puuton alue pohjoisessa 4 vrk

Pihatonttu

Respected Leader
Jahas, taidatte foorumin nuorukaiset kuvitella, että baikalin vaellus on jotain tällaista....

Rollator_2

Ei luulla.

Kyllä me tiedetään että sun rollis on pinkki kultakrumeluureilla, siinä on hoink-hoink -torvi oikeella puolella, maastotassut ja ostoskorin kylkeen on vedetty nippusiteillä koukut leilille, kuksalle ja teleskooppikävelykepille.

Mut karvanopat ja wunderbaumit voisit jo kyllä ottaa pois. Ne ei oikeen sovi ton ikäselle miehelle.
 

samovaari

Kapteeni
Joo, en usko, että varusteasiaan tarvitsee mitään erikoista, aivan vihreitä ei ole mukana yhtään.
Moro. Uskon ja luotan o_O että perusasiat kunnossa. Jos nyt menette Muotkalle, gbs ja puhelinliittymiin ei voi aina luottaa. Katvealueita löytyy.
Ok, mä olen näissä turvahommissa ehkä liiankin fremo. Noiden asiakkaiden kanssa nää turvahommelit on tullut liiankin tutuiksi.
 

ak.tied

Ylipäällikkö
Viikon Kaldoaivin erämaassa viettäneenä voin todeta, että Rajajääkärin vinkit hyviä. Sää saattaa kesällä olla mitä vaan helteestä lumipyryyn. Kaldoaivissa ei saa ajaa autolla, muut kuin paikalliset (ei siellä kummoisia teitä olekaan). Ainakin tuolla seudulla järviä ja lampia niin tiheässä, että hyvin pian iskee epävarmuus mikä järvi se edessä häämöttää. Kaikki kun näyttää hyvin samanlaiselta. Kännykkään joku offline tilasssa toimiva karttaohjelma tai muu gps paikannin laite. Pelkän kartan ja kompassin varassa en lähtisi. Puhelimelle ei löydy verkkoa, kun riittävän pitkälle tuolla menee.
Komeita harjuksia tuolta saatiin :)

Viikko tänä kesänä Vätsärin erämaassa, Kaldoaivista kaakkoon. Tiettömien taipaleiden takana. Allekirjoitan, kuin myös @Rajajääkäri vinkit. Keli voi todellakin olla ihan mitä tahansa ja muuttua erittäin nopeastikin kun Siperian lämmin mannertuuli kääntyy Jäämeren hönkäisyksi. Ei mitään kesäpussia vaan kunnon talvimakuupussi mukaan.

Suunnistaminen on oikeasti haastavaa, koska maasto voi olla todella monotonista. Ainakin Vätsarin puuttomat alueet ovat yllättävän tasaista ja selvästi korkeita maastonkohtia ei vastoin totuttua Lappi-maisemakäsitystä vasten paljoakaan ole. Kukkulaa kukkulan perään, joka kukkulan välissä on suo, suolampi, lampi tai pieni järvi. Karttapalvelun offline-kartat yhdistettynä esim. tabletin akkukestoon ja GPS:ään on aika bueno yhdistelmä.

Korkeimmilta tuntureilta voi saada kännykkäverkon, joskus nappasi myös Norjalaisen operaattorin.

Kunnon powerpäkit mukaan kännyköitä ja kameroita lataamaan. Painon ja tilan säästämiseksi: taskulamppu on täysin turha, siellä on valoisaa yötä päivää.vaappu-34_1_2_1_1_2.jpg


Bete Lotto, oranssi, keskikoko. Näitä reilusti mukaan.

Meni varustevinkkailuksi kun ei kokemusta ole Vätsärin ulkopuolelta ja se on alueena vaikeasti saavutettavissa (mentiin vesitasolla).
 
Top