Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Pohjois- Afrikan tilanne, aiheuttaako epävakautta Euroopalle?

Viestiketju osiossa 'Käynnissä olevat sodat ja konfliktit' , aloittaja madmax, 27.01.2011.

 1. madmax

  madmax Kersantti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  10.04.2010
  Viestejä:
  189
  Tykkäykset:
  5
  Pisteet:
  16
  ------------------------------------
   
 2. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,976
  Tykkäykset:
  24,110
  Pisteet:
  1,286
  Tunkua rajoille, jos hommat laukeaa täysin käsiin?

  Perhana, että naurattaa, kun muistelen erään asiantuntijan lausuntoja viime syksyltä: siinä tämä verraton analiitikko kertoi tai paremminkin paljasti kuinka mahdotonta on kuvitella, että tällaisia mullistuksia ja mylväyksiä tapahtuisi ko. maissa. No, se siitä. Voi sanoa, että eipä ole turhaan sekään mies proffaksi asti itseään koulinut.
   
 3. Mainos 4. madmax

  madmax Kersantti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  10.04.2010
  Viestejä:
  189
  Tykkäykset:
  5
  Pisteet:
  16
  Saattahan olla jollainen kansainvaellus kyseessä, jos tilanne pahaksi kehittyy.

  Pitäisi sentään professoritason anal-yytikon osata sen verran ottaa kantaa, ettei lähtisi tulevaisuutta ennustamaan.

  Toivotaan parasta ja pelätään pahinta, että demokratia vahvistuisi arabimaissa ja hihhulit saataisiin syrjään...
   
 5. JOKO

  JOKO Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  4,971
  Tykkäykset:
  1,340
  Pisteet:
  1,286
  Pitäisin demokratiaa kaikkein epätodennäköisimpänä lopputuloksena. Jonkun sortin diktatuuri kumouksista on seurauksena. Diktatuurin laatu on toistaiseksi hämärän peitossa.

  Kuvittelisin jenkkien oppineen kylmästä sodasta ainakin sen, ettei kannata leimata viholliseksi kaikkia omalta kannalta ystävällismielisen hallituksen kaataneita liikkeitä. Näin tehtäessä kyseiset liikkeet päätyvät varmasti vastakkaiseen leiriin. Kylmän sodan aikana vastakkainen leiri oli kansainvälinen kommunismi. Nykyään on parikin porukkaa mistä valita. Nyt varmaan länsimaissa odotellaan pölyn laskeutumista ja sen jälkeen lahjotaan valtaan päässyt porukka ruotuun kehitys- ja aseavulla.

  En tosin oikein usko hallitusten kaatumisia tulevan Tunisiaa enempää.
   
 6. Museo

  Museo Eversti

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  1,511
  Tykkäykset:
  601
  Pisteet:
  316

  Siellä on kansainvaellus käynnissä, on ollut jo monia vuosia. Ylipäätään maastamuutto mustan Afrikan perslävistä on suuntautunut yllättävän paljon Pohjois-Afrikan suhteellisen vakaisiin maihin eikä monikaan ole enää yrittänyt Eurooppaan.

  Jos minulta kysytään niin Suomenkin kehitysapua pitäisi kanavoida entistä enemmän näiden Euroopan naapurimaiden hallinnon vahvistamiseen eikä mihinkään vastikkeettomiin kaivonporausprojekteihin missä sattuu.
   
 7. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,976
  Tykkäykset:
  24,110
  Pisteet:
  1,286
  Hoitakoot ne, joiden munat on ekana tulessa: Ranska, Espanja, Italia jne. Ne sieltä pääsääntöisesti hyötypuolenkin kuppaavat.

  Suomen pitäisi mielestäni kohdistaa kehitysapunsa harvempiin paikkoihin, olipa ne nyt sitten mitä tahansa. Homma toimisi selvästi harvemmalla hallinnolla ja tehoa olisi eri lailla. Samalla saisimme kenties pari ihan omaa siirtomaata tuolla tavoin plakkariin.

  Vieläkö muuten Kiina saa kehitysapua? On se sekin yksi kukkanen kehitysavun saralla voi hyvät hyssykät.

  En ole läheskään niin varma, etteikö jossain kohtaa muslimimaissa ala suht samanlaiset mylläykset kuin nähtiin itä-euroopassa parikymmentä plus vuotta sitten. Kyllä siihen eväät on olemassa. Paljon riippuu siitä, minkä kannan ottavat länsimaat: onko demokratia tärkeämpi kuin se, että loputtomiin tuetaan paskahallintoja, jotta näiden maiden väestö pysyy litteänä? Minusta se on ihan perseestä. Minusta pitäisi tukea näitä demokratiahankkeita....muuten voi käydä niin, että äkkivääräradikaalit vetävät voittokortin ja sitten se riemu repeää lännessäkin.
   
 8. JOKO

  JOKO Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  4,971
  Tykkäykset:
  1,340
  Pisteet:
  1,286
  50 vuotta on annettu kehitysapua ja mikään ei kehity. Ainoastaan ruokittavat ja ongelmat lisääntyvät. On jo korkea aika lopettaa koko hölmöily. Lahjoitetaan mieluummin miinoja, aitaverkkoa ja natolankaa samalla rahalla eteläisen Euroopan maille. Loppuu asiaton kuhina rajoilla.

  Tästä mallia:

  [​IMG]


  Itä-Euroopassa oli pitkälti kyse vieraan miehittäjän poistumisesta sivistyneistä länsimaista. Nukkehallitusten kaatuminen oli luonnollinen seuraus niitä tukeneen asevoiman poistumisesta.

  Lähi-idässa on toisenlainen tilanne. Tunisia meni nurin maata hallitsevan porukan veltostumisen seurauksena. Todennäköisin seuraus on kurin tiukentaminen muissa alueen maissa. Tuskinpa vanhuudenheikkous iskee kaikkiin alueen johtajiin samaan aikaan.
   
 9. Creidiki

  Creidiki Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  30.04.2010
  Viestejä:
  2,111
  Tykkäykset:
  1,585
  Pisteet:
  636
  Muurien rakennus on kuolevien kulttuurien viimeinen yrtys suojella itseään ympäröivältä maailmalta.
   
 10. JOKO

  JOKO Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  4,971
  Tykkäykset:
  1,340
  Pisteet:
  1,286

  Muurit ovat historian valossa pikemminkin vaurauden symboli ja merkki menestyksestä. Rautaa rajalle. :uzi:
   
 11. Einomies1

  Einomies1 Kenraali

  Liittynyt:
  26.07.2010
  Viestejä:
  2,438
  Tykkäykset:
  1,402
  Pisteet:
  636
  Tämähän on vaan hyvä uutinen! Kohta saa kalliit, tyhjänpanttina maanneet EU:n taistelujoukot urakalla hommia kun ne lähetetään silputtaviksi Tunisiaan tai Algeriaan..

  No, jos puhutaan vakavasti niin EU:n oma etu on mielestäni ehdottomasti se että näiden maiden hallintojen uudistamispyrkimyksiä tuetaan diplomaattisesti, kriisinhallinnan toimin ja jopa rahallisesti. Siirtolaisuuden hallintaan saaminen ja vähentäminen EU:ssa on paljon helpompaa ja halvempaa kun ongelmat hoidetaan niissä ongelmapesäkkeissä, eikä EU-maiden sisällä.

  Jos otetaan aktiivinen rooli näiden maiden rauhoittamisessa ja tuetaan maltillisia uudistamismielisiä voimia, voidaan suurelta osin ratkaista pakolaiskysymys ainakin maa- ja paikkakohtaisesti. Lisäksi maltillisen ja euroopalle ystävällismielisen hallinnon saaminen kuhunkin näistä valtioista on ehdoton tavoite numero 1, jotta estetään uusien P-Korean ja Iranin kaltaisten roistovaltioiden synty ja/tai vuosikymmenten kaaos.
   
 12. adam7

  adam7 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.06.2010
  Viestejä:
  5,586
  Tykkäykset:
  5,550
  Pisteet:
  1,286
  älkää nyt olko lapsellisia...

  kohdelkaa näitä diktatuurin alla eläviä ihmisiä kuten teitä kohdeltaisiin. tämä ei tasrkoita mitään kristillistä sanomaa, vaan että kun siellä on uusi polvi, joka ei ole valtion tv:n, radion ja sanomalehtien varassa, vaan netti ollut käytössä vuosikausia ja sitä kautta tieto muustakin kuin regiimin propagandasta.

  verratkaa tätä meidän maan koulutustasoon viime vuosidadan alkupuoliskolla.

  nyt on pato murtunut, ensins tunisiassa, ja sitten egyptissä. molemmissa on mahdollisuus olla joutumatta teokratiaan, joka on jo nähty diktatuurina. vaikka egyptissä on ollut aika iso kannatus muslimiveljeskunnalla, on se osin ollut meidän persujen kaltainen protestikannatus.

  varsinaisena kokeena onkin, saavatko tänne tulevat uudet hallinnot kansan kokemaan että entisen eliitin nepotismista ja statifioiduista yhteiskuntarakenteista voidaan päästä eroon.

  vi får se
   
 13. madmax

  madmax Kersantti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  10.04.2010
  Viestejä:
  189
  Tykkäykset:
  5
  Pisteet:
  16
  Totta turiset, että paras tapa olisikin varmistaa, että teokratia ja diktatuuri kaatuu ja kansa saa itse valita päätöksensä. Jos valta ei kaadu, niin silloin saattaa olla erinlaiset kansanvaellukset mahdollisia.
   
 14. Mainos 15. Museo

  Museo Eversti

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  1,511
  Tykkäykset:
  601
  Pisteet:
  316
  Kuka oikeasti haluaa että diktaattorin ottein hallitsevat ilmavoimien kenraaliluutnantti Mubarak (1.) tai kapteenista itsensä sotilasvallankaappauksen jälkeen everstiksi ylentänyt Gaddafi jatkavat vallassa? Kuitenkin nuo maat ovat väestöräjähdyksen kourissa kamppailevia kehitysmaita, joissa yleinen koulutustaso on heikko ja korruptio sekä vanhoillinen uskonnollisuus jylläävät. Kaiken päätteeksi noiden maiden eteläpuolella asuu satoja miljoonia ihmisiä vielä paljon huonoimmissa oloissa.

  Suomi taas kuuluu Euroopan unioniin, vaikka kaikki eivät olekaan tätä sisäistäneet. Tämän johdosta Pohjois-Afrikan maat ovat käytännössä myös Suomen naapureita. Pohjois-Afrikasta tulee siirtolaisvirta, siellä on halpaa työvoimaa, luonnonvaroja ja kasvavat markkinat aivan Euroopan lähialueilla. Tämän vuoksi myös Suomen tulisi aktiivisesti käyttää ulkopoliittisia instrumenttejaan kuten kehitysyhteistyövaroja Suomen turvallisuuspoliittisten etujen takaamiseksi alueella.

  Käsittääkseni Euroopan komissio kanavoi Suomen jäsenmaksuja noiden maiden tukemiseen - käytännössä vaan rahat päätyvät usein ranskalaisten, espanjalaisten tai italialaisten sekä heidän kavereidensa taskuun koska pohjois-eurooppalaisia ei jaksa kiinnostaa. Mitä tuo on muuta kuin eurooppalaista imperialismia uudessa muodossa? Ja suomalainen veronmaksaja kiittää kun saa tuotakin tukea saamatta mitään vastineeksi.

  1.) Mubarakin sotilasarvo on siis Air Chief Marshal. Miten tuo pitäisi kääntää?
   
 16. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,976
  Tykkäykset:
  24,110
  Pisteet:
  1,286


  Tuotahan minä juuri tarkoitan....homman pitää olla läpinäkyvää eikä meidän auttaisi nyt jättää arabimaiden väestöä ilman tukea,,,,siis ihan oikeasti. Minusta näitä demokratialiikkeitä pitää tukea, se on taatusti pitkän päälle ainoa oikea tapa reagoida.

  Itseasiassa joudumme maksamaan hintaa siitä, että pidämme "välit kunnossa" näiden nykyisten paskahallintojen kanssa. Joku tyrmäsi vertautumisen itä-eurooppaan. Unohtakaa nyt jo helfatti kommonismit ja mausoleumit, samoja leivänpurijoita ne ovat arabitkin. Eikä heitä loputtomiin voida pullossa pitää. Niin, se hinta tulee terrorismin ja epävakauden kautta plus mahdollisesti kynsiin räjähtävän pakolaisongelmien kautta.

  Nyt olemme valmiita tukemaan vaikka itseään Hosni SadoMasoa, kunhan vaan saamme Jokapäiväisen Öljymme. Ei se ole oikein, eikä se pitkän päälle edes tule toimimaan.

  Vain aika on tässä kysymysmerkki, kun mullistukset alkavat toden teolla, sanokaa sanoneen. Ja olisi viisasta nyt sakata oikeat kortit pöytään.


  Tekisi mieli tosiaan kääntää tuo sotilasarvo suomeksi, mutta voisi admin puuttua siihen.
   
 17. Moose

  Moose Kersantti

  Liittynyt:
  06.12.2010
  Viestejä:
  277
  Tykkäykset:
  273
  Pisteet:
  16
  Syy miksi näitä diktaattoteita on tuettu on se että näissä maissa on suuria kansallis liikkeitä jotka haluaa islamistisen maanjohdon tämä olisi vapaiden vaalien seuraus.
   
 18. Radar

  Radar Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  23.04.2010
  Viestejä:
  772
  Tykkäykset:
  78
  Pisteet:
  76
  Ei ehkä euroopalle, mutta Israelille kyllä. Pahoin pelkään, että Saudi-arabia liittyy hyvin pian mukaan samaan yhtälöön. Jos uusista hallituksista tulee vähääkään ääriliikkeeseen päin meneviä, voimme nähdä muutaman vuoden sisällä kunnon rähinöitä israelia vastaan.

  Saudit ostoksilla...
  http://www.defencetalk.com/saudi-arabia-f-15sa-aircraft-sale-29590/
   
 19. juhapar

  juhapar Kenraali

  Liittynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  2,373
  Tykkäykset:
  68
  Pisteet:
  636
  Saudi-Arabia joutaisikin vähän maallistumaan. Patavanhoillisin arabimaa sentään...
   
 20. Vanha veteraani

  Vanha veteraani Kersantti

  Liittynyt:
  18.04.2010
  Viestejä:
  262
  Tykkäykset:
  2
  Pisteet:
  16

  Kieltämättä mielenkiintoista yhtälöä ehdotat.

  Saudi-Pakistanin muslimitasavalta joka muodostaisi liittovaltion Iranin kanssa.

  Jännitystä sitä pitää elämässä olla.
   
 21. Radar

  Radar Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  23.04.2010
  Viestejä:
  772
  Tykkäykset:
  78
  Pisteet:
  76
  Surffailin hieman tuossa sotilaallisia voimia eri lähi-idän valtioiden välillä ja sanoisin, että jos Syyria, Egypti, Saudi-Arabia ja Libanonin sissiryhmät (joita aseistaa Iran) hyökkäisivät Israelia vastaan, niin Israelin täytyisi käyttää ydinasetta puolustautuakseen.

  Yllättävän vahvoja ovat nuo Egypti ja Saudi-Arabia tavanomaisen aseistuksen suhteen..länsimaiden aseistamia toki..
   
 22. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,976
  Tykkäykset:
  24,110
  Pisteet:
  1,286
  Eppäillä tuota soppii. Menisköhän edes kuutta päivää, kun Yhdistyneet arabit ottaisivat loimeen.
   

Jaa tämä sivu