Kyllä. Katsomme asiaa hyvin eri näkökulmalta. Pidän kuitenkin tavastasi perustella asioita
Mielestäni tässä eniten vaikuttaa kuitenkin se, että
opettajan yhteiskunnallinen status edellyttää ilmi tuodun asian selvittämisen. Puolueeton opetustapahtuma on yleisesti määrätty ja koko yleisön haluama lopputulos. Elämänkokemus osoittaa minulle, että mikään oikeusinstanssi ei lähde ajamaan selvitystä "rekisterin" olemuksesta, jos sellaiselle ei ole hyvinkin selvää dokumentoitua tasoa. Hukkuu turhaa aikaa semantiikkaan ja napanöyhtän pyörittämiseen kun samaan aikaan itse oikea ongelma makaa pöydällä.
Ruuhkien välttämiseksi oikeudenvalvojat suhteellistavat asiat käytännössä ja nippeleistä ei nouse "keissejä". - been there, done that -
.
Niin,
Tässä ollaan niiden samojen asioiden äärellä, mitä oli silloin, kun koronakriisi alkoi. Ulina oli mieletön siitä, että hallituksen pitää tehdä sitä ja tätä.
Opetustoimen valvova viranomainen on aluehallintovirasto.
avi.fi
Sama virasto, joka vastaa myös tartuntatautilain toteutumisesta ja kuntien varautumisesta pandemiaan. Vuosi sitten, julkisessa keskustelussa, tämän viraston olemassaoloa hätinä miellettiin olevan pandemian hoidossa.
Mikään nimilistojen kerääminen ja niiden kelkkominen opetusministeriölle ei vie asiaa mihinkään suuntaan, koska opetus on jo määriteltyä virkamiestoimintaa. Opetustoimeen liittyvän kantelun voi kuka tahansa kansalainen, minkä tahansa puolueen jäsen tai lapsen huoltaja tehdä tästä linkistä:
Kantelun voi tehdä omasta tai toisen henkilön asiasta. Aluehallintovirasto suosittelee, että kantelu tehdään lomakkeella.
www.suomi.fi
Kun tehdään kantelu, viranomainen tutkii ja viranomainen kerää nimilistoja, eikä mikään puolue. Viranomaisella on velvollisuus vastata kanteluun. Jos puolue kerää jotain listaa opettajista tai lapsista, se on rekisteri, se on täysin selvä asia. Siinä kohtaa tietosuojavaltuutettu saattaa kiinnostua asiasta hyvinkin paljon.
Kun tehdään kantelu, lapsen oikeudet otetaan huomioon joka suhteessa. Silloin lapsen vanhemmat tai huoltaja on päätöksenteossa mukana. Siinä ketjussa, mitä Jani Mäkelä tai nuorisojärjestö ehdottelee, että lapset suoraan ottaa yhteyttä puolueeseen, ohittaa päätöksentekoketjussa lasten vanhemmat.
Onneksi Jani Mäkelä ymmärsi poistaa twiittinsä. Mahdollisesti hän sai selvityksen puolueeltaan, mitä puolue voi tehdä ja mitä ei. Ja hyvä näin.
Simpauttaja