Pioneerikalustoa maailmalta.

SJ

Supreme Leader
Varmasti. Ajattelet siis jotain pientä robottiparvea eikä eläviä rapuja?
Robotissa joku maatutkan tapainen ja kun se havaitsee miinan niin räjäyttää itsessään olevan panoksen joka tuhoaa/laukaisee miinan.
Robottiparvesta tulee mieleen ne "miinarotat", ja niiden ongelmat, joskin olen melkoisen varma että GPS ohjatun robotin saa kulkemaan suoraan toisin kuin rotan. Mutta kaikenkaikkiaan uskoisin, että ajoneuvo joka voi mitata koko leveydeltään olisi parempi. Humanitäärisessä miinanraivauksessa on vielä se ongelma, että ne miinat ovat voineet olla maassa ties kuinka kauan ja siis aika syvällä, mikä teettää vaikeuksia sen panoksen kanssa. Ja sitten on nuo maatutkat, niin miten ne tunnistavat oikeat räjähteet kaikesta muusta tavarasta mitä niillä voisi löytää. Toisaalta, tuoreiden sirotteiden löytämiseen ei tarvita maatutkaa, joskin korkea aluskasvillisuus olisi robotille ongelma.
 

SJ

Supreme Leader
Lisälaitteesta. Itse en ole tietoinen että noita on olemassa pyörävehkeille.
Ensinnäkin näkisin, että jos kyseessä on miinat, niin ne halutaan pitää mahdollisimman kaukana itsestä ja jos sellainen räjähtää, niin sitten mieluummin renkaan alla, kuin muutoin auton alla. Tarkoittaa sitä, että ne sellaiset raivaimet mitä on toisinaan näkynyt Hummerien (ja MRAP:ien) edessä Irakissa ja A-maassa olisi parempi. Eli tälläinen:

 

peelo

Ylipäällikkö
Tässä hyvä video ponttoonikaluston laskusta Saksassa. Nopeasti käy kun laskupaikka on tuollainen. Videon leikkaus vähän hämää, kun Leopard ajaa niin kyseessä on 3 polttoonijakson lautta ja sitten rynnäkkövaunun ajaessa se onkin rakennettu koko vesistön ylittäväksi sillaksi.

Suomessa käytössä oleva Ponttoonikalusto 15 on samantyyppinen vaikkakin alkuperältään Neuvostoliitosta.
 
Viimeksi muokattu:
Top