Presidentinvaalit 2024

StmSvejk

Ylipäällikkö
Miten olisi Olli Rehn?

Laitan omani suosikkijärjestykseen

KEPU: Olli Rehn on kepun paras ehdokas, ja itse asiassa tällä hetkellä omakin suosikkini vaikka voisi olla eri puolueesta. Monipuolisesti lahjakas, paljon kokemusta ja etenkin kansainvälistä kokemusta. Jos ei jatka SP:n pääjohtajana, ehtii hankkia vielä lisää kansainvälisten areenoiden kokemusta. Olisi itse asiassa loistava ulkoministeri, jos Kepu päätyy hallitukseen tällä aikavälillä. Ei herätä negatiivisia tunteita.

Kok: Häkkänen? Kokoomuksella on paljon hyviä ehdokkaita hyvän junioriketjun kasvatustoiminnan ansiosta. Paljon parempia kuin hakkaaja-Vapaavuori.

SDP: Urpilainen, jos valitaan komissaariksi tänä vuonna. Ei olisi välttämättä huonokaan pressa, mutta kilpailijat Kepusta ja Kokoomuksesta kovempia ja median nuoruuden jano antanee vihreiden nuorelle naisehdokkaalle enemmän naispisteitä.

PS: Halla-Aho, jos suostuu. Ei mahdollisuuksia, lienee Väyrysen ohella se poliitikko Suomessa johon liittyy eniten negatiivisia tunteita (en vertaa Väyryseen muuten).

Vihreät: Haavisto jää nuorten naisten jalkoihin. Joku heistä, ehkäpä vaikka Ohisalo jos ei munaa itseään puheenjohtajana. Vetävä tarina, pätevä poliitikko tähän mennessä, vaikka en kannatakaan. Nainen joka tapauksessa vihreiden ehdokas varmaan on. Vihreiden nainen voi olla yllätysvoittaja.

VL: Li Andersson. Ei mahdollisuuksia. Hyvä keskustelusparraaja kuitenkin vaalitentteihin, sen myönnän.
 
Viimeksi muokattu:

PSS

Ylipäällikkö
Veikkaukseni 2024 presindentin vaaleihin:
  • Kokoomus: Jan Vapaavuori
  • Tähtiliike: Paavo Väyrynen
  • Vasemmisto: Li Andersson
  • Vihreät: Ville Niinistö
  • SDP: ?? (Antti Rinteen terveys ei kestä, Sanna Marin liian "tyttömäinen" ja nuori, kuka siis?)
  • KD: Sari Essayah
  • Keskusta: Antti Kaikkonen
  • PS: Halla-aho. Hän ei halua, mutta voi olla, että on pakko lähteä, kun henk. koht. suosio on nyt jo historian suurin eduskuntavaaleissa ja 2023 vaaleissa se tulee olemaan vielä suurempi
  • Liike Nyt: Harry Harkimo
Kyllä Paavo vielä kerkeää riitaantua Tähtiliikkeen kanssa ja perustaa jonkun uuden. :)
 
Vuoden 2024 presidentinvaaleihin on vielä matkaa, mutta Paavo Väyrynen on tänään ilmoittanut olevansa niissä ehdolla.

Siksi voitaneen vaalien seurantaketjukin julistaa avatuksi.

Paavo ajattelee taloudellisesti nyt kun jälleen yksi kampanja on verottanut lompakkoa: Voi kätevästi käyttää samoja mainoksia taas vuoden 2042 kampanjassa kun vaan vaihtaa viimeiset numerot päittäin. Iskulauseet kun eivät ole tainneet vaihtua viimeiseen 40 vuoteen.
 

skärdis

Respected Leader
Seuraaville vaaleille lienee tunnusomaista, että vuosikymmeniä poliittista eliittiä hallinneet ovat eläkkeellä, siis Paavoa lukuunottamatta.

Tuomioja, Kääriäinen, Anttila, Pekkarinen, Salolainen, Kanerva, ym.

Aho, Jäätteenmäki, Katainen, Niinistö, Niinistö ym. ovat parhaassa iässä presidentiksi, muttaa riittääkö nostetta?
 

hansai

Supreme Leader


”Presidenttiyden alttarille Paavo on uhrannut kaiken mitä hänellä on ollut hetkeäkään epäröimättä.”

 

ER

Majuri
Veikkausasetelmani: SDP Eero Heinäluoma, Kesk. Olli Rehn, Kok. Alexander Stubb, PS, Jussi Halla-aho, Vihr. Ville Niinistö, Vas. Li Andersson.
 

Tornisteri

Kersantti
Jos Vapaavuoren haastatteluja ja lausuntoja on uskominen, niin pormestarius näyttää maistuvan enemmän kuin presidenttipeli. Toki kyseessä on poliitikko, mutta hänen julkisuuskuvansa ei ehkä ole kaikesta huolimatta kaikkein optimaalisin tuohon peliin puhumattakaan siitä minkälainen julkisuuskuva hänestä on maakuntien miehille ja naisille erinäisissä yhteyksissä syntynyt.
 
Top