Perussuomalaisten kuihtuminen ja sen seuraukset

Välillä pitää tuoda esille nämä Kataisen haaveilut vuodelta 2008. Toteutuneena Suomi olisi varmaan jonkunlaisessa sisällissodassa tällä hetkellä.
.

Suomi tarvitsee kaksi miljoonaa maahanmuuttajaa​

Seniori-ikäisten määrä ylittää nyt ensimmäistä kertaa historiassa nuorten määrän. Työikäisten määrä puolestaan kääntyy nopeaan pudotukseen kahden vuoden päästä. Ikäjakauman vääristymän paikkaaminen vaatisi Suomeen peräti 1,8 miljoonaa maahanmuuttajaa vuoteen 2020 mennessä.

JAA
Suomi tarvitsee maahanmuuttajien aallon paikkaamaan työikäisten aukkoa.

Suomi tarvitsee maahanmuuttajien aallon paikkaamaan työikäisten aukkoa.KUVA: MIKKO STIG/LEHTIKUVA
Risto Pennanen

27.5.2008 13:15 | Päivitetty 27.5.2008 21:04
Suomessa tapahtuu kahden vuoden päästä historiallinen käänne, kun työikäisten määrä alkaa vähentyä vauhdilla. Samalla katoaa talouskasvun kahdesta tekijästä toinen. Tähän asti kansatalous on kasvanut työntuntien lisäyksen ja tuottavuuden kasvun avulla.

– Kasvu tulee olemaan kymmeniä vuosia vain tuottavuuden paranemisen varassa. Kukaan ei ole kokeillut tätä aikaisemmin, sanoi valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) esitellessään maanantaina taloustoimittajille talouspoliittista strategiaa.

Kataisen mukaan muutos tapahtuu Suomessa ensimmäisenä läntisen Euroopan maista.

Aikaisemmin työikäisten määrä on vähentynyt Suomessa 1860-luvun nälkävuosien jälkeen vain lyhytkestoisesti sotavuosina ja vilkkaimman Ruotsiin muuttamisen aikana. Viime vuosina sama kehitys on ollut Venäjällä, mutta kymmeniä vuosia jatkunutta kehitystä ei ole nähty missään.

Nyt kehityksestä tulee pitkä ja syvä. Vuonna 2010 työikäisten määrä vähenee lähes 10 000 hengellä. Syvimmillään pudotus on vuonna 2013, jolloin maasta katoaa lähes 25 000 työikäistä. Sama kehitys jatkuu Tilastokeskuksen ennusteen mukaan vuoteen 2033 asti.

Ikäjakaumassahistoriallinen muutos

Työikäisten väheneminen näkyy suoraan talouskasvussa. Sen lisäksi ikäpyramidin muuttuminen aiheuttaa huikean haasteen sosiaalipalveluille.

Yli 65-vuotiaiden määrä ylittää nuorten määrän tänä vuonna ensimmäistä kertaa historiassa. Nyt Suomessa on yhtä seniori-ikäistä kohti neljä työikäistä. Vuonna 2025 enää 2,5.

Jotta vanhushuoltosuhde pysyisi nykyisellään, pitäisi Suomeen muuttaa vuosittain noin 140 000 työikäistä ihmistä. Vuoteen 2020 mennessä työikäisiä maahanmuuttajia pitäisi olla 1,8 miljoonaa.

Kaikkiaan maahanmuuttajia tarvittaisiin selvästi tätä enemmän, sillä muuttajien joukossa on luonnollisesti lapsia ja vanhuksia sekä muita työmarkkinoiden ulkopuolelle jääviä.

– Suomi tarvitsee maahanmuuttoa, mutta työikäisten poistuma on niin suuri, että asiaa ei voida ratkaista maahanmuutolla, sanoi Katainen.

Tilastokeskuksen väestöennusteen mukaan maahanmuuttajien todellinen määrä jää kauas kahdesta miljoonasta. Suomessa asuvien ulkomaalaisten määrä nousee noin 140 000:sta noin 300 000 ihmiseen vuoteen 2025 mennessä. Sekin tarkoittaa ulkomaalaisväestön kaksinkertaistumista.

Ulkomaalaisista noin puolet tulee pääkaupunkiseudulle. Kasvu tulee olemaan kovaa myös Turussa, Tampereella ja Itä-Suomen kaupungeissa kuten Lappeenrannassa, Imatralla ja Kotkassa.

Monissa kunnissa hurjat haasteet

Väestön ikääntyminen aiheuttaa hurjia haasteita monille kunnille. Esimerkiksi Kehys-Kainuu ja Itä-Lappi menettävät lähes puolet työikäisistä vuoteen 2030 mennessä. Työikäisten määrä vähenee tuona aikana koko maassa 255 000 hengellä. Tuosta pudotuksesta yli 100 000 tapahtuu kymmenessä heikoimmassa seutukunnassa.

Tiettyjen alueiden ikääntyminen on ollut jo nyt nopeaa. Yli 23 000 neliökilometriä Suomen asutusta pinta-alasta on sellaisia, joissa nuorin asukas on täyttänyt 50 vuotta.

Tilastokeskus on selvittänyt, paljonko on seutukuntia, joiden asutusta alueesta yli neljäsosalla on nuorin asukas 50-vuotias. Vuonna 1995 tällaisia seutukuntia oli yksi, vuonna 2006 huikeat 31.

Ikääntyminen kärjistää kuntien välisiä talouseroja, mikä on näkynyt jo nyt muun muassa verotuksessa.Tänä vuonna 119 kuntaa nosti kunnallisveroaan. Näistä 30 on korottanut veroprosenttiaan tällä vuosikymmenellä vähintään kolmesti.

Korkein kunnallisveroprosentti on 21 ja alin 16. Suurin osa verotustaan tiukentaneista kunnista on pieniä ja keskikokoisia. Monissa näistä väestö on keskimääräistä iäkkäämpää, mikä puolestaan tietää keskimääräistä kovempia sosiaalimenoja ja pienempiä verotuloja.

Koko kansantaloudessa sosiaali- ja terveysmenojen osuus taloudesta kasvaa merkittävästi. Valtiovarainministeriön arvion mukaan kunnallisveroa pitää nostaa neljällä prosenttiyksiköllä vuoteen 2025 mennessä, jos noiden menojen kasvu rahoitettaisiin kunnallisverolla. Silloin keskimääräinen vero nousisi 18,55 prosentista 22,55 prosenttiin.
 
Välillä pitää tuoda esille nämä Kataisen haaveilut vuodelta 2008. Toteutuneena Suomi olisi varmaan jonkunlaisessa sisällissodassa tällä hetkellä.
.

Se kataisen peräänkuuluttama karjuva työvoimapula taisi sitten jäädä bussista kun sitä ei ole vieläkään näkynyt.

En vieläkään käsitä, miten maahan mahtui niin monta idioottia ottamaan niitäkin sekopäisiä houreita tosissaan.

Katainen oli selvästi matemaattinen ja yhteiskunnallinen nero, jonka huikeaa älykkyyttä ei ylitä edes ympyrää uiva kultakala.
 
Mihin se EK halpatyövoiman käyttäisi, jos saisi vapaat kädet tuotattaa satoja tuhansia tai miljoonia neandertalilaisia? Nobinalla on rajallinen määrä busseja. Tulin maininneeksi autotehtaan. Kummalliselta tuntuu, että kaikki halukkaat ja asiansa hoitaneet kantasuomalaiset eivät ole kelvanneet tehtaalle työvoimaksi, mutta kehitysmaataustalta on kelvattu. Kaitpa niissä Afrikan tähdissä on sitten jotain enempää ja parempaa suomalaisen työnantajan mielestä.
Täyttäisi vuokrakasarmit? Kela maksaisi vuokrat, asunnot loppuisivat kesken ja virolaiset rakentaisivat rakennuyhtiöiden palkkalistoilla niitä lisää ja profit?
 
Kokoomuksessakin on herätty ilmeisesti siihen todellisuuteen, että jos mielii hallitukseen niin kaverit on vähissä.
Outo juttu. Kokoomuksen kaverit hallituksessa ovat aina ottaneet osumaa joten voihan se jossain vaiheessa alkaa tuntumaan...

Kokoomus ollut ~neljännesvuosisadan hallituksessa ja ainoan kerran 2000-luvulla kun velkaa on vähennetty oli Vanhasen II hallitus demareiden kanssa. Sen jälkeen onkin ollut Kepu/Kok ja velkaa on tullut, omaisuutta myyty ja työttömyys kasvanut. Eli aikamoisia talousneroja siellä kykypuolueessa...

Ennen huudeltiin kieliposkessa jotta 'verot valtion maksettavaksi', nyt oikealaita haluaa ihan vakavissaan palkatkin valtion kassasta tukien muodossa...
 
Toki on. Valitettavasti se kulkee tänä päivänä niin vahvasti velkavankkureilla, että hirvittää ajatella tilannetta jossa joudutaan pohtimaan velanotolle vaihtoehtoja. Ellei sitten kylmästi päätetä, että tulevat sukupolvet saavat hoitaa tai hallitukset kuten Marin jo työllisyystoimien kohdalla päätti. Ei oma osaaminen ja rohkeus riittänyt siihen, että joudutaan viemään lapselta tikkari jotta saadaan perheiden pöytään tulevaisuudessakin ruokaa. Toki ääniähän vappusatasilla ja rahaa jakamalla saa. Jos Marin alkaisi tekemään sitä työtään jota hallituksen pitäisi tehdä niin kyllä se kannatus tippumaan alkaisi.
Saksan malli opettaa.

Demarit nosti talouden ja putosivat itse, talous on pysynyt ylhäällä ja demarit alhaalla.

Kuka sellaista nyt täällä tekisi, ajattelisi isänmaata ja kansalaisia enemmän kuin itseä :rolleyes:
 
Siivousala, muu kiinteistönhuolto, maatalouden kausityöt, yksinkertainen teollisuustyö, varastotyöt jne. Eikä tämä porukka tulisi Afrikasta tai Lähi-idästä vaan myäs Ukrainasta, Valko-Venäjältä tai Aasiasta.
Kykypuolue, ent. työväenpuolue Kokoomus puhuu koulutuksen arvosta Suomelle, mutta tahtotila on täyttää työpaikat sekalaisella halpatyövoimalla, joka asuu maassa yhteiskunnan piikkiin. Yhtäältä ihan loogista, koska miljoonatuloksia takovat yritykset voivat kiertää verotuksen, mutta yritysten asiakkaat eivät. Työ kehitysmaasta, maksu suomalaisen mittapuun mukaan. PK-seudun asuntorakentamisessa konseptia on sovellettu menestyksekkäästi jo pitkään. Koulutusta on toki myös Suomen ulkopuolella, mutta yrityksissä harvempi työsopimuksen allekirjoittaja pystyy varmistumaan siitä onko ulkomaalaisperäinen koulutus pelkkä paperi, vai onko sen takana jotain substanssia.
 
Se kataisen peräänkuuluttama karjuva työvoimapula taisi sitten jäädä bussista kun sitä ei ole vieläkään näkynyt.

En vieläkään käsitä, miten maahan mahtui niin monta idioottia ottamaan niitäkin sekopäisiä houreita tosissaan.

Katainen oli selvästi matemaattinen ja yhteiskunnallinen nero, jonka huikeaa älykkyyttä ei ylitä edes ympyrää uiva kultakala.
Maahanmuuttoa on vaadittu muka-argumentteihin tukeutuen. Ensimmäinen isoiso argumentti oli tämä työvoimapula. Seuraavan laajemmin toistellut argumentin mukaan Suomi tarvitsee maahanmuuttajia taloutensa pelastamiseksi. Vain Kataisen seiskan matematiikalla maahanmuuttajan asuttaminen Suomeen luo yhteiskuntaan uutta työtä ja toimeentuloa. Varsinainen aivopieru koko argumentti. Suomi tarvii työpaikkoja, ei niitä tekijöitä. Tekijä ei muutu työpaikaksi ja veronmaksajaksi, eikä ainakaan ilman koulutusta ja ammattitaitoa. Kataisen matematiikalla mukaan Kontulan pitäisi olla Suomen Piilaakso, jossa arvoautot kilpailevat ohikulkijoiden katseista. Ilmivaikutelma on aika lailla toinen, eikä edes tilastoilla ole kyetty kääntämään Kontulan tilannetta Kataisen luulottelujen mukaiseksi.
 
En oikein ymmärrä tätä yksisilmäistä maahanmuuttopeikkoa. Ikäänkuin yhdellä yleistetyllä argumentilla ratkaistaisiin kaikki aina työllisyydestä parisuhdeongelmiin. Me ei pärjätä täällä ilman lapsia ja/tai maahanmuuttoa.

Sen sijaan maahanmuuton laatuun on täysin perusteltua kohdistaa kritiikkiä ja siinä onkin paljon korjaamisen varaa. Mitään iphone miesporukkaa läpsyttimissään ei tänne kyselemättä pitäisi päästää. Tässä kuitenkin tehdään itse asialle vahinkoa jos jokaiseen vaivaan vastataan ”mutta kun maahanmuutto”. Siinä asian kehittäminen kärsii inflaation ja asiaa ajanut yhden teeman puolue on jo sen itselleen tehnyt.
 
En oikein ymmärrä tätä yksisilmäistä maahanmuuttopeikkoa. Ikäänkuin yhdellä yleistetyllä argumentilla ratkaistaisiin kaikki aina työllisyydestä parisuhdeongelmiin. Me ei pärjätä täällä ilman lapsia ja/tai maahanmuuttoa.

Sen sijaan maahanmuuton laatuun on täysin perusteltua kohdistaa kritiikkiä ja siinä onkin paljon korjaamisen varaa. Mitään iphone miesporukkaa läpsyttimissään ei tänne kyselemättä pitäisi päästää. Tässä kuitenkin tehdään itse asialle vahinkoa jos jokaiseen vaivaan vastataan ”mutta kun maahanmuutto”. Siinä asian kehittäminen kärsii inflaation ja asiaa ajanut yhden teeman puolue on jo sen itselleen tehnyt.
Olen samaa mieltä. Kaikki maahanmuutto ei ole huonoa. Liian paljon siitä kuitenkin. Suomen pitäisi olla tuossa suhteessa itsekäs.
 
En oikein ymmärrä tätä yksisilmäistä maahanmuuttopeikkoa. Ikäänkuin yhdellä yleistetyllä argumentilla ratkaistaisiin kaikki aina työllisyydestä parisuhdeongelmiin. Me ei pärjätä täällä ilman lapsia ja/tai maahanmuuttoa.

Sen sijaan maahanmuuton laatuun on täysin perusteltua kohdistaa kritiikkiä ja siinä onkin paljon korjaamisen varaa. Mitään iphone miesporukkaa läpsyttimissään ei tänne kyselemättä pitäisi päästää. Tässä kuitenkin tehdään itse asialle vahinkoa jos jokaiseen vaivaan vastataan ”mutta kun maahanmuutto”. Siinä asian kehittäminen kärsii inflaation ja asiaa ajanut yhden teeman puolue on jo sen itselleen tehnyt.
Perussuomalaisten äänestämisessä on myös se hyvä puoli, että ne eivät tule ikimaailmassa mahtumaan vihervasemmiston kanssa samaan hallitukseen.
Eli jos persut pääsee hallitukseen, niin siellä tulee olemaan myös kokoomus.

Tällöin on sentää jotain toivoa siitä, että yritysten kilpailukyvynkin perään joku katsoisi. Vähän sellainen tuplavoitto.

Jos sen sijaan ps/kok -kaksikosta kokoomus olisi isompi, niin kok-sdp-kepu olisi yksi ikävä mahdollisuus ja tällöin meillä olisi luvassa taas neljä vuotta maailmanparannusta verorahoilla...
 
Huoh... maahanmuttajia koskevasti meillä on siihen aiheeseen hyvin erottelevat suomenkieliset sanat ja lyhenteet. Näitä soisi median ja kansalaisten käyttää koko ajan siinä yhteydessä mistä haluaa puhua.

Maahanmuuttaja/ mamu - fiksulla tavalla toisesta maasta esimerkiksi työperäisesti Suomeen tuleva hyvä integroituja. Yleensä tekee töitä ja maksaa veroja. Siis mamu käy töissä ja maksaa veroja.
Maahantulija/ matu - kävelee Suomeen, lausuu taikasanat, hakee turvapaikkaa, jää tänne vaikka sitten pimeesti. Yleensä ei käy töissä eikä siis maksa veroja mutta ottaa kyllä vastaan rahaa Kelasta elämisensä kulujen kattamiseksi.

Jokaisella Suomen kansalaisella on itsellään vastuu siitä miten muuttaneista tai tulijoista aikoo puhua.
.
 
Kerroin jokin aika sitten kuinka tuttavani poika pahoinpideltiin Helsingissä. Ryhmä kantasuomalaista tummempia miehiä hoiti homman.
Tällaisista kokemuksista uhreilla kasvaa luottamus siihen että kannattaa äänestää Perussuomalaisia. Tuonkin nuoren äänestyspäätös on mediaa-artikkelin mukainen.
Ensin on maahan saatava järjestys ja sen pohjalle voidaan tehdä tulevaisuutta.

Ne muut kadulla lorvivat muualta tulleet ei tee täällä meidän tulevaisuutta, päinvastoin rapauttavat maan Ruotsin tasolle. Juuri sitä vastaan kantasuomalaiset nuoret ovat.
Tässä pelissä muuten vihreät jäävät kakkoseksi.
.
 
Perussuomalaisten äänestämisessä on myös se hyvä puoli, että ne eivät tule ikimaailmassa mahtumaan vihervasemmiston kanssa samaan hallitukseen.
Eli jos persut pääsee hallitukseen, niin siellä tulee olemaan myös kokoomus.

Tällöin on sentää jotain toivoa siitä, että yritysten kilpailukyvynkin perään joku katsoisi. Vähän sellainen tuplavoitto.

Jos sen sijaan ps/kok -kaksikosta kokoomus olisi isompi, niin kok-sdp-kepu olisi yksi ikävä mahdollisuus ja tällöin meillä olisi luvassa taas neljä vuotta maailmanparannusta verorahoilla...
No jaa, kyllä se maailma voi vielä kierähtää senkin verran, että siellä samassa hallituksessa ovat sekä persut että demarit. En pitäisi täysin utopiana.
 
Tuossahan otsikko väärä. Ei Orpo sano että on valmis H-a;n johtamaan hallitukseen. Hän sanoo että on valmis neuvottelemaan, se on ihan eri asia.
Voihan sitä näennäisesti neuvotella vaikka tietää jo etukäteen ettei Kok ja Pers sovi yhteen. Ovat liian kaukana toisistaan pakolaisasiassa ja pakolaisasia on Persuille se kaikkein tärkein aihen joista eivät tingi. Ja jos tinkivät niin äänestäjät repivät pelihousunsa. Ja Orpo ei suostu mihinkään pakolaisten rajoittamiseen, hän on liian mokutukseen suuntautunut koska Kokkarien mielestä pitää saada halpaa työvoimaa maahan jotka polkevat palkkoja.
Saattaa olla että uhraavat halpatyövoiman veroalennuksille.
 
No, asiat ovat jo siinä pisteessä, että mitään ei enää tehdä oikeastaan minkään asian eteen.

Luin tuossa kirjasta, jossa kerrottiin, miten vuonna 1905 Suomen suuntaa pohdittiin ja ajettiin -pienessä piirissä-. Asioita suunniteltiin ja vietiin eteenpäin. Yhtään alle tohtoria ei tuossa joukossa ollut ja nimiluettelo oli kuitenkin jonkinlainen. Professoria ja tohtoria yliopistoista jne. teollisuuden patruunoita ja joku taidepuolen viisaskin.

No, se oli silloin. Nythän tämän maan asioita voidaan hoidella ihan fiilispohjalta....tai mitä puolueet nyt kykenevät aina kulloinkin tuottamaan. Ja me vaalikarja äänestämme näitä silmät vesissä ja tappelemme somessa näiden päältä.....ei ole sen väärti.

Ei. Mestarimme Jussi Halla-aho on myöskin tohtori. Ja vaikka mitä! Ihan niinkuin 1905 olivat. Mutta tuolloin oli helpompaa kun vain miehillä oli äänioikeus.

Nyt on sitten framilla ne tunteet ja pohditaan, onko pääministerin sopeliasta esiintyä kuvissa ilman rintaliivejä puseron alla.
 
En oikein ymmärrä tätä yksisilmäistä maahanmuuttopeikkoa. Ikäänkuin yhdellä yleistetyllä argumentilla ratkaistaisiin kaikki aina työllisyydestä parisuhdeongelmiin. Me ei pärjätä täällä ilman lapsia ja/tai maahanmuuttoa.
Politiikassa maahanmuutosta puhuttaessa tarkoitetaan lähes yksinomaan läpsyttelijöiden haalimista etuisuuksilla houkuttelemalla. Jos Belgialainen lääkäri perustaa Suomeen parantolan ja tuotattaa Belgiasta henkilökunnan sairaalaansa, sellaisesta maahanmuutosta ei tehdä numeroa. EK:tä ja Kokoomusta vaivaavaan ikuiseen työvoimapulan paikkaamiseen on löydettävissä ratkaisuja EU-alueelta ilman, että tarvitaan vastaanottokeskuksia ja kolmen vuoden kuntasijoituksia kontra räätälöityjä tukijaksoja.

Maahanmuuton kesto-ongelma on suomalaisen verotuksen liian korkea taso. Vaikea tänne on houkutella ammattitaitoisia ihmisiä asumaan ja työtä tekemään, koska verotuksen taso on maailman kärkeä ja koulutetun väestön palkat vain Thaimaan tasolla. Kitupalkalla työskentelevät puolalaiset hitsarit, virolaiset raksaukot ja latvialaiset telinemiehet ovat siirtotyöntekijöitä. Eivät maahanmuuttajia, vaikka asuvat Suomessa työntekonsa ajan. Korkea veroaste yhdessä alhaisten palkkojen kanssa ei houkuttele niitä osaajia, jotka muuttavat maahan asumaan ja integroituvat yhteiskuntaan ilman toimeentulotukia ja vastaanottokeskuksia. Tilanne on kokonaan toinen kun tarkastellaan luku- ja kirjoitustaidottomia. Tukimuotoja riittää niin paljon, että ensimmäiset 10 sukupolvea elävät ihan kohtuullisesti mitään tekemättä.
 
Eli aikamoisia talousneroja siellä kykypuolueessa...
Kokoomuksen ylivertainen vastuullinen valtionhoitajuus on melkoinen myytti. Tilaisuuksia on ollut rutosti mutta näytöt odotuttavat itseään. Ja taas kerran Kokoomus tulee voittamaan seuraavat eduskuntavaalit sillä että lupaa kiimaista leikkaamista edestä ja takaa ja sivulta. Hoivakotien mummeleita rääkätään ja työttömiä piinataan. Todellisuudessa otetaan samalla tietysti lisää velkaa ja rakennetaan siinä sivussa pörriäisille joku megalomaaninen veronkiertoaparaatti..
 
Back
Top