PS-nuoret: Suojeluaseet harkintaan Suomessa, puoliautomaattiaseiden kielloille jyrkkä ei

aj77

Respected Leader
Mielestäni Halla-Aho on oikea mies ajamaan kuitenkin asiaansa. Terävä ja älykäs kaveri joka verbaalisesti lahjakas. Antaa nimittäin viiltävää palautetta usein näistä antirasisteista ja muista viharyhmistä jotka edustavat siis samaa puuta kuin Klu klux, mutta eri oksaa. Antirastinen viha on vasemmiston vihaa ja Halla-Ahokin toi julki tietyn vasemmistokirjailijan osallistumisen euroopan väkivaltaisiin mellakoihin ja poliisin kivittämisiin.. Viha mikä viha. Valitkaa siittä sitten mitä vihaa haluatte edustaa ja tuntekaa paremmuutta siittä että saatte vihata. Älytöntä touhua. Onneksi on Halla-Ahoja vähän ravistelemassa. Kamalaahan se olisi jos meiltä löytyisi vain yksipuolista vihaa.
 

Tvälups

Ylipäällikkö
Lainattu toimareista iron-yMan kommenttia:

"Kun katsoo Kokoomuksen ministerien ja pitkäaikaisvaikuttajien lausuntoja takavuosilta:

- "Kaksi miljardia on ainoa luku, joka veronmaksajan tulee muistaa." (J. Katainen eurovastuista, nykyinen vastattava taitaa olla toisella kymmenellä jaardilla. Ei siis maksettavaa, vaan vastattavaa.)
- "Nyt Kreikan asiat ovat kunnossa. Joka muuta väittää, on pölhöpopolisti." (A. Stubb Kreikan ensimmäisen tukipaketin jälkeen.)
- "Sharia-laki sopii Suomeen." (K. Sasi)
- Suomi tarvitsee 2020 mennessä 1,8 miljoonaa maahanmuuttajaa, että työt tulevat tehdyksi (J. Katainen, noin vuonna 2008)
- "Ei koske Suomea."(J. Katainen finanssikriisin alkaessa.)
- "Ai lakkautetaanko Kauhavan varuskunta?"(P.Risikko naamakirjassa, kun joku ministeri oli kehunut aikaisemmin, miten ministerit olivat yksimielisiä lakkautuksesta.)
- "Draksvikin jatkolla ei ole kielipoliittisia vaikuttimia, eikä siihen ole käytetty poliittista ohjausta." (Wallin ja Katainen)
- Miinoja kun kiellettiin äänestämällä, suoraselkäinen kokoomusedustaja J. Sankelo harhaili työpaikkansa käytävillä. Oli töissä, mutta ei salissa.
- Muistatteko, miten kävi siinä hämmästyttävän vähän julkisuutta saaneessa asiakirjaväärennöstapauksessa, jonka seurauksena Kataisesta tuli ensin kansanedustajaehdokas, sitten kansanedustaja ja sitten ministeri. Väärin oli tehty juu, muttei ketään rangaistu..."
 

Peuhkis

Luutnantti
Näitä kirjoituksia pitäisi julkaista muuallakin kun täällä jotta mahd moni alkaisi ymmärtää nykyhallituksen tilan. Se on pieni ja saman mielinen porukka kuka täällä lukee näitä loistavia kommentteja. Mars mars mahd julkisille foorumeille nuo samat jutut postaamaan. :)
 

Tvälups

Ylipäällikkö
jatketaan lainauksilla:

"
”Totuus kuolee silloin, kun siitä ruvetaan oikein kovasti puhumaan!”
Se on Vittumaise Auliksen kootuista teoksista osasta 5, mietelmiä rautatien rullaamisesta ja maanjäristyksen aikaansaamisesta.

Tämän hallituksen suurin valehtelija on tännekin kirjoittava, Ville Niinistö! Vaikutuksiltaan suurin on tietysti Katainen, mutta Niinistö on valemäärällisesti.
Lisäksi tämä Ville on HS:n Alman ja YLE:n kullalla suojattu, ihanuuksien pilviin nostettu unikki Tuhkimo ja kaiken arvostelun puhtaaksi pesty apostoli Pinokkio!
Niinistö kiertää veroja. Se julkisuudessa kuitataan ”unohdukseksi”. Niinistö ajaa ylinopeuksia, käyttää kesärenkaita ja ei muista poliisille tulojaan. Se saa meedioissa ”hauskan muistamattomuuden hellän kaavun”! Niinistö yllyttää saareloita ja muita rikkomaan lakia. Niinistö kertoo, että saarelat ovat syyttömiä pyhimyksiä, joita itsenäinen Venäjän valtio laittomasti pitää vankina! Näistä lehdistön hymypoika saa lisäpisteitä ja taivaallista taputusta Saska Saarikoskelta.
Hakkaraisen Teuvon jokainen ryyppäys kaivetaan esille. Kikkelinkuvansakin on valtakunnan suurin uutinen neljä vuorokautta, vaikka tekijä olikin joku toinen. Hakkarainen ei sentään ole ministeri ja kiinni salaisissa suunnitelmissa ja asioiden päättämisessä.

Ville Niinistön ”totuuden tiedot” ovat kahdeksalta erikois-erikoishuippuavustajalta, jotka aikaisemmin päästivät rääkäten eläimiä kuolemana luontoon, rikkoivat yksityistä omaisuutta ja aiheuttivat suurta taloudellista tuhoa yrittäjille. He selvisivät aina ilman seuraamuksia ja niin he voivat nytkin valehdella, kun tietävät seuraamuksien taaskin jäävän heistä pois. Oppiminen on sellaista!
Miksi muuten meillä on niin paljon rikollisia hallituksessamme? Siellä lymyää aina Zavidovon paperivaras, katutappelijoita kaksi, kokousasiakirjojen väärentäjä, liikenne rikollinen, verorikollisia kolme, virkarikoksesta tutkittu, huumeenkäyttäjä ja varas.
Uskomaton määrä rikollisia Suomen pienoiskoossa!

Vittumaine Aulis

18.3.2014, klo 7:06"
 

Tvälups

Ylipäällikkö
Jatketaan lainauksia:

Pekan Porstua; Pekka lukee lehteä 11: Demarit vauhdissa
http://pekanporstua.blogspot.fi/2014/03/pekka-lukee-lehtea-11-demarit-vauhdissa.html

Isot pojat ovat kertoneet, että SDP on joskus ollut poliittinen puolue, ja vieläpä sellainen, jolle on ollut yhteiskunnassa tilausta, tai ainakin se on vähän niin kuin kuulunut asiaan pohjoismaisessa demokratiassa. Välillä ollaan oltu työväestön asialla, ja joskus järjestetty jääkäreille harjoitusammuntoja ja muuta ulkoilma-aktiviteettia. Voi olla, että ilman heitä joutuisin talikoimaan paskaa kymmenen tai sata tuntia viikossa hintaan 3.99€/tunti sen sijaan, että saan nyt tehtyä sitä kohtuullisia tuntimääriä palkalla, jolla ei varsinaisesti juhlita, mutta eletään kumminkin.

Viimeisinä parina vuosikymmenenä politiikassa on tapahtunut jonkinlaista hörhösiirtymää. Vihreät, nuo entiset luonnonsuojelijat, ovat ottaneet asiakseen teollisuuden kuolettamisen ilmastonmuutoksen verukkeella, Suomen muuttamisen etnisten jengien taisteluareenaksi, rikollisuuden maksimoinnin ja ilmaisen rahan jakamisen kaikille halukkaille. Vasemmistoliitto, tuo entinen kommariporukka, on ryhtynyt myös ajamaan teollisuutta ahtaalle ja rahoittamaan nuoria kapinallisia. Yleisesti ottaen mitä oikeammalla puolue on perinteisesti ollut, sitä vähemmän siirtymää on tapahtunut, mutta ilmiö on silti havaittavissa kaikissa vanhoissa puolueissa.

Demareilla on vielä kokonsa puolesta jonkinlaista valtaa ja vastuuta, mutta kun Perussuomalaiset ovat sattuneesta syystä nopeasti valtaamassa heidän perinteistä reviiriään ja äänestäjiään, demaritkin ovat pahasti luisuneet epäoleelliseen nysväykseen, jonka tarkoitus on pelastaa maailma, mutta jonka ainoa vaikutus on hyvä mieli itselle ja ankara ketutus kaikille muille.


Poliittinen työkalu

Katsotaanpas.

1. Globaalidemarit esittävät haittaveroa lihalle
Sdp:n puolueosasto Globaalisosialidemokraatit GSD esittää haittaveroa lihalle. Aloite on jätetty toukokuussa kokontuvalle Sdp:n puoluekokoukselle. Jätän tällä ilmoituksella aloitteen, jossa esitän haittaveroa demariudelle.
Puolueosasto perustelee haittaveroa ympäristö- ja erityisesti ilmastosyillä. Ilmastovaikutuksista ravinnon osuus on liikenteen tai asumisen luokkaa. Perustelen haittaveroa raha- ja erityisesti järkisyillä. Järjettömässä politiikassa demarien osuus on lähes vihervasemmiston ja EU-direktiivien luokkaa.
Suomalaisten lihankulutus on noussut viime vuosikymmeninä. Demareiden kannatus on laskenut viime vuosina, mutta riskirajat ylittyvät edelleen säännöllisesti.
GSD pitää lihan haittaveroa halpana ja tehokkaana tapana vähentää ilmastopäästöjä. Aloitteen mukaan hinnankorotus auttaisi myös ymmärtämään ruuan arvon paremmin ja vähentäisi ruokajätteen syntymistä. Pidän haittaveroa tehottomana tapana vähentää typeryyttä, mutta saisipahan siitä ainakin hyvät rahat. Vero voisi kuitenkin auttaa ymmärtämään paremmin ja vähentäisi poliitikkoja, joiden ainoa työkokemus on puolueorganisaatiosta.

No vastataan nyt vakavastikin, ettei mene pelkäksi irvailuksi. On totta, että eläimet tuottavat ilmakehään hiilidioksidia, metaania ja muita hiilipohjaisia kaasuja. Voi olla niinkin, että näillä kaasuilla on jotain tekemistä ilmastonmuutoksen kanssa, joten ymmärrän, jos eläinten määrää maailmassa pitää vähentää.

Nyt on kuitenkin niin, ettei kukaan rupea vegaaniksi sillä, että nostetaan lihapaketin hintaa parillakymmenellä sentillä, eikä sillä taatusti ole pätkääkään vaikutusta maailman kasvihuonekaasupäästöihin. Verotuloja voi jonkin verran tulla. Paitsi että kun verot ovat jo valmiiksi niin korkeat, ihmisten ostovoima alenee, ja verotulojen yhteissumma ei juuri kasva, vaan se siirtyy vain yhdestä lähteestä toiseen. Sekin ihmetyttää, että jos suomalaiset eivät vielä ole lakanneet syömästä, vaikka ruuan hinta on jo nyt EU:n huipputasoa, miten kukaan kuvittelee, että tämäkään vaikuttaisi?

Jumalauta. En minäkään mene tunkemaan T-luupihvejä kenenkään ituhipin kurkusta alas, vaikka itse olenkin sitä mieltä, että se on paremman makuista ja ravinnepitoisempaa kuin heidän ruokavalionsa. Jos teille ei liha maistu, niin mikäs siinä, mutta miksi viattomien sivullisten pitää kärsiä siitä?
2. Demarit haluavat nimettömän työnhaun valtiolle ja kuntiin
Ollaan havaittu, että koska työnantajat ovat hirveän rasistisia, seksistisiä ja muuten vain sikoja, he palkkaavat mieluiten vain valkoisia nuorehkoja heteromiehiä. Tämä on tietysti ikävää, joten sellainen pitää kieltää lailla. Koska ihmiset eivät kuitenkaan tottele lakeja, täytyy säätää uusi laki, jolla moinen toiminta tehdään kerta kaikkiaan mahdottomaksi.
Aloitteen tavoite on edistää tasapuolista ja syrjimätöntä työnhakua.
Kun valtion ja kuntien rekrytoijat joutuisivat käsittelemään työhakemuksia ilman hakijan nimeä ja muita tarkkoja henkilötietoja, hakemuksista ei pystyisi välttämättä heti näkemään, onko hakija nuori tai vanha, nainen vai mies tai onko tällä maahanmuuttajataustaan viittaava nimi. Yksityisissä yrityksissä - ainakin menestyvissä sellaisissa - tajutaan varmaan ilman lakiakin katsoa enemmän CV:hen kuin naamaan, joten ainakaan toistaiseksi lakialoite ei koske niitä. Ehkä julkisella puolella ei olla niin tarkkoja, joten en ala inttää vastaan, jos joku kertoo, että siellä ei palkata väärännimisiä. Voi tietysti olla, että palkkaajalla on jo ennestään kokemuksia tietyistä kansallisuuksista, ja haluaa jo etukäteen ehkäistä tilanteet, joissa työntekijä kieltäytyy palvelemasta vastakkaista sukupuolta tai käyttää työaikaa rukoiluun enemmän kuin suomalainen tupakointiin.

En silti väitä, etteikö siellä voisi olla myös ihan pesunkestäviä natsejakin, jotka eivät vaan tykkää erivärisistä. Tällaisessa tapauksessa voisi äkkipäätä vaikuttaa järkevältä, että otetaan käyttöön toimenpiteitä, jotka estävät syrjinnän hakuvaiheessa.

Silti mieleeni tulee verrata tätä siihen, että jos netin treffisivustoilta kiellettäisiin kuvat. Jos treffipyyntöjä joutuisi lähettämään pelkän persoonakuvauksen perusteella, rumatkin pääsisivät treffeille. Tämä ei kuitenkaan vielä takaisi toisia treffejä tai edes sitä, ettei kumppani kääntyisi pois jo ovella kiroten sitä, että molempien aikaa tuli haaskattua.

Ajattelin vain, että kai nuo nimettömässä työnhaussa lupaaviksi katsotut joutuvat vielä työhaastatteluun ennen kuin saadaan nimet paperiin? Miten tämä laki estäisi rasistista pomoa sanomasta Mohammedille "ei kiitos" haastattelun päätteeksi?

Ensimmäinen ehdotus ei varmaan mene läpi puoluekokouksessa, mutta toinen kuulemma mennee. Samoihin aikoihin ollaan ruvettu havaitsemaan kestämätön tilanne niin demareissa kuin muissakin puolueissa, ja vanhoja kärkinaamoja ollaan vaihtamassa siellä sun täällä. Sitten ihmetellään, että miksi, vaikka ne ovat melkein kaikki naisia ja siis parhaita mahdollisia tehtäviinsä:​
 

Museo

Eversti
Erilaiset poliittiset nuorisojärjestöt ovat ennenkin ehdotelleet kaikenlaista maan ja taivaan välistä. Onhan Perussuomalaisilla rehellisyyden nimissä muutamia kannatettavikin teemoja, mutta katsotaan nyt minkälaista jälkeä tulee kun puolue joutuu hallitusvastuuseen. Toivottavasti puolueen kannattajat eivät joudu pahasti pettymään ja ihan mielenkiintoista seurata mihin suuntaan Suomen puoluepoliittinen kenttä tästä muotoutuu. Sivuseikkojahan nuo kuitenkin ovat verrattuna kysymykseen demokratian tulevaisuudesta länsimaissa.
 

miheikki

Greatest Leader
Ryhmäkurista eroon ja kansalaisaloitteet eduskuntaan.

maaliskuu 18, 201422:01
PS :Yli 50 000 nimen kansalaisaloitteet aina eduskunnan käsiteltäväksi
ARKISTOKUVAA. KIMMO MÄNTYLÄ


Politiikka

Nykymuotoinen edustuksellinen demokratia ei pelkästään riitä tulevaisuuden suomalaisille. Näin arvioi perussuomalaisten eduskuntaryhmä valtioneuvoston demokratiapoliittisen selonteonkeskustelussa.

Ryhmäpuheenvuoron pitänyt kolmas varapuheenjohtaja Juho Eerola(ps.) piti hyvänä, että selonteko nosti uudenmuotoiset suoran demokratian muodot edustuksellisen demokratian rinnalle, niin kansanäänestysten kaltaiset vaikuttamismuodot kuin myös aktiivisen kansalais- ja järjestötoiminnan ja hallinnon avoimuuden.

- Nämä kaikki ovat tärkeitä tulevaisuuden vaikuttamismuotoja. Demokratialle on kautta aikojen ollut ominaista, että se elää ja mukautuu käyttäjiensä näköiseksi. Suomalainen demokratia oli sata vuotta sitten toisenlaista kuin tänään, ja sadan vuoden päästä se tulee olemaan erilaista kuin nykyään, Eerola uskoi ryhmäpuheessaan.

Hyvä veli -verkostoihin
on jo kyllästytty

- Kaikille lienee jo selvää, ettei nykyinen edustuksellinen demokratia yksinään riitä tulevaisuuden suomalaisille. Tänä päivänä kansalaiset vaikuttavat myös vaalien välillä järjestöjen kautta paikallisesti ja valtakunnallisesti sekä vaatimalla nykyiseltä hallinnolta avoimuutta. Laskenut äänestysvilkkaus valtiollisissa ja kunnallisissa vaaleissa kertoo meille päättäjille ainakin siitä, että kansalaiset haluavat vaikuttaa myös muuten kuin perinteisen politiikan kautta. Hyvä veli -verkostoihin on kyllästytty, Eerola linjasi.

Hän toivoi myös kaikille kansalaisaloitteille asianmukaista käsittelyä eduskunnassa, koska se on yksi tulevaisuuden demokratian muoto.

- Yli 50 000 kannattajan rajan ylittänyt aloite tulee käsitellä eduskunnassa aiheesta riippumatta, oli sitten kyse samaa sukupuolta olevien avioliitosta tai pakkoruotsista. Kansalaisten aloitteita ei saa missään olosuhteissa haudata valiokuntaan, vaan niiden tulee saada alusta loppuun sama käsittely kuin hallituksen esitystenkin, Eerola totesi.

Hän vaati myös poliittisten päätösten pohjana olevan tilastotiedon päästämistä kansan tutkittavaksi. Avoin data pakottaisi poliitikot perustelemaan päätöksiään entistä paremmin.

Euroviisujen malli?

Eerola ennusti, että suora demokratia voi hyvinkin olla sadan vuoden päästä valliseva demokratian muoto. Siihen liittyy myös uhkia: tuovatko useat kansanäänestykset vaaliväsymystä? Miten käy eduskunnan.

Hän makusteli vallan painoarvon jakamista näin: 40 prosenttia suoralle demokratialle ja loput eduskunnalle.

- Vähän samaan tapaan kuin Euroviisuissa on välillä ollut kansan ja tuomareiden raati, Eerola kysyi.

Hän asetti pohdittavaksi myös, miten kävisi, jos puoluetuet poistettaisiin kokonaan? Entä jos kunnanvaltuustojen lisäksi tai sijasta perustettaisiin myös kylä- tai kaupunginosavaltuustoja?

VELI-PEKKA LESKELÄ


Tagit
 

Tvälups

Ylipäällikkö
A Smith and Wesson beats four aces
sunnuntai 23. maaliskuuta 2014


Kokoomus - susi vai lammas?
Kokoomus ja Jyrki Katainen ovat vastuussa neljän vuoden viivyttelystä Suomen asioiden kuntoon saattamisessa. Katainen on vastuussa oman etunsa asettamisesta maan edun edelle. Kokoomuksen johto on vastuussa siitä, että he ovat asettaneet lapsellisen ja kokemattoman hymypojan asemaansa. Vastuun kantavat myös lammasmaisesti äänestävä keskiluokkainen virkakunta, joka kiitollisena äänestää palkkansa maksajaa. Yksityisen puolen keskipalkkojen ohi kirineet sarisairaanhoitajat ovat siirtyneet pienipalkkaisten edunvalvojina toimineiden SDP:n ja SKDL:n äänestäjistä Kokoomuksen kannattajiksi. SDP kerää kannatuksensa eläkeläisiltä ja kovan linjan ammattiyhdistyshäiriköiltä, joita puheenjohtajuutta havitteleva Antti Rinne edustaa.

Vihreistä on tullut opiskelijoiden, nuorten ja kovan linjan sosialistien saareke, jonka ainoa kilpailija on Vasemmistoliitto, joka houkuttelee enemmän suoraan väkivaltaan valmiita arhinmäkeläisiä oppipoikia. Vanhasta SKDL:stä ei ole Arhinmäen jäljiltä jäljellä juuri mitään. Sosialismia Vasemmistoliitto kannattaa vain tulontasauksen - eli kannattajiensa saamien sosiaalitukien - tähden. Jos SKDL vaatikin työtä kaikille, Vasemmistoliitto vaatii kaikille oikeutta olla tekemättä työtä. Sosialismi on työväen aate, ja unohtamalla työväen Arhinmäki on siirtänyt puolueensa ideologisesti sosialistisesta anarkistiseksi. Anarkian lisäämiseksi molemmat puolueet ovat ajaneet valheille perustunutta maahanmuuttopolitiikkaa, koska köyhät siirtolaiset antavat äänensä juuri näille puolueille. Kuten Vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula kirjoittaa blogissaan: Ensin arveltiin, että suurten ikäluokkien poistuminen työmarkkinoilta johtaisi työvoimapulaan. Näin ei kuitenkaan käynyt. Ennusteissa jäi nimittäin huomioimatta maahanmuuttajat, jotka ovat paikanneet työvoimavajetta sadoilla tuhansilla käsipareilla.Kävi juuri päinvastoin kuin odotettiin, vain suurten ikäluokkien eläköitymisen johdosta olemme välttäneet pahimman massatyöttömyyden. Jyrki Katainen on vastuussa siitä, että maan suurin puolue on antanut anarkisteille mahdollisuuden. Eero "Don" Heinäluoman puolue on vastuussa Suomeen vuosikymmenten saatossa kehittyneestä "hyvinvointivaltiosta" eli liberaalista fascismista. Kaiken sääntelyn ja valvonnan pohjana on ollut - luonnollisesti paikka vallan keskiössä ja lisäksi - ylemmyydentuntoinen usko omaan paremmuuteensa. Mutta kuten kaikessa suunnitelmataloudessa, myös pohjoismaisessa hyvinvointivaltiossa kaikista resursseista vallitsee pula. Keskusjohtoinen vallankäyttö nojaa niukkuuteen, jotta kansalaiset pysyvät nöyrinä johtajilleen. Tällä hetkellä Suomessa on pula edullisesta energiasta. Saavutettuaan tavoitteensa, SDP on havahtunut, että sen tavoite oli virheellinen samoin kuin Anna Kontula tuossa ylempänä: Energiaverotus on meillä teollisuudella kireämpää kuin se on Ruotsissa. Voi kysyä onko se järkevää. Mielestäni ei ole. Talouselämä kirjoittaa:
Suomen riippuvuus ulkomaisesta sähköstä on korvia huutavaa. Esimerkiksi vuonna 2012 pelkästään siirtoyhteyksien vikaantumisista aiheutui sähkönkäyttäjille yli 250 miljoonan euron menetykset ja suomalaiset sähkönkäyttäjät maksavat sähkön tukkumarkkinan toiminnan puutteet. 2013 suomalaiset maksoivat sähköstään pitkiä aikoja 30-60 prosenttia Ruotsia ja Norjaa enemmän.

Suomen riittämättömät siirtoyhteydet takaavat sen, että Suomi tulee jatkossakin muodostamaan sähkössä oman hinta-alueensa, joka tarkoittaa muuta Pohjolaa kalliimpaa aluetta. Hintaheilahteluihin auttaisi vain sekä paremmat siirtoyhteydet että vakaampi ja ennen kaikkea suurempi oma sähköntuotanto.
Rahaa Suomessa riittää kaikkeen, otetaanhan sitä 10 miljardia vuodessa ulkomailta lainaksi. Kyse on vain priorisoinnista - mitkä asiat ovat tärkeitä ja mitkä eivät. Poliisi joutuu lähettämään vartiointiliikkeen yöllä hoitamaan hälytystehtävää säästösyistä. Lapissa ei ole poliisia ja Helsingin poliisia haukutaan rasistiseksi kun se tarkistaa epäilyttäviltä henkilöiltä asiakirjoja kaupungin suurimman organisoidun rikollispesän - rautatieasema - keskellä. Tästä en ehkä syyttäisi niinkään perinteisiä demareita vaan kohdistan katseeni Vihreiden ja Vasemmistoliiton suuntaan.

Suomen vaarallisin mies on siis Jyrki Katainen, joka omaa ahneuttaan avasi oven hulluille Vihreiden ja Vasemmistoliiton puoluetoimistoissa. Katainen on vastuussa siitä, että Suomen poliittinen johto halvaantui, kun ainoa vaalivoittaja kieltäytyi "kantamasta vastuuta" eli kääntämästä takkiaan ja rikkomasta äänestäjilleen antamaansa vaalilupausta. Enemmistöhallituksen helmasynti - avoimuuden puute - on vähitellen rapauttanut suomalaisen politiikan. Muualla maailmassa hallitaan vähemmistöhallituksilla, ja silloin valtaa pitävien on kyettävä perustelemaan aikomuksensa ja tekonsa. Suomessa hallitus saa aina tahtonsa läpi perustelematta päätöksiään kenellekään, koska sillä on eduskunnassa enemmistö.

Vuoden päästä pidettävien eduskuntavaalien jälkeen uuden hallituksen perustavat Keskusta ja Perussuomalaiset, joilla lienee yhteensä noin 85 paikkaa. Suomen etu olisi, että nämä kaksi muodostaisivat yksin hallituksen, ja sekä Kokoomus että SDP olisivat vaa'ankieliasemassa vuorotellen. Hallituksen toimintakyky olisi turvattu, koska sen kaataminen ei ajaisi yhdenkään puolueen etua (monen poliitikon kylläkin). Tähän suuntaan viittaa myös Sipilän kommentti ministerien liian suuresta määrästä. Oletettavasti Sipilällä - tuleva pääministeri - riittäisi kantti vähemmistöhallituksen muodostamiseen, mutta Soini on sen verran fakkiutunut urapoliitikko, että hän haluaa turvata ahterinsa enemmistöhallituksen antamalla helppoudella. Toivon todella, että saisimme maahan keskustelevan eduskunnan, ja sen takia toivon vähemmistöhallitusta.

 

RPG83

Soome Majori
Ei tule tapahtumaan. Oltakoon persujen vaalimenestyksestä mitä mieltä tahansa, niin 101 paikkaa ei ole vähäisessäkään määrin todennäköistä. Yksikään puolue ei kuunaan ole tuollaiseen yltänyt, eikä yllä nytkään.

Hallitukseen pääseminen sitävastoin on jo paljon todennäköisempää ja toivon sitä. Sittenpähän nähdään, ovatko ihmemiehiä vaiko eivät. Tosiasia on, että hallituksessa joutuu talikoimaan sellaisiakin p**kakasoja, joihin ei haluaisi koskea pitkällä tikullakaan.

Vahvensin. Älä viitsi valehdella. Sosiaalidemokraatit saivat 103 paikkaa vuonna 1916.
 

Tvälups

Ylipäällikkö
Takaisin otsikon aiheeseen:

yle 28.3.2014 klo 14:06
EU sekä kiristää että höllentää asemääräyksiä
Asemääräysten mahdollinen kiristyminen hermostuttaa alan harrastajia. EU:ssa pohditaan parhaillaan asemääräysten tiukentamista, mikä asekeräilijöiden mukaan voisi johtaa pistoolikieltoon. Deaktivoituja aseita koskevat määräykset saattavat sen sijaan jopa höllentyä.

Jari Mäkisellä on laaja toimintakuntoisten aseiden kokoelma. Kuva: Pertti Huotari / Yle
Mistä on kyse?
  • EU:ssa laaditaan uutta ampuma-asedirektiiviä, jossa esillä on mm. mahdollisuus kieltää puoliautomaattiaseet siviilikäytössä
  • EU:ssa pohditaan parhaillaan myös deaktivoitujen aseiden ohjeistusta
  • EU:n ohjeet ja määräykset heijastuvat myös Suomen asemääräyksiin
Suomen Asehistoriallisessa Seurassa asemääräysten mahdollista kiristymistä seurataan tiiviisti. Asekeräily on jo nyt yksi tarkimmin säädeltyjä harrastuksia, eikä ihme. Esimerkiksi Iisalmesta löytyy yksityiskokoelma, jossa on runsaat 300 täysin toimintakuntoista asetta.

Aseet omistaa Suomen Asehistoriallisen Seuran puheenjohtaja Jari Mäkinen, jolla on lupa hankkia lähes kaikki Suomessa käytössä olleet sotilasaseet.

- Kaikki mahdolliset aseet paitsi raketinheittimet ja ohjusjärjestelmät, hän hymyilee.

Historiasta ja tekniikasta kiinnostunut Mäkinen aloitti oman harrastuksensa jo nelisenkymmentä vuotta sitten. Viranomaisten kannalta hänenlaisensa keräilijät eivät ole ongelma.

- Keräilijät, joilla on poliisihallituksen tai aikanaan lääninhallituksen myöntämä keräilijästatus, ovat asiallista sakkia, vakuuttaa sisäministeriön poliisitarkastaja Seppo Sivula.

- Keräilijöillä on aina keräilysuunnitelma, jota he noudattavat, ja säilytystilat ovat poliisin tarkastamia.

EU kiristää määräyksiä?
Nyt keräilijöiden tulevaisuus näyttää kuitenkin mustalta kuin ruuti. EU:ssa ollaan parhaillaan pohtimassa uutta ampuma-asedirektiiviä, joka aseharrastajien mielestä voisi johtaa jopa puoliautomaattisten aseiden kieltoon siviilikäytössä.

Asehistoriallista Seuraa johtava Mäkinen pitää ajatusta "aika hurjana".

- Meillä on Suomessa paljon puoliautomaattiaseita metsästyskäytössä, hän muistuttaa.

- Entä menevätkö kaikki pistoolit kiellettyjen listalle? Niistähän on suurin osa puoliautomaattisia.

EU höllentää määräyksiä?
Aivan oma lukunsa ovat deaktivoidut eli toimintakelvottomaksi tehdyt aseet. Keräilijät eivät niitä arvosta, mutta Mäkisenkin kokoelmasta niitä löytyy, kuten esimerkiksi sinko ja kranaatinheitin.

Laki ei edellytä todistusta aseen deaktivoinnista, vaikka poliisi on saattanut joissakin tapauksissa sitä vaatia. Jari Mäkisen mukaan tämä on näkynyt myös julkisuudessa.

- Se on näkynyt erilaisina ratsioina ja takavarikointeina ja aivan turhina oikeudenkäynteinä, hän sanoo.

- Olen ollut usein oikeudessa asiantuntijatodistajana. Valtio joutuu sitten korvaamaan, kun on syytetty syytöntä.

Myös deaktivointiin liittyviä määräyksiä pohditaan parhaillaan EU:ssa. Suomessa pidetäänkin mahdollisena, että yleiseurooppalainen ohjeistus saattaa tulevaisuudessa johtaa Suomessa voimassa olevien määräysten höllentymiseen. Nykyinen, poliisihallituksen vuonna 2010 antama deaktivointiohje, on jopa sisäministeriön poliisitarkastajan Seppo Sivulan mielestä tiukka.

- Se pilaa aseen ulkonäöllisesti, Sivula myöntää.

- Deaktivoinnissa se muistoarvo tai muu arvo, mikä aseella on ollut, kyllä aika lailla häviää.
 

Tvälups

Ylipäällikkö
takaisin politiikan pariin (demari tekee hyviä asioita, Sinun rahoillasi):

Jari Sarasvuo ja Timo Harakka aikoivat luopua lapsilisistään 2010 - mutta miten kävikään?

is: 28.3.2014 15:53
Jari Sarasvuo ja toimittaja Timo Harakka suunnittelivat ohjaavansa lasten lapsilisät hyväntekeväisyyteen.

Linnan juhlien jatkoilla tehdyssä ohjelmassa 6.12.2010 toimittaja Timo Harakka ja Jari Sarasvuo pohtivat, mistä hyvätuloiset voisivat luopua.

Lapsilisät tulivat puheeksi. Harakan mukaan sovittiin, että molemmat voisivat ohjata lapsilisänsä kehitysapuun.

Demarien eurovaaliehdokas Harakka kertoo nyt IS:lle, ettei ole luopunut lapsilisistä.

- Olen itse tullut siihen tulokseen, että järjestelmä ei voi nojata yksittäisten ihmisten hyvään tahtoon, vaan lapsilisien verollisuus olisi parempi ja selkeämpi ratkaisu ja tässä nykyisessäkin tilanteessa käyttökelpoinen, hän toteaa.

- Olen tyytynyt kampanjoimaan sitä, että ylemmän keskiluokan tarpeettomia etuja karsittaisiin, kuten verotonta lapsilisää tai omistusasunnon korkovähennyksiä. Jos minulla olisi hyväntekeväisyyden kohteita, en ikinä mainostaisi niitä julkisesti.

Harakan perheessä on kolme lasta, joista maksetaan lapsilisää.

Sarasvuo IS:lle 2011: Rahat hyväntekeväisyyteen

Sarasvuon perheessä pieniä lapsia on kaksi. Sarasvuo on ilmoittanut harkitsevansa julkisuuden jättämistä kokonaan eikä halunnut nyt kommentoida asiaa IS:lle.

Sarasvuo kertoi IS:lle kesällä 2011, että lapsilisistä luopuminen osoittautui hankalaksi.

- Suunnitelmat eivät onnistuneet, koska lapsilisä on lapsen subjektiivinen oikeus eikä sitä voi luovuttaa pois, Sarasvuo kertoi tuolloin.

Sarasvuon perheessä asia oli ratkaistu niin, että perhe lahjoitti rahaa hyväntekeväisyyteen.

- Päätimme luovuttaa lapsilisää vastaavan saman nettosumman kehitysapuun, Sarasvuo sanoi.
 

Tvälups

Ylipäällikkö
Suoran demokratian viholliset
28.3.2014 Marko Parkkola

Suoran demokratian viholliset
Alla ote eduskunnan keskustelusta koskien edustaja Hirvisaaren tekemästä lakialoitteesta koskien suoraa demokratiaa ja sitovia kansanäänestyksiä.
Salissa oli hyvin vähän edustajia keskustelemassa tästä yhdestä Suomen historian suurimmista lakialoitteista koskaan.
Jostain kumman syystä loppupuolella keskustelu kääntyi julistamiseksi ruotsinkielestä, eikä puhemies keskeyttänyt tätä sivuraidetta. Tämän pitäisi jo todistaa, että edustuksellinen demokratia on sirkusta, johon tarvitaan kansaa keskeyttämään pelleshow.

Päivi Lipponen (sd) hyökkää suoraa demokratiaa vastaan, koska kansa voi äänestää väärin, esimerkiksi Sveitsin maahanmuuttoäänestys. Hän haluaisi sen sijaan avata päätöksentekoa ja asioiden käsittelyä kansalle (krhöm! salaiset EVM-asiakirjat). Hän on myös murheellinen, että keskustellaan ruotsinkielen pakosta (ja julistaa asiasta itse minuuttikaupalla).

Lauri Heikkilä (ps) pelkää teknologiaa. 50000 on hänelle liian pieni määrä, koska kansalaisaloitteen voi allekirjoittaa internetissä. Hän on huolissaan myös mahdollisesta eduskunnan työmäärän lisääntymisestä. Hän pelkää, että vuodessa olisi 5-6 kansanääestystä ja tämä olisi liian suuri määrä. Hän pelkää myös, että vähemmistötkin voisivat ottaa kantaa.

Merja Kuusisto (sd) ei ymmärrä, että äänestystapahtumia ei tarvitse olla yksi per aloite, vaan äänestyksiä voidaan niputtaa. Hän haluaisi, että kansalaiset osallistuisivat paremmin nykyisissä vaaleissa.

Mikael Jungner (sd) pelkää enemmistödiktatuuria. Suora demokratia voisi hänen mielestään johtaa vähemmistöjen ”kurmoottamiseen”. Täsmällisesti hän sanoi ”en jättäisi vähemmistöjen asiaa suomalaisten hyvän tahdon varaan”. Hän on huolissaan, että suora demokratia toisi avoimuutta asioille.

Eero Suutari (kok) ei puolla lakialoitetta, koska asiasta tehty kansalaisaloite ei menestynyt (oxymoron, koska de jure ja de facto yhtäkään lakialoitetta kansa ei ole kannattanut tähän mennessä yhtään mitenkään). Hän haluaisi myös, että jos suoraan demokratiaan mennään, kansanedustajat toimisivat sensuurina siitä, minkälaisia ja millä sanoilla kansanäänestyksiä tehtäisiin.

Anna Kontula (vas) on sekä asian puolesta, että vastaan. Hän paheksuu Sveitsin äänestystä maahanmuutosta, joten loogisesti hänen tulee olla vastaan suoraa demokratiaa.

Maria Tolppanen (ps) asettaa vastakkain edustuksellisen demokratian ja suoran demokratian. Hänen mielestään suora demokratia poistaa kansanedustuslaitoksen ja suora demokratia johtaisi anarkiaan.

Mika Kari (sd) ei tarvitse demokratiaa, jossa synnytetään mielikuvia oikeudesta vaikuttaa asioihin. Hän haluaa, että kansanedustajat perehtyvät asioihin ja päättävät parhaan tietonsa mukaan (krhöm! EVM-äänestys salaisilla asiakirjoilla).

Vesa-Matti Saarakkala (ps) puolustaa neuvoa antavia kansanäänestyksiä, mutta ei sitovia.

Sanna Lauslahti (kok) ei ymmärrä miten yhdistettäisiin neuvoa antava ja sitova kansanäänestys. Hän haluaisi yhdistää muotoja (älkää kysykö, en ymmärrä). Hän pelkää massiivisia kansanäänestyksiä ja harvainvaltaa.
 

Tvälups

Ylipäällikkö
Lyhyt oppimäärä valtiotiedettä

Sosialismi: – Sinulla on kaksi lehmää. Valtio antaa toisen niistä naapureillesi.

Fasismi: – Sinulla on kaksi lehmää. Hallitus ottaa molemmat ja ampuu sinut.

Maolaisuus: – Sinulla on kaksi lehmää. Hallitus ottaa molemmat ja myy maitosi.

Kommunismi: – Sinulla on kaksi lehmää. Hallitus ottaa molemmat ja antaa sinulle maitokortin.

Byrokratia: – Sinulla on kaksi lehmää. Hallitus ottaa molemmat, ampuu toisen, lypsää toisen ja kaataa maidon pois.

Kapitalismi: – Sinulla on kaksi lehmää. Myyt toisen ja ostat sonnin.

Imperialismi: – Sinulla on kaksi lehmää. Myyt molemmat naapurillesi, noudat yöllä häneltä neljä lehmää ja myyt maidon hänelle.

Demokraattinen sosialismi: – Sinulla on kaksi lehmää. Keskuskomitea ottaa molemmat ja antaa niille sosiaaliturvaa.

Anarkia: – Sinulla on kaksi lehmää. Jätät navetan oven auki ja unohdat koko jutun.

EU: – Sinulla on kaksi lehmää. Direktiivin mukaan lehmät ovat juureksia ja maito kalasäilyke, joiden tuottamiseen voit anoa vuoristotukea.

Aparthaid: – Sinulla on kaksi lehmää. Valtio vaati sinut pitämään lehmät eri laitumilla, koska ne ovat erivärisiä. Kukaan ei suostu ostamaan maitoasi. Lisäksi Bruce Springsteen kieltäytyy soittamasta ladossasi.

Hippiaate: – Sinulla on kaksi lehmää. Kaikki huolehtivat lehmistäsi. Lehmät lopettavat ruohonsyönnin ja alkavat polttamaan sitä.

YK: – Sinulla on kaksi lehmää. Lypsäessäsi puristat utareista liian kovaa. Lehmä valittaa asiasta, ja naapurit rientävät välittömästi apuun. Naapurit alkavat vartioida lypsyaitausta vaaleansiniset maitopurkit päässään. Joudut lypsämään lehmäsi navetan takana naapureilta piilossa.

Uskonsodat: – Sinulla on kaksi lehmää. Ne karkaavat naapurin laitumelle ja uhkaavat tappaa kaikki hevoset, jos ne eivät ala käyttäytyä kuin lehmät.

Surrealismi: – Sinulla on kaksi kirahvia. Valtio vaatii sinua sen takia opettelemaan haitarinsoittoa.
 

baikal

Supreme Leader
Kansalaisaloitteesta kansanäänestykseen. Onko sillä jo tietty turvallisuuspoliittinen riskinsäkin?
 

Samses

Ylipäällikkö

Tvälups

Ylipäällikkö
VU Kotimaa
Aseen osatkin kohta säilytettävä lukkojen takana
Ilpo Kiuru
1 tunti ja 44 minuuttia sitten

Ampuma-aseen säilyttäminen ei ole kohta mahdollista niin, että ase tai sen osa ei olisi lukittuna tai lukitussa paikassa, jos eduskunta vahvistaa hallituksen torstaina tekemän esityksen ampuma-aselain muuttamiseksi.

  • 8199ff41ed30dab5abcb8483b83b93f19c29187df220831dbbef204935c85aa5

    (Lehtikuva/Pekka Sakki)
Esityksellä ampumaratalaiksi sekä laeiksi ampuma-aselain ja eräiden siihen liittyvien lakien muuttamisesta halutaan edistää ampumaharrastuksen tulevaisuutta ja parantaa aseturvallisuutta. Ehdotettujen lakien on tarkoitus tulla voimaan vuoden 2014 aikana.

Jatkossa ampuma-aseen säilyttäminen ei olisi enää mahdollista niin, että ase tai sen osa ei olisi lukittuna tai lukitussa paikassa. Jos luvanhaltijalla on säilytettävänä enemmän kuin viisi asetta, aseet olisi säilytettävä hyväksytyssä turvakaapissa tai poliisilaitoksen hyväksymissä säilytystiloissa. Myös erityisen vaaralliset ampuma-aseet olisi jatkossakin säilytettävä tällä tavalla. Turvakaapin hankintaan olisi viiden vuoden siirtymäaika.

Tehokkaimmat ilma-aseet sisältyisivät jatkossa ampuma-aselain soveltamisalaan. Tehokkaiden ilma-aseiden hallussapito olisi luvanvaraisuuden sijasta ilmoituksenvaraista, jos hallussapitäjällä olisi ampuma-aseen hallussapitoon oikeuttava lupa.

Tehokkaaksi ilma-aseeksi katsotaan tässä tapauksessa ilma-ase, jonka piipun pienin sisähalkaisija on yli 6,35 mm ja jolla ammutaan metalliluoteja.

Lääkärille velvollisuus ja oikeus ilmoittaa
Ampumaradan perustaminen ja ylläpitäminen olisivat jatkossa luvanvaraisia toimintoja silloin, kun kyseessä on tavallinen ampumarata tai ampumaurheilukeskus. Ampumarataluvan saamisen edellytyksiä olisivat, että luvan hakija olisi sopiva radan pitäjäksi ja että rata olisi turvallinen. Niin sanottujen vähäisten ampumaratojen osalta riittäisi pelkkä ilmoitus. Lupaviranomaisena ampumarata-asioissa toimisi Poliisihallitus.

Jokaisella ampumaradalla tulisi olla ratavastaava, joka valvoisi radalla tapahtuvaa toimintaa ja radan turvallisuutta. Ampumaradalla tulisi myös olla järjestyssääntö, jolla varmistetaan rata-alueella ja sen välittömässä läheisyydessä oleskelevien henkilöiden turvallisuus.

Lääkärillä on velvollisuus ilmoittaa poliisille henkilöstä, joka on sopimaton ampuma-aseen, aseen osan, patruunoiden tai erityisen vaarallisten ammusten hallussapitoon. Lääkärin ilmoitusvelvollisuus rajautuisi kahteen tilanteeseen, joista toinen koskee oikeuslääketieteellisiä tutkimuksia ja toinen itsemurhayrityksen jälkeistä tahdosta riippumattomaan hoitoon määräämistä.

Lääkärillä olisi jatkossa muun terveydenhuollon ammattihenkilön tapaan oikeus tehdä ilmoitus henkilöstä, jos hän potilasasiakirjojen ja henkilön tapaamisen perusteella katsoo henkilön olevan sopimaton ampuma-aseen, aseen osan, patruunoiden tai erityisen vaarallisten ammusten hallussapitoon.
 

Tvälups

Ylipäällikkö
Kitinää Näläkämaasta
15 h sitten
Uusintajulkaisu reilun vuoden takaa nyt kun aselakia on taas uudistettu (huomattavilta osin jopa fiksumpaan suuntaan).
Saa lukea ja erityisesti levittää:)


Ampuma-aseiden määrä ja niillä tehtävät henkirikokset
30.12.2012 17:34 Veli-Pekka Leivo

Oululainen sosiaalidemokraatti Liisa Jaakonsaari kirjoitti (1) reilu viikko sitten otsikolla Aseet tappavat. Hänen kuningasajatuksensa oli se, että (ainakin) puoliautomaattiaseista pitää päästä eroon, koska nehän tappavat. Jaakonsaari väittää tekstissään, että aseiden määrällä ja aseilla tehtävillä surmilla on suora yhteys.

No kaivoin sitten joutessani esiin Guardianin keräämät tiedot(2) aseista ja niillä tehtävistä surmista. Lähteinä heillä ovat YK:n UNODC ja Small Arms Survey. Yksinkertainen Excel-magia antoi aseiden määrän ja aseilla tehtävien henkirikosten väliseksi korrelaatioksi -0,1. Suomeksi sanoen: jos aseiden määrä lisääntyy, niin ampuma-aseilla tehtävien henkirikosten määrä alenee hiukan.

Todellisuudessa lukema on niin pieni, ettei aivan noin rohkeaa johtopäätöstä voi yleisellä tasolla todellakaan esittää, mutta Jaakonsaaren ja muiden tietämättömien hysterialle ei ole yleisellä tasolla aihetta, sillä lukema osoittaa sen, ettei aseiden määrällä ja niillä tehtävillä henkirikoksilla ole ainakaan mainittavaa positiivista yhteyttä.

Joissakin maissa aseita on murto-osa Suomen määristä ja henkirikoksia tehdään niillä moninkertaisesti. Joissakin maissa taas aseita on suurin piirtein saman verran ja joissakin niillä tapetaan enemmän ihmisiä, joissakin vähemmän. Yhdysvaltojen osavaltioiden välisten erojen tarkastelu vahvistaa tämän havainnon vielä selvemmin. Kyse on aivan selvästi muusta kuin aseiden määrästä.

Lisäksi aineistot Suomesta eivät vahvista myöskään Jaakonsaaren väittämää. Suomalainen mies, jolla ei ole laillista asetta surmaa moninkertaisella todennäköisyydellä verrattuna suomalaiseen mieheen, jolta ase (aseita) löytyy. Jos Jaakonsaari olisi oikeassa, aseita omistavien pitäisi surmata enemmän ihmisiä, mutta kun he eivät näin tee. He ovat tässä maassa huomattavasti harmittomampia kuin aseistamattomat kansalaiset.

Sosiaalidemokraateille kovin tyypilliseen tapaan Jaakonsaari ei myöskään anna todellisuuden häiritä, kun hän sanoo

"Vähiten ihmisinä surmataan aseilla Japanissa, Honkongissa ja Hollanissa. Kaikissa esimerkimaissa aseiden hankinta ja hallussapito on ankarasti säännelty."

Anteeksi vain. Singaporessa ja Japanissa surmataan erittäin vähän ylipäätään. Toisaalta jos kyse on jotenkin mystisesti aseiden määristä, niin miksi Singaporessa sitten tehdään henkirikoksia puolitoista kertaa Japania enemmän, vaikka japanilaisilla on hiukan enemmän aseita? Alankomaista puhuminen on sinänsä hupaisaa, koska maassahan tosiaan on tiukka aselainsäädäntö, mutta Suomessa tehdään aseilla henkirikoksia noin puolitoistakertainen määrä (suurin osa laittomilla aseilla), vaikka aseita on meillä laillisesti noin kymmenkertainen määrä. Hollannissa aseiden vähäisestä määrästä huolimatta yleisin tapa päästää lähimmäinen päiviltään on ampua tämä ja Suomessa homma hoidetaan veitsellä. Voi Jaakonsaari, voisitteko hiukan miettiä, mitä sanotte, kun monet kuuntelevat teitä?

Toisin sanoen laillisten ampuma-aseiden määrän säätelyllä ei olisi kummoista positiivista vaikutusta kokonaistilanteeseen, sillä säätely koskisi aseita, joilla tehdään alle 10 % maamme henkirikoksista. Huomattava (suurin?) osa näistäkin surmista on äkkipikaistuksissa ja/tai humalassa tehtyjä lähisuhdesurmia, jotka yleensä hoidetaan maassamme muilla joka kodista löytyvillä välineillä. Tiukempi lainsäädäntö pitäisi aseet toki poissa lainkuuliaisten kansalaisten kodeista ja näin voitaisiin luoda turvallisuuden illuusio ja vaikutelma siitä, että viranomaiset tekisivät jotain. Ja sehän taitaakin olla tämän päivän sosiaalidemokraattien toiminnassa jutun ydin. Pääasia on, että saadaan vaikutelma siitä, että jotain tehdään. Vrt. Urpilainen takkuutuksineen, joilla saadaan myrkkypalat marinoitua kansalle paremmin nieltäviksi, kun pitää taas kantaa vastuuta ja luvata maksaa toisten pelivelkoja. Aivan sama, onko siitä mitään hyötyä. Pääasia on, että päästään pätemään ja näyttää sille, että jotain saadaan aikaan.

Tiukentamalla lainsäädäntöä ei voida siis olennaisesti lisätä turvallisuutta, jos lainsäädäntö kohdistuu aseenomistajiin yleisesti. Ongelmat ovat muualla.

Kauhajoen ampuja ei olisi saanut minkäänlaista aselupaa, jos poliisilla olisi ollut tarvittavat tiedot hänestä. Auvinen ei täyttänyt minkäänsortin harrastajan kriteerejä myöskään. Aseiden säilytys turvakaapeissa tulisi olla pakollista ja omistajan vastuuta olisi lisättävä, mikäli ase päätyy väärin käsiin huonon säilytyksen takia. Aseenomistajia ei kuitenkaan tule kollektiivisesti rangaista, koska se on vastoin oikeusvaltion periaatteita ja toisaalta siksi, etteivät tilastot tue tällaisen toiminnan tarpeellisuutta. Meillähän on sitä paitsi ryhmiä, jotka ovat oikeasti muita vaarallisempia, eivätkä keskimääräistä harmittomampia kuten aseenomistajat. Olisiko aika suunnitella kollektiivisia rankaisutoimia heitä kohtaan? Ei tietenkään.

On keskityttävä keinoihin, joilla voidaan erottaa auviset, breivikit ja muut vastaavat yksinäiset sudet. Kiusaamiseen on puututtava. Mielenterveyspalveluiden saatavuuteen on kiinnitettävä huomiota. Maamme alkoholikulttuuria on pyrittävä muuttamaan, sillä Viisasten Juoma on läsnä suurimmassa osassa väkivaltaa. Erityisesti lähisuhdeväkivaltaa on pyrittävä vähentämään ja avun tulee olla kaikkien ongelmaperheiden saatavilla. Viranomaisten välistä tiedonkulkua on parannettava.

Mikään ei estä meitä säätämästä lakeja, jotka mahdollistavat aseiden ja ammunnan harrastamisen, metsästyksen ja jopa tukevat niitä samalla, kun turvallisuudesta huolehditaan entistä paremmin. Mikään ei vaadi Jaakonsaaren ja kumppaneiden tekemien ehdotusten kaltaisia järjettömyyksiä.

Aseet eivät saa meitä tappamaan ketään. Syyt ovat muualla. Vai kuinka kauhuissanne olette, kun menette Tshekin tasavaltaan tietäessänne, että kätketyn käsiaseen kanto itsepuolustustarkoituksessa on perustuslaillinen oikeus ja maassa on noin 200 000 ihmistä, jotka ovat luvan hankkineet? Slovakiassa kahdella prosentilla väestöstä on vastaava lupa. Entä Sveitsi? Maan kansalaisilla on kaapeissaan satoja tuhansia puoliautomaattiaseita. Tai vaikkapa Viro - sielläkin lainkuuliainen kansalainen voi saada aseenkantoluvan, jonka myötä hän saa kantaa kätkettyä käsiasetta julkisella paikalla. Und so weiter...
Tämän kirjoituksen mahdollisimman laaja levitys on sallittua ja jopa suotavaa.
 
Top