Ranska terroristi-isku

Syksyllä tuli käytyä yhtä matsia seuraamassa Stade de France:lla. Turvajärjestelyt olivat toki jonkinlaiset, mutta mielessä kävi että ei se nyt mitään aukotonta ollut. Pariisi on kyllä niin iso ja kansainvälinen kaupunki että tällaista pikkukaupungin poikaa hirvittää ajatuskin siitä että olisi jonkinlaisessa turvallisuusvastuussa siellä.
 
Taitaa olla terrorismi juurtunut pysyvästi Eurooppaan.... Nyt puhutaan jo 30 kuolleesta ja ilmeisesti jossain on vielä lisäksi panttivankeja...


c412549f-4b9b-49df-ac3d-cbd70027ef19_500.jpg

A general view of the scene that shows the covered bodies outside a restaurant following a shooting incident in Paris, France, November 13, 2015. REUTERS/Philippe Wojazer

At least 18 people were killed in shootouts in central Paris and explosions were heard near a stadium where a soccer match between France and Germany was underway, BFM TV and other French media reported on Friday.
France 24 television said that president Francois Hollande had been at the Stade de France and was taken out of the area.
Hollande and his interior minister rushed were rushing from the soccer match to the ministry to deal with the unfolding situation, an official said.
One witness said he hear gunshots as he was walking on a street in the 10th district of Paris close to Place de La Rqpublique. When he arrived outside a restaurant he saw bodies on the ground
"I saw three bodies being put into body bags," said Fabien Baron, a student.

www.reuters.com
 
Viimeksi muokattu:
 
Nousee uhriluku siihen malliin että katsotaanpa mihin vielä nouseekaan. Tällä hetkellä 18 kuollutta ja 60 panttivankina, loukkaantuneiden määrästä ei varmaa tietoa. Mikä/ kuka mahtaa olla iskun takana?
 
Jatketaan seurantaa täällä.


Pariisissa ja sen lähistöllä on ollut useita väkivallantekoja, kertoo Ranskan poliisi uutistoimistojen mukaan. Uutistoimisto AFP:n mukaan kuolleita olisi ainakin 18. Myös panttivankeja olisi otettu. Lisäksi jalkapallostadionin lähellä tai stadionilla on ollut räjähdys tai räjähdyksiä.
 
Jenkkien sivulla lukee että olisi jo 30-60 kuollutta.
 
BBC: Panttivankina konserttisalissa edelleen 60 ihmistä

Uutistoimisto AP:n mukaan panttivankeja on noin 100, joista 35 on kuollut.
 
Masked men firing
The France 24 network has interviewed a witness to a shooting outside the restaurant, Anne-Sophie.

“Everyone was outside on the terrace of the restaurant when all of a sudden we saw these masked men start firing in all directions. It felt like it lasted a long time.”

She said there was “an enormous amount of injured”.
http://www.bbc.com
 
Number of casualties
Two police officials have told the AP news agency that at least 26 people have been killed in shootings and explosions around Paris.

One of the police officials said 11 people were killed in a Paris restaurant in the 10th arrondissement and about 15 killed in the Bataclan theatre, where there is an ongoing hostage crisis.

Paris' deputy mayor has told CNN there are 18 casualties, however.
http://www.bbc.com
 
Hostage taking under way at the Paris Bataclan concert place - [KARTTA]
People are being held hostage at the Bataclan concert hall in central Paris after several shots were fired, French news channel BFM TV reported on Friday.

Shooting at the Bataclan began one hour into the concert of a California rock group called Eagles of Death Metal, BFM TV said, adding that one or two people came in and began shooting in the air.

k75H2I3.png

http://www.reuters.com
 
Yle Pariisissa: Poliisi sanoi, että on parasta palata suorinta tietä kotiin
Tiedot Pariisin tämäniltaisista iskuista ovat toistaiseksi varsin epäselviä mutta kieltämättä erittäin huolestuttavia, sanoo Ylen Pariisin-toimittaja Annastiina Heikkilä.

Heikkilä kommentoi Pariisin perjantai-iltaisia tapahtumia Ylen radiouutisissa puoliltaöin Suomen aikaa.

Hänen mukaansa tässä vaiheessa tiedetään se, että Pariisin keskustassa on ollut useita, ilmeisesti koordinoituja ampumavälikohtauksia ja räjähdyksiä.

Yksi olisi ollut pariisilaisessa rokkiklubissa, Heikkilä sanoi. Pariisilaisen jalkapallostadionin lähellä puolestaan olisi kuulunut ainakin kaksi räjähdystä. Paikalla on noin 80 000 ihmistä. Stadionia yritetään evakuoida, Heikkilä raportoi Pariisista.

Kuolleita kerrottiin puoliltaöin olevan kahdeksantoista. Heikkilän mukaan kuolleiden määrä tulee todennäköisesti kasvamaan. Heikkilä sanoi, että iskut ovat näkyneet Pariisin kaduilla. Hän kertoi, että palasi itse kotiinsa hetki sitten.

Kaikki pariisilaiset tuijottivat älypuhelimiaan, lukivat uutisia, baareissa seurattiin televisiouutisia, Heikkilä kuvaili. – Minulle poliisi sanoi, että nyt on kaikkein parasta palata suorinta tietä kotiin, suljettujen ovien taakse. Tällä hetkellä ei ole turvallista liikkua Pariisissa. Ei tiedetä, mitä on tekeillä, hän sanoi.
http://yle.fi/uutiset/yle_pariisiss..._parasta_palata_suorinta_tieta_kotiin/8455262
 
Back
Top