, ja kuinka se elakerahastojen kanssa ylittaa Suomen valtionvelan... voisin pyytaa kaymaan joskus Ruotsissa, Saksassa tai vaan Ahvenanmaalla, niin nakee miten oikeasti vauras maa tekee maantiensa. Ja elakerahastojen rahat on jo varattu kaikki johkin... ai niin, ihmisten elakkeisiin!!!
 
Erittain hyva pointti! Mainitaan aina Suomen "perusvarallisuudesta", maantiet yms, ja kuinka se elakerahastojen kanssa ylittaa Suomen valtionvelan... voisin pyytaa kaymaan joskus Ruotsissa, Saksassa tai vaan Ahvenanmaalla, niin nakee miten oikeasti vauras maa tekee maantiensa. Ja elakerahastojen rahat on jo varattu kaikki johkin... ai niin, ihmisten elakkeisiin!!!
Otetaanko tuo Ahvenanma pois vaikka itsekin rantaruotsalaisen(suomenruotsalaisen) perheen miespuolinen pää olenkin..
Noh.. Voisivat jakaa hyvinvointiaan meille muille suomenruotsalaisille(hullu yhdyssanakin jo), mutta taitaa mennä toisin päin.. Korjatkoon ken paremmin tietää.
 
Maitopohjainen kalakeitto ei maittanut.

Muutaman päivän juustokeitto, kesäkeitto ja savolaisten erikoisherkku eli mykyrokkakuuri tekisi irakin pojille hyvää.. Integroitumista paikallisen ruokakulttuuriin. Radiosta satuin kuulemaan, ruokahuollon järjestäjä neuvottelee asiakkaiden kanssa sapuskoista. Asiakkaiden? Asiakas maksaa.:cool:

upload_2015-10-1_7-17-55.jpeg
OT: Mykyrokka on tunnettu varsin pienellä alueella, verestä ja jauhoista tehtyjä mykyjä, perunaa, lihaa.
Hyvää on. Eksoottisen näköistä kyllä.
 
Osa suomessa kasvatetusta ruuasta on lannoitettu sianpaskalla. Riisi ja kana (vilja?) saattaa olla halal, mutta muuta ei muslimin kannata syödä taivaspaikan menettämisen vuoksi.
 
Bisnestä, bisnestä....

http://www.kymensanomat.fi/Online/2... onkin tästä nyt lähdettävä.”/2015319641608/4

Koskien Haminan entinen vanhainkoti Myllyhovi jonne tuli satakunta pakolaista alkuviikosta ja Leikarin motelli:

Turvapaikanhakijoiden kriisi aiheuttaa monenlaista toimeliaisuutta ja bisnesajatuksia, joiden kirkkaudesta ei aina voi olla ihan varma. Etelä-Kymenlaakson ”markkinoille” on ilmaantunut UP Suomi Oy ja sen omistaja, haminalaislähtöinen Mikko Uutela.

Uutela on kuitenkin kovin vaitonainen roolistaan ja bisneksistään.

— Mä en sano näihin asioihin mitään. Mun onkin tästä nyt lähdettävä, lopetti Uutela keskustelun nopeasti.

Ensin Uutela ja yrityksen kehitysjohtaja Iiro Haimi kielsivät yhteytensä Leikariin. Maahanmuuttovirasto kuitenkin vahvisti, että se on tehnyt sopimuksen Leikarin käyttämisestä vastaanottokeskukseksi nimenomaan UP Suomi Oy:n kanssa. Tilat omistaa venäläinen yhtiö.

Myös Myllyhovin suunnitelmista Uutela ja Haimi vaikenevat. He kuitenkin välittivät Haminan kaupungin omistaman kiinteistön SPR:lle ja neuvottelevat nyt sen ostamisesta.

UP Suomi Oy on merkitty kaupparekisteriin keväällä 2010. Silloin sen nimi oli Brilcom Solutions. Samoihin aikoihin Mikko Uutela tuli julkisuuteen mobiililuottokorttikeksinnöllään.

Keksintö herätti Uutelan ja joidenkin lehtitietojen mukaan niin paljon kiinnostusta ympäri maailmaa, että Uutela suunnitteli yrityksensä pääosan myymistä kansainväliselle pääomasijoittajalle. Syksyllä 2010 Uutelaa tituleerattiinkin yrityskaupoilla 21-vuotiaana rikastuneeksi it-miljonääriksi.

Brillcom Solutions hävisi nimenä, mutta on yritys on jatkanut elämäänsä ensin Ideacon Oy:nä, sitten UP henkilöstöpalvelut Oy:nä ja viime helmikuusta lähtien UP Suomi Oy:nä.

Menneiden vuosien verotustiedot eivät kerro, että Uutela olisi rikastunut yrityskaupoillaan.

It-miljonääri ilmoittautui aikanaan myös suomalaiseksi avaruusturistiksi, mutta tarina sai nolon lopun, kun Arto Nyberg paljasti ohjelmassaan, ettei Uutela ollut maksanut avaruuslennon varausmaksua.
 
Partisen Lalli, vanha Saipa-legenda, avautuu tästä miksi kotimaisten hädänalaisten kohdalla aina "ei ole rahaa" mutta sitä tuntuu nyt löytyvän tähän vastaanottohommaan ja kaikkeen mitä EUn kautta ym. tulee vaikka velaksi.

"– Isäni kaatui Syvärillä keväällä 1942, me emme ole yhteiskunnalta saaneet kuin isäni sotaeläkkeen. Olen loppuikäni vihainen tälle yhteiskunnalle, miten se on meitä sotaorpoja kohdellut, Partinen jyrähti."

http://yle.fi/uutiset/idan_jattilai...iskunta_on_meita_sotaorpoja_kohdellut/8345063

Ylelläkin jo esitellään joku paikallisesti tunnettu hahmo, joka ei ole niin innostunut aiheesta. Onneksi loppuun sentään saadaan se, miten erityisesti miehet pelkäävät turvapaikanhakijoita. Sanoisin että miehet osaavat useammin laskea, naisten käsitys taloudenhoidosta on keskimäärin vielä surkeampi. (voin lisätä misogynian allekirjoitukseeni :D)

Uutisessa mainittu Joutsenon keskuskoulun rehtori Heikki Laivamaa on todellinen talousnero:

"Huolta kannettiin myös siitä, kuinka kalliiksi turvapaikanhakijat tulevat Lappeenrannalle. Joutsenon keskuskoulun rehtori Heikki Laivamaa kertoi, että koulussa opiskelevasta turvapaikanhakijasta kunta saa kaksinkertaisen yksikköhinnan, joten kulut maksaa viime kädessä valtio."

Ja yksinkertaistettuna valtion muodostaa?

Olen kyllä huolissani lapsille ja nuorille annettavan perusopetuksen tasosta jos ajatuskulku koulukeskuksen rehtorilla on tämänsuuntainen. Suomi joutuu ottamaan lisää velkaa kattaakseen pakolaiskriisin synnyttämät kustannukset ja samalla keskuskoulun rehtori toteaa, koulun saavan koulussa opiskelevasta turvapaikanhakijasta kaksinkertaisen yksikköhinnan, ja - ta-daa - kulut maksaa viime kädessä valtio. Heikki hei - se tarkoittaa sitä, että sinä ja minä maksamme omalta osaltamme tämän lystin!

vlad.
 
Onko ollut siis niin, että sama ruoka, jota ihanat lapsemme ahmivat kouluissa 5/7 ei kelpaa joidenkin mielestä kuin koirille? Mitähän odotuksia on ladattu ruokailujen suhteen? Oliko ajatus se, että Tornioon perustetaan hetikohta mainio turkkilais-somalialais-irakilainen suurkeittiö? Jossa teurastetaan parasta texel-karitsaa ja lihavaa kananpoikaa 24/7 ja hedelmäpöytä notkuu runsauttaan, kasvannaiset ovat määrättöminä lavoina jaossa ja lopun viimein saa vetaa henkäykset khattia noutopöydästä.

Maassa maan tavalla on niin mennyttä maailmaa.
 
Back
Top