Rajavartiolaitos

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja MoRsE
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Tuoreessa Suomen ilmailuhistoriallisessa lehdessä on juttua edellisestä hankinnasta (sekä Super Puman että 412:n).
 
Nyt oli sitä oikeaa kuvamateriaalia!! Suomen rajojen turvaamista kelissä kuin kelissä. Toki tuossa tilanteessa oli jostain muusta kyse varmaankin.


VL Turva


Tässä vielä kuvaa toisesta suunnasta eli VL Turvalta ja kohteena VL Merikarhu. Mielenkiintoisena yksityiskohtana tumma möykky komentosillan edessä, ei ole tuollaista ennen näkynyt. Ei tarvii enää huhujen varassa olla.

http://img.yle.fi/uutiset/kotimaa/article8376870.ece/ALTERNATES/w960/merikarhu
Tuossa vielä kuva

Kiitos @rukkaskikka Turva videon linkittämisestä toisaalle.
 
Onhan noissa vanhemmissa aina ollut valmius - Suomen Kuvitellussa Laivaluettelossakin lukee Rajan ulkovartiolaivojen kohdalla aseistuksena "2/23 kaksois/double" tai jotain vastaavaa. Muistaakseni "kiinteä aseistus" kuitenkin poistettiin joku vuosi(kymmen?) takaperin ja siirrettiin varastoon.

Turvasta en tiedä.
 
Onhan noissa vanhemmissa aina ollut valmius - Suomen Kuvitellussa Laivaluettelossakin lukee Rajan alusten kohdalla aseistuksena "2/23 kaksois/double". Muistaakseni "kiinteä aseistus" kuitenkin poistettiin joku vuosi(kymmen?) takaperin ja siirrettiin varastoon.

Turvasta en tiedä.
Kalalokitkin nauraa jos Sergei siellä keulassa on. Mikä lienee käyttötarjoitus?
Ampua varoituslaukauksia keulan eteen?
 
Onhan noissa vanhemmissa aina ollut valmius - Suomen Kuvitellussa Laivaluettelossakin lukee Rajan ulkovartiolaivojen kohdalla aseistuksena "2/23 kaksois/double" tai jotain vastaavaa. Muistaakseni "kiinteä aseistus" kuitenkin poistettiin joku vuosi(kymmen?) takaperin ja siirrettiin varastoon.

Turvasta en tiedä.

Niin, mutta nyt tuo valmius on selkeästi jotain muutakin kuin vain lause jossain esittelyssä.

VL Merikarhu oli siellä välimerellä eli liittyy varmaankin siihen.
 
Niin, mutta nyt tuo valmius on selkeästi jotain muutakin kuin vain lause jossain esittelyssä.

Ja jos vartiolaivoilta jotain olennaista sotilaallista suorituskykyä löytyy niin se on kyllä enemmän suton kuin ilmatorjunnan puolella joten keskustelu rauhanajan tykkiaseistuksesta on hitusen sivuraiteilla. Ilmavalvonnan puolella Turva voi toki kantaa kortensa kekoon.
 
Jere Hietala on ottanut muutaman kuvan RV:n erikoisukkeleista.
Poseerauskuviahan noi on mutta kai tarkkasilmäisimmät saa noistakin jotain irti.
It is my exclusive honor to present you the rare photos that I took for the Border guard 5. Special Intervention Unit.

Respect!

Thank you Rajavartiolaitos - Gränsbevakningsväsendet - Finnish Border Guard
https://www.facebook.com/Jere-Hietala-Photography-Oy-130388720306475/

13613661_1292639194081416_5480535407293480933_o.jpg

HD https://dl.dropboxusercontent.com/u/65938056/Kuvia/taktiset/jeren rv kuvat/RV_01.jpg

13483128_1292639174081418_4408868377545925511_o.jpg

HD https://dl.dropboxusercontent.com/u/65938056/Kuvia/taktiset/jeren rv kuvat/RV_02.jpg

13559188_1292639187414750_3011807886976546236_o.jpg

HD https://dl.dropboxusercontent.com/u/65938056/Kuvia/taktiset/jeren rv kuvat/RV_03.jpg
 
Ukoilla on hienot lelut. Tekevät ilmeisesti kuitenkin perus rajavartijan duunia. Ulkomailla harjoittelevat isojen poikien kanssa jotka pääsevät tositoimiin kriisipesäkkeissä ja kenties kotimaissaan vakavan rikollisuuden vastaisissa tehtävissä.
 
Mikä kivääri toinen vasemmalta?
Jos nyt jostain pitää jotain arvata niin forward assist:n muoto viittaisi AR-sukuiseen aseeseen minun silmissäni varustettuna 1-6xabout 20mm optiikalla. Jos joku kaivaa jotain muuta niin mielellään kuulen mikä siinä sitten oikeasti oli.
 
Jos nyt jostain pitää jotain arvata niin forward assist:n muoto viittaisi AR-sukuiseen aseeseen minun silmissäni varustettuna 1-6xabout 20mm optiikalla. Jos joku kaivaa jotain muuta niin mielellään kuulen mikä siinä sitten oikeasti oli.
Tuo ase ainoa erikoisuus joka pisti kuvissa silmään.
 
UVL Turva


Videossa näkyy hyvin aluksen eri tiloja ja välineitä. Mielenkiintoinen yksityiskohta aluksen Partioveneen hytin katolla. Rajavartiolaitos onkin näköjään asennellut melko ahkeraan noita monisensoripalloja Partioveneisiin ja RIBeihin, Turvalta sellaista ei kuvien perusteella kuitenkaan löydy.
 
Hengenhätä ja ambulanssi kaukana? Syrjäseudulla apuun saattaakin rientää rajavartija
Suomen itärajalla työskentelevän ensivasteyksikön tyypillinen tehtävä on liikenneonnettomuus tai vanhuksen sairauskohtaus. Toisinaan hälytyksiä on päivittäin, välillä ei viikkoihin.

Ensiapu
19.1.2017 klo 07:50päivitetty 19.1.2017 klo 10:29 http://yle.fi/uutiset/3-9406409
13-3-5675317.jpg

Vartiuksen ensivasteyksikkö aloitti toimintansa vuoden 2013 alussa.Rajavartiolaitos
13-3-8024057.jpg

Julia Sieppi

Jaa artikkeli Facebookissa
Jaa artikkeli Twitterissä
Mistä on kyse?
  • Kainuun rajavartioston ensivastepartio on toiminut Kuhmon Vartiuksessa viisi vuotta.
  • Tehtäviä on keskimäärin kerran viikossa. Tyypillisesti kyse on liikenneonnettomuudesta tai syrjäseudulla asuvan sairauskohtauksesta.
  • Ensivasteyksikkö osaa antaa peruselintoimintoja tukevaa ensiapua, kuten antamaan happea, hoitamaan haavoja ja tukemaan rankavammoja.
Kainuun rajavartioston Kuhmon Vartiuksen ensivasteyksikkö on auttanut syrjäseutujen ihmisiä noin viisi vuotta. Tehtäviä on vaihtelevasti – välillä ensiapuvälineillä varustettu auto kiirehtii matkaan useita kertoja päivässä, mutta toisinaan lähtöjä ei ole viikkoihin.

Vanhemman rajavartija Juha Hemmilän mukaan keskimäärin apuun lähdetään kerran viikossa. Kiireisen avun tarpeessa saattaa olla venäläinen rekkamies tai syrjäseudun iäkäs asukas.

– Suurin avuntarve on paikallisilla ihmisillä, kun täällä suunnalla väestö on vähän iäkkäämpää. Kostamustie on aika vilkas ja siinä on raskasta liikennettä, joten jonkin verran on liikenneonnettomuuksia, Hemmilä kertoo.

Ensiauttajien tarkoituksena on tukea varsinaisen ensihoidon tehtävää. Se ei siis korvaa ambulanssia, vaan ensiauttajat tekevät välttämättömän, kunnes ensihoito ehtii paikalle.

Ehkä ihmisille on outoa, että rajamiehet saapuvat ensimmäisenä paikan päälle.

JUHA HEMMILÄ
Suomessa yleensä myös pelastuslaitokset ovat mukana ensivastetoiminnassa tai ne tuottavat koko ensihoitopalvelun yhdessä sairaanhoitopiirin kanssa.

Jos hätä on akuutti, ja esimerkiksi rajamiehet ehtivät paikalle ennen ambulanssia, matkaan lähdetään. Ensivastekoulutuksen saaneet partiomiehet osaavat antaa peruselintoimintoja tukevaa ensiapua.

– Pystymme antamaan happea, tukemaan rankavammoja ja hoitamaan haavoja. Saadaan peliaikaa ambulanssin tulolle.

Lapissa harvinaista, Pohjois-Karjalassa viikottaista
Kainuussa välimatkat ovat pitkiä ja ikääntyvää väestöä paljon. Apua syrjäseuduille löytyy jokaisesta Kainuun kunnasta, joiden palokunnat voidaan hälyttää myös ensivastetehtävään.

Vartius on kuitenkin Kainuun ainoa kolkka, jossa hätiin voidaan lähettää myös rajavartijat. Itärajan pituudella menettely ei ole kuitenkaan poikkeuksellinen.

13-3-9406770.jpg

Vartiuksen ensivasteyksikön autossa on ensiapuvälineitä, joilla potilas pidetään hengissä ennen ambulanssin tuloa.Jarmo Nuotio / Yle
Esimerkiksi Pohjois-Karjalan rajavartioston alueella neljän aseman lähes koko henkilöstö on koulutettu myös ensivastetehtävien varalta, joihin osallistutaan mahdollisuuksien puitteissa.

Pohjois-Karjalassa tehtäviä on keskimäärin viikoittain, kertoo Tohmajärven rajavartioaseman päällikkö Mika Wegelius. Naapurimaakunnassakin tehtävät liittyvät usein iäkkäiden sairauskohtauksiin.

– Hengitysvaikeuksia, rintakipupotilaita ja vastaavia, Wegelius kertoo.

Lapissa puolestaan rajavartijat hälytetään ensivastetehtäviin vain harvoin. Lapin rajavartioston alueen kuudesta raja-asemasta kahdella on ensivastevalmius. Vuonna 2016 Lapin partiomiehet hälytettiin hätiin kuitenkin vain viisi kertaa.

"Jonkinlaista apua on meistäkin ollut"
Vartiuksen ensivasteyksikkö eli käytännössä kaksi partiomiestä päivystävät aamusta iltamyöhään. Ihmisiltä tullut palaute on ollut positiivista, vaikka ensiavun antajia on kummasteltukin.

– Ehkä ihmisille on outoa, että rajamiehet saapuvat ensimmäisenä paikan päälle, mutta ei se ole tuntunut häiritsevän. Ovat olleet tyytyväisiä, että jotain apua on tullut, kertoo Hemmilä.

Mieleenjäävin palaute on ollut sähköposti potilaan äidiltä.

– Jälkikäteen tuli palautetta, vaikka ei varsinaisesti tehty mitään suurempaan, oltiin vain siinä tukena. Se oli ollut iso asia ja se tuntui hyvältä, kertoo Hemmilä.

– Muutamia paikallisia ylikulkijoita on ollut potilaana tai omaisena. Rajanylitysliikenteessä he ovat kiittäneet ja morjestaneet. Se on mukavaa, että jonkinlaista apua on meistäkin ollut, lisää rajavartija Samuli Kaartola.

Korjaus 19.1.2017 klo 10:29 Kainuun rajavartioston vanhemman rajavartijan sukunimi korjattu Hentilästä Hemmiläksi.
 
Back
Top