Puheloinen vastaa massavanhenemiskritiikkiin (Jussi Niinistö))

adam7

Respected Leader
Teräsmies kirjoitti:
Suomenruotsalainen puolijuma on laskeutunut metsäläisten keskuuteen.

Kuunnelkaa metsäläiset kun herrenvolk vapahtajamme puhuu! Heil Adam7.
Nikki on muuten pienellä alkukirjaimella, mutta sen snaijjaaminenhan vaatii lukutaitoa....
Hyvää Uutta Vuotta "Teräsmies"
PS. Mikä on "puolijuma".... ?

PPS. Mikä estää palaamisen aiheeseen? Paavo V jo todisti ettei vitutukseen kuole...
Edit:
PPPS. Kävin saunassa ja mua rupes askarruttamaan tuo "herrenvolk". Toi on just sitä ulkopuolistamista ja leimaamista. Jos arvon "Teräsmies" voi kertoa mihin perustaaerinomaisen älykkään kielikuvansa "herrenvolk" niin olen kiitollinen ja oppinut taas yhden uuden asian.

Kiitos etukäteen...
 

Teräsmies

Respected Leader
adam7 kirjoitti:
Jos arvon "Teräsmies" voi kertoa mihin perustaaerinomaisen älykkään kielikuvansa "herrenvolk" niin olen kiitollinen ja oppinut taas yhden uuden asian.
Meikäläinen ei keskustele tämmöisistä asioista maallikoiden kanssa.

¯\_(ツ)_/¯
 

baikal

Supreme Leader
adam7 kirjoitti:
@baikal
Niin tässä tämä nähdään. J.Niinistön vihjaus muuttuu postauksessasi jumalan sanaksi.
Näin se vihjaus on suoraa väitettä voimakkaampi. Pientä lähdekritiikkiä kiitos.

Ja mitä tulee tuon vuodatuksen muuhun osaan:
Kalle Isokallio (jonka kanssa en usein ole samaa mieltä vaikka hän ilmaisee itsensä hyvin) sanoi aika hyvin Stillerin eilisessä mediakriittisessä ohjelmassa, tyyliin "mikään ei uhkaa persujen valtaa koska muut puolueet ovat muuttaneet politiikkansa persujen mukasiksi" tms.
Tottahan keskustelussa pitää olla vähän korostuksia ja värinää.:a-cool:

Niinistömäisyys on minusta sikäli tervetullutta, että oli varmaan viimeinen aika ryhtyä pöyhimään myös Suomen asioita, kovin kauas karkasi poliittinen kerma vieraantumaan kotimaan asioista, kiellätkö?

Minä en usko tässä elämässä kohtaavani minkäänlaista messiasta, sen enempää uskonnollista kuin poliittistakaan. SE siitä.

Kalle Isokallio on kaiketi niitä harvoja ihmisiä tässä maassa, jotka ymmärtävät jotain yhteiskunnallisesta dynamiikasta. Hän kykenee ruopimaan sammalta mm. "saavutettujen etujen" pinnoilta. Ymmärrän, että Isokallion juttuja ei ole mukava kuunnella, jos itse kuuluu siihen joukkoon, joka on ahminut yhteiskunnasta kaiken irti ja kuuluukin ääniä, joiden mukaan kaikki saavutettu ei olekaan kenties ansaittua????? Tästähän Isokallio monesti puhuu. Minusta hän oikeassa, itseasiassa hän kertoo vain sitä asiaa, jota poliitikot eivät vielä uskalla hönkiä ilmoille: suurten ikäluokkien eläkkeet ja hoitaminen siunattuun hautaan saakka eivät tule onnistumaan nykymallein hoidettuna. Jos olet kunnallistouhuissa ollut mukana niin tiedät, etten puhu paskaa. Valmiit mallit ovat jo odottamassa, ne ajetaan sisään seuraavan alle kymmenen vuoden aikana.

Mitä tulee kiväärimassoihin ja niiden "tarpeettomuuteen" niin missä ihmeen kertausharjoituksissa sinua oikein on kuljetettu, jos et ole hajulla siitä, miksi Suomessa on paljon kiväärejä????? Vai oletko ihan putkinäköisenä ja armoton vahatappi korvissa siellä esikunnissa horjunut "tehtävästä toiseen" tajuamatta ympäristöstä yhtään mitään? Meillä on muutaman vuoden sisällä hyvät aktiivisiin sotatoimiin kykenevät joukot ja sen lisäksi runsaasti lukumääriä ohuempiin tehtäviin ja ohuella varustuksella. Jostain syystä tuota on pidetty hyvänä ratkaisuna jo pitkään. Nyt adam mietintämyssy päähän ja luokalle.

Noin kuukauden kuluttua tiedämme vissisti varuskuntien lukumäärän ja vetokapasiteetin aika jetsulleen pitkäksi aikaa eteenpäin. Siitä voimme lukea helposti sen volyymin, jolla pv aikoo kouluttaa uusia reserviläisiä tähän maahan, sitten voimme keskustella mitä tarkoittaa kenenkin mielestä kattava asevelvollisuus.
 
Luetutin Herra adam7:n (huomaatkos huomasin pienen alkukirjaimen) tekstejä muutamalla ihmisellä kokeeksi. Koeryhmään kuului henkilöitä, jotka adam7:n tavoin käsittelevät ja tulkitsevat tekstejä työkseen sekä ihmisten käytöstä ja luonnetta analysoivia ammattilaisia kummastakin maamme olennaisimmasta kieliryhmästä.

Aika tylyä kritiikkiä tuli. Erityisesti tekstikohta
Joo, mä en yleensä henkisiltä metsäläisiltä ota paskaa vastaan. Suomenruotsalaiset kyyristelevät tässä maassa liikaa. Se on multa loppu. Like it or not.
kirvoitti kommentteja.
Yksiselitteisesti todettiin kirjoittajan korottavan itsensä muiden yläpuolelle, mikä kuuleman mukaan sopi erittäin hyvin hänen muiden itsestään näillä hänen omasta mielestään hauskoilla satiiriin ja ironiaan pyrkivillä heitoillaan antamaansa kuvaan. Erityisesti tuosta yllämainitusta tekstinkohdasta todettiin, että siinä tarkoituksellisesti annetaan kuva suomenruotsalaisista älykkäämpänä ja sivistyneempänä ryhmänä kuin suomenkieliset vastineensa. Kuitenkaan asiaa suoraan sanomatta takaportin jättämiseksi auki.

Yleisesti teksteistä todettiin, että kirjoittaja on sangen huonosti kritiikkiä ja oman mielipiteensä vastaisia argumentteja sulattamaan kykenevä ja perustelee kantansa heikosti ja joutuessaan puolustuskannalle pakenee sarkastisen huumorin ja pseudoakateemisen asiain näennäispyörittelyn taakse. Aloitetta ja todistevelvoitetta hän siirtää kokoa ajan pois itseltään vasta-argumentoijiien suuntaan. Hän korostaa sananvalinnoin omaa koulutustaustaansa ja stadilaisuuttaan kuvitellen niiden luovan hänelle auktoriteettia foorumilla.

Sitten pari suoraa kommenttia:
"Tälläiset kun pitävät meteliä niin ei ihme jos meidän ruotsinkielisten tialnne vaan heikkenee."
"Tyypillinen stadilainen. Sitten ne vielä ihmettelee kun niitä pidetään omahyväisinä."

En uskaltanut enää kysyä vastaavaa luonnehdintaa itsestäni tuon jälkeen :blush:
 

adam7

Respected Leader
Roope Ristintekijä kirjoitti:
Luetutin Herra adam7:n (huomaatkos huomasin pienen alkukirjaimen) tekstejä muutamalla ihmisellä kokeeksi....
Niin, ja tätähän tämä topicci koskee... *sarkasm*
 
Top