Verkkomedia päättyy nykymuodossaan: http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=1&id=13710
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Verkkomedia päättyy nykymuodossaan: http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=1&id=13710
Vapaaehtoistyössä meistä voi tulla korvaamattomia prosesseille, joten irtautuakseni hallitsevasta mielentilasta, minun on yksinkertaisesti keskeytettävä Verkkomedian tuottaminen. Hiljentymisemme tapahtuu nyt siksi, että minun on pakko vapauttaa koko työpanokseni uusien ja entistä vaativimpien mediatyön haasteiden takia sekä kohdatakseni samalla lähestyvän kokonaisvaltainen elämänmuutoksen, jonka uudelleen järjestelyt aiheuttavat.
Olen pahoillani, etten voi - myöhemmin hyvin ymmärrettävistä syistä - vielä vastata kaikkiin oleellisiin kysymyksiinne: Mitä, milloin, kuka, missä ja miksi! Voin siis vain ilmoittaa, että uutiskatko on nyt pakollinen, jotta jotain aivan uutta saa parhaan mahdollisen alkunsa.
Verkkomedia päättyy nykymuodossaan: http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=1&id=13710
Minen ole koskaan sitä edes lukenut.
Junesin video, jossa soittaa asiasta poliisille ja juttelee jne. ja tuosta käy ilmi kertomani asiat.Niin sinä esität nyt toisen osapuolen näkemystä ja kuten on muiden toimesta esitetty, se ei välttämättä ole se koko totuus.
Poliisin tiedoista, esim ip osoitteista, tai vast. todisteista ei ole mainittu. Poliisin tiedot ovat kuitenkin se olennainen osa miksi kotietsintä on tehty/sallittu/päädytty.
Möh, ihme nillittämistä. On se kesä vaikkei olekaan niin kuumaa. Hyvin tarkenee ulkona olla t-paidassa. Itse asiassa alkaa olla liian kuumaa jos lämpö nousee +20;een ja yli.
Olen suomalainen, en asu tropiikissa enkä en kaipaa hellettä. Eilenkin istuin ulkona sateessa (ilman sadevaatteita) koska pieni sade vain virkistää.
Mahdollisuus miljardisäästöihin – Professori: ”ei huvita”
- Professori Paul Lillrankin mukaan tuottavuuserot julkisessa terveydenhuollot ovat liian suuret. Jos hyvät käytännöt otettaisiin käyttöön kaikkialla, veronmaksajille koituisi miljardiluokan säästöt.
KOTIMAA
– Terveyspalveluita ei turvata veroja nostamalla. Lisäraha ei turvaa mitään, vaan se tekee ne itse asiassa huonommaksi.
Näin toteaa professori Paul Lillrank. Hän toimii Aalto-yliopiston HEMA-instituutissa, jossa tutkitaan terveyspalveluita tuotantotalouden ja palvelututkimuksen näkökulmasta.
Kovan lausuntonsa Lillrank perustaa terveyspalveluiden tuottavuuseroihin eri puolella Suomea. Hän viittaa muun muassa tutkimukseen, jonka mukaan yhtenäistämällä eri sairaanhoitopiirien käytäntöjä, olisi saavutettavissa miljardiluokan säästöt.
– Julkisessa terveydenhuollossa on ihan hirveä hajonta parhaiden, keskitason ja huonojen välillä. Jos kaikki huonoimmat sairaanhoitopiirit nousisivat tuottavuudeltaan nykyisen keskiarvon tasolle, se merkitsisi noin 1,5 miljardin euron säästöjä. Että ei siinä sen kummempaa!
– Sitten jos kaikki siirtyisivät nykyisten parhaiden tasolle, jotka alasta riippuen ovat Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiriä ja Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri, niin puhuttaisiin jo kokonaan erilaisista luvuista. 20 prosenttia lähtisi niin, että heilahtaa ja se olisi jo noin 3 miljardia euroa.
– Jos tästä halutaan parantaa, niin sitten vasta pitäisi kehittää jotain uutta.
Eri alueiden parhaita käytäntöjä on käyty tarkkaan läpi ja niitä on raportoitu eri selvityksissä ja tutkimuksissa. Tehokkuutta on saatu parannettua innovaatioilla, joita on kehitetty niin yksityisellä kuin julkisella terveydenhuollon puolella.
Asian Lillrank otti esille sunnuntaina Helsingin Sanomissa julkaistussa mielipidekirjoituksessaan. Lillrank mainitsi esimerkkeinä Doctagonin Vaasaan kehittämän palvelun, jossa lääkäri voi olla yhteydessä vanhusten palvelutaloon etänä kautta ja Megaklinikan suunnitteleman toiminnanohjausjärjestelmän, jonka avulla jonot Jyväskylän aikuisten suun perusterveydenhuollossa ovat lyhentyneet kuudesta kuukaudesta yhteen.
Silti menestysreseptejä ei ole saatu laajempaan käyttöön. Tämä kummastuttaa Lillrankia ja hän on tullut asiassa yhteen johtopäätökseen.
– Ihan yksinkertaisesti: ei huvita.
– Kun tieto on olemassa, se on tutkittu ja todettu toimivaksi, eikä sen käyttöönottoon liity merkittävää riskiä, kuten uusissa innovaatioissa yleensä, ja potentiaali lasketaan suurissa rahamäärissä ja sitten sitä ei kuitenkaan tehdä, niin kyllä tässä vaan jää huuli pyöreäksi, että miksei muka.
– Se, ettei huvita on vähän roisisti sanottu, mutta niin asiat voi tällä hetkellä tulkita. Ei huvita, kun ei ole pakko. Ongelma vain työnnetään veronmaksajille, potilasjonot kasvavat ja sitten vain heilutellaan käsiä tai haukutaan hallitusta.
Kun säästöjä on saavutettavissa tiedossa olevilla paremmilla käytännöillä, ei Lillrankin mielestä nyt pidä missään nimessä ryhtyä ”pelastamaan” palveluita veroja korottamalla. Päinvastoin. Lillrank haluaa leikata terveyspalveluiden rahoituksesta, jotta sairaanhoitopiirit joutuisivat ottamaan tehokkaampia palvelumalleja käyttöön. Vastuu käytäntöjen leviämisestä kuuluu Lillrankin mielestä sosiaali- ja terveysministeriölle.
– Lääkärikunnassakin on haikailtu entisen Lääkintöhallituksen perään, joka piti kovaa jöötä terveydenhuoltoalalla. Sosiaali- ja terveysministeriö on tässä ohjaustehtävässä ihan löysäilijä siihen verrattuna.
Lillrankin mielestä ministeriön pitäisi ottaa rooli veronmaksajien edustajina ja varmistaa, ettei verorahoja tuhlata huonoihin käytäntöihin. Sote-uudistuksessa pitäisi hänen mukaansa miettiä palveluiden rahoittamista tarkemmin.
– Tarvitaan järeitä taloudellisen ohjauksen menetelmiä. Sitä marinaa, että nyt loppuvat käsiparit ja resurssit ei pidä kuunnella, vaan katsoa, miten paljon resursseja kuluu potilastyöhön. Suomessa on aika yleistä, että alle puolet työajasta kuluu potilastyöhön. Miten silloin voi olla resurssipula? Oletusarvoisesti ongelmia pitäisi lähestyä palveluprosesseja kehittämällä, Lillrank sanoo.
http://www.iltasanomat.fi/terveys/art-1436769168604.html
Milläs me tämä nyt sitten torjutaan?. Idästä tääkin ....
@vlad oletko huomannut tälläistä ilmiötä?
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/83181-karu-arvio-suomen-terveyspalveluista-professori-ei-huvita