Porin Prikaatin jääkärikomppanian vaativa NATO-arviointi

Iso-Mursu

Respected Leader
Edellisestä negatiivisesta komnentista huolimatta pidän siitä, että PV:n toimintakulttuuriin on tullut hissukseen porukat joita voisi kutsua semi-ammattilaisiksi.

Eli enemmän treeniä kuin perus varusveijareilla jne.

Edit. Tollasen komppanian kun kykenisi jokainen valmari tuottamaan per vuosi. Nousisi valmareiden siorituskyky ja lkp-nopeus
 
Viimeksi muokattu:

Iso-Mursu

Respected Leader
Onhan tuo komian kuuloissta...
Tulee mieleen tornihuhu 90-luvulta.

Suomi oli lähössä eurooppalaisten kaveriensa kanssa Bosniaan ekalle Nato-keikalle.

Eräs punapäinen rouva ministeri oli ehotellut, kun Suomi ei voi antaa taistelujoukkoja niin annetaan kenttäsairaala.

Joku kuulemma kerkis sanoa että suomalainen kenttäsairaala ei vastaa WWII jälkeistä aikaa.

Bosniaan lähti sitten pioneerit
 

CV9030FIN

Kenraali

Hulabi

Kersantti
Kansainvälisen valmiusjoukon varusmiehiä arvioitiin tällä viikolla Naton toimintavalmiusarvioinnilla. Joukko sai arvioinnista erinomaiset arvosanat ja erityistä kiitosta mm. asenteesta, kieliaidosta, johtamiskyvystä, hyökkäystehtävän toteutuksesta ja ilmatuen käytöstä.

https://www.facebook.com/maavoimat/?fref=nf

Maavoimat tiedottaa: Kansainvälisen valmiusjoukon jääkärikomppania läpäisi Naton toimintavalmiusarvioinnin


Vapaa julkaistavaksi


Porin prikaatissa koulutettava Suomen kansainvälisen valmiusjoukon jääkärikomppania suoritti tällä viikolla erinomaisin arvosanoin Naton toimintavalmiusarvioinnin (NEL2, Nato Evaluation 2).

Arviointi kesti 72 tuntia ja sisälsi monipuolisia taistelu- ja kriisinhallintatehtäviä. Pääosin varusmiehistä koostuva komppania sai kansainväliseltä arvioitsijaryhmältä kaikista arvioitavista kohteista erinomaiset tulokset ja läpäisi arvioinnin. Erityistä kiitosta komppania sai mm. asenteesta, kielitaidosta, johtamiskyvystä, hyökkäystehtävän toteutuksesta ja ilmatuen käytöstä.

Nyt arvioitua kansainvälistä jääkärikomppaniaa on koulutettu Säkylässä tämän vuoden tammikuusta alkaen ja siinä palvelevat varusmiehet kotiutuvat 17.12.2015. Suomen kansainväliset valmiusjoukot ovat osa Porin prikaatin joukkotuotantoa ja ne saavat kotimaan koulutuksen lisäksi valmiudet kansainvälisiin kriisinhallintatehtäviin. Suurin osa komppanian varusmiehistä on myös sitoutunut palvelemaan kriisinhallintatehtävissä varusmiespalveluksen jälkeen.

Video arviointiharjoituksesta on nähtävissä Puolustusvoimien Youtube -kanavalla
 

Kyttääjä

Kersantti
Kyseinen komppania tulee toimimaan Naton reservinä.

Suomi ensi vuodeksi Naton nopean toiminnan joukkojen täydentävään joukkopooliin

07.12.2015 - 13:45Suomi osallistuu NATO:n nopean toiminnan joukkojen (NATO Response Force, NRF) täydentävän toiminnan joukkopooliin (Response Forces Pool, RFP) Maavoimien kansainvälisellä helikopteriosastolla (HELOTU) sekä jääkärikomppanialla.
Valmiusaika alkaa 1. tammikuuta 2016 ja se kestää koko vuoden.

Jääkärikomppanian vahvuus on 183 henkilöä ja se koostuu pääasiassa Porin prikaatin kansainvälisen valmiusjoukkokoulutuksen saaneista reserviläisistä. Helikopteriosastoon kuuluu neljä NH90- kuljetushelikopteria ja sen henkilöstö on pääasiassa palkattua henkilökuntaa Utin jääkärirykmentistä. Osaston vahvuus on 74 henkilöä.

Nopean toiminnan joukot ovat valmiusaikana 60 vuorokauden lähtövalmiudessa. Porin prikaati ja Utin jääkärirykmentti ylläpitävät joukkojen perustamisvalmiutta ja valmistautuvat lähettämään osastot tehtävään erillisen päätöksen mukaisesti.

Osallistuminen kansainväliseen kriisinhallintaoperaatioon osana NRF-joukkoa edellyttää Suomen kansallista operaatiokohtaista päätöstä ja Naton hyväksyntää.

NRF16 -osallistumisen päämääränä on kehittää Maavoimien suorituskykyjä ja kansainvälistä yhteensopivuutta. Valmiutta ylläpidetään osana Porin prikaatin ja Utin jääkärirykmentin toimintasuunnitelmien mukaista koulutus- ja harjoitustoimintaa.

Helikopteriosaston NRF16 -osallistuminen lääkinnällisellä evakuointikyvyllä on osa Utin jääkärirykmentin ja helikopterijärjestelmän suorituskykyjen kehittämisen kokonaisuutta.

Osallistuminen Naton nopean toiminnan joukkojen täydentävään joukkopooliin kehittää ja ylläpitää puolustusvoimien kriisinhallintatehtävien edellyttämää sotilaallista suorituskykyä ja yhteensopivuutta sekä tukee etenkin reserviläisten osaamisen kehittämistä sekä kotimaan puolustuksen että kansainvälisten tehtävien tarpeeseen.

Osallistumista hyödynnetään edelleen kansallisen puolustuksen kehittämiseen ja kotimaiseen viranomaisyhteistyöhön.

http://www.lentoposti.fi/uutiset/suomi_ensi_vuodeksi_naton_nopean_toiminnan_joukkojen_taydentavaan_joukkopooliin
 

pstsika

Haukka
Jos tällä nyt koitetaan jotain perusteluja saada asevelvollisuuteen, niin aika ohuelle pohjalle menee.

Valmiusjoukkokoulutukseen hakeudutaan itse ja vaikka vaatimukset eivät ole erityisen kovat, niin ne ovat kuitenkin jotain aivan muuta kuin se mitä normivarusmieheltä edellytetään. Normivarusmieheltä vaaditaan, että hän on perusterve, Suomen kansalainen ja sukupuoleltaan mies. Valmiusjoukkokoulutettavilta edellytetään lisäksi sujuvaa englanninkielentaitoa, ajokorttia ja karsivina fyysisen suorituskyvyn rajoina tyydyttävää lihaskuntoa sekä 2500 metrin cooper tulosta, jotka ovat terveelle kaksikymppiselle aivan läpihuutojuttuja. Kuntorajat saisivat kuitenkin olla H/H eikä nykyiset T/T.

Noilla reunaehdoilla jos katsotaan, niin vaatimukset ovat about samaa tasoa mitä esimerkiksi Yhdysvalloissa edellytetään pohjille värvättäviltä. Nuo reunaehdot myös täyttyvät käytännössä kaikkien jalkaväen varusmiesaliupseerien ja kokelaiden osalta. Kumpikaan em. kotimaisista ryhmistä ei edusta asevelvollisuutta puhtaimmillaan, vaan porukka on kaikissa enemmän tai vähemmän valikoitua.

Asevelvollisuutta sensijaan edustaa em. ryhmien ohella se varusmiespalvelusta suorittava 175cm/55kg nörtti, 40 vuotias 180cm/130kg läski reserviläinen ja pullonpohjalasein varustettu B-mies. Toki se, että Suomessa on tosiasiallisesti siirrytty valikoivaan asevelvollisuuteen ainakin rajatusti vääristää asioita, kun virallisesti kuitenkin puhutaan yleisestä asevelvollisuudesta.

Jos annettujen reunaehtojen mittoihin sopivasta porukasta (vrt. kansainvälisesti ammattisotilaiden tausta) ei Suomessa saada koulutettua taistelukykyistä joukkoa, niin silloin kyse on ainoastaan siitä, että opetetaan vääriä asioita, kouluttajat ovat ammattitaidottomia tai joukolta puuttuu merkittävästi materiaalia. Jännä juttu, että USA:n merijalkaväki saa vastaavasta aineksesta leivottua sotavalmiin pumpun lyhyemmässäkin ajassa: Boot Camp (3 kk) + United States Marine Corps School of Infantry (2 kk) = MOS 0311 ja "ready to deployment".

Tuolla reseptillä koulutettu porukkahan veti ählämeitä ihan huolella turpaan mm. Fallujahissa vaikka ympäristä olikin kaupunki ja hyvinpä on onnistunut VCP postaaminenkin. Olennaista on nyt se, että pystyykö SKVJ koulutettu porukka samohin tehtäviin kuin USMC:n perus gruntit ja pystyykö tavanomainen asevelvollisista koottu kotimainen jalkaväki samaan.

Mitä Suomessa tehdään vääriin jos samassa koulutusajassa koulutustulokset eivät vastaa jenkkien tuloksia vai onko meikäläisissä jv-perusyksiköissä käytettävä materiaali kovinkin paljon heikkotasoisempaa?
 

Fremen

Respected Leader
Ei voi olla heikkotasoisempaa... katso Fahrenheit 9/11 ja vertaa omaan asevelvollisuuskokemukseen niin huh huh... ainakin meilla ollaan luku- ja kirjoitustaitoisia - tottakai kaikissa maissa on varmaan on se 2%, johon molemmat todennakoisesti kuuluimme. En itse ikina pyytanyt kantakorttiani myohemmin nahtavaksi, ei ollut tarvis. Tiedamme molemmat mihin tuo numero viittaa, ja miksi kenttakelpoisuus oli erinomainen ja yleisarvosana hyva.
 

pstsika

Haukka
Ei voi olla heikkotasoisempaa... katso Fahrenheit 9/11 ja vertaa omaan asevelvollisuuskokemukseen niin huh huh... ainakin meilla ollaan luku- ja kirjoitustaitoisia - tottakai kaikissa maissa on varmaan on se 2%, johon molemmat todennakoisesti kuuluimme. En itse ikina pyytanyt kantakorttiani myohemmin nahtavaksi, ei ollut tarvis. Tiedamme molemmat mihin tuo numero viittaa, ja miksi kenttakelpoisuus oli erinomainen ja yleisarvosana hyva.
En ole katsonut tuota dokkaria ja maailmaan varmasti mahtuu luku- ja kirjoitustaidottomia ammattisotilaita jostain Nepalissa, Irakissa tai Afganistanissa. Amerikkalaissotilaat eivät kuitenkaan ole mitään luku- ja kirjoitustaidottomia palkkasotilaita kommarien Vietnam-traumoista huolimatta, vaan ihan ok tasoisen yleissivistyksen omaavia ammattisotilaita.

Merijalkaväen värvätyille on seuraavat yleiset vaatimukset jo ennen mitään sotilaskoulutusta.
a) At least 17 years old at time of enlistment.
b) Has not reached 29th birthday at enlistment.
c) Proof of legal residency.
d) Physical Examination (Initial Strength Test)
1. Leuanvedot min. kaksi toistoa.
2. Vähintään 44 vatsalihasliikettä kahdessa minuutissa.
3. 1½ mailin (n. 2400 m) juoksu aikaan 13:30.

e) High school diploma.

http://www.marines.com/home

Nuo fyysiset vaatimukset ovat aika vaatimattomat, mutta ne ovat kuitenkin alarajat, että koneisto edes tarkemmin arvioi mihin rekryytistä on. Oikeat kuntotestit ovat sitten erikseen omanlaisellaan pisteytysjärjestelmällä ja jenkeillähän erilaisia asioita muutenkin pisteytetään suomalaisittain jännän kuuloisesti. Kokonaispisteet vaikuttavat mm. ylenneystahtiin, koulutusmahdollisuuksiin ja palkkaan. Suomalainen kenttäkelpoisuusarviointi, joka perustuu cooper-testiin, lihaskuntotestiin ja ampumataitotestiin K/H/T/H-arvosteluasteikolla on paljon suppeampi vahvuuksia tai kehityskohteita mitatessa kuin amerikkalaisten vastaava.

Sen mitä omalta inttiajalta muistelen, niin P-kauden porukka on oikeasti ihan uniikkia… Pahimmat töhöt sitten siirrettiin muiden yksiköiden riesaksi tai katosivat vaunuhallin komennusmiehiksi, mutta kyllä siinä 6 kk miehistössäkin melko omaleimaista ja epäkypsää porukkaa kaksikymppisiksi oli. Tämä ei ole inttitarinalanka, jossa asiakseen muisteltaisiin töhöjä, jotka eivät opi turvallista aseenkäsittelyä ja taisteluammunnoissa osaamattomuutensa ja yleisen vammaisuutensa takia osoittavat ladatulla ja varmistamattomalla konekiväärillä kavereita, mutta kyllä tuollainenkin mahtui J-kauden panssarijääkärijoukkueeseen. Sijoitettuun kokoonpanoon ei sitten enää mahtunut…

Ylipäätään miehistön lisääminen jalkaosiin vain vähensi keskimääräistä mieskohtaista kyvykkyyttä ja parastahan olisi ollut, jos joukkueen jalkaosat olisi muodostettu keskeyttämällä AU-kurssi viimeisellä viikolla ja laitettu oppilaskorpraalit kk-ampujiksi/sinkomiehiksi/rk-miehiksi, kanta-aliupseerit ryhmänjohtajiksi ja tuoreet kandit joukkueenjohtajiksi. Tuollatavoin saataisiin ihan kelpo SA-joukkueita, mutta ei sillä enää ole paljoakaan tekemistä nykyisenkaltaisen asevelvollisuusarmeijan kanssa. Ainiin, USMC toimii käytännössä tuolla reseptillä... Eihän JV AUK:n ”pääsyvaatimukset” kummoiset ole, mutta väitän, että melko suuri osa suomalaisista varusmiehistä ei silti ole sopivia syystä tai toisesta ja faktaksi tiedän sen, että kaikki halukkaat eivät kiväärilinjalle/vast. pääse, vaikka läpäisisivätkin jonkun muun aselajin aliupseerikurssin.

Ps. Oliko tuo 2% viittaus "niihin psykopaatteihin, joilla on hyvä kotikasvatus ja moraali."
 

Sardaukar

Greatest Leader
BAN
2% ammattisotilaista joidenkin tutkimusten mukaan omaavat psykopaattisia piirteitä ja tapaavat kertyä ns. "eliittijoukkoihin". Huomaa, että "psykopaattiset piirteet" eivät tarkoita psykopaattia.
 
Top