Pioneeritoiminta; välineet ja toimintatavat

Kyllä se taitaa olla, vertaan tapaus Pekka Kääriäinen pienpanimoskenessä.
Nyt on hieman eri asia kyseessä.

Jos on sekä tilaaja- että toimittajapuolella, siitä kertomatta, voi syyllistyä vaikka petokseen jos onnistuu erehdyttämään ja osapuoli kärsii vahinkoa erehdyttämisestä.

Nyt en tunne yksityiskohtia, enkä tiedä onko kyseinen majuri erehdyttänyt ketän tai mitenkään osallistunut tilauspäätökseen. Vaikkei olisi, voisi tämä silti olla työnantajan ja majurin välinen ongelma, vaikkei olisi rikos.
 
http://www.thedrive.com/the-war-zon...armed-trucks-to-rapidly-clear-mined-airfields

Sirotemiinoiden puhdistusta nopeasti...

The U.S. Air Force is getting closer to actually fielding a vehicle-mounted laser weapon that will help it clear airfields full of mines, submunitions, or other unexplored ordnance rapidly after an attack. The Recovery of Airbase Denied by Ordnance system, or RADBO, could also serve as a stepping stone to wider spread use of ground-based directed energy weapons for mine-clearing and other missions across the U.S. military.
 
Kävipähän mielessä tälläinen pieni idea ja ajattelin kysyä toisilta, että onko kukaan muu tullut ajatelleeksi tätä:

Eli olen tullut siihen johtopäätökseen, että tellu ja sen raivauksenestopanos ovat muunnettavissa tilapäisvälinein pohjamiinaksi! Tarvitaan vain jonkinlainen vempain joka nostaa tellun raivauksenestopanoksen päältä, kun tankki kulkee yli. Käytännössä tankki ylittäessään työntää tämän vempaimen nurin osuessaan siihen. Teoriassa tämän saattaisi saada aikaan jo sillä, että lyödään lapio tai rautakanki maahan heti tellun viereen (ei kannata kokeilla kovilla, voi räjähtää naamalle jos tönäiset sitä miinaa liikaa) vihollisen tulosuunnasta vastakkaiseen suuntaan (voi onnistua myös tulosuunnasta, mutta sitten miinan pitäisi levätä raivauksenestopanoksen päällä siten, että se pääsee keikkaamaan siitä laukaisunapin päältä), mutta jos tähän pitäisi työkalu keksiä mikä uhrata tässä, niin joku kuokka olisi paras. Taistelijan henk. koht. varusteista kenttälapio tulee mieleen. Kaikkein paras varmaan olisi jos raudoitusteräksestä tms. väänettäisiin sopiva lenkki joka sopisi silleen sopivasti miinasijaan.

Tässä vaiheessa on muuten mainittava, että tämä vempele ei välttämättä mene yhteen miinakiellon kanssa, koska tämä vempain saattaa olla laukaistavissa "tahattomasti" ihmisen toimesta.
 
180822-M-ZZ999-005.JPG


The Marine Corps is leading the way in employing advanced technologies and robotic construction.

Earlier this month, the Additive Manufacturing Team at Marine Corps Systems Command teamed up with Marines from I Marine Expeditionary Force to operate the world's largest concrete 3D printer at the U.S. Army Engineer Research and Development Center in Champaign, Illinois. As a joint effort between the Marine Corps, Army and Navy Seabees, an expeditionary concrete 3D printer was used to print a 500-square-foot barracks hut in 40 hours.

The Marine Corps is currently staffing a deliberate urgent needs statement and concept of employment for this technology. The results of the field user evaluation will inform future requirements to give the Corps a concrete construction additive manufacturing program of record.

“This exercise had never been done before,” said Capt. Matthew Friedell, AM project officer in MCSC’s Operations and Programs/G-3. “People have printed buildings and large structures, but they haven’t done it onsite and all at once. This is the first-in-the-world, onsite continuous concrete print.”

The team started with a computer-aided design model on a 10-year old computer, concrete and a 3D printer. Once they hit print, the concrete was pushed through the print head and layered repeatedly to build the walls. In total, the job took 40 hours because Marines had to monitor progress and continually fill the printer with concrete. However, if there was a robot to do the mixing and pumping, the building could easily be created in one day, Friedell said.

“In 2016, the commandant said robots should be doing everything that is dull, dangerous and dirty, and a construction site on the battlefield is all of those things,” Friedell said.

The ability to build structures and bases while putting fewer Marines in danger would be a significant accomplishment, he said.

“In active or simulated combat environments, we don’t want Marines out there swinging hammers and holding plywood up,” said Friedell. “Having a concrete printer that can make buildings on demand is a huge advantage for Marines operating down range.”

It normally takes 10 Marines five days to construct a barracks hut out of wood. With this FUE, the Marine Corps proved four Marines with a concrete printer can build a strong structure in less than two days. Ideally, the Corps’ use of concrete printers will span the full range of military operations, from combat environments to humanitarian aid and disaster relief missions.

As the first military services on site in natural disasters, the Navy and Marine Corps are great at providing food and water, but struggle to provide shelter, Friedell said. In many locations, cement is easier to acquire than wood. During humanitarian or disaster relief missions, Marines could safely and quickly print houses, schools and community buildings to replace those destroyed.

This capability would enable a great partnership with the local community because it is low cost, easy to use, and robotics could print the buildings,” Friedell said. “We can bring forward better structures, houses and forward operating bases with less manpower and fewer Marines in harm’s way.”

The AM Team plans to conduct further testing and wants to get the capability into the hands of more Marines to inform future requirements for cutting-edge technology and autonomous systems.

“Our future operating environment is going to be very kinetic and dangerous because we don’t necessarily know what we’re going into,” said Friedell. “The more we can pull Marines out of those potentially dangerous situations—whether it’s active combat or natural disaster—and place robotics there instead, it helps us accomplish the mission more efficiently.”
https://www.marcorsyscom.marines.mi...rlds-first-continuous-3d-printed-concrete-ba/
 
Kait se riippuu siitä että kuinka monta niitä robotteja on kentällä. 24 tuntisessa operaatiossa ne pelastaa aikaa kun ei tarvitse pysähtyä lepäämään, teoriassa.
Aivan, tuo tekee jatkuvasti, jätkä lepää välillä. mutta tuo sovellus kehittyy vielä ja jonain päivänä taistelijalla on repussaan sellainen pieni rc-auton kaltainen peli, jonka sopivan paikan löydyttyä heppu ottaa repustaan ja laittaa kiertämään itseään ja se pikkuauto valaa jostain aineesta suojakuoren siihen asemaan... Tai jotain tuollaista..
 
Tekevät parakkeja.

Hahaa, näin K/V-topikissa tuollaisen kysymyksen ja mieleeni tuli idea. Mietin että pitäisikö se laittaa Kännitopiikkiin vai mihin ja päädyin pioneereihin, ja kas täällähän se jo olikin.
Kysymyksen nähdessäni mietin,että mihin armeija tarvitsisi 3D-tulostinta ja ekana tuli mieleen feikki- rakennelmat: rakennukset, lentokoneet, panssarit ja tykit. En oikeestaan tiedä käytetäänkö niitä vielä, mutta miksipä ei. Uskoisin että tulostin tai CN-kone tekisi kohtalaisella nopeudella kappaleita, joista pari jantteria nopeasti kokoaisi hornetteja tai pattereita. Mökkikylä ja lämmönlähde sisälle ja vaunut pihaan perät hohtavina. Niidenhän ei tarvitse olla kestäviä tai sisältää detaljeja.
 
Hahaa, näin K/V-topikissa tuollaisen kysymyksen ja mieleeni tuli idea. Mietin että pitäisikö se laittaa Kännitopiikkiin vai mihin ja päädyin pioneereihin, ja kas täällähän se jo olikin.
Kysymyksen nähdessäni mietin,että mihin armeija tarvitsisi 3D-tulostinta ja ekana tuli mieleen feikki- rakennelmat: rakennukset, lentokoneet, panssarit ja tykit. En oikeestaan tiedä käytetäänkö niitä vielä, mutta miksipä ei. Uskoisin että tulostin tai CN-kone tekisi kohtalaisella nopeudella kappaleita, joista pari jantteria nopeasti kokoaisi hornetteja tai pattereita. Mökkikylä ja lämmönlähde sisälle ja vaunut pihaan perät hohtavina. Niidenhän ei tarvitse olla kestäviä tai sisältää detaljeja.
Siis mökkikylä olisi Lemmenjokisimulaatio, jos sitä(kin) ihmettelette.
 
Huomattavasti kätevämpi ja nopeampi pystyttää kuin nosturin vaativat betoniporsaat. Kiinnostava tuote.

Videota katsellessa tuli mieleen, että mitenkähän on tarkoitus estää ketään "siviiliä" purkamasta tai varastamasta noita. Vaativatko jatkuvan valvonnan? Nosturin vaativaa betoniporsasta ei kukaan helpolla pölli tai muuten sabotoi. Nuo taas näyttivät olevan helposti kentällä koottavia ja siirrettäviä ja vaikka tuollaisen saisikin ankkuroitua ketjulla johonkin kiinteään esineeseen, niin tuo koottavuus voi silti olla ongelma.
 
Veikkaisin että siellä missä noita käytetään on myös viranomaisia paikalla. Noitahan pitänee verrata mellakka-aitaan? Kyllä niitäkin olisi helppo pölliä mutta kun poliisi seisoo aidan toisella puolella.
 
Veikkaisin että siellä missä noita käytetään on myös viranomaisia paikalla. Noitahan pitänee verrata mellakka-aitaan? Kyllä niitäkin olisi helppo pölliä mutta kun poliisi seisoo aidan toisella puolella.

Näinhän sen on oltava, mutta ei tuollaista voi laittaa esim. kirkon edustalle pariksi päiväksi, kun ei siellä tainnut olla poliisia vahtimassa jatkuvasti.
 
Ja kustannus tuommoiselle auralle on varmasti aika kova.

Onkos ideoita, mitä kaupallisia(massoina tuotettuja=järkevänhintaisia) panssariesteitä on markkinoilla? Lyhtypylväiden jalkoja on, mutta yksinään eivät hidasta. Harkkoja on jokapaikassa, mutta valut kestää pitkään. Tai voiko niitä ansoittaa? Saisko betonirenkaista jotain ikävää linnoittamisen lisäksi?
 
Ja kustannus tuommoiselle auralle on varmasti aika kova.

Onkos ideoita, mitä kaupallisia(massoina tuotettuja=järkevänhintaisia) panssariesteitä on markkinoilla? Lyhtypylväiden jalkoja on, mutta yksinään eivät hidasta. Harkkoja on jokapaikassa, mutta valut kestää pitkään. Tai voiko niitä ansoittaa? Saisko betonirenkaista jotain ikävää linnoittamisen lisäksi?

Jaa, kuten täytettäisiin betonirengas hiekalla tms.? Sinällään mielenkiintoinen idea, tuollainen rengas epäilemättä rikkoutuisi, mutta ne kappaleet saattaisivat olla vähemmän tappavia, kuin kokonainen betonimöhkäle. Jos siis edelleen puhutaan rikastusrekkasattumuksista?
 
Hiekkakin tietysti muuttuu ikäväksi aineeksi kun sitä sopivasti kiihdyttää. Mutta turhaa pestä naapurin vaunuja. Tuo ajatus oli liian lyhyt, nyt tarvittais jotain muuta. Sulutuksessa ei oo määrätty että tehkää aina sitä samaa?
 
Ja kustannus tuommoiselle auralle on varmasti aika kova.

Onkos ideoita, mitä kaupallisia(massoina tuotettuja=järkevänhintaisia) panssariesteitä on markkinoilla? Lyhtypylväiden jalkoja on, mutta yksinään eivät hidasta. Harkkoja on jokapaikassa, mutta valut kestää pitkään. Tai voiko niitä ansoittaa? Saisko betonirenkaista jotain ikävää linnoittamisen lisäksi?
Graniittilohkareita.
 
Back
Top