Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Rähmälläänolon vastarintamiehet

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja Vonka, 27.09.2014.

 1. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  19,519
  Tykkäykset:
  33,183
  Pisteet:
  1,286
  Tuure Junnila tuli jo mainittua eräässä ketjussa. Georg C. Ehrnrooth oli myös "musta fasisti". Verraton pilapiirtäjä Kari Suomalainenkin sai aikaan ulkopoliittisen kriisin vuonna 1958 ja Kekkonen pyysi anteeksi hänen piirrostaan Neuvostoliitolta. Nykyisin anteeksipyyntöön perustettaisiin addressi.

  Uuden Suomen vanha juttu:

  Kari Suomalaisen Helsingin Sanomiin piirtämät piirrokset aiheuttivat vuosikymmenien saatossa monenlaisia reaktioita lukijoissa. Visavuoren Kari-paviljonkiin kerätty näyttely ”Kielletyt kuvat” esittelee 30 valikoitua piirrosta, jotka ovat saaneet aikaan joko negatiivista tai positiivista kohua.

  Näyttelyn kansainvälisesti tunnetuimpia kuvia ovat ”Volgan lautturit (1958)” ja ”Satu porkkanasta (1966)”, jotka olivat aikoinaan lähellä laukaista jopa kansainvälisen kriisin. Presidentti Kekkonen pyysi Neuvostoliitolta anteeksi lautturikuvaa – tosin viitaten epämääräisesti ”maamme piirtäjiin ja pakinoitsijoihin”. Kari varmisti seuraavan aamun piirroksessaan, että kaikki ymmärsivät puheen tarkoittaneen nimenomaan häntä: ”Ketähän kumman pilapiirtäjää presidentti puheessaan mahtoi tarkoittaa?”, kysyy Karin omakuva, pieni musta ukko.

  Kari piirsi ”Volgan lautturit” –kuvan vuonna 1958 Lontoossa pidettyyn ”Suuri haaste”-nimiseen kansainväliseen poliittisten piirrosten näyttelyyn. Kari nousi kuvan myötä näyttelyn yhdeksi kohutuimmista taiteilijoista 24 eri maan pilapiirtäjien joukosta. Kuva levisi lukemattomien lehtien palstoille ympäri Eurooppaa ja erityisesti Amerikkaa, missä ei voitu uskoa, että suomalainen pilapiirtäjä uskaltaa piirtää mitään piirroksen kaltaista. Kari kutsuttiinkin seuraavana vuonna Yhdysvaltoihin ja Kanadaan, missä hän vastaanotti useita piirrospalkintoja tuotannostaan.


  ”Volgan lauttureista” suunniteltiin puolitosissaan suunnatonta, noin 20 metriä pitkää ja neljän kerroksen korkuista kuvasuurennosta YK:n päärakennuksen vastapäätä sijaitsevan toimistorakennuksen seinään.

  Karin 42 vuotta kestänyt ura Helsingin Sanomissa päättyi 1990-luvun alussa erimielisyyteen lehden johdon kanssa somaliaiheisen kuvan julkaisemisesta.

  http://www.uusisuomi.fi/kulttuuri/36729-tasta-suomalaiskuvasta-nousi-jattikohu-1958
   
  Fremen, PSS, JHartikka ja 8 muuta jäsentä tykkää tästä.
 2. chigeen'a

  chigeen'a Kapteeni

  Liittynyt:
  04.05.2010
  Viestejä:
  688
  Tykkäykset:
  1,141
  Pisteet:
  76
  Onnittelen Vonkaletta. Olet merkittävältä osaltasi muokannut tämän keskustelu foorumin ilmapiiriä. Aamun tunnit jo taputeltu eikä vastahyökkäystä vieläkään kuulu. Kuitenkin sanat; rähmällään tai suomettuminen, ääneen sanottu ja totutusti tämä on aikaansaanut tulenavauksen 360 asteen sektorilla.  Muista kuitenkin, että puolenkymmentä tuhatta laadukasta viestiäsi on nopeasti menettänyt merkityksensä jos lähdet mukaan uskonsotiin. Älä luulekaan, että tietyt opetuslapset eivät seuraisi tätä foorumia vaikka hiljaa ovat olleetkin. Lienevät Juhani Suomen jihadisti koulutusleirillä arkiston uumenissa. Vain muutama lievästi maallistunut tarkkailee tilannetta joukoissamme valmiina taistoon tarvittaessa.
   
  JHartikka tykkäsi tästä.
 3. Mainos 4. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  19,519
  Tykkäykset:
  33,183
  Pisteet:
  1,286
  Enhän minä sodi vaan olen oppimassa uutta. Joskus jään luonteen vajavaisuuttani verryttelemään hetkeksi. Arvostan järkeviä hyvän ulkopolitiikan ajajia mutta en "luottamuksellisen", sillä mitään vilpitöntä luottamusta meihin ei tunneta missään eikä ole koskaan tunnettukaan. Emmekä me muihin. Parhaiten voi luottaa vankiin, joka laittaa itse itsensä selliin ja heittää viilankin ikkunasta ja nuolee vartijan persettä häntää heiluttaen. Senkin tiesimme.

  Tällä avauksella osoitin rähmälläänolon näkyviä vastakohtia osoituksena siitä, että Suomi ei ollut 100% rähmällään. Lisäksi, mitä viittaamaani taiteilijaan tulee, Suomessa ei kuitenkaan ollut täystabua - ehdotonta tabua - ennen 1990- ja 2000-lukuja.

  Kuka tietää, vaikka joku kertoisi yllättäviä vastarintapesäkkeitä menneisyydestä... Eihän se aina se näkyvä möykkä vaan myös teot. Yhteiskuntaamme on helppo moittia sen puristuessa yksin kahden puolen ydinaseiden välissä lähimmän naapurin ideologian sisältäessä maailmanvalloitusohjelman... Mutta sama yhteiskunta piti Vironkin hengissä, kuten minulle on kerrottu. Jokaista Jaakko Laaksoa kohti oli kymmeniä hiljaisia kulttuurivaikutajia, jotka uskoivat demokratiaan ja sananvapauteen mutta eivät uhonneet, jotta saivat toimia.
   
  PSS, JHartikka, YliKoo ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 5. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  19,519
  Tykkäykset:
  33,183
  Pisteet:
  1,286
  Helsingin Sanomat antoi Karin kertoa kaiken sen, mitä pääkirjoittaja ei uskaltanut. 1966 juhlittiin Porkkalan palautusta.

  [​IMG]
   
  JHartikka, Bodyguard, TT ja 5 muuta jäsentä tykkää tästä.
 6. Erkki

  Erkki Majuri Lahjoittaja

  Liittynyt:
  25.02.2014
  Viestejä:
  1,491
  Tykkäykset:
  2,472
  Pisteet:
  156
  Kulttuurivaikuttaja, joka oli oppositiossa Viralliseen Totuuteen nähden; heti tuli mieleen Veikko Huovinen. Finlandia-palkintokin taisi mennä sivu suun juuri tuosta syystä ja vasemmistolainen tai muuten ajan hengen sisäistänyt kulttuurieliitti karsasti tätä viisasta miestä ja mestarikirjailijaa.:salut:
   
  JHartikka ja baikal tykkäsivät tästä.
 7. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  19,519
  Tykkäykset:
  33,183
  Pisteet:
  1,286
  Aivan, ja Huovinenkin sai kirjoittaa mitä halusi. Se oli sananvapautta. Mutta esimerkiksi Rasvamaksa-teosta kukaan ei uskaltaisi julkaista vuonna 2014.
   
  JHartikka ja baikal tykkäsivät tästä.
 8. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,914
  Tykkäykset:
  23,925
  Pisteet:
  1,286
  Chigeena pysyttelee mukavuusalueellaan tiukasti. Ponnekkaasti koroittaa framille muinaisia rähmälläänoloja, joiden nokkamieheksi on turvallista osoittaa tuon ilmaisiin siirtynyt UKK.

  Miten Chigeena hahmottaa A.D. 2014? Ydinvoimalahärdelli osoittaa mainiosti kuinka RosAtomin paine vaikutti Kansallisen Kokomuksen ytimeen....taala puhuttelee ja painetta ei kestetty....suomettumistako? Venäjä osaa vetää oikeasta narusta, kun Suomesta on kyse. Nyt vallassa on uusliberalistia leikkivä poikakerho, jonka voi vääntää vaikka luokille ja solmuun, kun heittää dolet kehään....mutta eeeeehän se ole suomettumista vaan....bisnestä? Hehheh. Katsotaan, mitä tuleman pitää, meiningissä on jo piirteitä, jotka aiheuttavat kulmakarvojen kohottelua UKK-ajan kasvatissa.

  Mitään ei ole opittu, ei ole opittu sielläkään piireissä, missä suurinta älinää ja itkua on pidetty, samaan trappiin mennään, kun ei ymmärretä niitä vipuvarren päitä varoa, mitä oma möllö toiminta kulloinkin jättää Naapurin väännettäväksi. Gamoon, otetaan selfie ja hymyillään raivokkaasti, kaikki muuttuu alati paremmaksi.

  Ammoisia märehtimällä jää huomaamatta tämän päivän kehitys, näköjään. Mutta turvallista se on ja jälkiviisauden imelä sakoallas maltaineen oikein lemuaa sivustakatsojan nokkaan.
   
  JHartikka tykkäsi tästä.
 9. yrjö

  yrjö Kenraali

  Liittynyt:
  29.01.2012
  Viestejä:
  2,645
  Tykkäykset:
  3,167
  Pisteet:
  636
  Tauno Tiusanen?
   
  Erkki tykkäsi tästä.
 10. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,914
  Tykkäykset:
  23,925
  Pisteet:
  1,286
  Veikko Vennamo.
   
  Fremen ja JHartikka tykkäsivät tästä.
 11. chigeen'a

  chigeen'a Kapteeni

  Liittynyt:
  04.05.2010
  Viestejä:
  688
  Tykkäykset:
  1,141
  Pisteet:
  76
  Suurelle yleisölle hiukan tuntemattomammiksi jääneet vahvat taustavaikuttajat; Panu Toivonen ja Kullervo Rainio.

  Vastarintapesäkkeistä mainittakoon yli 300 virkamiehen organisaatio nimeltään VKTS.
   
 12. chigeen'a

  chigeen'a Kapteeni

  Liittynyt:
  04.05.2010
  Viestejä:
  688
  Tykkäykset:
  1,141
  Pisteet:
  76
  Sulla aktiivisesti jää yksi asia huomaamatta. Kokoomus puolueena vajosi samaan lietteeseen muiden kanssa viimeistään silloin, kun demokratia Suomessa lopetettiin. Koitappa haarukoida ajankohta. Teille puolue uskollisille on aivan ylivoimaisen vaikeaa käsittää, että vaikka jotain ihmistä äänestää, sanotaanpa vaikka täällä mainittua Junnilaa, niin se ei missään nimessä tarkoita, että jakaisin juuri yhtään ajatusta esim. saman puolueen Ilkka Kanervan kanssa mitä tulee näihin rähmimis teemoihin.

  Rosatomeista olen täällä jo mielipiteeni lausunut. Äidinmaidossa oli päälajitteena joitain ihan muuta kuin uusliberaalia. Itsepä tuon olet tainnut todeta. Olen myös monessa yhteydessä maininnut, että mitään ei ole opittu suhteessa Venäjään. Jos jotain jälkiviisaus vientelyjä yrität tästä sävellajista päälleni kipata voin todeta että ohi menee. On enempi omia juttujasi tämä ainainen, sanokaa minun sanoneeni mantra, kuin myös maaliman jäsentyminen puoluepolitiikan välityksellä. Viisaus otsikon aiheessa on ollut käytettävissäni koko lyhyen ikäni, eikä sitä ole tarvinnut jälkikäteen yhtään muutella. Mitens teillä?
   
  JHartikka, reservin esikuntaupseeri, Laamanator ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 13. pstsika

  pstsika Haukka Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  4,289
  Tykkäykset:
  3,073
  Pisteet:
  1,286
  Juuri näin.
   
  JHartikka tykkäsi tästä.
 14. Mainos 15. Erkki

  Erkki Majuri Lahjoittaja

  Liittynyt:
  25.02.2014
  Viestejä:
  1,491
  Tykkäykset:
  2,472
  Pisteet:
  156
  Kokoomuksessa on päässyt vallan päälle se porukka, jonka ainut uskonto ja isänmaa on Raha.
   
  JHartikka, Laamanator, StmSvejk ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 16. chigeen'a

  chigeen'a Kapteeni

  Liittynyt:
  04.05.2010
  Viestejä:
  688
  Tykkäykset:
  1,141
  Pisteet:
  76
  http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/georg_c_ehrnrooth_ja_pop_49930.html#media=49934

  Tällaisena fachismi näyttäytyi Suomessa n. 40 vuotta sitten. Siellä vilahtaa muutamia tässäkin ketjussa mainittuja sodanlietsojia, mukaan luettuna revanssi henkinen oikeistomilitaristi kansanedustaja ehdokas J Kuoppamäki.

  Filmitaltioinnissa ajassa n. 5:57, vilahtaa tutun näköinen häiskä kuikuilemassa oksienkatveessa ja pistämässä naamoja muistiin tulevien rankaisutoimenpiteiden varalle. Kiukku on saanut linssit huurtumaan joten täytyy tihrustaa ihan hajun ja kuullun perusteella. Vaan mitäpä näitä lajittelemaan. Vanhaan malliin.
   
 17. aj77

  aj77 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  08.07.2011
  Viestejä:
  6,340
  Tykkäykset:
  7,557
  Pisteet:
  1,286
  [​IMG]
   
 18. Paavo

  Paavo Kersantti

  Liittynyt:
  29.10.2013
  Viestejä:
  274
  Tykkäykset:
  313
  Pisteet:
  16
  No ei, mutta tuokin olisi parempi kuin nykytilanne. Nyt ainut uskonto ja isänmaa on lyhyen tähtäimen kannatus, "vallassa" pysyminen sekä silkoinen mediatoimistojen kanssa yhteistyössä tuunattu ulkokuori. Juuri tästä syystä isänmaan pelastamisen kannalta välttämättömät toimet, kuten julkisten menojen ja tulojen väliin revenneen kuilun parsiminen kestävällä tavalla, on jätetty tekemättä. Valtion velka on karkeasti tuplaantunut kataisen VM ja PM -kausien aikana.
   
  JHartikka ja Vonka tykkäsivät tästä.
 19. Erkki

  Erkki Majuri Lahjoittaja

  Liittynyt:
  25.02.2014
  Viestejä:
  1,491
  Tykkäykset:
  2,472
  Pisteet:
  156
  Tuo kannatushuoraaminen on jossain määrin kaikkien puolueiden helmasynti. Nyky-kokoomuksen muovinen hymynaamari antaa kyllä kieltämättä aika falskin vaikutelman.
   
  JHartikka ja Tähystäjä tykkäsivät tästä.
 20. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  19,519
  Tykkäykset:
  33,183
  Pisteet:
  1,286
  Tästä ei varmaan ole ammentamista enää. Vaihdan linjaa.

  Uudet imelä-Eikka Uusitalot ovat niitä, jotka kieli ruskeana käyvät nöyristelemässä ja arvostelemassa Suomea maailmalla joka käänteessä.

  Esimerkiksi tämä tyyppi. Joku Munsalan soutukerhon ääliö ei malta olla joka paikkaan, jossa puhutaan Saksasta tai Ranskasta Venäjän ystävänä, tuikkimassa näitä väliin. Tulee mieleen, että uuden ajan mattirossit ja jaakkolaaksot ovat näitä pellejä.

  Håkan Molander ‏@phakanm 2h2 hours ago
  @BBCSteveR #Lavrov declared a few days ago, that #Finland is #Russias ´s friendly neighbor country! Isn´t #Finland ranked higher? #sarcasm
   
 21. Taitolaji

  Taitolaji Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja

  Liittynyt:
  09.03.2013
  Viestejä:
  3,663
  Tykkäykset:
  2,972
  Pisteet:
  1,286
  Ja onhan meillä sitten vielä Suomi-Venäjä-seuran puheenjohtaja Paula Lehtomäki! Hänet pitäisi pitää loitolla aidosta maanpuolustuskeskustelusta.

  http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/a...lostettiin-eduskunnassa-nato-puheista/4395634

  – Kun katsoo sitä, miten meille kerrotaan teidän sanomisistanne, niin syntyy vaikutelma siitä, että käytte isoissa Nato-maissa lupailemassa, että täältä tullaan, sanoi keskustan kansanedustaja Paula Lehtomäki.

  Ymmärrän Lehtomäen hädän jos hän on tullut seuran pippaloissa luvanneeksi, "ettei muuten mennä"!


  Edit:

   
  Viimeksi muokattu: 09.10.2014
  JHartikka ja Tähystäjä tykkäsivät tästä.
 22. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  19,519
  Tykkäykset:
  33,183
  Pisteet:
  1,286
  No Lehtomäki on vielä vanhassa maailmassa, se on totta. Kai hän jo etsii Talvivaaran uraanille venäläistä ostajaa. Ellei koko homma ollutkin vain yksi naamio sitä varten.
   
  Viimeksi muokattu: 09.10.2014
  JHartikka tykkäsi tästä.

Jaa tämä sivu