Presidentinvaalit 2024

Orpon johtamasta kokoomuksesta suunta on vain ylöspäin.

Oli kumminpäin tahansa Lepomäki tai Häkkänen niin siinä vaiheessa voisin varmasti antaa ääneni kokoomukselle, oikeistopuolue kokoomus taas on aina ollut mikäli arvopohja karttaa katsotaan.
arvokartta_hs.png
Huvittava kartta. Arvopohjaltaan Kokoomus on tasan siellä samassa kasassa muun vasemmiston kanssa, Orpohan oli kovaa kyytiä menossa nykyiseen hallitukseen, Kepu vain ehti ensin. Ja jostain Lepomäestä muokattuine perustuloineen on aika turha kuvitella mitään oikeistolaisuuteen edes etäisesti viittaavaa talouspolitiikkaa.
 
Minulle tulee Olli Rehnistä aina ensimmäisenä mieleen hänen talousveikkaukset EU:n kriiseissä. Ja mikään niistä ei toteutunut, päinvastoin. No, jos ei veikkaa ei voi voittaa...
Eihän hän tietenkään siinä asemassa voinut enempää piruja maalailla seinille, mutta jotain järkevää sentäs...
Minä muistan Mustafa Ollin pakonomaisen tarpeen saada liittää turkki EUhun. Mistä lie kumpusi se loputon turkin puolustelu.
Jopa Merkelin vastusti turkin neuvotteluja, mutta Olli se vain jaksoi ja jaksoi olla turkin puolella.
 
Ihminen kuluu biologisesti iän myötä vaikka olisi aiemmin ollut kuinka viisas tahansa. Kuten nähdään esim. koronaan kuolleisuudessa - vähintään 70-vuotiaita kuolee selvästi suuremmalla prosentilla kuin 60-69 vuotiaita. Tuossa minun ikärajaideassa oli tästä kyse. Tilastollisesti alle 70-vuotiaat ovat paremmassa kunnossa kun yli 70-vuotiaat.
Vaikka presidentti on puolustusvoimien ylipäällikkö, häneltä ei edellytetä henkilökohtaista taisteluihin osallistumista. Siksi pidän henkisiä ominaisuuksia tärkeimpänä ko. toimen haltijan osalta. Toki fyysinen kunto on plussaa, ainakin sen verran, että kynä pysyy kädessä ja uudenvuoden puheen saa pidettyä tukehtumatta.
 
Tärkein ominaisuus, joka presidentillä pitäisi olla, olisi kokemus ulkopolitiikasta. Presidentin keskeisin tehtävä on ulkopolitiikan johtaminen yhdessä hallituksen kanssa.
Samaa mieltä. Nykyisellään toki tuntuu että tätä jakoa pitäisi selkiyttää perustuslaissa. Narsistinen pääministeri puskee innokkaasti tasavallan presidentin tontille, eikä valtionpäämiehellä, puolustusvoimien ylipäälliköllä ole mitään työkaluja tätä vastaan.
 
Samaa mieltä. Nykyisellään toki tuntuu että tätä jakoa pitäisi selkiyttää perustuslaissa. Narsistinen pääministeri puskee innokkaasti tasavallan presidentin tontille, eikä valtionpäämiehellä, puolustusvoimien ylipäälliköllä ole mitään työkaluja tätä vastaan.
Samaa mieltä. Itse kannattaisi paljon suurempaa valtaa presidentille. Jopa sisäpoliitiikkaan.
Nykyinen systeemi, jossa valta jaettu todella laajalle, ei johda koskaan mihinkään muutokseen. Eikä mua haittaisi vaikka siellä olisi presidentti jota en toivonut, koska tietäisin että muutokseen on edes mahdollisuus. Nyt ei ole.
 
Vaikka presidentti on puolustusvoimien ylipäällikkö, häneltä ei edellytetä henkilökohtaista taisteluihin osallistumista. Siksi pidän henkisiä ominaisuuksia tärkeimpänä ko. toimen haltijan osalta.
Näistäkin löytyy esimerkkitapauksia Suomen ulkopuolelta miten vuodet vaikuttavat. En mene yksityiskohtiin sen tarkemmin.
 
Itse en lisäisi presidentin valtaa, mutta sisäpolitiikassa antaisin enemmän oikeuksia.
 
Tarkoitan, että en koskisi muihin valtaoikeuksiin kuin ainoastaan sisäpolitiikkaan. Laitoin tuon vähän epäselvästi.
 
Viimeksi muokattu:
Mielenkiintoista nähdä, miten tämä hallituksen alkutaival vaikuttaa Pekka Haaviston mahdollisuuksiin kolmen vuoden päästä pidettäviin presidentinvaaleihin. Vihreät pitää kynsin hampain kiinni Haaviston ministeripaikasta, vaikka se toisi lunta tupaan roppakaupalla hallituskaudella, koska Haavisto on ainoa mahdollisuus saada vihreä pressa Suomeen. Siihen kuvioon ei ministeriero sovi millään ja meidän Pekan sädekehää on kansa silmissä on kiillotettava jatkuvasti ihmisoikeus- ym. valtiomiestason saavutuksilla..mutta mutta: tuo turkasen Al-Hol -jupakka, jonka persut saivat katkeruudella ja kokoomuksen tuella masinoitua, vaikka Pekka vaan meni ja teki mitä piti?

Mielenkiintoista tosiaan nähdä: miten kansa reagoi tähän Marinin hallituksen ja Haaviston vimmaan saada ISIS-Sanna mukuloineen Suomeen: vihreät ovat vyöryttäneet mediaan armottoman määrän mieleisiään asiantuntijoita kertomaan, kuinka tämä oli ainoa mahdollisuus toimia oikeusvaltiossa - vaikka Ruotsin, Norjan ja vaikkapa Ranskan kaltaiset oikeusvaltiot eivät ole toimineet näin, vain Suomi ja Saksa. Nyt pidetään Haavistoa piilossa kaiken vastuun ottavan virkamiehen leveitten hartioitten takana, etteivä verbaalitomaatit osuisi Meidän Pekkaan.

Vihreät ja kipparinsa Ohisalo on kova jengi pelaamaan pelejä; polttoaineverotuksen korotus, turpeen verotuksen kiristys lattiahintamekanismeineen, Haavistolle kepulta hallituksen kaatumisen uhalla kiristetty tuki. Noinkohan nämäkin ovat kaikki todellisia Pyrrhoksen voittoja, jossa kuin orgasmin edellä kiljuen lyödään kepua kuin vierasta sikaa (sic!) ja samalla näillä voitoilla lihotetaan perussuomalaisten kannatusta.

Mielenkiintoista, tosiaan.
 
Tulipa muuten mieleen, vaikka Olli Rehniä mainitsinkin, että Jussi Niinistö voisi myös olla mahdollinen päivän puoluepolitiikan ulkopuolelta
 
Veikkaan, että SDP:ssä tulee esivaali. Mahdollisia nimiä: Heinäluoma, Marin, Urpilainen, Rinne.
 
Nykyinen tilanne vaihtoehtoineen vaikuttaa siltä, että pitäisi säätää erityinen laki kansanäänestyksestä, jossa päätetään onko tulevalle kaudelle yleensäkään syytä valita presidenttiä...
 
Seuraavilla eduskuntavaaleilla tulee olemaan vaikutusta ehdokasasetteluun. Jos demarit jatkavat suurimpana puolueena ja Marin pääministerinä, niin hän on varma ehdokas. Muutoin
Marinille tulee olemaan vaikeaa päästä ehdolle.
 
Tämä nyt on tälläistä nimien heittelyä, mutta vahvistaa aiempaa näkökantaani että Marin on SDP:n ehdokas.
Ottaa nyt huomioon että tuo kyseinen kalankääre joutui tässä pari viikkoa sitten muuttamaan juttuaan ja tähdentämään "edellisestä versiosta saattoi välittyä liian puolueellinen kuva" tms. Puhuivat siis Marinista.

IL on Sannan oma fanzine. Ei enää mitään painoarvoa.
 
Back
Top