Presidentinvaalit 2024

ER

Alikersantti
Jussi Niinistöä varmasti pyydetään mukaan. Saa nähdä, onko potentiaalia toiselle kierrokselle.:unsure:
 

strelailija

Luutnantti
Itse itselleni vastaten: 2018 Niinistö valittiin suoraan ensimmäiseltä kierrokselta, eli siitä ei saa vertailukohtaa. Vuoden 2012 vaaleissa 1. kierroksella kakkoseksi tuli Pekka Haavisto noin 574.000 äänellä (18,76 %). Tuolloin 1. kierroksen voitti Sauli Niinistö noin 1,13 miljoonalla äänellä (36,96 %).

Stetsonista vetämällä voisi siis olettaa, että yli puoli miljoonaa ääntä pitää kerätä, jos toiselle kierrokselle halajaa. Edellyttää tietysti, että ensimmäiseksi sijoittunut ei saa yli puolta äänistä, eli noin 1,5 miljoonaa ääntä, jolloin toista kierrosta ei tarvita.

On siinä haastetta Jussi Niinistölle. Varsinkin, kun mies on ollut poissa parrasvaloista viime kevään jälkeen. Lisäksi oletan, että jos Halla-aho lähtee Perussuomalaisten ehdokkaaksi, syövät miehet osittain toistensa kannatusta. Näin ei tietenkään tapahdu, jos Jussi Niinistö tuolloin ON Perussuomalaisten ehdokas. ;)
 

ER

Alikersantti
Niin, voi olla, että Halla-aholla olisi paremmat mahdollisuudet toiselle kierrokselle.
 

Tetra

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
ELSO 2.0
Miksi? Presidentin kun pitää luopua puoluejäsenyydestä.
Koska ehdokkaat jossain määrin edustavat myös puolueitaan, vaikka presidentinvaaleja pidetäänkin henkilövaaleina. Ei se ole sattumaa, että pääsääntöisesti nimenomaan puolueet asettavat presidenttiehdokkaat. Ääni puolueen ehdokkaalle on jonkinlainen osoitus tuesta. Joo, tiedän että presidentin pitää luopua puoluejäsenyydestä, mutta se ei ole merkityksellistä varsinkaan tapausessa jossa ehdokas ei tule valituksi.

Jos kaikki ehdokkaat on huonoja mutta haluaa äänestää niin sama se on sitten äänestää puoluekannan perusteella.
 

PSS

Ylipäällikkö
Tuo presidentin luopuminen puolueesta ei muuten taida olla lakiin kirjattu vaan vakiintunut symbolinen hyvä tapa
 

Herman30

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Tuo presidentin luopuminen puolueesta ei muuten taida olla lakiin kirjattu vaan vakiintunut symbolinen hyvä tapa
Siltä vaikuttaa. Wiki: "Tasavallan presidentin odotetaan toimivan arvovaltaisena välittäjänä puolueiden välillä. Tämän takia presidentillä on ollut tapana luovuttaa puolueensa jäsenkirja valituksi tultuaan".
 

ER

Alikersantti
Todennäköisesti heikentää Haaviston asemia. Onkohan muuten Rinne kiinnostunut ehdokkuudesta?
 
Top