PV tutkii meriammuntojen ympäristövaikutuksia

noska

Ylipäällikkö
Voin arvata että herra kenraalia ihan suunnattomasti surettaa kyseisten lokkien puolesta :a-rolleyes:
 

baikal

Supreme Leader
noska kirjoitti:
Voin arvata että herra kenraalia ihan suunnattomasti surettaa kyseisten lokkien puolesta :a-rolleyes:

Meillä päin lokkikoloniat ovat nykyään aivan valtavia, samoin löytyy harakkaa ja varista ihan silmittömästi. Toivottavasti birdlife on saavuttanut jonkun TAVOITETILAN ajamalla läpi räähkälintujen rauhoitukset. Lokkeja on niin taivahallisesti ettei edes hullu telkkä sovi pesimään samoilla rannoilla. BL:n mukaanhan vesilinnut hyötyvät lokkikolonioista niiiin valtavasti, koska lokit pesiessään lukuisina puolllustavat myös siinä samalla muiden lintujen pesiä. Voi jestas ja herra hyvästi hallikkoon. Lokki-pentele jos mikä lohnii sorsanmunat persieen eikä edes röyhtäse, kun valmista tulee. Kyllä joskus itkettää, kun näitä juttuja ihmettelee.
 

vehamala

Kenraali
Asun kaupunkialueella ja aina silloin tällöin kesäaikana lokkiparvet valtaavat alaa täälläkin enkä edes asu veden äärellä.
Minusta ainoa oikea lähestymistapa on myrkytetyt ruoka-ansat ! Haulikkoa kun ei saa käyttää vaikka mieli tekisi :mad:
 

noska

Ylipäällikkö
On näköjään muutkin päässeet vihdoin osallisiksi noista lokkiarmeijaoista ja varisjoukoista kuin täällä päin asuvat. Pesärosvoja molemmat. Vielä kun pääsette nauttiman näistä viimeisistä ihanuuksista elikkä merimetsoista, niin liitytte tekin birdlifeen. Ja alatte sabotoida sisältä päin niinkuin olen jo jonkun aikaa suunnitellut tekeväni mutta pirkale vie tuntevat mut eivätkä ota jäseneksi.
 

Trolli

Kersantti
baikal kirjoitti:
Ei taida Suomessa sentään niiiiin massiivisia nuo ammunnat olla, että niistä ihmeempää riesaa on sen enempää lokeille kuin **

Jos lokkien näkökulmaa hetki mietitään, niin omien havaintojeni puolesta tilanne on vähän kaksijakoinen.

Joskus lokkeja katoaa luodollinen tai kaksi kun ovat päättäneet pesiytyä juuri siihen, missä kartassa on neula pystyssä. Toisaalta taas meriammunnoissa usein lokit pääsevät viettämään juhlia kun isku osuu johonkin silakkaparveen tai vastaavaan. Miinojen raivaamisessa sama juttu.

No joo.. lillukan varsia suuressa mittakaavassa ajateltuna..
 

SJ

Supreme Leader
vehamala kirjoitti:
Minusta ainoa oikea lähestymistapa on myrkytetyt ruoka-ansat ! Haulikkoa kun ei saa käyttää vaikka mieli tekisi :mad:

Olen kuullut, että on eräs "myrkky", joka ei ole raadonsyöjille vaarallinen, mutta tehoaa ainakin rottiin, lokeista en tiedä. En tiedä syövätkö lokit jauhoja jos sitä niille jättää tarjolle.
 
Top