Pakolaisuus

On se kummaa kuinka taloudellisesti kannattamaton ala-asteen koulu muuttuu kuin taikaiskusta kannattavaksi liiketoiminnaksi ja kylän elinvoimaisuuden varmistajaksi kunhan lapset vaihdetaan turvapaikanhakijoihin....

Kyllä tässä maassa on niin paljon mälsää...

 
Rikollisilla pitää olla suhteet viranomaisiin kunnossa....
Epäily: Rikollisorganisaatio salakuljetti huviveneellä ulkomaalaisia Suomeen - 17 jemeniläistä vain osa jättivyyhtiä
Keskiviikko 5.7.2017 klo 12.44 (päivitetty klo 16.34)

Rajavartiolaitos epäilee salakuljettajien tuoneen laittomasti Suomeen kymmeniä ulkomaalaisia.

  • Rajavartiolaitoksen mukaan kesäkuun alussa Lappeenrannassa paljastunut 17 jemeniläisen kuljetus maahan ei ollut suinkaan ainoa salakuljetus, jonka samojen rikollisten epäillään Suomeen tehneen.
  • Salakuljetuksen taustalla epäillään olevan rikollisorganisaatio.
  • Rajavartiolaitos tutkii vyyhtiä yhdessä Euroopan poliisivirasto Europolin sekä Venäjän turvallisuuspalvelu FSB:n kanssa.

Rajavartiolaitos takavarikoi veneen, jolla ihmisiä yritettiin salakuljettaa Suomeen. (RAJAVARTIOLAITOS)
http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201707052200246694_u0.shtml


Suomen rajavalvonta pidätti jokunen viikko sitten venäläisen melko hulppean huviristeilijän jolla kyseiset rikolliset olivat kuljettaneet kymmenittäin ns. "pakolaisia" Suomeen, Saimaan kanavan kautta. Kyseiset tekijät ja heidän aluksensa takavarikoitiin.. Arvokkaan aluksen omistaja ei tietenkään halua menettää sitä.

Siksipä venäläiset rajavartijat eivät jääneet toimettomiksi..

Rajanylityksen ohi nukkunut suomalaissukeltaja edelleen Venäjällä pidätettynä - sukellusseura huolissaan: "Tämä on rankka juttu"

Torstai 6.7.2017 klo 21.26

Ryhmä suomalaisia sukeltajia oli matkalla kohti Viipuria. Venäjän viranomaiset pidättivät yhden laivan matkustajan ja kapteenin. Myös seuran hinaaja jäi viranomaisten haltuun.


Sukeltajien käyttämä alus kuvattuna Mikkelissä vuonna 2015. (JUHA PITKÄNEN)
LUE MYÖS
Suomalaissukeltajien Venäjän-matka kariutui - ilman viisumia matkustanut nukkui ohi rajan, laiva takavarikoitiin ja kapteenikin pidätettiin

Mikkelin urheilusukeltajiin kuuluva yli kymmenhenkinen seurue matkusti kohti Viipuria seuran vuonna 1905 rakennetulla entisellä hinaajalla Tornator I:llä.

Matka keskeytyi kuitenkin Viipurinlahdella, kun laivan pysäyttäneet Venäjän viranomaiset huomasivat, ettei yhdellä matkustajista ole passissaan viisumia eikä poistumisleimaa Suomesta.

Matkustaja kertoi venäläisviranomaisille olleensa rajatarkastuksen aikana nukkumassa hytissään. Laivan kapteenin kerrotaan tienneen ilman tarvittavia asiakirjoja matkustavasta matkustajasta. Sekä matkustaja että kapteeni pidätettiin ja laiva otettiin venäläisviranomaisten haltuun.

Kiinniotetut suomalaiset olivat Mikkelin urheilusukeltajat ry:n perinteisellä kesäristeilyllä, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Vesa Tikkanen.

Aluksen kapteeni on päässyt vapaaksi, mutta Tikkanen ei omien sanojensa mukaan tiedä, onko hän edelleen Venäjällä vai palannut Suomeen.

Nyt suomalaisten alus on kiinniotettuna Viipurissa.
Tämä on normaalia toimintaa venäläisten kanssa. Jo etukäteen on tiedossa kuinka asia takavarikoitujen alusten osalta ratkeaa.
 
Uutisestahan saa sen kuvan että ihan tietoisesti yritetty mennä Venäjälle ilman tarvittavia papereita.
Mikä tuossa nyt on niin kamalaa, tuskin haluatte että Suomeenkaan tullaan Venäjältä hytis "nukkuen" ilman viisumia Suomeen.
 
Toiveikkaasti Saksaan lähteneet turvapaikanhakijat nyt bumerangina takaisin Suomeen - Suomi palauttaa kotimaahan

Suomeen palautetaan nyt jatkuvasti Saksaan ja muualle Eurooppaan lähteneitä kielteisen päätöksen saaneita turvapaikanhakijoita Dublin-menettelyn perusteella. Ylikomisario Ari Jokinen poliisihallituksesta kertoo, että Dubliniin perustuvia palautuspyyntöjä on tullut noin 2 500, pääosin Saksasta mutta myös muista Euroopan maista.

Vastaanottokeskuksissa kiersi viime vuoden lopulla sitkeä huhu, että jokainen Saksaan matkustava saisi oleskeluluvan, vaikka olisi ensin hakenut turvapaikkaa Suomesta. Moni ensimmäisen kielteisen päätöksen saanut lähti toiveikkaasti Saksaan varoituksista huolimatta.

Saksan viranomaiset vahvistivat jo viime vuoden lopulla maahanmuuttovirastolle, että Saksa noudattaa EU:n yhteisiä sopimuksia ja palauttaa Saksasta turvapaikkaa hakeneet takaisin Suomeen. Saksasta palautuksia on tehty jo myös muun muassa Norjaan.

– Jos lähdet kielteisen päätöksen jälkeen Suomesta ja haet uudestaan turvapaikkaa, sinut palautetaan Suomeen, Migri varoitteli turvapaikanhakijoita viime marraskuussa.

Varoitukset menivät kuuroille korville, koska huhujen mukaan melkein jokainen tunsi jonkun, jolle turvapaikka oli myönnetty Suomesta lähdön jälkeen muualta. Myös Ranskaan ja Ruotsiin lähtijöitä riitti.

Jo 500 palautettu Suomeen
Dublin-menettely tarkoittaa EU-maiden päätöstä siitä, että turvapaikkahakemus käsitellään vain yhdessä maassa. Turvapaikanhakijan tiedot ovat näin ensimmäisen hakemuksen jälkeen Euroopan maiden yhteisessä järjestelmässä.

– Uuden turvapaikkahakemuksen myötä tulee selville, missä on ensin hakenut turvapaikkaa. Silloin henkilö palautetaan maahan, joka on ensimmäisen turvapaikkahakemuksen ottanut vastaan, Jokinen sanoo.

Saksan lisäksi palautuspyyntöjä on tullut Jokisen mukaan seuraavaksi eniten Ranskasta ja Ruotsista.

Jokisen mukaan Suomeen on jo palautettu Dubliniin perustuen hieman alle 500 henkilöä. Suomesta nämä henkilöt puolestaan palautetaan useimmiten takaisin kotimaahansa, sillä kielteiseen päätökseen liittyvät mahdolliset valitusajat ovat todennäköisesti jo kuluneet umpeen.

– Jos on lainvoimainen päätös maastapoistamiseen liittyen, niin Suomessa ryhdytään asian vaatimiin toimenpiteisiin, Jokinen sanoo.

Palautuslennot tehdään yleensä reittilennoilla tai tilauslennoilla niin kuin maanantain ja tiistain välisenä yönä eri Euroopan kaupungeista Helsingin kautta Kabuliin Afganistaniin.

Paperittomien määrää ei tiedetä
Paperittomien määrän on arveltu Suomessa nousevan sitä mukaa, kun hallinto-oikeuksista tulee kielteisiä turvapaikkapäätöksiä. Tähän mennessä vastaanottopalveluiden piiristä on kadonnut noin 5 000 henkilöä, joista ilmeisesti suurin osa on poistunut maasta.

– Kyllä tuo 2 500 palautuspyyntöä kertoo aika paljon siitä, että todennäköisesti valtaosa on jossain päin Eurooppaa. Osa on palannut omin neuvoin kotimaahansa. Sitä, kuinka paljon Suomeen on jäänyt paperittomina, on vaikea sanoa, Jokinen sanoo.

Turvapaikanhakijoiksi rekisteröityjä on lähtenyt omille teilleen myös silloin, kun heidän turvapaikkaprosessinsa on ollut kesken.
http://www.savonsanomat.fi/kotimaa/...1011044?pwbi=96d73f6c2e44e2bca3fa6cd3d06ba86e
 
Oleelisia kysymyksiä...
HS-gallup selvitti, mihin maahanmuuttajan tulisi sopeutua Suomessa: Kaikkia pitää voida kätellä, mutta hiihtää ei tarvitse osata
”Minun mielestäni kaikkea kotimaan kulttuuria ei pidä ottaa tänne”, sanoo Irakista Suomeen muuttanut Tanja Awari. Hänestä liika synnyinmaan tavoista kiinni pitäminen vaikeuttaa kotoutumista.
02233bf4a56a4760bd3b623b8d2b3f9b.jpg

Irakilaissyntyisellä Tanja Awarilla on Hakaniemen hallissa kaksi liikettä, kukkakauppa ja luomuruokakauppa. ”Suomessa on hyvä systeemi ja hyvä laki. En pidä ajatuksesta, että toisin tänne kaiken, mitä olen tehnyt omassa maassani”, hän sanoo. (KUVA: JUKKA GRÖNDAHL / HS)

SUOMEA uudeksi kotimaakseen kutsuvan ei tarvitse seurata intohimoisesti jääkiekkoa eikä kehitellä täydellistä karjalanpaistin reseptiä.

Sen sijaan kaikkien kätteleminen sukupuoleen katsomatta sekä miesten ja naisten yhteiset uimahallivuorot katsotaan niin olennaiseksi osaksi suomalaisuutta, että maahan asettuvan täytyy omaksua nämä käytännöt.

Tulokset selviävät HS-gallupista, johon haastateltiin kesäkuussa 1 032:ta suomalaista. Juttu jatkuu grafiikan alla.

d455b08cc9974bfeb26100690070b092.png



HELSINGIN yliopiston sosiologian apulaisprofessori Lena Näre tulkitsee kyselyn tuloksia niin, että Suomessa asuvan pitää hyväksyä erityisesti lakeihin pohjautuvat käytännöt.

”Kun puhutaan, että pitäisi olla maassa maan tavalla, olisi hyvä tarkoittaa nimenomaan sitä, mitä laki sanoo. Esimerkiksi kaikkien kättelyn taustalla voi nähdä yhdenvertaisuuslain.”

Samoin naisten ja miesten yhteisiä uimahallivuoroja pidetään Suomessa merkkinä siitä, että eri sukupuolia kohdellaan samalla tavalla. Sen sijaan hiihtotaitoa ei määritellä laissa eikä Maamme-laulun sanojen osaamista testata korkeakoulujen pääsykokeissa.

Sama tunnelma on ollut Ruotsissa. Viime vuonna ympäristöpuolueen puoluehallitukseen ehdolla ollut Yasri Khan kieltäytyi kättelemästä naistoimittajaa ja sai aikaan mediamylläkän. Sen seurauksena Khan jätti puoluepolitiikan kokonaan.

Tapahtumaa seuranneessa keskustelussa moni muistutti, että Ruotsissa naisia ja miehiä kohdellaan samalla tavalla.

TOISESSA vaakakupissa painaa kulttuuri. Tyttö- ja naistoimintaa sekä yhdenvertaisuutta edistävän Nicehearts-järjestön perustajan ja toiminnanjohtaja Johanna Sjöholm ei usko, että erilliset uimahallivuorot olisivat keneltäkään pois, jos ne mahdollistaisivat uimisen joillekin naisille.

Vuonna 2016 vuoden pakolaisnaiseksi valittu yrittäjä ja kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Rita Kostama on samaa mieltä.


442574fbb95b416bb5f507535e2dda62.jpg

Rita Kostama valittiin vuoden pakolaisnaiseksi viime vuonna. Hän mukaansa Suomeen sopeutumista voi edistää jokainen suomalainen kohtelemalla maahanmuuttajaa ihmisenä eikä vain maahanmuuttajana. (KUVA: ANNI KOPONEN)

Oman kirjanpitoyrityksen perustanut Kostama sanoo, että lakeja on ehdottomasti kunnioitettava mutta kaikkien sukupuolten kätteleminen tai yhteiset uimahallivuorot eivät ole esimerkkejä lakien noudattamisesta.

Kostaman kotimaassa Ruandassa tervehdittiin halaamalla. Hänen kokemuksensa mukaan myös kättely voi olla kulttuurinen piirre.

”Suomalaistenkin pitäisi joustaa asioissa, joista ei aiheudu oikeaa haittaa tai ongelmaa kenellekään.”

MAAHANMUUTTAJAT ovat paljon monimuotoisempi ryhmä kuin suomalaiset.

Suurimmat maahanmuuttajaryhmät ovat venäläiset ja virolaiset, ja pakolaisten osuus kaikista vuoden aikana tulleista maahanmuuttajista on ollut keskimäärin kymmenesosa. Pakolaiskriisin aikana määrä kasvoi viidesosaan.

”Monimuotoisuuden takia johtopäätöksiä esimerkiksi maahanmuuttajien arvoista on vaikeaa tehdä”, sanoo kehittämispäällikkö Annika Forsander työ- ja elinkeinoministeriön kotouttamisen osaamiskeskuksesta.

Erilaisista yhteiskunnista tulevien maahanmuuttajien käsitystä suomalaisesta tasa-arvosta ei myöskään ole tutkittu.

On silti selvää, etteivät kaikki suomalaisena pidetyt tavat ole edes länsimaisia, sillä amerikkalainen voi arkailla alasti saunomista siinä missä syyrialainenkin.

FORSANDER on tehnyt kotouttamistyötä vuodesta 1987. Hänen mukaansa esimerkiksi ne, jotka todella haluaisivat naisille ja miehille omat uimahallivuoronsa, ovat pieni vähemmistö maahanmuuttajien joukossa.

”Olen aina ihmetellyt suvivirsikeskustelua. Eiväthän maahanmuuttajat ole vaatineet sen laulamisen lopettamista.”

HS-GALLUPISSA näyttää siltä, että vasemmistoliiton ja vihreiden äänestäjillä on maahanmuuttajien sopeutumiselle vähemmän vaatimuksia kuin perussuomalaisten, kokoomuksen tai keskustan kannattajilla. Sosiaalidemokraatit ovat lähempänä konservatiiveja kuin vihreitä ja vasemmistoa.

Tiukan linjan ottaa myös Irakista Suomeen vuonna 1999 muuttanut yrittäjä Tanja Awari. Hän on sitä mieltä, että uuteen maahan tultaessa on aloitettava puhtaalta pöydältä.

”Minun mielestäni kaikkea kotimaan kulttuuria ei pidä ottaa tänne. Suomessa on hyvä systeemi ja hyvä laki. En pidä ajatuksesta, että toisin tänne kaiken, mitä olen tehnyt omassa maassani.”

Hänestä on siis hyväksyttävä uusi kotimaa, sen säännöt ja tavat: Suomi on Suomi, ei Irak. Awarin lapset aloittivat heti päiväkodissa, saivat syödä mitä vain ja opiskelivat koulussa elämänkatsomustietoa.

Awarilla on Hakaniemen hallissa luomuruokaa myyvä liike ja kukkakauppa. Hän kertoo tulevansa modernista perheestä, jossa tyttöjen koulutusta arvostettiin ja aviomiehen sai valita itse. Tämä auttoi sopeutumisessa Suomeen.

AWARIN mielestä kotimaan tavoista kiinni pitäminen vaikeuttaa kotoutumista ja heikentää siihen tarvittavaa motivaatiota.

”Jos haluaa välttää sianlihaa tai harjoittaa omaa uskontoa, se pitää tehdä kotona, mutta ei tuoda päiväkotiin tai kouluun.”

Awari toivoo kuitenkin joustoa myös suomalaisilta. Suomalaisen yhteiskunnan on tultava vastaan, tarjottava mahdollisuuksia kielen opiskeluun ja autettava alkuun työnhaussa.

”Suomalaisten ja Suomen valtion pitäisi vain hyväksyä se, että olen maahanmuuttaja ja asun nyt Suomessa.”

Nicehearts-järjestön Johanna Sjöholmkin korostaa, että kotoutuminen ja sopeutuminen Suomeen ei ole yksisuuntainen tie.

”Ei ketään voi heittää saaviin ja toivoa, että hän tykkää siitä. Tasa-arvo ei myöskään ole tasapäistämistä.”

MAAHANMUUTTOKESKUSTELU keskittyy usein niihin asioihin, jotka osuvat silmään – siihen, että joku erottuu suomalaisten haalean vaaleasta massasta. Sen vuoksi mielipiteet sinkoilevat erityisesti hijabin ja turbaanin käytöstä sekä rukoushetkistä.

”Ei hijabin käyttö vaikuta työntekoon millään tavalla tai liity tasa-arvoon. Suomessa on naisen oma valinta käyttää sitä”, Sjöholm arvioi. Hänestä kyse on siis länsimaisesta ilmaisunvapaudesta.

Kostama ja Awari ovat eri mieltä. Kostaman mielestä huntua voi käyttää vapaa-ajalla mutta Suomessa työnantaja saa päättää työpukeutumisesta. Awari pitää hiusten peittämistä kotimaasta lähtöisin olevana huonona tapana, jota ei pidä tuoda Suomeen.

SUOMALAINENKAAN tasa-arvo ei ole täysin valmis. Kouluissa naisia ohjataan edelleen hoitoalalle ja miehiä insinööreiksi. Kotiväkivaltakin on pitkälti sukupuolittunutta: useimmiten uhri on nainen.

Tasa-arvo on kuitenkin kirjattu lakiin, ja siitä pitää kertoa Suomeen tulijoille ensimmäisenä. On mahdotonta olettaa, että täysin erilaisesta yhteiskunnasta tuleva tietää, miten Suomessa pitää toimia. Yhteiskuntaoppia pitäisi opettaa heti ja omalla äidinkielellä, Kostama sanoo.

Hän muistuttaa, ettei kotouttaminen ole pelkästään viranomaisten vaan koko yhteiskunnan työ. Suomeen sopeutumista voi edistää jokainen suomalainen kohtelemalla maahanmuuttajaa ihmisenä eikä pelkkänä maahanmuuttajana.

Samaa sanoo apulaisprofessori Lena Näre: kotoutuminen kulkee kahteen suuntaan.

”Meidän pitäisi ajatella enemmän sitä, että maahanmuuttajat tuntisivat kuuluvansa tänne.”
http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005281997.html
 
Ohoh, pahin "rasisti" on jutussa irakista lähtöisin oleva nainen. Suomalainen "nicehearts" -nainen taas olisi kiistämässä työnantajan oikeutta määrätä pukeutumisesta.

Oikeastaan tämä ei edes yllätä yhtään.

Eikä yllätä tuokaan, että vasemmistoliiton ja vihreiden kannattajat ovat kaikkein hövelimpiä sen suhteen mitä maahanmuuttajalta voidaan vaatia. Ja suoraan sanoen nämä ovat varsinaisia kaksinaismoralisteja. Yllätti lähinnä se, että demarienkin kannattajat ovat konservatiivisempia näkemyksiltään.
 
Kuinkahan eurooppalaiset ylipäätään suhtautuvat ajatukseen vyöryttää miljoonia afrikkalaisia tänne? Epäilen että että enemmistö nihkeilee ajatukselle mutta onko jollain parempaa tietoa? Vai eikö meiltä kysytä?

”Tämä muuttoliike on vasta alkusoittoa” – Varoitus ministeriöstä: Kymmenet miljoonat ihmiset katsovat Eurooppaan

7.7.2017 11:58

Italian jälleen voimistunut turvapaikanhakijavirta herättää keskustelua Euroopassa. Vuodesta 2015 alkanut nykyinen muuttoliike on kuitenkin vain alkusoittoa tuleville kansanvaelluksille, muistuttivat ulkoministeriön tarkastaja Johanna Rasimus ja Kehys ry:n vaikuttamistyön koordinaattori Jussi Kanner Ylen Ykkösaamun keskustelussa perjantaina.

YK:n mukaan Italiaan on saapunut Libyasta tämän vuoden aikana noin 80 000 ihmistä hakemaan turvapaikkaa. Pelkästään toissa viikonloppuna tulijoita oli yli 12 000 ja Italia onkin pyytänyt muilta Euroopan mailta apua. Kaikkiaan Eurooppaan on vuodesta 2015 lähtien tullut Välimeren reittiä yli 1,3 miljoonaa turvapaikanhakijaa, ja tämän lisäksi noin kolme miljoonaa syyrialaista pakolaista asuu Turkissa.

Luvut ovat pieniä, jos niitä vertaa arvioihin tulevasta. Rasimus sanoo, että trendi on kasvava.

– Nämä muuttoliikkeet, mitä nyt olemme nähneet, ovat vasta alkusoittoa. Arvio on, että Afrikan väkiluku kaksinkertaistuu vuoteen 2050 mennessä ja tulee olemaan 2,4 miljardia, mistä suurin osa on nuorisoväestöä, ulkoministeriön kehityspolitiikan yksikössä työskentelevä Rasimus totesi Ykkösaamussa.

Tämä voi tulevaisuudessa tarkoittaa kymmeniä miljoonia tulijoita Afrikasta Eurooppaan etenkin, jos Afrikan nuorisotyöttömyys säilyy nykyisellään, Rasimus vahvisti toimittajan kysymyksen Ykkösaamussa. Hänen mukaansa kaikkein tärkeintä kehitysyhteistyötä olisi nyt nuorisotyöllisyyteen panostaminen, mikäli Eurooppa haluaa pyrkiä ehkäisemään muuttoliikettä.

– Yksityiselle sektorille pitäisi syntyä 18 miljoonaa uutta työpaikkaa vuosittain. Nyt syntyy kolme miljoonaa, hän kertoi Afrikan työtilanteesta.

Toinen olennainen seikka on ilmastonmuutoksen hidastaminen ja sen seurauksiin puuttuminen.

– Se, millaisina sykäyksinä ja virtauksina muuttoliike tapahtuu, riippuu monesta asiasta: miten konflikteja saadaan hallintaan ja miten ilmastonmuutos vaikuttaa eri osissa Afrikkaa, totesi Jussi Kanner lähetyksessä.

Kuivuus on Afrikassa laaja ongelma, joka koskee etenkin Sahelin aluetta, ja kasvava nuorisoväestö puolestaan on ongelma kaikissa Afrikan maissa, Rasimus totesi. Hän toivoo, että Afrikan valtioiden varautumiskykyä kyettäisiin parantamaan.

– Että valtioilla olisi sellaiset rakenteet, että pystyttäisiin varautumaan: olisi ruokaturvaa, viranomaiset osaisivat varautua väestön toimiin, hän sanoi.

Siirtolaisuusinstituutin entinen johtaja, muuttoliikkeen tutkija Ismo Söderling totesi taannoin Uuden Suomen haastattelussa, että syksyllä 2015 alkanut syyrialaisten ja irakilaisten muuttoliike on todennäköisesti vain väliaikainen konfliktien aiheuttama häiriötilanne. Hänen mukaansa ”todellinen muuttopaine” Eurooppaan tulee Välimeren alueen islamilaisista maista, joiden väestönkasvu ja -rakenne tarkoittaa väistämättä Eurooppaan kohdistuvaa kansanvaellusta tulevaisuudessa.

– Rajoja ei voi eikä ole tarkoituskaan sulkea – muuttopaineilta suojattu ”Eurooppa-linnoitus” on utopiaa, hän on kirjoittanut.
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/22...oitus-ministeriosta-ylella-kymmenet-miljoonat
 
Kuinkahan eurooppalaiset ylipäätään suhtautuvat ajatukseen vyöryttää miljoonia afrikkalaisia tänne? Epäilen että että enemmistö nihkeilee ajatukselle mutta onko jollain parempaa tietoa? Vai eikö meiltä kysytä?
En jaksa kaivaa kyselyitä ym... mutta hommahan on ihan selvä, suuri enemmistö ei kannata tätä sirkusta, mutta mitä sitä suotta kysellä. T: Arvo Pohja.
 
En jaksa kaivaa kyselyitä ym... mutta hommahan on ihan selvä, suuri enemmistö ei kannata tätä sirkusta, mutta mitä sitä suotta kysellä. T: Arvo Pohja.

Ei meiltä kysellä. Suomi on onneksi syrjässä. Suurempana riskinä näen että YK ja EU ajavat meidät laittomien maahantulijoiden vyörytyksellä osaksi "slaavilaista perhettä"..

Mielipideilmaston muutokseen ei välttämättä tarvita kuin 50000 "poliittisten virheiden jakomekanismilla" jaeltua elintasopakolaista seuraavien 10 vuoden aikana. Erityisesti jos Suomen talous alkaakin sakata. Useampi sata tuhatta on jo sen luokan painajainen sen että äänestän protestiksi vaikka Putinia mutta eiköhän siinä samalla kielletä vapaat vaalitkin (on jo kuulunut mielipiteitä siitä että kansanäänestykset ovat haitallisia - mm. Martti Ahtisaari - ei siitä ole pitkä matka väärien ehdokkaiden kieltämiseen ja niin edelleen).

Miten tämä noin kääntyi? Sen piti olla Neuvostoliiton perillinen Venäjä joka siirtelee kansoja ja on ikävä taho. Ei YK:n eikä EU:n.
 
Viimeksi muokattu:
En jaksa kaivaa kyselyitä ym... mutta hommahan on ihan selvä, suuri enemmistö ei kannata tätä sirkusta, mutta mitä sitä suotta kysellä. T: Arvo Pohja.

Eduskuntavaalien tuloksen perusteella, Suomessa yli 80 prosenttia mielipiteensä kertoneista kannattaa.
 
Last edited by a moderator:
  • Tykkää
Reactions: e7i
Pauli Vahteran kirjoitus mamuhulluudesta!

Täällä on hyvä olla – mukava paikka, kiva tunnelma
06 hei 2017
Kirjoittanut Pauli Vahtera | 210 Kommenttia
Iltalehti Plussassa on juttu Iranista tulleesta afgaaniperheestä. Heillä on hyvä olla Tampereella Peltolammin uimarannalla. Ei ole huolta huomisesta. Rahaa saa taikaseinästä työtä tekemättä.

Jutun idea on kuvata Jussi Halla-ahon lapsuuden kotimaisemien muuttumista metsän keskelle rakennetusta 60- ja 70- luvun tamperelaisesta Impivaara-lähiöstä tämän päivän värikkääksi kulttuurien sulatusuuniksi.

Ulkomaalaisperheelle sosiaalitukea 3215 euroa + asunto puhtaana käteen
Yksi ryhmän naisista kertoo saapuneensa Suomeen runsas vuosi sitten pakolaisleiriltä Iranista. Hän korostaa, ettei tullut kävellen rajan yli, vaan lentokoneella kolmen täysi-ikäisen tyttärensä ja yhden alaikäisen poikansa kanssa. Viisihenkisen perheen toimeentulo on äidin mukaan turvattu, koska turvapaikan saaneet tyttäret ja äiti saavat kukin 780 euroa*) kuukaudessa, alaikäisestä pojasta maksetaan lapsilisä. Asumistuki kattaa asumismenot.

– Kiitos, että saimme turvapaikan Suomesta. Täällä on hyvä olla, nainen hymyilee.”

Lapsilisä yhdestä lapsesta on 94,88 euroa. Puhtaana käteen siis 3.215 euroa kuukaudessa – asumismenot nolla. Perheellä on mitä ilmeisimmin 3 tai 4 huonetta ja keittiö, jonka kk-vuokra Peltolammin alueella on noin 1200 euroa. Eli puhtaana käteen 4.415 euroa. (Helsingissä vastaavan kokoisten SATO-asuntojen vuokra on 1700-2000 euroa.)

*)Työtön maahanmuuttaja saa työttömyystukea 680 euroa kuukaudessa. KELAn etuviidakosta ei selviä, mistä 100 euroa suurempi tuki johtuu. Yhden alaikäisen lapsen äiti saa työttömyyskorvausta 790 euroa. Hallitus perui viime syksynä esityksensä kotoutumistuesta, joka olisi ollut 90 % peruspäivärahan määrästä. Perustuslain mukaan Suomi kuuluu kaikille yhdenvertaisuusperiaatteen takia.

Pakolaisstatuksen saanut ulkomaalainen saa ilmaisen terveydenhuollon, koulutuksen ja paljon muuta. Hänet kotoutetaan Suomeen, mitä ihmettä se nyt sitten tarkoittaneekaan. Turvapaikanhakijana hän on kiilannut suomalaisten ohi niin terveyden- kuin hammashuollossakin. Kun hän saa ilmaisen kotinsa, saa*) hän sinne uudet huonekalut, astiat, television ja tietokoneen nettiyhteyksineen. Tulkkien avulla hoidetaan asiat Suomessa vuosikaudet, jopa vuosikymmenet. Pakolaisneuvonta ja erilaiset vessankäytön neuvojat opettavat kädestä pitäen, miten täällä eletään ja miten on saatavissa suurimmat tuet. Kun koti-ikävä iskee, lähdetään perheen voimin kotimaahan, jossa voidaan olla kuukausia.

Kaikki hokevat kuinka tärkeää on suomen kielen oppiminen. Sekin on vain sanahelinää. Ei kaikkia suomalaisia voi laittaa opettamaan ulkomaalaisille suomen kieltä. Opettajat yksinkertaisesti eivät riitä.

*) SPR: ”Oulun osaston asumisapu muodostuu materiaaliavusta, asuntoavusta sekä sosiaalisesta avusta. Autamme maahanmuuttaneita kiintiöpakolaisia ja myönteisen päätöksen saaneita turvapaikanhakijoita asunnon laitossa sekä Suomen ja Oulun kulttuuriin tutustumisessa.”

Keskituloinen suomalainen
Suomalaisen keskitulo on 3.333 euroa kuukaudessa, brutto. Mediaanitulo kuukaudessa on 2963 euroa. Suurin osa suomalaisista työssä käyvistä ansaitsee alle 3000 euroa kuukaudessa, bruttona.

Jos suomalainen äiti on yksinhuoltaja ja hänellä asuu kotona neljä alaikäistä lasta, hän saa 3.333 euron kk-palkasta verojen, eläke- ja työttömyysvakuutusmaksun jälkeen käteensä kuukaudessa 2413 euroa. Lapsilisää neljästä lapsesta saa 487 euroa. Päivähoitomaksu yhdestä päiväkoti-ikäisestä on 101 euroa.

Peltolammin afgaaniperheessä on 3 aikuista lasta ja 1 lapsi. Aikuiset lapset saavat kotouttamistukea jutussa mainitun 780 euroa kukin. Suomalainen toisen asteen opiskelija tai korkeakouluopiskelija voi saada vanhempiensa luona asuessaan opintorahaa 81-183 euroa kk:ssa, jos hän on täyttänyt 20 vuotta. 17-19-vuotias kotonaan asuva voi saada opintorahaa 38-97 euroa. Vanhempiensa luona asuva työtön voi saada työmarkkinatukea.

Suomalainen maksaa asunnon vuokran. Käteen jää 1.112 euroa. Jos hän on asuntosäästäjä, käteen jää lyhennysten ja korkojen jälkeen vähemmän. Yleinen asumistuki olisi 290 euroa kuukaudessa, eli kokonaistulo nettona asumismenojen jälkeen 1402 euroa eli selvästi alle puolet siitä, mitä työssä käymättömät Peltolammilla asuvat maahanmuuttajat saavat asumismenojen jälkeen.

Pienituloinen työssäkäyvä
Suomessa pienipalkkaisia riittää. Siivoojan palkka pääkaupunkiseudulla on 10-11 euroa tunnissa. Kokopäiväistä työtä ei kaikille riitä. Useassa eri paikassa siivoomassa käyvä ahkera henkilö voi saada 140 työtuntia kuukaudessa. Hänen palkkansa ennen veroja kuukaudessa voi olla 1500 euroa. Verojen, eläke- ja työttömyysvakuutusmaksujen sekä ay-jäsenmaksun jälkeen käteen jää 1300 euroa. Työnteosta aiheutuu aina kuluja työntekijälle. Esimerkiksi Tampereen sisäinen matkakortti maksaa 69 euroa (3 vyöhykettä).

Tampereella yksiöiden vuokra on kuukaudessa 700 euroa. Ilman sosiaalitukia siivoojan palkalla yksinkertaisesti ei elä. Tampereella nuori siivoojana toimiva mies saisi asumistukea 142 euroa. KELAn toimeentulotukilaskurin mukaan yksin asuva ei saisi tukea. Verojen, matkakulujen ja asuntovuokran jälkeen kuukaudessa jäisi käteen 676 euroa. Ruokaan, vaatteisiin, lääkkeisiin, puhelimeen ja nettiyhteyksiin ja muuhun arjen välttämättömään jää päivässä 22 euroa.

Sosiaaliturvana saa saman rahamäärän mitään tekemättä. Ihmetellä täytyy, miksi maahanmuuttajanuoret ylipäätään hakeutuvat pienipalkkaisiin töihin. Monille kyse on itsekunnioituksesta, mikä on ehdottoman hieno asia. Töissä käynti helpottaa oleskeluluvan ja kansalaisuuden saantia. Perheenyhdistäminen ei enää juurikaan ole mahdollista pelkästään sosiaaliturvan varassa elävälle.

Suomessa puhutaan paljon rasismista ja syrjinnästä maahanmuuttajia kohtaan. Eikö rasismia pahimmillaan ole maahanmuuttajien käyttäminen halpatyövoimana?

Pienipalkkaiset ja pientä eläkettä saavat ovat toistaiseksi enimmäkseen suomalaisia. Harvemmin heidän puolestaan näkee Oikeus elää!-mielenosoituksia, eivätkä toimittajat kirjoita sydäntäsärkeviä tarinoita heidän sinnittelystään. Suomen hyvät ajat ovat kuitenkin ohi ja niukkuudessa elävien ihmisten määrä tulee lisääntymään. Mitä enemmän otamme Suomeen sosiaaliturvan varassa eläviä, sitä nopeammin suomalaisten elämisen taso tulee alenemaan.

Eläkeläisenä Suomessa
Eläkeläisen tulot romahtavat työvuosien jälkeen. 327.000 suomalaista saa eläkettä alle 1000 euroa kuukaudessa. Alle tuhannen euron työeläkkeeseen saa lisänä kansaneläkettä, mutta se verotetaan pois tuhannen euron jälkeen. Eläkeläisen asumistuki on monille välttämätön, koska yksiöiden vuokrat esimerkiksi Tampereella ovat 700 euron molemmin puolin.

Viimeistään kun toinen aviopuolisoista kuolee, tulee yksin jäävälle eläkeläiselle tiukat ajat, vaikka asuisi omassa asunnossaan. Silloin pohditaan aidosti sitä, ostetaanko lääkkeitä vai syödäänkö jotain. Ulkomaalaiset saavat toimeentulotukea erilaisten ylimääräisten menojen maksamiseen, suomalaisia epäillään ensin vääristä elintavoista ja sen nöyryytyksen jälkeen rahaa ei anneta kuitenkaan.

Suomessa kiinteistöveroa ollaan taas nostamassa. Kiinteistövero ja asuntojen peruskorjaukset aiheuttavat sen, ettei eläkeläisenä enää pysty asumaan omassa asunnossaan. Ilmeisesti bisnes-hallituksen tavoitteena on pakottaa myymään asunnot, jotka sitten bisnesmiehet ostavat halvemmalla itselleen (kuten on käynyt monta kertaa Suomessa, mm. 1990-luvun lamassa). Sen jälkeen asunnoille korkeat vuokrat, jotka veronmaksajat maksavat asumistukena.

Vain oleskeluluvan saaneet ulkomaalaiset porskuttavat. Heillä ei ole huolta huomisesta, ei huolta asunnosta, ei remonteista, ei veroista, ei mistään. Olisi rasismia hoitaa heitä yhdenvertaisesti suomalaisiin verrattuna. Jos maahanmuuttaja olisi sattunut saamaan vanhan asunnon, joka joudutaan korjaamaan, järjestää sosiaalitoimisto uuden asunnon tilalle. Maahanmuuttaja voi aamulla päättää, että nytpä muutankin ulkomaille ja lähteä saman tien. Jos sosiaalitukien määrä ei miellytä, voi aina tulla takaisin. He ovat vapaita kuin taivaan linnut. Me olemme heidän taivaan isänsä, joka kyntää ja kylvää heidän puolestaan. Vaikka olemme vääräuskoisia.

Eläkeläisen elämästä kertonut tamperelainen kertoi samassa talossa asuvasta maahanmuuttajaperheestä, jossa huuto ja hakkaaminen on miltei jokapäiväistä ja meteli hirmuista. Jokainen kynnelle kykenevä haluaa muuttaa rapusta pois. Äiti peittää väkivallan jäljet huivillaan, mutta silti hän odottaa viidettä lastaan. Eivät äiti eikä isä ole töissä, mutta silti perheellä on oma auto. Ei saa yleistää, mutta jokaisen elämä on ainutkertainen. Samassa rapussa asuvalla on oikeus ihmetellä sinnitellessään pienellä eläkkeellään.

Eläkeläiset Irakista Suomeen
SPR tekee tervetuliaiskäyntejä asunnon saaneiden maahanmuuttajien luo. Ystäväni meni tapaamaan toisen SPR-ystävän kanssa radanvarteen Helsinkiin muuttanutta yli 70 vuotiasta irakilaista pariskuntaa heidän kotiinsa. Tapaamisesta ei tullut mitään, koska kielivaikeudet olivat ylipääsemättömät. Pariskunta osasi vain arabiaa.

Aamulehden päätoimittajan mukaan maahanmuuttokriittiset ovat rasisteja. Olen siis rasisti ja pohdin, kuka Irakissa vainoaa yli 70 vuotiaita, kun muslimit nimenomaan kunnioittavat vanhuksia. Miksi mies ja vaimo tulevat Suomeen tuossa iässä? He eivät tule oppimaan suomea, eivätkä he pysty hoitamaan täällä mitään asiaa ilman apua. He eivät ole koskaan maksaneet eivätkä tule maksamaan euroakaan Suomeen mistään syystä. Miksi heidät on houkuteltu tulemaan Suomeen? En keksi muuta syytä kuin että ihmissalakuljettajat ovat ottaneet heidän rahansa matkan järjestämisestä. Ja toki kyse voi olla sairaudesta, jonka hoitamiseen rahat eivät Irakissa ole riittäneet.

Kaikkein surullisinta tässä kaikessa on, että he ovat Suomessa onnettomia. He eivät tuossa iässä ole kiinnostuneita mistään Suomessa, eivätkä ymmärrä suomalaista yhteiskuntaa millään lailla. Heidän sukunsa ja ystävänsä ovat kotimaassaan Irakissa. Me siis hyvää hyvyyttämme tuhoamme heidän loppuelämänsä.

Ministeri Orpo puolestaan on sitä mieltä, että on rasismia epäillä tulijoiden motiiveja: ”On kahta kriittisyyttä. Maahanmuuttopolitiikkaan voi suhtautua kriittisesti tai voi olla niin sanotusti maahanmuuttajakriittinen. Esimerkiksi pakolaisten motiivien arvostelu on rasismia.”

Työkyvyttömänä nuoresta miehestä hautaan asti
Peltolammilla Iltalehden toimittaja on tavannut myös Sheikin. ”Nelikymppinen mies kertoo saapuneensa Suomeen 16 vuotta sitten. Pääosan suomivuosistaan hän on asunut Peltolammilla. – Mukava paikka, kiva tunnelma. Se harmittaa, etten ole voinut tehdä koskaan töitä. Selkä on niin kipeä, ettei työnteko onnistu, Sheik selittää.

Hän on tullut tänne 24 vuotiaana, kipeän selkänsä kanssa. Millainen arvokas ja arvostettu kulttuuri on maassa, jossa vainotaan noin raihnaisia ihmisiä – vammaisia siis. Vai oliko Sheik saanut heti Suomessa pakolaisneuvontaa, että paras tapa laistaa työnteko on valittaa selkäänsä. Sitä vaivaa ei kukaan lääkäri pysty varmasti selvittämään.

Vai pystyisikö kuitenkin. Ruotsissa oli 24/7-hoidossa vammainen, jonka hoitajat ehtivät tehdä miljoonakruunuisen tilin hoitotyöstä. Joku sosiaalityöntekijä oli alkanut epäillä vamman aitoutta ja vakoillut miehen elämää. Ja hän oli kuin olikin Raamatun Lasarus. Paitsi hän ei tarvinnut Jeesuksen apua. ”Jeesus sanoi hänelle: ”Nouse, ota vuoteesi ja käy”. Ja mies tuli kohta terveeksi ja otti vuoteensa ja kävi.” Tämä uusruotsalainen jätti pyörätuolinsa tanssipaikan eteen ja lähti tanssimaan lavalle.


Somaliassa uimarannalla voi selkävaivainen viettää aikaa 12 kuukautta vuodessa. Peltolammin pienellä lammella pari kuukautta, jos sitäkään. Ero Suomen eduksi tulee siitä, ettei Somaliassa ole taikaseinää, jota KELAn rahoilla täytetään.
Sheikki tulee maksamaan suomalaisille ainakin 1,3 miljoonaa euroa. Sadantuhannen työttömäksi jäävän elinaikakustannukset ovat 130.000 miljoonaa, eli 130 miljardia. Jos nämä henkilöt saavat keinotekoisia töitä, joita Impivaara-Suomessa ei tarvittaisi, ovat kustannukset vielä suuremmat.


Toimettomuus tulee yhteiskunnalle kalliiksi.
Jos ministeri Kataisen haave 1,8 miljoonasta maahanmuuttajasta toteutuu (ja miksi ei toteutuisi kun EU määrää), ja he jäävät pääosin työttömiksi, kustannukset ovat yli 2000 miljardia.

Asioiden pitkäaikaisvaikutuksia ei hahmoteta. Tulevaisuutta ei osata luotettavasti ennustaa edes 10 vuodeksi, saatikka vuosisadan loppuun 2100. Siitä huolimatta arvioita on tehtävä, koska maahanmuuton seuraukset ovat peruuttamattomia. Tiedämme, että suurin osa humanitäärisistä maahanmuuttajista ei koskaan työllisty aitoihin työpaikkoihin. Tiedämme, ettei 16 vuotta selkäsairaana ollut koe ihmeparantumista. Tiedämme, että etenkin Afrikan väestöräjähdyksen siirto Eurooppaan aiheuttaa hirmuisen määrän tuhoa ja kärsimystä Euroopassa, mutta myös Afrikassa. Osaamme päätellä, että 100.000 työttömäksi jäävää maahanmuuttajaa saadaan Suomeen vuoden 2015 tulijamäärillä muutamassa vuodessa.

Tiedämme, että Suomen julkisen hallinnon verotulot (valtio, kunta, arvonlisävero) vuonna 2015 olivat 55 miljardia euroa. Samansuuruisena pysyen se tuottaisi vuoteen 2100 mennessä 4600 miljardia eli vain tuplasti Katais-skenaarion aiheuttamat maahanmuuton kustannukset.

No, eihän noin käy. Maahanmuuttajat maksavat eläkkeemme. He pitävät Suomea pystyssä kun kantaväestön määrä vähenee. Vain numeroita pyörittävä on turhan epäluuloinen.

Suomesta muuttavat korkeakoulutetut suomalaiset pois. Tilalle tulevat pienipalkkaiset kaarnaveneiden vuolijat. Miten siivoojan pienellä palkalla voidaan maksaa suomalaisten eläkkeet, kun se ei riitä edes heidän itsensä elättämiseen. Ja onko heistä edes siivoojiksi. Evitskogin lopetustuomion saaneessa kalliissa vastaanottokeskuksessa puolet asukkaista on mielenterveyspotilaita. Tilastojen mukaan suurin osa maahan tulleista afgaaneista, irakilaisista ja somaleista ei työllisty koskaan Suomessa.

Maahanmuuton hinta
Tämä laskelma on nähtävä viitteellisenä. Laskin 2010 MOT-ohjelmaa Maahanmuuton hinta varten maahanmuuton kustannuksia. Esimerkiksi terveydenhoitomenot laskin Turun kaupungin tilinpäätöksen perusteella ja sain siten keskimääräisen turkulaisen terveydenhoitomenot vuodessa. Tätä lukua käytin 2010 esitetyssä ohjelmassa ja sama luku on tässäkin perustana. Hallitusohjelmassa on luvattu julkistaa maahanmuuton kustannukset – viimeisimmän tiedon mukaan se julkaistaan syksyllä 2017. Sitä odotellessa voidaan hahmottaa, että työttömäksi jäävän nuoren miehen elinaikakustannusten odote nykyrahassa on yli miljoona euroa. Olen kerännyt kustannustietoja uuden laskelman tekemiseksi. Hallituksella on paljon enemmän lähteitä käytettävissä, joten odotan virallisia tietoja. Jos tämäkin hallitusohjelman lupaus on pötyä, teen oman laskelmani.

*) ”Yksi turvapaikanhakijan majoitusvuorokausi maksaa keskimäärin 66 euroa. Vuorokauden kulut käsittävät kaikki kulut, joita ovat vastaanottoyksikön tilavuokra ja kiinteistöhuolto, työntekijöiden palkat, materiaalikulut, palvelut ja asiakkaille maksettava vastaanottoraha.

SPR toki on iloinen. Mitään kontrollia menoista ei ole, eikä ole ollut. MOT-ohjelmassa todettiin: ”Viraston mukaan Suomi selvisi. Hintalappu on kuitenkin aivan muissa korkeuksissa kuin alun perin laskettiin. Rahaa on palanut kohtuuttomiin sopimuksiin vastaanottokeskusten ylläpitäjien kanssa.” Kaiken, myös turhien ja virheellisten ostojen päälle saadaan laskuttaa 6 prosentin**) hallintointipalkkio. Veroja ei voitoista makseta. Kaikki laskutetaan valtiolta, jopa vokkilaisten tupakatkin joissakin VOKeissa.


Palveluja riittää
**) Helsingin kaupungin ja Migrin sopimusteksti: ”Hallintokulukorvauksena maksetaan 6 % edellä mainituista toiminnasta aiheutuvista todellisista kustannuksista.” SPR ei kerro vuosikertomuksessaan VOK- ja muun maahanmuuttotoiminnan volyymiä, saatikka siitä tulevan voiton määrää. Jokin aika sitten SPR kertoi henkilökuntansa lisäeläkkeistä (siis työeläkkeen päälle tulevista), mutta tätäkään ei enää kerrota.

Miksi vastaanottorahaa?
TV1 esitti dokumentin Kreikkaan laivalla Turkista tulevista – mitä he oikeastaan ovatkaan. He eivät ole siirtolaisia, koska siirtolaiset tulevat töihin. He eivät ole turvapaikan hakijoita, ainakaan oikeasti, koska suurin osa heistä ei tule saamaan turvapaikkaa Euroopasta. Mutta he maksoivat hotelliasumisensa omilla rahoillaan Kreikassa. Tämä onkin oikea tapa turisteille.

Kun he ovat päässeet Suomeen asti, he saavat ilmaisen katon päänsä päälle. He saavat ilmaiseksi ruokaa viisi kertaa päivässä. Asunnon ja ruoan lisäksi heille maksetaan vastaanottorahaa 91,52 euroa kuukaudessa siitä riippumatta kuinka paljon heillä on mukanaan omaa rahaa ja kuinka paljon he saavat kotimaastaan vanhemmiltaan rahaa.

Kukaan työikäinen suomalainen ei saa automaattisesti rahaa mistään pennin hyrrää. Toimeentulotuen saamiseksi on tehtävä monenlaiset rätingit ennen kuin rahaa saa. Miksi ulkomaalaiset saavat? Mitä ovat puheet tasa-arvosta ja yhdenvertaisuudesta?

Monilapsiset työttömät yksinhuoltajat Suomen tulotilastojen huippua
Sain joitakin vuosia sitten Helsingin kaupungin virkamiehen vuodattaman yksinhuoltajaäidin Hirsin (nimi muutettu) saamien tukien laskelman. Päivitin laskelman 2017 tiedoilla. Virallisiin tukiin on lisätty pimeän vuokran tulo, koska useista lähteistä olen saanut tietoja asuntokeinottelusta, joka liittyy yksinhuoltajuuteen. Esimerkiksi yksi huoneista on vuokrattu ulkopuolisille tai perhe todellisuudessa elää yhdessä avioliitossa oman uskontonsa mukaan ja perheen isän asunto on vuokrattu eteenpäin.

Aiempiin laskelmiin lisäsin työntekijän työeläke- ja työttömyysvakuutus-maksut, jotka vähennetään nettopalkasta. Laskennallisten verojen ja maksujen jälkeen yksin elävän suomalaisen tulisi ansaita 10.800 euroa kuukaudessa saadakseen saman nettotulon kuin 9 lapsen yksinhuoltajaäiti. Yhdenvertaisuusvelvoitteen takia myös suomalainen 9 lapsen yksinhuoltajaperhe saisi samat tuet työttömänä ollessaan.

Viimeisimmän verotuksen taskutilaston 2014 mukaan suomalaisista veronmaksajista 1,6 % ansaitsee yli 100.000 euroa vuodessa. Suomessa on noin 40.000 hyvätuloista palkansaajaa, joiden käytössä on yhtä paljon rahaa kuin esimerkkilaskelman perheellä.

Kolmen lapsen isänä tiedostan kuinka paljon lapset kuluttavat. Juhannuksena vietimme 10 perheenjäsenen kanssa keskikesän juhlaa. Neljä juhlijoista oli pieniä lapsia. Kauhistelin kahta asiaa: kuinka jaksaisi 9 lapsen kanssa 365/24/7 ja kuinka hirmuisen suuria suurperheen ruokalaskut ovat.

Mistä maahanmuutossa on kyse?
Mitä enemmän humanitääristä maahanmuuttoa selvittää, sitä enemmän ihmettelee, mistä tässä oikein on kyse. Onko todella niin, että EU:n johtajilla on tavoitteena tuhota Eurooppa. EU:n isot päättäjät ovat etääntyneet eurooppalaisten arjesta, mutta miksi Suomen hallitus toimii samalla tavalla. Haluavatko he tuhota Suomen ja ennen loppurysäystä siirtyä hillotolppien ääreen Eurooppaan. Mutta eihän siellä kaikille riitä isopalkkaisia katais-stubb-virkoja.

Kokoomus ja keskusta haluavat saada halvempaa työvoimaa, eivätkä he välitä siitä, miten maksetaan ylijäämätulijat, jotka eivät työllisty koskaan. Laskun maksajia tulevat olemaan pienituloiset, joilta viedään elämisen mahdollisuudet.

Robotit ja digitalisaatio vie viime kädessä pienipalkkaisten työt, mutta siirtymiseen menee vielä pari vuosikymmentä. Siinä välissä uskotaan halpatyövoiman alentavan myös suomalaisten työläisten palkat.

Vihervasemmisto on innokkain humanitäärisen maahanmuuton puolesta puhuja. Ovatko kaikki vihervasemmistolaiset niin ymmärtämättömiä, että he kiimassaan tuhoavat ensisijaisesti itsensä. Juuri heidän äänestäjiltään tullaan ottamaan maahanmuuton aiheuttamat menot.

Mutta jos kaikki onkin voittoa? Monet väittävät, ettei maahanmuutto maksa mitään, koska raha pyörii Suomessa.

Ensinnäkin rahaa vuotaa maahanmuuttajien kautta ulkomaille. He lähettävät suomalaisten verotettuja rahoja kotimaahansa. He matkustavat rahoillamme ulkomailla. He saavat kotiinsa ulkomailla valmistetut televisiot, tietokoneet ja huonekalut. Jopa Iittalan ja Arabian astiat tuodaan ulkomailta.

Rahasta, joka jää Suomeen, tehdään ostoja, joista arvonlisäverona verotetaan viidesosa valtiolle. VOK-työntekijät, poliisit, juristit, Migrin henkilökunta, vankilatyöntekijät, autokoulut, asuntojen rakentajat ja vuokraajat, tuhannet ja taas tuhannet saavat palkan maahanmuutosta. He ovat poissa työttömyyskortistosta ja maksavat tuloistaan veroa.

Toki myös humanitääriset maahanmuuttajat työllistyvät, siis osa heistä. Heidän palkoistaan maksetaan veroja ja eläkemaksuja. Mutta mutta. Suomessa on puolisen miljoonaa työtöntä ja tukityöllistettyä. Jokainen maahanmuuttajan työpaikka on pois joltain suomalaiselta, jos katsotaan yhteiskunnan kannalta välttämättömiä työpaikkoja, jotka eivät johdu maahanmuutosta. Emme tarvitse yhtään arabian kielen tulkkia, jos heitä ei tänne tule. Emmekä kulttuurikoordinaattoreita, kotoutumiskouluttajia, pakolaisneuvojia, eikä monia muita. He tulevat vielä kalliimmiksi yhteiskunnalle kuin työttömät.

Jos rahan jakamisella luodaan työpaikkoja, eikö voitaisi sama raha käyttää suomalaisten työttömien työllistämiseen. Heillä on työllistymiseen paljon paremmat valmiudet jo pelkästään suomen kielen sekä luku- ja kirjoitustaidon takia. Suomalaisetkin voitaisiin leikkityöllistää kaikenlaisiin kerhoihin ja puuhasteluihin. Jos suomalaiset eivät haluaisi tehdä työtä, siihen auttaa tehokkaimmin sosiaaliturvan heikentäminen.

Olen usein sanonut, että jokaisella maailman ihmisellä tulee olla oikeus muuttaa minne kolkkaan maailmassa tahansa. Oikeuteen liittyy velvollisuus elättää itsensä ja läheisensä omalla rahalla ja työllä. Millään kansakunnalla ei ole velvollisuutta elättää muualta tulleita ihmisiä kuin hetkellisesti. Pitempiaikainen auttaminen tekee avuttomaksi.

Jokainen ihminen kokee elämässään pelon tunteita. Pelko kohdataan, jos ei päästä pakoon. Turvallisempaa ja helpompaa on muuttaa kotimaassaan uuteen paikkaan kuin lähteä maailman ääriin.

Ei kuitenkaan voi olla niin, että yksittäinen hetken pelko tai väkivallan kohtaaminen antaa oikeuden elää toisten elätettävänä 80 vuoden ajan. Eikä pelkästään tälle henkilölle, vaan koko hänen perheelleen. Tällainen oikeus saattaa näyttää jossain kaukana Senegalissa houkuttelevalta ja siksi Eurooppaan on niin paljon tulijoita. Mutta karu arki on jotain muuta. Ei senegalilaisella Suomessa ole kivaa kuin lyhyen hetken. Monet Suomessa asuvat afrikkalaiset ovat näin sanoneet.

Elämä ei ole reilua. Oikeus elää!-huuhailu on vain sanoja. Viime viikolla hyvä ystäväni kuoli yksin kotonaan. Muutama päivä aikaisemmin hän oli hyvävointisen oloinen ja sovittiin tapaamisesta. Näin voi käydä hetkessä niin Irakissa kuin Suomessa. Me suomalaiset pienenä kansana emme mitenkään voi suojella kaikkia maailman ihmisiä. Miksi suojelisimme yhtä etuoikeutettua kun hänen miljoona samassa tilanteessa olevaa maanmiestään jää ilman apua. Yhtäkin voisi auttaa, mutta tulijoiden määrä ei lopu – se vain kasvaa ja lisääntyy. Jossain vaiheessa on pakko sanoa, että nyt ei yhtään enää. Kuka suojelee meitä, suomalaisia? Riittävätkö SUPOn resurssit meille kaikille vaiko vain suomalaiselle eliitille.

Miksi olen huolissani selkävaivaisesta Sheikistä
Vantaan valtuustossa huomasin, etteivät kaikki päättäjät erota miljoonaa miljardista. Toki monet ymmärtävät, mutta liian moni heistä haluaa sulkea silmänsä todellisuudelta.

Kun kirjoitan, että Afrikan väkiluku nelinkertaistuu tämän vuosisadan loppuun mennessä 4,4 miljardiin ja että se tarkoittaa afrikkalaisten vyöryn moninkertaistuvan nykyisestä invaasiosta jo 2020-luvulla, suuri osa lukijoista ei ymmärrä. Saatikka että ihmiset hahmottaisivat kuinka valtavasta ongelmasta on kyse.

Kun osoitan, että tänne hypähtänyt afgaani saa enemmän rahaa kuin hyvätuloiset suomalaiset saavat työstään, ihmiset toivottavasti alkavat pohtimaan, onko se oikein, onko se reilua suomalaisia kohtaan, houkutteleeko se tänne lisää tulijoita, riittävätkö suomalaisten rahat.

Meidän ei tule tuudittautua kansantaloutemme tämänhetkiseen parempaan tilaan. Suomi on velkaantunut joka vuosi vuodesta 1990 alkaen jopa huippusuhdanteessa. Muutamana vuotena velkaa lyhennettiin, mutta samoihin aikoihin myytiin valtion omaisuutta enemmän kuin velan lyhennykset olivat. Nyt mitään myytävää ei enää ole. Jos velkaa ei voi lyhentää hyvinäkään vuosina, miten sitten koskaan.

Tämäkin kirjoitukseni aiheuttaa joillekin rasismisyytöspuuskan. Facebookissa nämä hyvät ihmiset ovat estäneet kirjoittamiseni monen monituista kertaa. Viimeisin 30 vuorokauden banni tuli 8 kuukautta aiemmin kirjoittamastani TV-ohjelman arvostelusta. Sanon suoraan, että pidän näitä ilmiantoryhmän aktiivisia jäseniä tyhminä. Maailman ongelmat eivät poistu sillä, että asioita paremmin hahmottavien sananvapaus estetään.

Suomalaiset eivät ole rasisteja. Yhä suurempi osa suomalaisista pelkää, että Euroopan päättäjät vievät EU:ta ja sen jäsenmaita kohti tuhoa ja taloudellista katastrofia. Nykyisin tuntemamme Eurooppa tulee tuhoutumaan kuluvan vuosisadan aikana, eikä sen tilalle tuleva islamistinen Eurooppa ole nykyistä parempi. Päinvastoin. Suomalaisten pelko on perusteltua. Kaikki eivät osaa ilmaista tuntemuksiaan oikeilla sanoilla, mutta se ei ihmisestä tee rasistia.

”Tosiasioiden tunnustaminen on kaiken viisauden alku.”
Presidentti Juho Kusti Paasikivi

Kuvan lähde: Photo Juha Räty, Kunniamme Päivät -museo.


http://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2017/07/06/taalla-on-hyva-olla-mukava-paikka-kiva-tunnelma/
 
Uutiset


19553964_10155329789055351_7168303518027702302_n.jpg



Marjaana Toiviainen
2 t
OLD-ISH LADY LOOKING FOR A LIFE-LONG HUSBAND

I was contacted by a 70+ years old Finnish lady, who is looking for a husband.

She is living alone in a big house in the country side, likes classical music, enjoys simple life, shared moments and honest partnership.

She is looking for a husband to share her life with, someone with a non-Finnish backround. She wishes you are 50-70 years old male, enjoy cooking, peaceful evenings home, are happy with country side living, are familiar with heating home with wood, know Finnish at least somewhat or are ready to learn. She does not have children and hopes your children are already on their own if you have any.

Interested in getting to know her? Only for those who would be willing to share life with someone long term. Not for adventurers, respect a must!

Send me inbox message if her husband could be you!



19 tykkäystä5 kommenttia
TykkääKommentoiJaa

Irma Suksi, Karoliina Arvilommi, Bakr Althalij ja 16 muuta tykkäävät tästä.
Kommentit
19732147_10213585542897590_6040378812909187866_n.jpg

Emmi Eskelinen Tuossa on pelko lipsahtaa hyväksikäytön puolelle puolin ja toisin. Tulee mieleen thai-vaimot. Siksi närästää minua, ehkei muita sitten.
Tykkää · 7 · 1 t
19553964_10155329789055351_7168303518027702302_n.jpg

Marjaana Toiviainen Avioliitossa on aina riski. Joka kerta. Puolet päättyvät eroon.
Tykkää · 6 · 1 t
19553964_10155329789055351_7168303518027702302_n.jpg

Marjaana Toiviainen Näitä puolisoa etsiviä viestejä tulee paljon, sekä miehiltä että naisilta, kaikenikäisille ja eri puolilta Suomea. Kovin tuntuu porukka olevan yksinäistä.

Pitäiskö järjestää jotain speed dating -juttuja tai jotain?
Tykkää · 10 · 1 t
1888645_10152012078542684_831307058_n.jpg

Heli Joensuu Tai ehkä joku oma "deittailusivusto"?
Tykkää · 2 · 1 t
1888645_10152012078542684_831307058_n.jpg

Heli Joensuu Tai molemmat.
Tykkää · 1 · 1 t
18221771_1029477923850174_2815913912026758588_n.jpg

Anna Iyen Pitää
1f60a.png

Tykkää · 1 t
19399456_10213788962381942_7573343804190290319_n.jpg

Eija Tuomela Ensin minäkin ajattelin, että ja vaikka mitä. Mutta ihan oikeesti, yksinäisyyttä on paljon ja paikkoja, joissa tutustua, ei ole niin paljon. Nettideittailu on enemmän nuortenjuttu, ja sitäkin kautta voi joutua hyväksikäytetyksi ihan samalla tavalla. Nykyisin ei ole enää tanssiravintoloitakaan, joissa ennen haettiin seuraa. Silloin kaikki tiesivät, miksi siellä oltiin. Vaikka kirjastoa pidetään hyvänä iskupaikjana, niin kyllä se oudolta ja tungettelevalta tuntuisi, jos tuntematon tulisi silmiä vilkuttelemaan kirjahyllyjen välissä. Mistäs sitä tietää, kuka tuntee olonsa parittomaksi, ellei sitä ilmoita ja kerro olevansa vapaa? Mutta missä?
Tykkää · 1 t
19554892_334294220336820_4781902804655546200_n.jpg

Janna Salmi Joku deittisaitti ois hyvä..mä saan tämän tästä ehdotuksia tämän sivuston kautta..se vähän ärsyttää mutten noteeraa. Eikä siinä tietenkään mitään pahaa ole. Onkohan "vanhoja" turvapaikanhakijamiehiä suomessa jotka ei olis naimisissa kotimaassaan.
Tykkää · 1 · 59 min
19702243_323426424749917_1123733393299623664_n.jpg

Fila Noor Voi laittaa selkään ja eteen kyltin " Olen vapaa"
Tykkää · 20 min
14080045_10154386479913433_1285228841914797301_n.jpg

Jenny Oksanen Ihanaa, mä olisin satavuotiaana just tuollainen
1f601.png

Tykkää · 4 · 39 min
1901433_10152250950978556_1279857359_n.jpg

Irma Suksi Samalla tavalla kuin sormus nimettömässä ilmoittaa: "Olen varattu", voisi olla jokin kaunis pieni tapa ilmoittaa päinvastaisesta.
Tykkää · 1 · 13 min
 
Sama tunnelma on ollut Ruotsissa. Viime vuonna ympäristöpuolueen puoluehallitukseen ehdolla ollut Yasri Khan kieltäytyi kättelemästä naistoimittajaa ja sai aikaan mediamylläkän. Sen seurauksena Khan jätti puoluepolitiikan kokonaan.

Minä niin muistan sen kun eräässä EU-maassa egyptiläistä naista "vahingossa" käteltyäni hän kysyi: "oletko nyt tyytyväinen"?

Kyllä. Minä kun olen eurooppalainen. Samassa seurueessa oli myös normaaleja egytiläisnaisia erinäisistä valtion virastoista. Montakohan kertaa pesi käsiään.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top