Presidentinvaalit 2024

ER

Kapteeni
Halosen aikana Vas. tuki häntä, joten ei välttämättä ole mahdotonta asettaa yhteistä ehdokasta, jos sellainen olisi molempien puolueiden mieleen. RKP todennäköisesti asettaa oman ehdokkaansa. Potentiaalisia nimiä saattavat olla Anna-Maja Henriksson, Carl Haglund ja Stefan Wallin.
 

Rannari

Greatest Leader
Halosen aikana Vas. tuki häntä, joten ei välttämättä ole mahdotonta asettaa yhteistä ehdokasta, jos sellainen olisi molempien puolueiden mieleen.
Käytännössä tuo todennäköisesti menisi niin kuin Halosen kohdalla. Eli SDP asettaa ehdokkaan ja vassarit asettuvat tätä tukemaan. Oma presidenttiehdokas on kuitenkin puolueille tärkeä imagotekijä. Lisäksi yhteisehdokkaan valinta olisi jo prosessina varsin haastava mikäli kumpikin puolue haluaa pitää osansa päätösvallasta.

Vasemmisto mielellään nähdään ulkopuolelta katsoen yhtenäisenä massana mutta todellisuudessa puolueiden välillä on ammottava kuilu joka häviää vasta pakolla kannatuksen sulaessa tai kokonaan uusien ennakkoluulottomien sukupolvien mukana. Tilanne tulee hyvin esiin ay-kinkereissä. Välit ovat monelta osin suorastaan tulehtuneet kun kilpaillaan samoista kannattajista.
 

ER

Kapteeni
Jos Halla-aho lähtee mukaan, saattaa olla mahdollisuudet toiselle kierrokselle, vaikkei tulisi valituksi.
 

Herman30

Greatest Leader
Ensinnäkin hän on ilmaissut ettei kiinnosta ja toisekseen en kyllä millään osaa nähdä Jussia pressanvaalimyllytyksessä. Ja kolmanneksi, vaikka Persut nyt korkealla gallupeissa niin pressanvaalit ihan eri asia. Vaikka nyt 20% kannattaa Persuja niin 80% ei kannata.
 

Protheon_93

Ylipäällikkö
Ensi vaalit ovat kyllä mielenkiintoinen pala purtavaksi. Viime vaalien tulos oli jo ennen vaalien alkua niin itsestään selvä, että sen osasi jo nähdä kaukaa.
 

ajs178

Ylipäällikkö
Olisiko Riikka Purra hyvä presindenttiehdokas PS:ltä? Huhtasaarta nyt ei ehkä uudestaan kannata laittaa?
 

ajs178

Ylipäällikkö
Joku muu, eikö ole esim. jotain menestynyttä yrittäjää. Semmoinen joka ei ole somettanut paskaa. Ja pitää näyttää tasaisen vakaalta.
Toisaalta myös pitää olla vaihtoehto muiden puolueiden ehdokkaille. Jos sinne menee joku mitään sanomaton pukumies, niin eihän sitä kukaan äänestä. PS on kuitenkin myös protestipuolue ns. eliittiä vastaan.
 

ER

Kapteeni
SDP:n puolella on 2 varteenotettavaa nimeä: Jutta Urpilainen ja Eero Heinäluoma. En tiedä, olisiko Rinnekin mahdollisesti.
 

skärdis

Respected Leader
SDP:n puolella on 2 varteenotettavaa nimeä: Jutta Urpilainen ja Eero Heinäluoma. En tiedä, olisiko Rinnekin mahdollisesti.
Ei ole Rinteestä siihen, ei varsinkaan jos ensin 4 vuotta kyntänyt pääministerinä vähemmän onnistuneesti. Ei ole karismaa, eikä töksäyttelevä ulosanti paranna asemaa yhtään.
 

ER

Kapteeni
Sinisistä Jussi Niinistö tai Sampo Terho. Soini ei välttämättä enää lähde ehdolle.
 
Top