Poliisi antanut laittomasti tietoja Pv:lle rauhanturvaajiksi pyrkineistä

jokiranta

Alokas
BAN
Kapiainen kirjoitti:
Ei tässä edelleenkään ole siitä kysymys, etteikö niin poliisin ja puolustusvoimien tulisi noudattaa lakeja..myös sellaisia lakeja, jotka saattavat tuntua maallikosta täysin typeriltä.

Onko perustuslaillinen yksityisyyden suoja jotenkin typerää?

Kapiainen kirjoitti:
Kysymys on siitä, että 100t euroa tuomitulle rattijuopolle on kohtuuton korvaus siitä, että poliisi kertoi puolustusvoimien sitä kyseässä että mies on rattijuoppo.

Mies todennäköisesti ei ollut rattijuoppo, koska asia oli vanhentunut rekisteristä, kun se kerran laillisessa turvallisuusselvityksessä ei olisi tullut esille. Sen sijaan, että puolustusvoimat ja poliisi olisivat tyytyneet lakiin, jota ne ylläpitävät, piti mennä ohi ja yli lain laittomasti.

Kapiainen kirjoitti:
Se, että rattijuoppo sai 100t euroa, ei ole minkäänlainen muistutus, saati rangaistus sille poliisilaitokselle tai yksittäisille poliisimiehille, jotka asiassa olivat toimeet väärin..

Se, että joku dehumanisoitu kansalainen saa valtiolta, joka suojelee viimeiseen asti laittomuksia tehneitä ammattisotilaita ja poliiseja, ei ole väärin, vaikka tuo kansalainen olisi naisenhakkaaja kuin Kari Häkämies, rattijuoppo kuin Antero Kekkonen tai aivan mitä tahansa muuta, koska se on oikeusjärjestelmän tulos.

Kapiainen kirjoitti:
Sensijaan on meikäläisen etiikan mukaan vähintäänkin outoa, että kaveri tienasi rattijuoppoudellaan + sillä ettei itse "muistanut" kertoa rauhaturvatehtävää hakiessaan tuomiostaan.

Tässä mielessä yliluutnantti oli kuin prikaatiraalikin: ammattisotilas ja herrasmies. Suomessa ammattiupseerit, myös toimiupseerit, johtavat esimerkkillään.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/yliluutnantti-kaatokannissa-ampumaleirilla/art-1288336955086.html


Kapiainen kirjoitti:
Rattijuoppous = rikos, se ettei "muista" kertoa tuomiostaan kun siitä kysytään = valehtelua = länsimaisten moraalikäsitysten mukaan väärin.

Minusta normaalivalehtelevia kapiaisia ja reserviläisiä suurempi haaste Suomessa on laiton esivalta, jota sotilasvalan perusteella pitää vastustaa.

Kapiainen kirjoitti:
Nämä kun lasketaan yhteen on loppusumma oikeuslaitoksen mukaan 100t euroa korvausrahaa! SE on mielestäni väärin!

No meneenhän siihen monta vääpelin palkkaa, tuohon summaan. Kuitenkin länsimaissa yhteiskunnissa amerikkalaiset vahingonkorvaukset parantavat hallinnon laatua.
 
Top