Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Puolustusvoimat pohtii nais- ja miesvarusmiesten laittamista sekatupiin.

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja Esther, 29.03.2017.

 1. Esther

  Esther Korpraali

  Liittynyt:
  11.07.2016
  Viestejä:
  41
  Tykkäykset:
  69
  Pisteet:
  1
 2. tiedotusosasto

  tiedotusosasto Eversti

  Liittynyt:
  21.05.2016
  Viestejä:
  1,784
  Tykkäykset:
  3,337
  Pisteet:
  316
  No maamme toki kärsii yhä alenevasta syntyvyydestä ja tällä on suora yhteys mm reservin kokoon.
   
  Radar, Fremen, Lunni ja 3 muuta jäsentä tykkää tästä.
 3. Mainos 4. erno

  erno Korpraali BAN

  Liittynyt:
  24.03.2017
  Viestejä:
  12
  Tykkäykset:
  1
  Pisteet:
  1
  Minun yksikössäni ei ollut naisia, joten ei ole kokemusta. Kertaamassa kerran oli nainen mukana.

  Luulisin että varusmies ryhmänjohtajat eivät kehtaa olla ihan niin vittumaisia, jos paikalla on naisia. Se olisi sinänsä hienoa edistystä. Tosin en tiedä millaista kasarmeilla on nykyään.

  Millainen mahtaisi olla naisvarusmiesjohtaja (alik tai koksu), en pysty kuvittelemaan. Onko he vittumaisia?
   
 5. VLF

  VLF Kersantti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  27.10.2014
  Viestejä:
  265
  Tykkäykset:
  449
  Pisteet:
  16
  Onhan se tuokin tapa vähentää naisia asepalveluksessa. Lööppilehtien otsikoita on luvassa jos tuo toteutuu.
   
  Rajajääkäri, Fremen ja baikal tykkäsivät tästä.
 6. MeriTJ

  MeriTJ Majuri Lahjoittaja

  Liittynyt:
  09.08.2014
  Viestejä:
  1,010
  Tykkäykset:
  1,735
  Pisteet:
  156
  En usko että olisi mitenkään mahdottoman ongelmallinen kuvio ja voisi parantaa yhteishenkeä entisestään. Tekisi mielestäni hyvää vaan kun nais- ja miesvarusmiehiä eroteltaisi asumisessa eikä esim kuntotesteissä vaan mentäisiin täysin tasa-arvoisin perustein. Minulla omat kokemukset naisista varusmiehenä tai reserviläisenä pelkästään rohkaisevia, ehkä siksi näin positiivinen ote asiaan.
   
  Rannari tykkäsi tästä.
 7. J0h1F

  J0h1F Majuri

  Liittynyt:
  21.08.2015
  Viestejä:
  1,240
  Tykkäykset:
  2,081
  Pisteet:
  156
  En laittaisi, kävi sääliksi naistuvasta vastannutta alikersanttia - joka muuten oli mies, kun joukkueemme ainoa naisalikersantti kieltäytyi ehdottomasti siitä hommasta juuri siksi, että hän ei halua kaitsea naisvarusmiehiä, "erilaisen" ryhmädynamiikan vuoksi. Tosin siihen tuo voisi vaikuttaakin positiivisesti (kun naiset olisivat hajallaan), mutta en pidä suomalaista yhteiskuntaa vielä valmiina tuohon.

  Suurimpaan ongelmaan naisten palvelukseen liittyen, eli erilaisiin pisterajoihin (naisten alemmat kuntorajat) ja siitä johtuvaan miesten katkeroitumiseen tuo ei auttaisi yhtään, muistan hyvin, kuinka yksi kaverini oli hyvin katkera siitä, että hän ei tullut valituksi RUK:hon, koska huomattavasti kokonaisuudessaan huonompi naisoppilas valittiin hänen sijaansa (ja kouluttajaluutnantti antoi vielä ymmärtää, että jos hänestä olisi ollut kiinni, olisi valinta tehty eri lailla, mutta "muut tahot" olivat valinnan takana). Toisaalta tuo voisi vähentää esimerkiksi sitä osiota naisvarusmiehistä, jotka valittavat jatkuvasti, ja lisäisi sitä osaa, joka käyttäytyisi kuin "yksi miehistä".

  Itse tekisin muutenkin Israelin ratkaisun, että naiset palvelisivat vain tietyissä joukoissa, tällä voitaisiin puuttua myös em. ongelmaan, kuitenkin säilyttäen naisilla mahdollisuuden nousta upseerikuntaan.

  MUOKS: yksi ongelma on myös se, että naiset sekoittavat myös miesten keskinäisen ryhmädynamiikan. Naisten mukaantulo muuttaa miesten käyttäytymistä oleellisesti, ilman naisia mielestäni miehet käyttäytyvät toisiaan kohtaan ystävällisemmin ja avoimemmin eivätkä yritä vetää niin suurta roolia.
   
  Viimeksi muokattu: 30.03.2017
  Rajajääkäri, Fremen ja JR49 tykkäsivät tästä.
 8. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,280
  Tykkäykset:
  6,462
  Pisteet:
  1,286
  Oman muistikuvani mukaan varusmiesaikoina ne harvat yksikön naiset saattoivat olla majoitettuna naisten tupaan kokonaan eri rakennuksessa. Mikä luonnollisesti aiheuttaa ongelmia kun komppanian pitäisi järjestäytyä.
   
  Honcho tykkäsi tästä.
 9. Patu

  Patu Luutnantti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.10.2015
  Viestejä:
  383
  Tykkäykset:
  588
  Pisteet:
  36
  Meillä oli rouva alikersantti (myöh. rouva kersantti) ja rouva kokelas. Molemmat oikein mukavia tapauksia.
   
 10. KIM

  KIM Majuri

  Liittynyt:
  07.05.2010
  Viestejä:
  1,075
  Tykkäykset:
  1,330
  Pisteet:
  156
  Ei.

  Onhan naissotilaat yleensä mukavia ja monet varmasti minua parempia sotilaita. Ja minulla on sodan ajan komppaniassa naisia. Kaikki todella hyviä tyyppejä. Silti en haluasi naisia edes samaan komppaniaan miesten kanssa. Tai jos pitää laittaa samaan komppaniaan niin ei ainakaan taisteleviin joukkueisiin miesten sekaan.
   
  arix ja Fremen tykkäsivät tästä.
 11. Kapiainen

  Kapiainen Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.04.2010
  Viestejä:
  3,553
  Tykkäykset:
  4,472
  Pisteet:
  1,286
  Varmasti voi laittaa samaan tupaan. Toki pitää sitten miettiä miten vaatteiden vaihdot jne hoidetaan fiksusti. Usein tässä kohtaa ajatellaan vain sitä että tämä olisi naisille herkkä asia - tosiasiassa se on usein yhtä herkkä asia myös miehille. Ei nuori mieskään välttämättä halua heilua nakuna nuorten naisten edessä.
   
  Honcho, crane, Lunni ja 4 muuta jäsentä tykkää tästä.
 12. Iso-Mursu

  Iso-Mursu Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.07.2011
  Viestejä:
  4,675
  Tykkäykset:
  2,061
  Pisteet:
  1,286
  Riippuu luonteesta, ei sukupuolesta
   
  Patu tykkäsi tästä.
 13. Iso-Mursu

  Iso-Mursu Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.07.2011
  Viestejä:
  4,675
  Tykkäykset:
  2,061
  Pisteet:
  1,286
  Meillä lääkintähuollossa oli jo 90-luvulla yhteismajotukset Veksissä ja sotaharjoitusalueiden leirisairaaloissa.

  Ainoat ongelmat olivat ehkä juuri nuo vaatteiden vaihdot.
   
 14. Mainos 15. jokuvaan

  jokuvaan Eversti

  Liittynyt:
  09.04.2014
  Viestejä:
  1,967
  Tykkäykset:
  1,159
  Pisteet:
  316
  No eihän siinä ole mitään muuta mahdollisuutta, kuin asettaa sääntö, että alushousuja pois riisuessa pitää olla rintamasuunta seinää/vaatekoppeja kohti. Ajatus siitä, että toisen paljasta persettä ei saisi nähdä, ei ole armeijaympäristön tiivissä yhteismajoituksessa realistinen. Josta päästäänkin sitten toiseen merkittävään asiaan. On miehiä, joita ei voi laittaa samaan tupaan naisten kanssa ujouden, naisvihamielisyyden, käytöstapojen puutteen tai ylivilkkaan seksuaalisuuden takia ja kaikenlaisia ääripäitä löytyy myös naisten joukosta.

  Eli käytännössä jo valintavaiheessa, ennen armeijaa, pitäisi ruksilla merkata, suostuuko yhteistupaan vai ei ja tehdä psykologista karsintaa kuka sopii mihinkin. Minun saapumieserässä oli muuten yksi homoseksuaali-alikersantti(kaapissa) ja hänelle oli oma tupa omasta pyynnöstä.

  Sitten muita mielenkiintoisia pointteja, kuten se, että moni varusmies ei ole koskaan edes pitänyt muijaa kädestä(kuten minä 19veenä!) ja nyt samanikäinen neiti asuisi samassa tuvassa, metrin päässä, hmm.
  Aiemmin mainittu ryhmädynamiikka menisi toki aivan uusiksi ja soppaa sekoittaisi entisestään se, että osa olisi seksuaalisessa kontaktissa naisvarusmiesten kanssa, tapahtui se varustakunta-alueen ulkopuolella tai ei. Osa miehistä kestää kehnosti rukkasia tai muuten vaan kateus iskee.

  On muuten naisia, joita ei kauheasti hätkäytä, jos joku mies näkee heidät alasti ja on sameten miehiä, joita ei voisi vähempää kiinnostaa mitä joku nainen näkee. Väistämättä osa naisista heiluisi rinnat paljaana omassa tuvassa iltaisin miten lystää.

  Yleiskäsitykseni on, että osaa naisista ottaa oikeasti isosti päähän erillismajoittuminen, ovat koko ajan joukon ulkopuolella, yleisestä huonosta tiedonkulustasta heille ei mene välttämättä edes tiedonmurusiakaan: "ai huomenna on se?" "ai nytkö?" "ai, ei meille kukaan ole mitään kertonut".

  Riippuen ketä henkilöitä tupiin lyödään asumaan keskenää, siitä voi kehittyä ihan mitä vaan, seksuaalisesta ahdistelusta, erinomaiseen viihtyvyyteen ja kaikkea siltä väliltä. Iso kysymys on se, että miten realistinen kuva naisvarusmies-palveluksesta pääesikunnalla ylipäätään on, siellä on vanhaa jermua, joilla ei ole henk.koht kokemusta asiasta.
   
  Honcho, OldSkool, Rajajääkäri ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 16. Benelli

  Benelli Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  19.09.2013
  Viestejä:
  3,659
  Tykkäykset:
  2,618
  Pisteet:
  1,286
  Itse olisin muuten aikalailla kahden vaiheilla kuten olisin pistänyt aikaisemman ryhmän samaan tupaan mutta en AUK:n porukoita vaikka oli logistinen ongelma koska tietty henkilö, Maakissa on ollut kumpaakin käytäntöä.
  (Sekamajoitus ei tarkoita vielä sekasuihkua tai saunaa.)
  Mutta koska tämä on ehkä ainoa poliittisestikorrekti tapa seuloa pois tietyt ei toivotut ainekset niin vihreää valoa.
   
 17. jurppi

  jurppi Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  01.08.2014
  Viestejä:
  3,294
  Tykkäykset:
  7,523
  Pisteet:
  1,286
  Samassa tuvassa asuminen olisi omiaan rikastuttamaan mielikuvitusta varsinkin iltaisin ja todennäköisesti lisäisi ns. tumputusta. Kenties vaikutus olisi parhaimmillaan jopa molemminpuolista. Mutta kaikki tällaiset ovat sinällään mitä luonnollisimpia asioita. Tuskin siitä kovin suurta haittaa olisi kenellekään. Ihmisillä kun on tapana tottua kaikenlaiseen.
   
 18. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  9,950
  Tykkäykset:
  18,592
  Pisteet:
  1,286
  Itse asuin yhden PV:n kurssin aikana soluasunnossa jossa oli 3 miestä ja yksi nainen. Nainen kun oli vittuuntunut kolleegoihinsa ja koki meidät paremmiksi kämppiksiksi. Joten vaihtoi meille.

  Ei koskaan pahaa sanottavaa.

  Siinä vaiheessa nais-ammattisotilaat (tämäkin edellä mainittu oli siviili) olivat vielä hieman erikoista. Muutamia oli. Yksi oli aika uupunut jostain treenistä, joten sitten kannoin palomiehen otteella 2 kerrosta ylemmäs...repun kera. Silloin oli voimaa. :D Ja ei lähdetty pistämään asioita vaikeiksi.

  En koskaan kokenut naisten läsnäoloa etenkin ammattisotilaiden keskuudessa häiritsevänä. Asialliset hommat on asiallisia.
   
  Honcho, Stagideus ja Umkhonto tykkäsivät tästä.
 19. Umkhonto

  Umkhonto Eversti

  Liittynyt:
  30.04.2010
  Viestejä:
  1,602
  Tykkäykset:
  2,237
  Pisteet:
  316
  Ninno, riippuu varmaan aika paljon elämäntilanteesta (ja testosteronitasosta).
  Itse kun olin varusmiehenä niin p**etus oli usein sitä luokkaa että soden 6-kymppiset täditkin aiheuttivat pakotusta puntissa. Ei olisi yhtään helpottanut palvelusaikaa että siellä olisi ollut joku female joukossa pyörimässä. Tupakaveruudesta puhumattakaan. Vielä nykyäänkin yli 4-kymppisenä jos on viikon duunireissulla niin tulee fiilis että miesporukassa on huomattavasti helpompi olla. En siis todellakaan haluaisi naissotilaita lähellekään omaa porukkaa jos tarve on todella keskittyä asiaan.
   
  JR49 ja Fremen tykkäsivät tästä.
 20. Iso-Mursu

  Iso-Mursu Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.07.2011
  Viestejä:
  4,675
  Tykkäykset:
  2,061
  Pisteet:
  1,286
  Olen yleensä vapaamielinen näissä jutuissa. Mutta en oikein osaa motivoitua ajatukseen että tuvallinen jätkiä tumputtaisi menemään sen takia että jossa SA-int punkassa olisi naaras nukkumassa. Saati sitten että naaras kiihottuisi hiplaamaan ihteään katsellessaan kun tumput heiluu


  :)
   
  Erkki, Honcho ja adam7 tykkäsivät tästä.
 21. EK

  EK Eversti

  Liittynyt:
  10.10.2010
  Viestejä:
  1,626
  Tykkäykset:
  2,017
  Pisteet:
  316
  Olikos varusmiehet ja -naiset Ruotsissa samoissa tuvissa? Ainakin tuttava naisihminen väitti näin ja oli itse sitä mieltä, että olisi mieluummin suorittanut oman varusmiespalveluksensa yhteismajoituksessa.
   
 22. Iso-Mursu

  Iso-Mursu Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.07.2011
  Viestejä:
  4,675
  Tykkäykset:
  2,061
  Pisteet:
  1,286
  Muistelen että 90-luvulla tuttu rouva reservin kersantti olisi ollut jollain KV-vierailulla kertaamassa Ruotissa ja puhui kai jopa yhteissuihkuista.

  Liekkö ollut omat kopit jokaiselle.. Sitä ei tarina kertonut
   

Jaa tämä sivu