PS-nuoret: Suojeluaseet harkintaan Suomessa, puoliautomaattiaseiden kielloille jyrkkä ei

Toivottavasti Jaakonsaari on itse lukenut bloginsa kommenttiosiota... Kannatusta ko. ehdotukselle ei juuri herunut.
 

Second

Eversti
Oululainen sosiaalidemokraatti Liisa Jaakonsaari kirjoitti (1) reilu viikko sitten otsikolla Aseet tappavat. Hänen kuningasajatuksensa oli se, että (ainakin) puoliautomaattiaseista pitää päästä eroon, koska nehän tappavat. Jaakonsaari väittää tekstissään, että aseiden määrällä ja aseilla tehtävillä surmilla on suora yhteys.

No kaivoin sitten joutessani esiin Guardianin keräämät tiedot(2) aseista ja niillä tehtävistä surmista. Lähteinä heillä ovat YK:n UNODC ja Small Arms Survey. Yksinkertainen Excel-magia antoi aseiden määrän ja aseilla tehtävien henkirikosten väliseksi korrelaatioksi -0,1. Suomeksi sanoen: jos aseiden määrä lisääntyy, niin ampuma-aseilla tehtävien henkirikosten määrä alenee hiukan.


No juu: Tuon excel-taulukon mukaan kun henkirikosten määrä kuitenkin absoluuttisesti nousee aseiden lisääntyessä, vaikkakin suhteessa siinä olisi -0,1 muutos. :)

Melkein sama kun sanoisin että on sama lisätä syanidia aamukahviin koska suhteessa syanidilla itsensä tappaneisiin suhde pysyy samana. Tai itseasiassa saattaa jopa laskea 0,1 prosenttia. Helvetin vahva pointti.

Eipä siinä muuten mitään, ihan hyviä pointteja näin äkkiseltään luettuna nuo muut.
 
Top