Voi pemalauta jurkele, pitikö tämäkin vielä nähdä. T. Ripatti voisi olla jo hiljaa, kun kerran on vetäytynyt radiosta molottamasta .
Tietysti näitä aivopieruja voi odottaa kun puoluetausta on sd.
Iltalehti tänään:
Lahtelaispoliitikko teki aloitteen Mannerheimin ratsastajapatsaan siirtämisestä - sai tukea vasemmistoliiton valtuutetulta: ”Sotilaallinen, miehinen pronssipökäle”
Tänään klo 13:00 (muokattu klo 14:05)
- Mannerheim oli itsevaltainen, vallanhimoinen, narsistinen, sosiaalisesti rajoitteinen johtajavaje, Tapani Ripatti tylytti.
Mannerheimin patsas Lahdessa kuumensi tunteita kaupunginvaltuuston kokouksessa. Tapani Ripatti (sd) puhui Mannerheim-myytistä. IL-ARKISTO/KUVAKAAPPAUS
Lahden kaupunginvaltuutettu
Tapani Ripatti (sd) piti maanantaina palopuheen kaupunginvaltuuston istunnossa marsalkka
Mannerheimista.
Keskustelu sai alkunsa, kun salissa alettiin käsitellä Ripatin aloitetta Mannerheimin ratsastajapatsaan siirtämisestä pois Lahden asema-aukiolta.
- Mannerheim-myytti on kuin sata vuotta kestänyt Ruususen uni, josta toivon Lahden tänään virallisesti heräävän. Mannerheimilla ei ollut minkäänlaista yhtymäkohtaa Lahteen, hän piipahti täällä muutaman kerran, Ripatti aloitti.
- Mitä patsaan arvoista Mannerheim teki presidenttinä ja ylipäällikkönä? Ripatti kysyi ja alleviivasi, että "Mannerheimin patsaan siirtäminen on vain Mannerheimin patsaan siirtämistä".
Ripatti lainasi jalkaväenkenraali
Erik Reinrichsia, jonka kerrotaan sanoneen Mannerheimista, että "hänen jumalansa oli vain itse".
- Hän oli täynnä itseään jopa siinä määrin, että jokaisen oli uhrattava itsensä hänen vuokseen. Hän uskoi olevansa kuningas. Hän oli kostonhimoinen ja maksoi aina takaisin, jos joku oli toista mieltä kuin hän itse, Ripatti siteerasi.
- Mannerheim oli itsevaltainen, vallanhimoinen, narsistinen, sosiaalisesti rajoitteinen johtajavaje, Ripatti jatkoi lyttäystään.
"Pönöttävää mieskulttuuria"
Ripatti luetteli myös Mannerheimin "rikokset ihmisyyttä kohtaan", joihin hän liitti muun muassa rintamakarkurien ammuttamisen ja Lapuan liikkeen tukemisen.
Talvi- ja jatkosodan aikana Mannerheimilla ei ollut Ripatin mukaan "minkäänlaista asiantuntemusta" ja presidenttinä Mannerheim oli "koko ajan sairas, täysin kyvytön johtamaan Suomea".
Ripatti sai tukea vasemmistoliiton
Elisa Lientolalta, joka piti Ripatin puheenvuoroa raikkaana ja katsoi, ettei hänen sukupolvensa halua ympärilleen "sotilaallisia, miehisiä pronssipökäleitä".
Lientola katsoi Mannerheimin ratsastajapatsaan edustavan "pönöttävää mieskulttuuria". Osa valtuutetuista piti puolustuspuheenvuoroja Mannerheimille ja ihmetteli Ripatin puheita.
Muun muassa
Francis McCarron (kok) luonnehti Ripatin ulostuloa "poskettomaksi" ja kommentoi jälkikäteen Facebookissa, että kyseessä oli "kovin ikävä hetki valtuustotyössä".
Ripatin ulostulosta kertoi ensimmäisenä Verkkouutiset.
Korjaus kello 14.05: Kuvatekstissä oli Ripatille merkitty väärä puoluekanta. Oikea on sd.
Mannerheim-patsaasta keskustelu alkaa kohdassa 3:05.