Raketit ja ohjukset

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Juke
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Oon tässä miettinyt, raskaat M270 raketinheittimethän meillä on menossa kaikki päivitykseen M270A2 varianteiksi. Mutta mikä aikataulu noiden 122 RakH 89:ten suhteen on? Varmaan nekin aika pian alkaa näyttää ikäänsä ja jos korvataan, niin millä korvattaisiin?
Kaiken ei tarvitse olla uutta ja hienoa. 122 on sopivan tyhmä ase, jolla voidaan vaan mättää rautaa menemään ilman huolen häivää.
 
Kaiken ei tarvitse olla uutta ja hienoa. 122 on sopivan tyhmä ase, jolla voidaan vaan mättää rautaa menemään ilman huolen häivää.

Ammuskirjo on aivan valtava ja niitä saa kaikkialta, löytyy halpaa perusrakettia ja kalliimpaa pidemmän kantaman älyammusta, jossain vaiheessa alusta lienee pakko päivittää niin miehistölle voi saada paremmin suojatun ohjaamon siinä yhteydessä.
Harkitsisin sellaisen kevyen suojapellityksen tekemistä rakettikasetin ympärille, jotta lämpösäteily rakettien laukaisun jälkeen ei olisi niin paljastava.
 
Thales perustaa uuden tehtaan Irlantiin tuottamaan niitä LMM ohjuksia, noin 200 työpaikkaa avautuu sen myötä.


MBDA on ostanut Safranilta Roxelin, joka on kiinteän polttoaineen moottoreita valmistava yritys, aiemmin omistivat sen 50/50. Helpottaa MBDA:n kasvusuunnitelmia.


Virolainen Frankenburg Technologiesin halpa lyhyen kantaman ohjustorjunta drooneille etenee myös Latviassa testaukseen. Aiemmin niitä on toimitettu jonkinlainen määrä Ukrainassa testattavaksi. Käytännössä kyseessä on Shahedien ja vastaavien massoina käytettävien droonien torjuntaan soveltuva systeemi joka skaalaa kustannuksia alaspäin ja tuotannon lisääminen on yksinkertaista.

 
USAn armeija on tehnyt ensimmäisen vähän suuremman tilauksen PrSM:ä, viidellä miljardilla saanee alkuun ihan mukavan määrän noin pötkylöitä, mutta toimituksen viimeinen päivä on silti 2030 vuodessa. Saas nähdä miten Lockheed Martin onnistuu skaalaamaan tuotantoa ylöspäin tulevina vuosina.

 
Hollanti hankkii maksimissaan 2.2 miljardilla Tomahawk risteilyohjuksia laivastolleen. Kauppa sisältää paljon muutakin asiaan liittyvää tykötarvetta.

Pyöreillä luvuilla laskettuna ~2000 miljoonaa ja ~200 ohjusta tekisi 10 miljoonaa (dollaria vai euroa?) per ohjus. Ihanan kallista! Paketissa on tietysti paljon muutakin kuin risteilyohjuksia mutta silti. Lisäksi laivastolla on laivaston tarpeet mutta ilmavoimille varmaan riittäisi vähän lyhyemmänkin kantaman budjettiohjus, jotta ammuttavaa olisi varaa ostaa tarpeeksi varastoihin eikä vain kertatäyttöä varten.


Tämän vanhemman jutun mukaan Hollanti on ostanut / hankkinut ostoluvat MK 41 VLS -laukaisimille paattejaan varten 2023 ja toki sillä on ollut niitä jo ennestäänkin. Lisäksi jutussa todetaan, että asekauppaa käydään myös toiseen suuntaan ja että Hollanti olisi $415m myynnillään hyvänä kakkosena heti UK:n jälkeen. Silti 400 miljoonaa on aika paljon vähemmän kuin 2,2 miljardin kertahankinta. Kannattaisi ostaa mieluummin eurooppalaista mutta minkäs teet, jos vastaavaa ei ole tarjolla.
 
Tästä löytyy internetistä kahta tietoa, toisen mukaan A70 syö myös Aster-ohjuksia ja toisen mukaan ei. Mikähän tähän on luotettavin lähde?
En osaa sanoa. Olisiko niin ettei ainoa käyttäjä eli Ranska ole vielä maksanut Aster-ohjuksen integraatiota? Tilanne voi toki jatkossa muuttua jos ja kun Sylver A70 tulee myös Kreikan ja Italian ja laajemmin Ranskan käyttöön. Eli Ranskassa A70 on vain kuudella fregatilla (D650-D655). Näillä taas ilmatorjuntaa hoitaa Aster 15.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top